16 syytä äänestää Pekka Haavistoa

| Tagit: | Aiheet: Mielipiteet | Kirjoittaja:

Sopivan ikäinen. 53-vuotias Haavisto ei ole presidentin tehtävään liian nuori, muttei myöskään liian vanha.

 – Riittävän kokenut. Kotimaan politiikan lisäksi Haavistolla on takanaan mittava kansainvälinen kokemus YK:n ja EU:n palveluksessa. Hän on työskennellyt maailman kriisipesäkkeissä mm. Balkanilla, Afganistanissa, Palestiinassa, Irakissa, Liberiassa, Somaliassa ja Sudanissa. Haavisto on kansainvälisissä tehtävissään nähnyt politiikan nurjan puolen: sen mitä tapahtuu, kun poliittinen päätöksenteko ajautuu umpikujaan ja sitä aletaan vauhdittaa luodeilla.

Oikeanlainen luonne. Haavisto on ihmisenä miellyttävä, empaattinen, rauhallinen ja sovitteleva. Oman totuuden jyräämisen sijaan hänellä on kyky pysähtyä kuuntelemaan ja katsomaan asioita myös toisen vinkkelistä. Haavistoa on vaikea saada hermostumaan. Tarvittaessa hän on kuitenkin tiukka, päättäväinen ja rohkea, näitä ominaisuuksia vaaditaan välitys- ja selvitystehtävissä.

Aidosti kansainvälinen. Haavisto aloitti maailmaan tutustumisen 16-vuotiaana lähtemällä interrailmatkalle, vuonna 1978 hän kirjoitti Suomen ensimmäisen interrail-oppaan. Hän pystyy lukemattomilla työ- ja vapaa-ajanmatkoillaan kutomansa kontaktiverkoston kautta muodostamaan tarkan kuvan erilaisista kulttuureista ja niiden suhteesta Suomeen.

Edustava. Presidentti on maamme kasvot, ulkomailla Suomea arvioidaan usein presidenttimme kautta. Haavisto on myös ulkoisesti edustustehtävään sopiva henkilö: ystävällinen, sivistynyt, kielitaitoinen, huumorintajuinen ja ulospäin suuntautunut. Hän esiintyy hyvin ja osaa kertoa tarinan tavalla, joka tempaisee kuulijan mukaansa ja innostaa. Haavisto puhuu hyvää ruotsia ja englantia, lisäksi hän ymmärtää espanjaa ja osaa venäjän sekä ranskan alkeet.

Humanisti. Haavisto on tinkimätön ihmisyyden kunnioittamisessa ja inhimillisemmän Suomen puolesta taistelemisessa. Hänellä on kyky kohdata jokainen ihminen samalla viivalla. Oikeudenmukaisuus on Haaviston kantava periaate, niin yksilön kuin valtioiden väliselläkin tasolla.

Venäjän tuntija. Suomen presidentin on syytä ymmärtää syvällisesti itäistä naapuriamme ja tietää, kuinka venäläisten kanssa toimitaan. Haavisto on sukkuloinut aktiivisesti Venäjällä 80-luvun puolivälistä alkaen, aluksi maanalaisia ympäristöliikkeitä seuraten ja ollen mukana perustamassa Leningradin ympäristöfoorumia. Vuosien varrella hän on muodostanut Venäjälle laajan suhdeverkoston ja seuraa aktiivisesti maan tapahtumia.

Neuvottelija. Haaviston ajattelusta lyö läpi vankkumaton usko siihen, että erilaisten ihmisten ja aatteiden on mahdollista ymmärtää toisiaan ja kohdata puolitiessä. Suomella on vahvat perinteet diplomatiassa ja rauhanrakentamisessa, vuosi sitten julkaistun maabrändiraportin tiivistelmässä todetaan: Suomi tarjoaa maailmalle kykyään neuvotella, jotta maailma olisi parempi paikka elää ja asua. Pekka Haavistolla on taustansa ja persoonallisuutensa vuoksi parhaat edellytykset toteuttaa tätä tavoitetta. Hänen unelmanaan on rakentaa kokoaan suurempi Suomi, joka voisi maailmalla toimia aktiivisena aloitteentekijänä ihmisoikeus-, ympäristö- ja rauhankysymyksissä.

Suvaitsevainen. Haavisto ymmärtää, ettei suvaitsevuuden vaatimus rajoitu ainoastaan muualta tulevien hyväksymiseen. Suvaitsevaisuus tarkoittaa siltojen rakentamista myös erilaisten suomalaisten välille. Meidän on opittava ymmärtämään toisiamme, muuten emme ole terve kansakunta. Haavisto on vaalikampanjassaan osoittanut elävänsä tätä ajatusta todeksi etsimällä yhteistä säveltä Teuvo Hakkaraisen kanssa ja ilmaisemalla huolensa Timo Soinin avustajan mustamaalaamisesta. Erilaisuuden korostaminen on helppoa – yhteisen löytäminen vaatii sydämen viisautta. Haavisto on ehdokkaista paras rakentamaan siltoja erilaisten näkemysten välille.

Rauhanmies. Haavisto on erikoisuus: siviilipalvelusmies, jolle puolustusvoimain komentaja on myöntänyt sotilasansiomitalin. Haavisto ei kannata Suomen liittymistä sotilasliitto Natoon ja haluaisi kotiuttaa Suomen rauhanturvaajat sotatilaan ajutuneesta Afganistanista. Hän on ilmaissut myös vastustavansa Suomen asekauppoja ihmisoikeuksia polkevaan Saudi-Arabiaan. (Niinistö, Soini, Lipponen ja Väyrynen kannattavat aseiden myyntiä.)

