Forum 2002-2013

Trientale 14.8.2004 13:36 "Tänään täällä", Kurikan keikka Pitkäjussissa Huhhuh, mistäköhän sitä taas aloittaisi..? Perinteisesti olen tainnut aloittaa laittamalla tähän ensin biisijärjestyksen, joten josko nytkin niin..:

1. Milla
2. Faijan haamu
3. Kaksi sisarta
4. Laulu petetyille
5. Mikan faijan BMW
6. Karhun elämää
7. Karhusaari
8. Mies ja meri
9. Puistossa
10. Sormus
11. 1972
12. Kissanpäivät
13. Nummela

Ja sitten pitäisi kai saada näpyteltyä tähän kaikki olennainen (tai vähemmän olennainen...) itse keikasta...
Biisilista oli nyt pitkästä aikaa hiukan erilainen, useammalla edellisellä minun käymälläni keikalla biisilista oli lähes identtinen, joten nyt oli erittäin kiva, kun oli enemmän vaihtelua. Siitäkin kiitos.
Anssi oli keikan aikana varsin puheliaalla tuulella, niin pitkiä juttuja ei myöskään muutamalla edellisellä keikalla ole kuultu...

Biiseistä ensimmäisenä on syytä mainita Karhusaari. Kiitos vielä kerran tuhannesti, että toteutitte toiveeni biisin kuulemisesta uudelleen! Karhusaari sai nyt kantaesityksensä Anssin oman bändin kanssa ja ensimmäistä kertaa se myös kuultiin Gretschin säestyksellä, kaksi edellistä esitystähän olivat akustisia versioita. Luonnollisesti biisiä ei oltu harjoiteltu etukäteen, vaan Anssi oli vain ennen keikkaa saunakabinetissa soittanut muulle bändille biisin kitarallaan ja sitten se jo esitettiinkin yleisölle. Anssi kertoi biisistä mm. "Tää kertoo siitä kun mä menin Karhusaareen ja kirjotin tän biisin."
Biisissä oli ehkä joissain kohdin havaittavissa pientä haparointia, mutta ottaen huomioon, että kyseessä oli ensimmäinen kerta kun biisiä tällä kokoonpanolla soitettiin, kuulosti se hyvältä (Anssin mukaan väliosa tosin meni ihan päin helvettiä...). Anssilla oli edelleen muistilappu apuna biisin sanoista. (Minä tietysti nappasin sen sitten itselleni. Kohta osaankin jo Karhusaaren ulkoa! Vaikka siitä lappusesta kyllä puuttuukin lauseitten viimeisiä sanoja.) Huvittavaa on, että yhdessä kohtaa lapussa lukee "rantakiville istumaan jään", mutta Anssi lauloi kuitenkin tuon "istumaan" kohdalle "nukkumaan". Myös muistilapun kanssa voi siis seota sanoissaan.. =) Tuo "istumaan" lienee kuitenkin se oikea sana tuohon kohtaan.

Seuraava biisi oli sitten Mies ja meri, joka myös oli erittäin iloinen yllätys, senkin edellisestä esityksestä on jo vierähtänyt aika tovi... Keikan jälkeen kerroinkin Anssille, että matkalla Kurikkaan olin juuri mietiskellyt, että kyseinen biisi olisi tosi kiva kuulla livenä pitkästä aikaa. Telepatiaa...

1972:n jälkeen oli periaatteessa encoren vuoro. Lavalta ei kuitenkaan päässyt pois muuten kuin yleisön kautta, joten myös encoren biisit Kissanpäivät ja Nummela vedettiin poistumatta välillä lavalta (lavan valaistus tosin hetkeksi sammutettiin..). Anssi selitti, että rokkikeikoilla seuraa tässä vaiheessa yleensä rituaali, jossa bändi menee vähäksi aikaa piiloon ja tulee sitten hetken päästä takaisin. Anssi ei kuitenkaan jaksanut mennä piiloon, joten loput 2 biisiä esitettiin saman tien, kun ne kumminkin biisilistassa lukivat.. =) Itse ainakin "arvasin" jo heti keikan alussa, että juuri noin varmaan tullaan tekemään.

Kissanpäivistä Anssi sanoi, ettei sitä ole soitettu aikoihin, vaikka itseasiassa se kyllä soitettiin Kaustisen keikalla 24.7. Eipä sillä, ei sitä tosiaan turhan usein ole viime aikoina keikoilla soitettu, kiva oli sekin taas kuulla. Biisi kuulemma "sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen", sillä "Täs hukutetaan kissoja. Mikäs sen mukavampaa..." (Yleisöstä kuului huuto "keuhkosyöpä"...) Biisin jälkeen Anssi totesi, ettei hänellä oikeasti ole mitään kissoja vastaan vaan hän oli itse asiassa viimeksi sinä aamuna leikkinyt kissanpennun kanssa. =)

Viimeisenä tuli sitten biisi joka "kertoo paikasta, joka on hyvin kaukana täältä". Ja niin kuultiin biisi eräästä "gallialaisesta kylästä"... (Parin naisen mukaan Muumilaaksosta... "Hyvä Nuuskamuikkunen" -huutoja tuli heidän taholtaan miltei kyllästymiseen asti Anssin alkaessa soittaa huuliharppua...)
Nummelan lopussa nähtiin harvinaislaatuinen soitinten vaihto Anssin ottaessa Kellyltä rumpukapulat ja Kellyn siirtyessä soittamaan Anssin kitaraa. Siitä tulee ehkä pari kuvaa sitten jossain vaiheessa...

