Fried Musicin tiloissa, kuin Liisa ihmemaassa

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:

image

Ei oo todellista!!!  On ensi tunnelmat. Siitä päivästä asti, kun saan tiedon, et on mahdollisuus päästä ennakkokuuntelemaan Anssin uusi levy, oon ihan irti maasta. Sählään ja häslään vaikka mitä kunnes lopulta päädyn onnellisesti oikeaan osoitteeseen oikeaan aikaan. Fried Musicin tilat on avaran tyylikkäät, kyllä täällä kelpaa työskennellä. Kuin Liisa ihmemaassa stalkkaamme paikkoja, kun saamme ihan luvan kierrellä ja taivastella. Joku bongaa tutun näköisen seinän, jonka eessä on ihan pakko ittensä kuvauttaa. Mä koitan pitää kameraa oikein päin, pitää kädet paikallaan ja painaa oikeeta nappia. Seinällä olevasta Nummela kyltistä täytyy kuvatallenne tietty nappasta.

image

Tarjoilusta vastaa Arnolds ja kelpo bagelsit pitävät ruumiin ravitsemisesta huolen. Ähkynä onkin aika siirtyä studion puolelle nauttimaan hengen ravintoa.

Vahvoja bassolinjoja saamme kuulla läpi albumin. Kuinka nuo live esityksissä muokkaantuvat jää nähtäväksi. Lupaavalta kuulosti et Anssin nauha basso on luovutettu basistin haltuun.

Seuraavassa sekalaista horinaa kuullusta, ei voi kuitenkaan liikaa analysoida ettei tule paljastaneeksi kaikkia likaisia yksityiskohtia ennen albumin julkaisua.

Tanssilattialla on uusinta uutta disco Anssia. Tää vois olla seuraava sinkku (mun mielestä).

Viimeinen yö on myös hittikamaa.

Tyhmä kuu biisin: oon siili keskellä ilmapallojen, on muuten ihan samaa sarjaa kuin taannoisen somehitin mandariini hotellin lattialla, ilmankos Anssi sen runon bongasit. Pakkomielteen oivaa kuvailua tässä tarinassa.

Nostalgiaa ekana sinkkulohkasuna ilahduttaa meitä radiossa soiden ihan kiitettävästi. Tästä biisistä siis pystyy jo kaikki oman mielipiteensä muodostamaan. Mulle tää on ollu hitti heti ensikuulemasta.

Anssi kuvailee Piirrä minuun tie voimaballadia sanoin överin juustoinen, ai niin ei saanu tuota sanoa voimaballadiksi sellaiseen kun Mr. Kelan mukaan tarvittaisiin soittaja kanjonin reunalle leveään haara-asentoon ja kuvaamisen tulisi tapahtua helikopterista käsin. Muhun tää siirappi takertu pysyäkseen tää on vaan niin  itkettävän ihana, et mä en ehkä kestä, pakko kuunnella uudestaan ja taas ja taas….

Mihin tahansa (paitsi Helsinkiin) kuvaa kaukokaipuuta. Tää on loistava matkaan lähtö biisi ja tässä kuullaan nyt sitä lentokonetta isosti.

Nahkaa ja luuta oli täysin uusi tuttavuus, mitään teksti tai sävel vihjeitäkään ei ollut ennakkon vuotanut tästä, falsettilaulu toi uutta ulottuvuutta laulantaan ja pystyi sielunsa silmin kuvittelemaan bändin lavalla läähättämässä, tämä toi hymyn huulille.

Huomaatko mitä sait aikaan! Videoblogissa tästä sai hivenen esimakua, nyt valmiiksi marinoituna taidan rakastaa tätä vielä enemmän.

Teit musta viisaan on kautta aikojen lyhytsanaisin Anssin tekemä kappale. Vähäisistä lyriikoista huolimatta osuu ja uppoaa, ei se määrä vaan laatu on ratkasevaa. Ihanaa kitaran tilutusta wauh…

Kuolleen miehen kitara kertoo meille tarinan, niputtaen universaalilla tavalla kaiken kuullun, sopien niin hyvin päätös biisiksi tälle täydellisyydelle. Tässäkin kitara kauniisti soi.

Soundi maailmaltaan törkeen kasaria täynnä huikeita yksityiskohtia. Kasarin kakarana muhun tää albumi ainakin iskee kovempaa kuin tuhat volttia. Musiikki jättää meihin jälkensä.

Ei voi muuta kuin suositella. Tämä albumi on ihan pakko kokea.

Tän hyväntuulisen hymyilyttävän pläjäyksen jälkeen koitan tavoittaa maan huonolla menestyksellä. Ja voihan keikat mä jo niin ootan livenä tätä kaikkee.

Fried Music Anssi
Uunituoreen hypistelyä ja eka signeeraus kyseiseen