Ympäristönsuojelija. Haaviston tausta on vihreässä liikkeessä, jonka syntymiseen hän oli vaikuttamassa Koijärven mielenosoituksessa vuonna 1979. Haaviston visiossa Suomi on ympäristöteknologiassa kansainvälinen huippuosaaja, joka etsii uusia markkinoita säästävälle teknologialle ja kierrätykselle. Vihreästä teknologiasta voisimme takoa itsellemme uuden sammon – olla Suomi, joka osaa tehdä enemmän ja enemmän vähemmästä ja vähemmästä. Maamme voisi profiloitua myös luomun tuottajana, itärajan takana on kasvavat markkinat terveelliselle ja ekologiselle ruualle.

Globaali visio. Haavisto korostaa, että EU:n takana on vielä kokonainen maailma. Suomen pitäisi pystyä näkemään myös oman maanosamme kriisien ylitse, ja panostaa enemmän kehittyviin maihin. Kykymme selvitä tulevaisuudessa on sidoksissa kykyymme tehdä yhteistyötä maailman nousevien talouksien kanssa. Nuo taloudet eivät tällä hetkellä ole Euroopassa.

Riippumaton. Haavisto asetti ehdoksi vaaleihin lähtemiselle, että hänen taakseen on löydyttävä laaja kansalaisvaltuuskunta eri alojen ja aatesuuntien edustajista. Hän ei halua olla pelkästään Vihreiden ehdokas, kampanjaa ei ole käyty puoluepolitiikan vinkkelistä – presidentinvaalit ovat henkilövaalit. Haavistolla ei ole taakkanaan suurta omaisuutta tai sidoksia yrityksiin tai etujärjestöihin.

Vähemmistöön kuuluminen. Haaviston kuulumista seksuaalivähemmistöön on pidetty hänen akilleen kantapäänään. Sen voi kuitenkin nähdä myös vahvuutena: kuka ymmärtäisi paremmin syrjittyjen ja heikkojen asemaa kuin itsekin vähemmistöön kuuluva presidentti? Haaviston valinta olisi Suomelle mahdollisuus toimia edelläkävijänä. Vain sivistynyt ja edistyksellinen kansakunta voi äänestää presidentikseen homoseksuaalisen henkilön. Meillä on tilaisuus näyttää muulle maailmalle esimerkkiä, olla suuria.

Kiinnostunut tehtävästä. Jotkut ehdokkaista vaikuttavat olevan mukana vain tehdäkseen puolueillensa vaalityötä ensi syksyn kunnallisvaaleja varten. Haavistosta sen sijaan loistaa vilpitön innostus tehtävään. Hän uskoo presidenttiyteen ja haluaisi valjastaa kokemuksensa ja osaamisensa Suomen hyväksi.

Taktiset syyt. Jos presidentiksi haluaa jonkun muun kuin Niinistön, niin Haavisto tarjoaisi toisella kierroksella pahimman haasteen. Toisella kierroksella äänestetään yhtä paljon vastaan kuin puolesta: presidentiksi valitaan yleensä henkilö, jota vastustetaan vähiten. Soinilla ja Väyrysellä ei tämän vuoksi ole mahdollisuutta voittaa vaaleja – heitä vastustetaan aivan liian paljon. Soinin ja Väyrysen äänestäminen toiselle kierrokselle takaisi Niinistölle voiton. Haavisto puolestaan kerää enemmän sympatiaa kuin vastustusta, hän nauttii kannatusta vasemmalta oikealle. Niinistöön penseästi suhtautuvien olisikin yleisesti ottaen helppoa äänestää Haavistoa.

♠    ♠    ♠

On aika tomuttaa huoneesta pölyt ja äänestää maallemme uudenlainen presidentti. Käy tykkäämässä Pekka Haavisto presidentiksi -Facebook-sivua ja allekirjoita Kansalaiset Pekka Haaviston puolesta -julkilausuma. Mikä tärkeintä: levitä sanaa, aloita vaikka tästä blogipostauksesta.

Haaste on valtava. Ihme on kuitenkin tehtävissä, jos meillä vain riittää uskoa ja intoa. Istumalla ja ihmettelemällä muutosta ei varmasti tapahdu.

Toivottavasti seuraava pieni video taannoisesta Haavisto Livenä -konsertistamme inspiroi toimimaan. Jäähyväiset aseille -kappaletta ei oltu etukäteen harjoiteltu millään tavalla. Lavalla kaikki oli iloisesti levällään, mutta salista puhaltanut voima nosti siivilleen ja otti kantaakseen.

Se kantaa yhä.

Kommentit

 1. Äänestän Väyrystä hänen itsetuntonsa takia 🙂

 2. Jos Väyrynen haluaa Kekkoseksi 2010-luvun Suomessa, niin tarviiko sitä silti äänestää?? Itsetunto on jees, mutta hämärtynyt todellisuudentaju onkin sitten eri juttu.

 3. Väyryselle voisi perustaa jonkun Kepulandia-tyylisen huvipuiston, jossa mies voisi päsmäröidä kaikessa rauhassa, huutaen jalasmäkin portailta EU:n mineraalipolitiikkaa koskevia ediktejä. Homma voitais rahoittaa matkamuistomyynnillä.

 4. Yksi painava syy olla äänestämättä Pekka Haavistoa on;
  Hän kokee että Suomen tulisi olla koko suomen sossu. Kaikki nuo hienot kohdat kuten humanoidius ja suvaitsevaisuus ja kansainvälisyys vain ovat hienoja kiertoteitä sanoa, että hänen mielestään muiden maiden ihmiset ovat tärkeämpiä sijoituskohteita suomalaisten veronmaksajien rahoille kuin veronmaksajat itse.

 5. Haaviston kampanjan yksi tärkeimmistä pääkohdista on huoli suomalaisten nuorten tulevaisuudesta. Kertoisitko, Late hyvä, kuinka tämä kertoo muiden maiden ihmisten olevan tärkeämpiä?

 6. aika hyvin olit Anssi lyönyt kortit pöytään. Ihan tässä itsekin alkaa pikku hiljaa lämmetä tosissaan Haaviston takse!

  Late: en kyllä ihan ymmärrä sun logiikkaa että humanismi, suvaitsevaisuus ja kansainvälisyys olisi kiertoteitä pitää muiden maiden ihmisiä tärkeämpinä. Voitko vähän valottaa lisää tuota ajatustasi?

 7. Olen blogiasi seurannut ja musiikkiaiheisia tekstejä mielenkiinnolla lukenut, mutta täytyy suoraa sanoa, että tämä tolkuton liputus marginaaliehdokkaan puolesta, kenellä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia vaaleja voittaa, saa miettimään parempia tapoja aikaani kuluttaa. Mikäli muillakin on samanlaisia tuntemuksia, niin gallupien mukaan potentiaalisesti vieraannutat yli 90% mahdollisista faneistasi. Toisin sanoen, lisäämällä Pekka Haaviston kannatusta vähennät Anssi Kelan kannatusta.

 8. Olen pahoillani, jos näin käy. Olen hanakka toimimaan oikeaksi katsomieni asioiden puolesta, ovat ne sitten suosittuja tai ei. Se, kuinka moni kuuntelee Anssi Kelan musiikkia, ei isossa kuvassa ole loppujen lopuksi kovinkaan merkittävää. (Vaikka yksilötasolla sillä on minulle itselleni tietysti suuri merkitys!)

  Tämä blogi on kyllä kieltämättä ollut nyt hiukan liikaa Haavisto-painotteinen, johtuen siitä, ettei minulla ole ollut aikaa kirjoitella esim. keikkaraportteja syksyn rundilta. Kiertueen alkaessa luulin, että pystyisin raportoimaan aktiivisesti, mutta tulikin kaikkea muuta. Parin päivän päästä on kuitenkin luvassa taas muunlaista, ei-poliittista asiaa. Jos se nyt enää auttaa…

 9. Hakka: mun mielestä Anssin musiikkia ei tee yhtään huonommaksi se mitä mieltä hän on poliittisesti. Eikös ne ole aikalailla 2 eri asiaa? Eli en minä ainakaan vieraannu mistään sellaisesta musiikista mistä pidän tuosta syystä. En ole vihreitä äänestänyt koskaan mutta silti pidän (edelleen) Anssin musasta (ja Anssin kirjoituksista) kovasti. En myöskään koe Anssin tukea Haavistolle miksikään tyrkyttämiseksi tai ”tolkuttomaksi liputtamiseksi”; tässä liikutaan kuitenkin avoimesti asiatasolla. Ja lopuksi, en ole ihan varma mitä tarkoitat ”Anssi Kelan kannatuksella” – eihän Anssi ole ehdolla?

 10. Rane: Kyseisillä sanoilla perustellaan juuri tuota Suomi koko maailman sossuna -ideologiaa. Eli aukikirjoitettuna nykyiselle systeemille että jokaisella jolla on varaa maksaa ihmissalakuljettajille riittävästi, pitäisi olla oikeus saada ilmainen elatus Suomessa. Luonnollisesti mukaanluettuna hänen jälkeläisensä sekä koko kotikylän sukulaiset ja tutuntutut. Tämä on sitten olevinansa kovin humaania ja suvaitsevaista ja kansainvälistä toimintaa.

  Kääntäen, ei ole soveliasta kyseenalaistaa nykyistä järjestelmää tai edes haluta tietää sen aiheuttamia kustannuksia ja yhteiskunnallisia vaikutuksia. Hoetaan vaan että ”bussit pysähtyy” ja ”tarvitsemme moniosaajia” ja ”kansaivälisyys on elinehto”. Jep.

 11. Late: no eikös Suomen osuus pakoloisten vastaanottamisesa ole kuitenkin aika pientä verattuna muihin sivistysmaihin? Eli ”suomen sossu” (niikuin sanot) on aika pieni kioski kuitenkin (kans.väl.vertailussa)? Jokaisella sivistysmaalla on etuoikeus ja velvollisuus auttaa heikommassa asemassa olevien muiden maiden kansalaisia, unohtamatta toki oman maan heikompiosaisia. Ja mahtaakohan ne kaikki ”tutuntutut” olla tänne tulemassa?

  Tämä ei toki tarkoita sitä etteikö maastamuuton ongelmista voitasi ja pitäisi voida puhua avoimesti. Se mua häiritsee että persut niitataan heti rasisteiksi jos ottavat maastamuuton ongelmia esille. Tässä(kin) tarvitaan Suomessa poikkitieteellisempää asennetta ja sillanrakennusta. Eli asioita pitää pystyä kyseenalaistamaan ja niistä pitää pystyä keskustelemaan – ilman että heti leimataan siksi tai täksi.

 12. Rane: Se, että muut ovat jo kaivon pohjalla ei ole mikään peruste sille, että meidänkin kannattaa hypätä. Eli eivät muiden maiden osuudet tai määrät elätettävien määrässä aiheuta Suomelle mitään velvollisuuksia pyrkiä samaan. Tätä juuri yritän sanoa, että ensin pitäisi katsoa mihin on varaa, ja sitten heittää rahaa pois jos siihen jää. Tällä hetkellä piikki on auki väärälle taholle, kun toisaalla poliisin, maanpuolustuksen, koulutuksen, terveydenhoidon yms asioiden joiden olemme tähän asti olettaneet katettavan veroilla, rahoitus on rankasti vähenemässä. Kyseiset palvelut joko loppuvat tai muuttuvat lisämaksullisiksi.

 13. ”Haavisto on (…) kielitaitoinen, (…) Haavisto puhuu hyvää ruotsia ja englantia, lisäksi hän ymmärtää espanjaa ja osaa venäjän sekä ranskan alkeet.”