Bändillä oli selvästi koko keikan ajan lavalla erittäin hauskaa. Kysyttyäni keikan jälkeen Villen mielipidettä keikasta, vastaus olikin, että se oli hauska, ainakin bändin mielestä! Voin kyllä ainakin omasta puolestani todeta, että varsin hauskaa oli minullakin! Muukin yleisö tuntui viihtyvän ihan hyvin.

Keikalla oli muuten joku ihan vieras heppu kitaroita virittelemässä. Mikä lie ollut miehiään..?

Mitäs sitten..? Tuolla keikalla sattui kyllä taas useita tapauksia, jotka voi luokitella niiksi huvittaviksi ja omituisiksi sattumuksiksi...
Ennen Anssia ja Anssin jälkeen soitettiin erilaisia iskelmiä, valsseja, humppaa jne... Niinpä tietysti minuakin haettiin useaan otteeseen tanssimaan (valitettavasti lähinnä sellaisten keski-ikäisten alkoholisoituneiden peräkammarin poikien toimesta...). Kuudennen kysyjän jälkeen sekosin hakijoiden määrän laskuissa... En tosin lähtenyt lavalle kenenkään kanssa. Yksi ukko oli sitten erityisen rasittava, ei meinannut millään uskoa, ettei minua kiinnosta. Kun hän noin tuhannennen kerran kysyi syytä, vastasin sitten että olen paikalla ainoastaan Anssin vuoksi. Siihen tämä tyyppi sitten pettyneenä totesi "Se on kurja mies se Anssi, kun se vie kaikki naiset". Ahhahhaa... :lol: Joku toinen mies keikan jälkeen oli aivan vakuuttunut, että minäkin olen bändin jäsen, kun eihän minulla muuten voisi niin paljon nimmareita käsissä olla... Mutta voihan sitä kierrellä keikoilla ympäri Suomea vaikkei bändiin kuuluisikaan.. :wink:
Sitten jossain vaiheessa keskustelin erään naisen kanssa, joka oli tullut kotoaan Tukholmasta sukulaisten luo Suomeen lomalle, oli itsekin Suomesta kotoisin. Hänen enonsa oli kuulemma suositellut, että kannattaa käydä katsastamassa Anssin keikka. Kovasti tuo nainen olikin pitänyt kuulemastaan, erityisesti sanoitukset tekivät häneen vaikutuksen. Koskaan ennen hän ei ollut Anssista mitään kuullut ("Oliko se Antti Kela..?"), saati sitten niistä biiseistä.

Ja mitähän vielä..? Ei tässä varmaan taas tullut puoliakaan niistä asioista, joista piti kirjoittaa, mutta ehkä tästä tuli tarpeeksi pitkä juttu näinkin! (Jaksoiko kukaan lukea..?)

Otsikko tulee muuten siitä, että pyydystettyäni Anssin keikan jälkeen sanoi hän ensimmäisenä "No ni, tänään täällä". Se oli jotenkin niin kuvaava lause, että sen voisin laittaa jopa allekirjoitukseksi...

Kiitos Emerson Fittipaldi ja bändi jälleen ikimuistoisesta keikasta!
marire 14.8.2004 13:50 Oliko se Karhusaari siis aivan uusi, eikä Pekan ja Suden kappaleita?
Trientale 14.8.2004 13:51
marire Oliko se Karhusaari siis aivan uusi, eikä Pekan ja Suden kappaleita?

Kyllä, ihan uusi biisi. Se kuultiin ensimmäistä kertaa heinäkuussa Tavastialla ja sitten toisen kerran Pyhä Unpluggedissa. Tuo oli siis biisin kolmas esityskerta ja tosiaan ensimmäinen oman bändin kanssa.
jassu 14.8.2004 14:00 Heheee kiitos tästä piristävästä viestistä :D
Tulipahan naurettua tänään ekaa kertaa, olo on nimittäin suht huono, kuumetta on 38,6 ja olo on kuin olisi jäänyt katujyrän alle :?
Mutta oli ihan pakko tulla lukemaan tänne foormille näitä viestejä, ei voinut jättää väliin :wink: Tulee muuten vierotusoireita...
Sara 14.8.2004 14:46 Voi pahus..
Mä olisin tullut Pitkään eilen kuuntelemaan Anssia, mutta eihän mua alaikäisenä sinne päästetä :?
Mä yritin suostutella äitiä sinne mun puolesta, mutta se meni kuuntelemaan Lusalle jotain typerää tangokuningasta.
Ei se kans ymmärrä mitään musiikin päälle :)
Trientale 15.8.2004 16:32 Muuten, ihan pakko kysyä... Mikä oli se biisi, jota soitettiin Sormuksen loppuun ja ennen bändin esittelyä? Kun se on NIIN tuttu, mutta en saa jostain syystä millään päähäni, mikä kappale se oli! Tämä on vaivannut minua keikasta asti, enkä vieläkään ole saanut päähäni, mikä biisi se oli! Liekö sitten liian miettimisen syytä etteivät aivot toimi, mutta tämä on erittäin hermoja raastavaa...
Anssi Kela 15.8.2004 17:45 Kurikassa taisimme tapailla Nik Kershawin The Riddlea.
Trientale 15.8.2004 19:53 No sehän se olikin, kiitoksia! Nyt voin taas levollisin mielin paneutua psykologian tehtävään, jonka pitäisi huomenna olla valmis... :roll: