Maailmanmusiikkia

| Tagit: | Aiheet: Internet, Musiikki | Kirjoittaja:

Rymsteerasin jälleen YouTubessa ja törmäsin videoihin, jotka haluan ehdottomasti jakaa kanssanne. Israelilainen, Kutiman-nimimerkillä toimiva tuottaja, on nimittäin laatinut musiikkia nerokkaalla konseptilla: hän on kaivanut YouTubesta satoja ympäri maailmaa postattuja soitto- ja lauluvideoita, leikellyt niitä, miksannut yhteen ja tehnyt näin uutta musiikkia.

Tällaisessa metodissahan ei sinänsä ole mitään uutta – sampleja käyttämällä on musisoitu jo pitkään. Tässä on kuitenkin hauskaa se, että nappaamalla samplensa videoista, Kutiman tuo yhtälöön visuaalisen aspektin: kuulija pääsee myös näkemään miten tällä tavalla tuotettu musiikki käytännössä syntyy. 

Nämä videot ovat jälleen mainio esimerkki siitä, miten musiikki ei tunne rajoja. Kun on taitoa ja näkemystä, niin mistä tahansa voi luoda aivan mitä tahansa. Hyvin erilaiset ihmiset ovat tietämättään osa suurempaa groovea.

Kutimanin ThruYOU -projektin kaikki seitsemän biisiä ovat helposti katsottavissa täällä. Tässä maistiaisiksi funkahtava avausraita:

 

Kommentit

 1. Veeery impressive!!! Videot ovat siis tekijän mukaan toisistaan riippumattomia otoksia, mitä en ensin oikein meinannut käsittää… enkä tiedä käsitänkö vieläkään.

 2. Mahtavaa! Oli jopa ympännyt sinne thereminin. Siinä on instrumentti, jonka aion joskus hankkia. Tässä vähän samanhenkinen video, jossa ko. instrumentilla imitoidaan sangen onnistuneesti mustaa miestä: http://www.youtube.com/watch?v=mW0B1sipLBI

 3. Katsottuani lisää noita videoita, korjaan edellisen viestin adjektiivia: Nerokasta! Esimerkiksi I’m New…olen sanaton.

 4. Theremin on kyllä mahtava soittopeli. Pirun vaikea tosin, olen kerran kokeillut.

  Kannattaa tosiaan katsoa noita muitakin Kutimanin videoita, linkki on tuossa funk-videon päällä. Biisit ovat tyyliltään keskenään hyvin erilaisia. Nerokkuudesta on pakko olla samaa mieltä.

 5. Tuo video oli aivan mahtava. Kuinka voidaankin saada ”yhdistettyä” noin hyvin erilaisia instrumentteja soittajineen, ilman että he itse tietävät asiasta mitään. Täytyy kyllä osata kuunnella tarkkaan eri rytmejä ja kuinka ne sopivat yhteen. Mahtavaa! Muuta en osaa sanoa..

 6. Ei mene ihan samaan kastiin, mutta hämmentävää lahjakkuutta tässäkin: http://www.youtube.com/watch?v=Otbe5c2OIxI

  Biisihän on tappavan tylsä – vaikka joskus samanhenkisestä täydellisyydestä elämässä ja musiikissa diggailinkin – mutta on pakko nostaa hattua kaverin taidoille.

 7. Hyh hyh, mitä musiikkia. Mutta soittaja on kyllä merkittävä virtuoosi – asettaa mm. allekirjoittaneen oman multi-instrumentalismin aika kyseenalaiseen valoon. Harmillista vain, että kaveri on päättänyt tuhlata lahjansa tuollaiseen spedeilyyn.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.