  Anteeksi nyt vain, mutta ruotsia ja englantia osaava suomalainen ei nyt ole mitenkään erityisen kielitaitoinen, nuohan ovat perkele peruspilareita kyseiseen virkaan pyrittäessä! Kyllä tuohon päällä pitäsi hallita sujuvasti vielä vähintään 1-2 kieltä, että kielitaitoiseksi voisi sanoa. Tiedät Anssi ihan yhtä hyvin kuin minäkin, että venäjän tai ranskan alkeilla ei noissa hommissa tee yhtään mitään.

 14. Vielä Latelle: ”…ja sitten heittää rahaa pois jos siihen jää”. No voihan sen noinkin nähdä. Mun mielestä vaan toisten auttamiseen mennyt raha ei ole hukkaanheitettyä rahaa.

 15. Routaketo, mikäs on verraten muiden ehdokkaiden kielitaito?
  Ei taida rahkeet riittää noihinkaan.

  Oma ääneni menee ainakin Pekalle, kiitos Anssi kokoavasta kirjoituksesta!

 16. Rane: Nii-in, siinä se suuri mielipide-ero on. Veronmaksajan näkökulmasta se raha on nimenomaan heitetty hukkaan, koska veroilla ei ole tehty sitä, mitä varten ne on kerätty. Muiden rahoilla on aina niin ihana parantaa maailmaa. Sitten kerätään lisämaksuja ja lakkautetaan palveluita kun ei ole varaa perusasioita tuottaa itse maksajille.

 17. ”koska veroilla ei ole tehty sitä, mitä varten ne on kerätty”: mutta eikös se mene niin että kansalaiset äänestää edustajat jotka laatii budjetin miten (ml kehitysapu) meidän yhteisiä verorahoja käytetään. Vai olenko ymmärtänyt midän kotoisen demokratiasysteemin jotenkin väärin? Yhteisten rahojen käytössä on mielestäni oltava tarkempi kuin omien rahojen käytössä, sehän on selvä.

 18. Heitän kaikkiin Kelan pointteihin parhaan ehdokkaan (suluissa järjestyksessä).
  – Riittävän kokenut. (Niinistö, Väyrynen, Lipponen)
  – Oikeanlainen luonne. (Essayah, Soini)
  – Aidosti kansainvälinen.(Niinistö, Väyrynen)
  – Edustava. (Niinistö, Biaudet)
  – Humanisti. (no ok, tässä taitaa Haavisto nokittaa)
  – Venäjän tuntija. (Väyrynen – saattaa jopa tunnistaa maan presidentin…)
  – Suvaitsevainen. (Kaikki. Tämä ei ole enää mikään erityisominaisuus.)
  – Rauhanmies. (Soini)
  – Ympäristönsuojelija. (Kaikki. Tämä ei ole enää mikään erityisominaisuus.)
  – Globaali visio. (Haavisto, Essayah, Arhinmäki)
  – Riippumaton. (?? Vähän outo argumentti. Haavisto ei ole mitenkään erityisen riippumaton. Kaikilla pääehdokkailla lienee kannatusta ”halki puoluekentän”, etenkin Niinistöllä)
  – Vähemmistöön kuuluminen. (Essayah. Ylivoimaisesti eniten vähemmistöläinen = hellari ja puoliksi marokkolainen)
  – Kiinnostunut tehtävästä. (Ehdokkaista ehkä Soini ei ole aidosti kiinnostunut tehtävästä, muut ovat).
  – Taktiset syyt. (Kelan blogista syntyy mielikuva, että tärkeintä on vastustaa Niinistöä).

  Mutta siis tällä matematiikalla en saa Haavistosta parasta ehdokasta, vaikka hän sympaattinen ja hyvillä näkemyksillä varustettu kaveri onkin.

 19. Enpä antaisi kovin suurta painoarvoa tällaiselle tunnistamisleikille. Haavisto on kuitenkin tavannut Medvedevin, eiköhän hän tiedä aika hyvin kenestä on kyse. Moka on kieltämättä nolo, mutta kukapa meistä ei olisi joskus tyrinyt ns. helppoa juttua? Presidenttiehdokaskin on vain ihminen, välillä meillä jokaisella lyö hiukan tyhjää. Itselläni aika useinkin, keikoilla on suuria vaikeuksia muistaa tuhanteen kertaan laulamieni biisien sanoja.

  Pieneen virheeseen keskittymisen sijaan suosittelen katsomaan tämänaamuisen väittelyn, jossa Pekka ottaa mittaa Timo Soinista. Eiköhän Haaviston kompetenssi selviä tästä tunnistamisleikkejä paremmin:

  http://www.nelonen.fi/uutiset/videot?vt=video&vid=218297

 20. Jotenkin tympeää, että tässä maailmassa monet tuntuvat vaan nauttivan jos joku nolaa itsensä. Tämä pätee niin työelämässä kuin muuallakin.

  Itse nolaan itseni lähes päivittäin; en erota puhelimessa kummityttöjäni, viime viikolla en osannut työpuhelimeen vastata mitään-päässä vaan löi tyhjää ja lopulta vastasin omalla etunimelläni- ja just mun tuurilla siellä tietysti oli lääkäri linjan toisessa päässä..Kaupassa en muista lainkaan ihmistä, joka tulee kovasti tuttavallisesti mulle juttelemaan..Että eiköhän näitä satu ihan meille jokaiselle..Usein vilkaisu peiliin auttaisi näissä asioissa, ainakin omalla kohdallani..

 21. Itse äänestän Pekkaa.Ja tuosta rahan suoltamisesta muumaalaisille:
  meillä on muun maailman kanssa vastuu yhdessä koko maailmasta.

 22. Media ja yleisö tuntuvat odottavan poliitikoilta täydellisyyttä. Jos sitten yhdenkin sanan sanoo vähän hassusti, niin on saman tien otsikoissa.

  Mieleen tulee Kike Elomaan mannerlaattasekoilu Fukushiman jälkeen. Hän käytti vahingossa väärää termiä ja sai osakseen massiivisen julkisen vittuilun. Vaikkei Kike olekaan suosikkipoliitikkoni, niin minua silti närästi hänen kohtelunsa – lehdistöltä oli todella pikkumaista takertua huolimattomasti muotoiltuun lauseeseen ja mätkiä sillä tuoretta kansanedustajaa. Virheitä sattuu kaikille.

 23. Soinihan tuossa keskustelussa paremmin pärjäsi. Haaviston heitto Pohjois-Koreasta oli aika mauton.

 24. Suvaitsevaisuussa on paha eriarvoisuuden kaiku. Toivoisin jonkun muun sanan käyttöä, koska selvästi yritetään hakea ”arvostan kaikkia samanarvoisesti” eikä ”olen täällä pallilla ja katson alas erilaisia, mutta silti suvaitsen heitä”. Kiitos muuten loistavasta kirjoituksesta!!! Jos Haavisto ymmärtäisi enemmän kaivosalasta hän olisi täydellinen presidentti, mutta onneksi itsellä se ei estä minua häntä äänestämästä!! 🙂

 25. Mietinkin juuri pari päivää sitten, että tässä kirjoituksessa olisi pitänyt käyttää jotain toista termiä kuin ”suvaitsevainen” – minäkään en nimittäin siitä pahemmin perusta. Ehkä toistemme suvaitsemisen sijaan olisi parempi puhua toistemme ymmärtämisestä?

 26. no kyllä ”suvaitsevainen” on ihan ok termi mun mielestä (siis miten sitä tuossa käytit). Mun mielestä se pitää sisällään sen että vaikka ei aina heti toista ymärtäisikään, sietää silti heitä ja edes yrittää ymmärtää. Vai?

 27. Suvaitseminen on merkitykseltään aika lähellä hyväksymistä. Esimerkiksi jonkun huonoa käytöstä voi ymmärtää, mutta sitä ei tarvitse suvaita eli hyväksyä.

 28. no tässä on varmasti tulkintaeroja miten sanan ”suvaitsevainen” näkee ja ymmärtää. Minä taas sanoisin niin että jos joku käyttäytyy huonosti, ei häntä tarvitse (ainakaan heti) ymmärtää, mutta pitää sietää ettei heti teilaa eikä iske nyrkillä silmään. Se on mun mielestä suvaitsevuutta. Tai jos joku on ihan päinvastaista mieltä, ainakin yrittää ymmärtää toista osapuolta, eikä heti käännä selkää.

 29. Alun perin, kun ehdokkaita olin valitsemassa, en koskaan saanut ketään valituksi ehdokkaaksi numero yksi. Ja oikeastaan minulle tuli tyrmistyksenä vastakkainasettelu Haavisto – Niinistö, jopa tänä iltana. Mutta tämä tilanne on laittanut minut puntaroimaan arvojani. Miksi en antaisi ääntäni toisella kierroksella Haavistolle, varsinkin kun sitä ponnekkaammin isäni ja jotkin muut tuttavani sitä vaativat laitettavan Niinistölle. Tämän artikkelin luettuani olen varma että 2. kierroksella ääneni menee Haavistolle, ja ratkaisevin panos on sinun Anssi, kiitos tämän valaisevan artikkelin.

  t. M

 30. Mahtavaa huomata, että yksi pitkäaikaisista suosikkimusiikintekijöistäni tukee suosikkiehdokastani presidentin vaaleissa! <3

  Tuosta "Hakka Peeviston" kommentista sen verran, että varmasti Anssi Kelan musiikin kuuntelijoista löytyy monenlaista väkeä erilaisine mielipiteineen, mutta ei se muuta sitä musiikkia suuntaan taikka toiseen. Ja ei kannata sitä paitsi Haavistoakaan pelästyä puoluekannan perusteella – hänhän vie noita Vihreitä arvoja eteenpäin hyvin maltillisesti, on sovitteleva ja hyvä sillanrakentaja. Jotain kertoo sekin, että moni perinteisesti ei-vihreitä-äänestävä on lähtenyt Haaviston taakse, esimerkiksi joitain niistä ihmisistä, jotka ovat aiemmissa vaaleissa äänestäneet perussuomalaisia.

  Tuon valossa Haavisto olisi kyllä enemmän Koko Kansan presidentti kuin Sauli Niinistö.

  Mahtavaa, että Pekka pääsi toiselle kierrokselle!

  Katselin tuon videon ja näkyy olleen upea tunnelma tuolla. 😀

 31. Oletko Anssi nyt aivan loppuun asti miettinyt tätä Haaviston julkista tukemista suurella innolla? Mielestäni julkkikset, varsinkin laulajat/muusikot, saisivat miettiä 2 kertaa ennen kuin lähtevät tukemaan JULKISESTI ketään ehdokasta politiikassa. Mitä hyötyä siitä on? Enemmänkin haittaa, kun tällä tavalla fanisi jakaantuu, arvostuksesi monen fanisi silmissä laskee ja saat faneiltasi miinuspisteitä (toki myös joiltakin pluspisteitä, mutta luulisin, että enemmän miinuspisteitä).

 32. kyllä sais hävetä jos suomelle tulis H*** presidentti

 33. Siis varmasti hieno kokemus olla kampanjassa mukana, mutta tarkotin sitä, että arvostuksesi laskee niiden faniesi silmissä, jotka eivät pidä Haavistosta tai Vihreät -puolueesta. Varsinkin, kun olet niin näkyvästi tässä kampanjassa mukana.

 34. Eihän Anssi muutenkaan myynyt enää, tämä on Anssille näkyvyyttä.

  Se voi nostattaa levymyyntiä, ei ainakaan laske. Pohja on jo saavutettu Aukiolla.

