Sivu 2

Kysymys
Kuinka kauan asuit kauniaisissa ja missä siellä?
Koitahan jatkaa samaan malliin.

Hörhö 09.09.2001

Anssi vastaa
Vaikutin Kauniaisissa vuosina 75-84. Urheilutiellä.

27.09.2001

Kysymys
Itse annan seuraavanlaisen tietopaketin, että taivaan sinisyys ei liity oikeastaan millään tavalla biologian tai maantiedon opiskeluun, vaan fysiikkaan. Mikäs oli mr. kelan fysiikan numero?

moro poro 09.09.2001

Anssi vastaa
Mr. Kelan fysiikan numero oli hyvinkin vähäinen, mutta kyllä minä sen verran kouluajoista muistan, että taivaan sinisyys kuten muutkin ilmakehään liittyvät asiat opetettiin nimenomaan maantiedon tunneilla.

27.09.2001

Kysymys
Olet mielestäni todella hyvä laulaja, toivon että pysyt ikuisesti suosiossa.Sitten aion kysyä sinulta kysymyksiä
(1)Hauskin mokasi keikalla?
(2)Lempi sarjakuva hahmosi? Ei sitten muuta kuin hyvää jatkoa.vastailehan pian.

tomppa vaan 09.09.2001

Anssi vastaa
1) Minähän mokailen keikoilla alvariinsa! Minut tunnetaankin nykyisin yhtyeen piirissä Inspector Clouseauna… Aika klassinen ”Hello Cleveland!” -tyyppinen munaus tapahtui taannoin Kangasalalla, jossa eksyin matkalla lavalle. Kuuntelin takahuoneessa, että nyt se alkunauha lähti soimaan, ja ryhdyin hakeutumaan lavan suuntaan. Kävelin aivan vääristä ovista ja onnistuin lopulta lukitsemaan itseni hotellin käytävään. Alkunauha oli loppunut jo minuutteja sitten ja paikalla vallitsi kiusallinen hiljaisuus kun vihdoin selvisin estradille.
2) Batman ja Judge Dredd.

27.09.2001

Kysymys
mä kysyin sulta jo aikasemmin tätä etkä vastannu vastaa nyt please! Siis mistä saa logoja jossa lukee sun nimi tai jotain vastaavaa?

yks 08.09.2001

Anssi vastaa
Sopimus logojen ja soittoäänien laatimisesta on tehty Ioboxin kanssa. Niitä tulee varmaankin lähitulevaisuudessa olemaan saatavilla Ioboxin saitilla ja ehkä myös täällä minun kotisivuillani. Seurataan tilanteen kehittymistä!

27.09.2001

Kysymys
hei anssi! selailin meidän musiikinkirjaamme koulussa! olin erittäin yllättynyt kun huomasin erään asian
sielä oli sellainen biisi kui KARHUNELÄMÄÄ! ja sillä yläkulmassa luki että : anssi kela!? mistä moinen?
onko biisi kenties aikaisemmalta yhtyeeltäsi pekalta ja sudelta!? luin sanat ja ne olivat tosi hauskat! toivottavasti
laulamme kyseistä kappaletta joskus musiikintunnilla!

pikku pupu-ankka 07.09.2001

Anssi vastaa
Ralli on tosiaan peräisin Pekka ja Susi -yhtyeen ohjelmistosta. Esitän sitä myös nykyisin keikoillani.

27.09.2001

Kysymys
mikäs sen orkesterin nimeksi sitten laitettiinkaan???

zannie 06.09.2001

Anssi vastaa
Nimetönhän se on edelleen… Ehdotukset sen kun heikkenevät päivä päivältä!

27.09.2001

Kysymys
Tervehdys oivalle lauluntekijälle!
Keikallasi korvaani tarttui erityisesti aloitusbiisi, ilmeisesti nimeltään ”murhaballadi”. Laulu viehätti suunnattomasti ja kysyisinkin onko artisti nimeltään Nick Cave tuttu (kys. biisistä välittyi ainakin henkinen yhteys herraan). Julkaisethan toki ”murhaballadin” seuraavalla levylläsi.
Tämä maa tarvitsee sitä, todella.
(levyäsi sekä biisiä 🙂
Keep up the good work!

J 05.09.2001

Anssi vastaa
Nick Caven murhaballadit ovat toki tuttuja, mutta omani kumpusi enemmänkin Johnny Cashin ja Hank Williamsin innoittamana. En ole vielä ihan varma onko kyseessä sellainen kappale minkä haluaisin levyttää. Sitä tullaan ehkä tulevaisuudessakin kuulemaan vain keikoilla. Katsotaan nyt…

27.09.2001

Kysymys
Miltä levyltä löytyy Sinun, Alexandran ja Flegmaatikoiden versio ”Puistossa” biisistä? Älä sano että ”Puistossa” sinkulta!! Silloin pitäisi ostaa Sinun Nummela albumisi ja erikseen sinkku..

minna&esa 04.09.2001

Anssi vastaa
Valitettavasti tilanne on juuri näin koruton. Mutta single on ehdottomasti ostamisen arvoinen; tuon Flegmaatiokot -remixin lisäksi siinä on alkuperäinen, kotonani äänitetty Puistossa -demo, jossa mm. ensimmäisen säkeistön sanoitus on erilainen.

27.09.2001

Kysymys
Mistä akustisesta kitarasta irtoaa niin hyvä ja täyteläinen saundi kuin esim. Mikan faijan BMW:ssä? Mikä valmistaja
ja malli?

Nuori Niilo 01.09.2001

Anssi vastaa
Martin HD-28

27.09.2001

Kysymys
Kaverit sanoo että sinulla on rikosrekisteri.Onko se totta?

Masa (hiko harada 01.09.2001

Anssi vastaa
Ei.

27.09.2001

Kysymys
laulu sinulle:kerran olin sairaalassa,syöpä mulle todettiin.kerran kävelin mä yksin tietä mustaa,näin jo kuolemanenkelin.minä pyysin apua huusin:auta minuaaa.syöpä vain paheni sain toivoa yhden toiveen ennen kuolemaani.minä pyysin että saisin nähdä anssi kelan ja olla hänen ystävä.mutta eihän se ollut mahdollista.syöpä vain paheni ja kohta kuolla kupsahdin.kuolin ikävään kun kukaan ei välittänyt ei edes anssi kela.suuren pettymyksen kera kuolin,luuloon että anssi kelan vielä nähdä saan.sinne loppui munun elämäni en nähnytkään anssi kelaa kuulin matkallani taivaaseen.itkin lujasti mutta sen kestin sillä tiesin että hänet minä näkisin vielä taivaassa.OLE HYVÄ ANSSI KELA.TERVEISIN:MERI. OLE MINUN YSTÄVÄ MINÄ PYYDÄN TAI NÄIN SAATTAA KÄYDÄ.MINÄ PYYDÄN ANSSI KELA.I LOVE YOU

meri – ikuinen suuri fanisi 31.08.2001

Anssi vastaa
Meri hyvä, nämä sinun viestisi ovat kovin synkkiä – yrittäisit hieman piristyä! Vuokraa vaikka pari hauskaa videota, osta pussi perunalastuja ja dippikastiketta ja ota rento asento.

27.09.2001

Kysymys
Tarkennus aiempaan tietoon; bol.com:ista ei saakaan Pekan ja Suden levyä. Mutta ei hätää; laaseri.com myy sitä hintaan 103mk. Tutustukaa hyvät ihmiset!
P.S Pekan ja Suden levykannessa olet lipsunut mustalta linjalta (tai sitten kuvaa on manipuloitu… Mites on asian laita, onko muitakin lipsumisia tapahtunut. Valkoiset tennissukat ??!!..

pikkuhitler 31.08.2001

Anssi vastaa
Myönnän, että minulla oli 90-luvun alussa lyhyt mauttomuuden kausi, jolloin pukeuduin muunkin värisiin vaatteisiin kuin mustiin. Nykyisin olen tarkkana, ettei moista pääse enää tapahtumaan!

27.09.2001

Kysymys
Moro Anssi!

Aivan ensiksi täytyy valitettavasti todeta etten ole fanisi, sillä suorastaan vihaan musiikkiasi. Kuulin ensimmäistä kertaa lauluasi kun heräsin Mikan faijan BMW:n sointiin kelloradiosta viime helmikuussa. Se on niin synkkä kappale, että masennuin täysin enkä halunnut nousta sinä päivänä lainkaan. En ole sen jälkeen käyttänyt kertaakaan kelloradiota, sillä pelkään että pilaat päiväni ennen kuin pääsen edes sängystä ylös. Menetin myös esimerkiksi viime viikonloppuna juhlamieleni kokonaan kesken muuten niin iloisten bileitten, kun jouduin kuulemaan kyseisen kappaleen kahdesti peräkkäin. Suurin osa muistakin synkistä kappaleistasi aiheuttaa minulle vastaavanlaisia reaktioita, joten lyhyesti sanottuna, monotoninen musiikkisi ei todellakaan ole minua varten.

On minulla tässä myös jotain kysyttävääkin, sillä Kissanpäivät-kappaleesi on saanut minut suorastaan raivon valtaan. Laulat, ettei kissanpentuja tapettu joskus silloin ennen, kun teistä ei ollut tappajiksi. Nykyisin kaikki on toisin ja kissanpäivät pelkkiä muistoja. Tulkitsen tämän niin, että murhaatte kissoja nykyisin oikein urakalla? Onko sinulla jotain kissoja vastaan? Vai mitä oikein yrität sanoa? Miten hyvänsä, kun heti laulun alussa kerrotaan että joku on päättänyt hukuttaa viattomia kissanpentuja, siitä tulee niin vihaiseksi etten ehdi rauhoittua ennen biisin loppumista vaikkei niitä kissoja lopulta tapettaisikaan. Ehkei minun pitäisi eläytyä musiikkiin näin voimakkaasti.