 35. Koitko (AK) myös ensimmäisen krapulan shamppanjaa siemailtua?

 36. Lainaus YLE:n sivuilta: ”Tämä konsertti on tehty suurella sydämellä. Ihmisten palava into tehdä mahdottomasta mahdollista on jälleen kerran yllättänyt minut. Parissa päivässä saimme buukattua Suomen odotetuimman comebackin ja niin kovan nipun huippuartisteja, että listaa lukiessa alkaa hengästyttää. Tämä kaikki kertoo jotain Pekka Haavistosta, kommentoi konsertin järjestäjäryhmään kuuluva muusikko Anssi Kela”.
  Niinpä niin. Hienoahan tämä on, mutta dilemma on olemassa. Toiminta on niin Helsinki-keskeistä, että me täällä kehäkolmosen ulkopuolella vaan seurataan sivusta, ja ihmetellään, että näinköhän sitä kannatusta kasvatetaan ja uusia äänestäjiä kalastellaan. Ja sitä ihmetellessä kelkkakin saattaa helposti kääntyä, kuten esim. itselläni on käynyt. Mutta toisaalta ainahan sitä kannattaa bileet pistää pystyyn, jos vaan siltä tuntuu. Bilettäkää te, me sitten varmaan Saletetaan.

 37. Komppaan täysin edellistä kirjoitusta. Mua suututtaa, että Suomi on jaettu tämän kuuluisan kehäkolmosen sisä- ja ulkopuoleen. Ihan kuin sisäpuolella asuis sivistys ja ulkopuolella ns. juntit ”maakunnat”. Arrrrrrrrghhhhhhhh! Pelkästään tuon sanan ”maakunnat” käyttäminen saa verenpaineen nousemaan. Mun näkemyksen mukaan sellaista sanaa käyttävät pääkaupunkiseudulla asuvat, joille muu Suomi on silkkaa rajatonta metsää.

  Ja just tällainen asioiden keskittäminen pääkaupunkiseudulle vaan ruokkii tätä kierrettä. Tottakai pääkaupungin alueella asustaa noin 1/5 suomalaisista, mutta samalla kun kumarretaan heille, pyllistetään sille lopulle 4/5:lle, jota ei ole niin helppo tavoittaa.

  Sitten ei tartte ihmetellä niitä kuntia, joissa Väyrynen on äänestetty ykköseksi ja Soini kakkoseksi ja joissa lausutaan sellaisia mielipiteitä, joita pääkaupunkiseutulaisen on vaikea ymmärtää. Esimerkkinä eilen Ajankohtaisessa kakkosessa ollut Kihniö. Siellä ihmiset sanoivat ääniensä menevän tokalla kierroksella Niinistölle tai vaihtoehtona jätetään äänestämättä. Se on ihan eri maailma kuin kehäkolmosen sisällä.

  Tässäkin superkonsertin tapauksessa ois tarpeellisempaa innostaa niitä muun Suomen ihmisiä, kun pääkaupunkiseutu tuntuu olevan pitkälti Haaviston suhteen valistettua. (Ymmärrän, että monet rokkareista asuvat etelässä ja heidän roudaamisensa ja majoittamisensa pohjoisemmaksi vaatisi taas lisää rahaa, mikä ei ole järkevää, kun pointtina on kerätä rahaa.)

  Vähintä mitä tässä tilanteessa voi tehdä, on järjestää suora videokatseluyhteys koko konsertin ajaksi, jotta KAIKILLA on mahdollisuus päästä mukaan ja innostua tunnelmasta. Asui sitten Kihniössä tai Punavuoressa. Sen luulisi olevan kaikkeen muuhun säätöön nähden varsin pieni satsaus, jos sillä tavoitetaan kerralla tuhansittain ihmisiä.

 38. Niin, konsertin nimihän on ”Kokoaan suurempi Suomi 2012”.

  Tällä hetkellä lähinnä ”Suuruudenhullut rokkarit Helsingissä 2012”.

 39. Edellisiin avautumisiin vain sen verran, että eikö niitä lippuja myyty kuitenkin ihan koko Suomeen? Kyllä minuakin maalaisena sieppaa tämä vapaavuorelainen maaseudun pakkotyhjentäminen palveluja ja ihan kaikkea mahdollista keskittämällä, mutta tämän konsertin lippujen hinnat taisivat kuitenkin olla sitä luokkaa, että tavallisen, työssäkäyvän kuopiolaisen olisi ihan hyvin mahdollista ollut ostaa lippu ja vielä junalippukin eikä ihan koko vuoden budjetti olisi siitä ihan seljälleen retkahtanut.
  Ja jos se harmittaa, ettei ehtinyt saada lippuja kun lippupisteet ja kumppanit olivat jumissa, niin konsertin järjestäjätahot, jotka eivät taida siitä penniäkään saada, lienevät väärä osoite itkuvirsien esittämiselle.

 40. Hiukan ihmetyttää tämä purnaus. Olisiko ollut parempi, jos emme olisi järjestäneet mitään? Minä olen helsinkiläinen, samoin kaikki muut järjestäjät ja suurin osa artisteistakin. Millle paikkakunnalle meidän olisi pitänyt tämä konsertti järjestää? Ilmeisesti mihin tahansa muualle paitsi Helsinkiin?

  Homman nimihän on myös se, ettei kukaan estä toteuttamasta vastaavia tapahtumia ympäri Suomea. Me helsinkiläiset teemme nyt omassa kotikaupungissamme tällaisen. Teemme sen täysin vapaaehtoisvoimin, suurella sydämellä, kuten Pertsa tiedotetta aivan oikein siteerasi.

  Olen saavutuksestamme todella ylpeä: näin hieno juttu saatiin polkaistua parissa päivässä kasaan. Minusta onkin hämmästyttävää, että joku haluaa välttämättä nähdä tämänkin vain negatiivisessa valossa: väärin järjestetty!

 41. Anssi don’t worry be happy – teet hyvää työtä!

  Konsertissa on vikana vain se, että siitä uhkaa tulla ns. kultapossukerho, mikä tunnetusti suututtaa ihmisiä. Yhdet onnekkaat saavat kaiken, suurin osa nuolee näppejään, etenkin kun tätä on hehkutettu reippaasti mediassa. Sellaisen ärsyynnyksen voisi estää jonkinlaisella ”suoralla lähetyksellä” tapahtumasta. Se edistäisi sekä tasa-arvoa että Haaviston kampanjaa, että ne tsiljoonat ihmiset joilla ei hyvän onnensa, rahatilanteensa tai muutoin ole mahdollisuutta olla jäähallissa, voisivat olla mahtavassa hengessä mukana ja tuntea itsensä huomioon otetuiksi, eivätkä ulkopuolelle suljetuiksi.

  H-H: Hypoteettisen työssäkäyvän kuopiolaisen olisi pitänyt seurata maanantaina mediaa silmä kovana, jonottaa puoleltapäivin vimmatusti lippua puhelin- ja nettikaupoista, päättää siinä samassa sijoittaa 130 euroa VR:ään, 70 euroa majoitukseen ja rukoilla pomolta vapaapäivä ensi tiistaiksi. Siinä on lipun hinta esteistä pienimpiä ja käytännössä koko yhtälö lienee mahdoton.

 42. Tarkoitus ei ollut kritisoida tätä konserttia, päinvastoin. No oikeastaan olisi pitänyt laittaa vinkki suoraan Haavistolle: Jos haluat presidentiksi Väyrysen lailla, panosta ”koko kansan presidentti” -teemaan. Jos et halua presidentiksi Väyrysen lailla, niin Helsinkikin riittää eli ei muuta kuin isot bileet pystyyn.

 43. Yritimme välttää tuota mainittua kultapossukerho-syndroomaa laittamalla lippujen hinnat mahdollisimman alas. Miettikää nyt: kolmisenkymmentä kotimaisen musiikin kärkinimeä ja kymmenen vuoden tauon jälkeen paluun tekevä Ultra Bra – ja halvimmat liput maksavat kympin! Ilmaiseksi tällaista konserttia ei ole mahdollista tehdä, mutta teimme siitä kuulijoille puoli-ilmaisen. Tällä haluttiin alleviivata kansanjuhla-ajatusta: kynnys on matalalla, tätä ei ole tarkoitettu vain eliitille.

  Se, että liput menivät loppuun parissa tunnissa, löi kaikki ällikällä. Jos olisimme mitenkään osanneet aavistaa tällaisen menekin, niin olisimme tietysti A) tiedottaneet useita päiviä aikaisemmin, koska liput tulevat myyntiin ja B) järjestäneet tapahtuman Hartwall Areenalla. Ei kukaan ns. asiantuntijakaan uskonut, että tiketit menisivät noin hujauksessa.

 44. Mari: mutta jos kuopiolaisella on ystäviä jotka lähtevät myös mukaan ja he tulevat kimppakyydillä niin… 🙂 No joo, ehkä esimerkkini ei ollut parhaasta päästä, mutta pointti oli se, että kaikilla oli tasavertainen mahis saada liput keikalle.

 45. Haavistolla ei ole taakkanaan suurta omaisuutta…Olisit ihmeessä ottanut selvää tosiasioista ennen kuin kerrot ihmisille harhaanjohtavaa tietoa. Haavistohan on näiden vaalien ehdokkaista rikkain http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/muut.shtml/1253613/kansanedustaja-pekka-haavisto-myy-taloaan—hinta-lahes-17-miljoonaa. Jostain syystä hän ei ole rehellisesti kertonut varallisuudestaan esim. Yleisradiolle ja Taloussanomille, jotka erikseen kysyivät ehdokkaiden omaisuudesta.http://yle.fi/uutiset/teemat/presidentinvaalit/2012/01/niinisto_on_ehdokkaiden_osakekunkku_3155773.html http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/01/04/nain-presidenttiehdokkaat-hoitavat-talouttaan/201220011/12 Suurin osa ehdokkaista kertoi rehellisesti numeroin, kuinka paljon omistavat. Varovaisestikin laskien Haavistolla on ainakin miljoonan euron omaisuus. Oman asunnon myyntivoitto on verotonta ja Haavisto on ilmoittanut, ettei hänellä tällä hetkellä ole lainaa. Ehkäpä hyviä syitä onkin vain 15 ja yksi niistä ei ole rehellisyys.

 46. No niin, tämä on vähän samaa hommaa kuin jokakesäiset lehtien päivittelyt artistien massiivisista keikkaliksoista: kuluja ei ole koskaan, kaikki menee voittona artistin taskuun…

  Haavisto on siis vuonna 2004 ostanut vanhan, purkukuntoisen talon hintaan 635 000 euroa. Vuosien varrella hän on omakätisesti saneerannut talon totaalisesti museoviraston speksien mukaan. Vuosi sitten talo laitettiin myyntiin 1 690 000 euron pyynnillä.

  En nyt oikein ymmärrä mikä tässä on epärehellistä ja väärin? Mistä tempaisit tuon miljoonan euroa? Vähentämällä ostohinnan myyntihinnasta? Eikö remontointi maksanut mitään? Eikö talojen hintataso ole seitsemässä vuodessa lainkaan kohonnut?

  Haavistolla ei ilmoituksensa mukaan ole osakkeita tai rahasto-osuuksia eikä myöskään velkaa. Hän asuu vuokralla, kiinteään omaisuuteen lukeutuu osuus Jouko Haaviston kuolinpesästä sekä niin ikään perintönä saatu osuus maatilasta Tampereen Teiskossa. Eipä tuo minusta nyt kovin suurelta omaisuudelta vaikuta.

 47. Konsertti on tulossa nähtäväksi ainakin Vaasassa elokuvateatteriin 3. tai 4.2. Livestream ei kuulemma onnistu.

  ”Elokuvateatteri Gloria
  Kiinnostaakos Ultra Bra comeback-keikka, Anna Puu, Jenni Vartiainen yms yms starat keikalla ens viikolla….. olis tarjolla Gloriassa ykkösalissa…. livestreemaus ei varmaan onnistu mutta keikasta tehdään tallenne… eli kyseessä on todellinen once in a lifetime keikka, laitetaan heti lisää infoa kun saadaan”

 48. Väität siis, että Haavistolla oli talon myyntihinnan verran velkaa, kun talokaupoista ei jäänyt mitään käteen. Wake up! Minäkin olen omakätisesti remontoinut jo seitsemän kämppää ja käyttänyt siihen enimmäkseen palkkatulojani kuten varmaan kovapalkkainen Haavistokin. Kyse oli kuitenkin siitä, että kaikki muut ehdokkaat kertoivat rehellisesti numeroin pienetkin omistuksensa. Haavisto ei kertonut. Joatain syystä.

 49. Väitinkö, ettei Haavistolla olisi jäänyt kaupoista mitään käteen? Piti oikein lukaista edellinen kommenttini uudestaan: en väittänyt. Kysyin vain, että miten Haavisto on tässä toiminut epärehellisesti tai väärin?

  Kävin lukemassa myös tuon linkkaamasi Ylen uutisen ehdokkaiden omistuksista. Sanot: ”…kaikki muut ehdokkaat kertoivat rehellisesti numeroin pienetkin omistuksensa.” Osakeomistuksien määrät on tosiaan numeroin kerrottu. Haavistolla osakkeita ei ole. Ehdokkaista ainoana Niinistö on maininnut kiinteistöomistustensa arvon, kukaan muu ei.

 50. niin, parastahan olisi jos joku TV-kanava olisi innostunut ja broadcästänny tämän suorana koko kansalle. Tai sitten jos olisi järkätty joku netti-TV lähetys? Eikös nuo pitäisi olla nykytekniikalla ihan mahdollisia jopa pari päivän varoitusajalla?

  Kyllä aika kehnoja asiantuntijoita kuuntelitte: tuolla line-upilla (ja pelkästään UB comebackillä) ja noilla lippujenhinnoilla ja koko tällä Haavisto-hypellä mikä on ny menossa, niin oli kyllä päivänselvää että kiinnostus on valtavaa. Mutta se on ny menneen saivartelua. Ja osan lipuista (vaikka puolet seisomapaikoista) olisi kantsinut laittaa jonkinlaiseen huurokauppamyyntiin että ne huuto.net:issä lippuilla tienatut rahat olisi menneet trokareiden sijaan Haaviston vaalikassaan.

 51. ….mutta ihan mahtava ilta tiedossa: Kokoaan suurempi Jäähallikeikka!

 52. Jenniltä tulee ruskeasta silmästä ruskeaa nestettä 🙁

  Hän ei ole paikalla.

 53. Mun ääni menee ehdottomasti Haavistolle!! Olen nuori, olen muusikko, tiedän mitä on kuulua vähemmistöön sekä olen kokenut ja nähnyt kiusaamista lähes läpi elämäni. Lisäksi en pidä Niinistöä luotettavana, eikä hän mielestäni muutenkaan olisi sopiva edustamaan suomea. Meidän pitää muistaa että presidentin aatteet edustavat koko suomen aatteita muun maailman silmissä. Kakkonen on ykkönen!

 54. hei, on hyvä että voi vapaasti omalla nimellään ja naamallaan tukea sopivaksi katsomiaan asioita.

  loanheitto on ala-arvoista.

  itse äänestin Niinistöä ja olen tyytyväinen lopputulokseen.

  sekin oli kivaa että sekä Haavisto että Niinistö
  kehottivat kansalaisia asialliseen keskusteluun
  ja näyttivät hyvää esimerkkiä.

  Mielestäni Niinistö ymmärtää talouselämää hyvin, ja
  se oli itselleni painava kriteeri.

  Tuollainen vasemmistoon viittaava aseistariisunta
  taas ei ole mun juttuni – kannattaisin vahvaa
  reserviä Sveitsin malliin, ikävä kyllä
  suomalaisen reservin taso on nyt enää murto-osa
  80-luvun tilanteesta…

 55. Sydämelliset kiitokset Anssi Kelalle ja aivan kaikille mukana olleille , kaikki olivat tervetulleita ja kaikki ihmiset ovat tervetulleita. Anssi kiitos musiikistasi ja hyvästä työstä.

  Minä ja mieheni äänestimme heti Pekka Haavistoa presidentiksi molemmilla kierroksilla ja kannatamme häntä edelleen. Haavisto on meitin presidenttimme. Kiitos Haavistolle kun olit ehdokkaana, sinua tarvitaan. Kannatamme edellee sinua, ei me unohdeta.

  Kirjoittisikohan hän meille uudenvuoden puheen, oiskohan hällä aikaa ja onnistuiskohan se?

 56. Pekka Haavisto on Iran kysymyksessä äänestänyt lasten pakkoavioliittojen ja raiskausten puolesta. Pedofiliako on Anssi Kelan suvaitsevaisuutta?

  Pekka Haavisto on YK:ssa äänestänyt että Jerusalemilla ja Juudealla ei ole juutalaista eikä kristillistä historiaa, ainoastaan islamin mukainen historia!
  Tekeekö Anssi Kela seuraavaksi islamin uskonnon mukaisen joululaulun vai suoraan saatanallisen?

 57. Ei ole ikääntynyt kovin hyvin tämä teksti.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.