Haluan kuitenkin antaa myös hieman positiivista palautetta, nimittäin nämä kotisivut ovat hyvät ja olet vastannut saamaasi palautteeseen kiitettävän ahkerasti. Jatka samaan malliin! Antamani kritiikki kohdistuu pelkästään musiikkiisi, eikä minulla ole sinusta itsestäsi pahaa sanottavaa. Suhtaudut julkisuuteen esimerkillisesti, ja radiohaastattelusi ovat olleet mielenkiintoista kuultavaa. Musiikkiasi en siedä, mutta koska suosiosi on noin valtava, sen ajoittaista kuulemista ei voi maasta muuttamatta välttää. Pehmennetään vielä lopuksi sen varran, että Nummela-kappale on ihan ok, ei liian synkkä. Faijasikin kuolee vain sivulauseessa. Paikkakuntana Nummela herättää minussa erittäin lämpimiä ajatuksia, olenhan jo onnistunut vähentämään sen asukaslukua yhdellä. Ei, en aio tunnustaa murhaa, tyttöystäväni vain muutti sieltä luokseni. Rakastan häntä vaikka hän pitääkin musiikistasi.

Hyvää jatkoa, ja toivotaan ettei kukaan tapa itseään vaikka kuuntelee musiikkiasi! 😉
Kiitos jos jaksoit lukea.

Mika 29.08.2001

Anssi vastaa
Kissanpäivät kertoo lapsuuden loppumisesta ja viattomuuden katoamisesta. Ennen vanhaan (ehkä vielä nykyisinkin?) maaseudulla oli tapana tappaa ”ylimääräiset” kissanpennut. Laulun päähenkilöllä ei ollut lapsuudessaan tähän toimitukseen sydäntä ja nyt hän muistelee näitä aikoja ja niiden viattomuutta, helppoutta ja puhtautta – asioita, jotka nykyisin tuntuvat menetetyiltä. Mikä ei tietenkään tarkoita sitä, että päähenkilömme olisi nykyisin jonkinlainen kissojen mestaaja! Kissat vain nousevat mieleen muistoina kadonneesta nuoruudesta.

Minä pidän kissoista. En voisi koskaan tappaa niitä.

27.09.2001

Kysymys
En tiedä oletko jo vastannut tähän, mutta AnkkaRockissa varastitte huoltoasemalta
joulupallojen ja pilkkihaalareiden lisäks vielä jotain ylimääräistä kappaleessa Kaksi Sisarta,
mitä se oli ? Unohdin sen sanan laulaessani mukana. 24.8 Lahdessa jäin kaipaamaan (paitsi lahtelaisten
koomasta heräämistä niin) legendaarista Karhun elämää-biisiä, miksi ei soitettu?

Onko Anssi K. käynyt armeijan jos kerran on niin uskonnollinen mies?
Jos on, niin sehän on kaksinaamaista.

Sami 28.08.2001

Anssi vastaa
En muista. Aina silloin tällöin laulan joulupallojen ja pilkkihaalareiden sekaan muutakin roinaa; mitä nyt milloinkin tulee mieleen. Viimeksi taisin laulaa ryöstösaaliiksi Wunderbaumit…
Karhun elämää on tavallisesti soitettu encorena, jota Lahdessa ei sitten jostain syystä tullut.
Kuten jo aikaisemminkin on tullut todettua: Kävin aikoinani kääntymässä Riihimäen Viestirykmentissä huomaten pian, ettei homma ollut minua varten. Suoritin loput palveluksestani sivarissa.

27.09.2001

Kysymys
Kiitos Anssi,olit LOISTAVA Elämä lapselle-konsertissa!!!En tiedä huomasitko itse,mutta sinulle huudettiin ja taputettiin kaikista eniten.Näin haastattelusi torstain Huomenta Suomessa.Hyvä haastattelu,mutta taisit vähän ujostella,vai?Jossain sanottiin,että se oli ensimmäinen TV-esiintymisesi,pitääkö paikkaansa?

Essi 25.08.2001

Anssi vastaa
Taidan olla aina haastatteluissa hieman vaivautunut; puhuminen ei ole leipälajini… Kyseessä ei kuitenkaan ollut ensimmäinen TV-esiintymiseni.

27.09.2001

Kysymys
Mikä inspiroi sinua tekemään musiikkia?

pepsi 24.08.2001

Anssi vastaa
Kunpa tietäisinkin tämän, niin en varmaankaan muuta tekisikään kuin biisejä! Olen täydellisesti inspiraation armoilla; en tiedä mistä se aina tulee mutta tiedän, että ilman sitä laulujen tekeminen ei onnistu. Joskus saattaa kulua vuodenkin verran ilman että inspiraatio vierailee luonani ja sitten eräänä päivänä käy niin, että Jyrki on taustalla auki suoltaen jotain typerää tanssibiisiä ja yhtäkkiä kuulen siinä uuden biisin siemenen. Se tuntuu aina täysin sattumanvaraiselta, mutta ehkä tässä kaikessa pätee jonkinlainen universaali logiikka!

27.09.2001

Kysymys
MOI!
Sun Elämä Lapselle-konsertti stadikalla oli aivan upee! Siellä yleisössä ihan liikuttu, kun kaikki laulo mukana… Miltä se susta tuntu, kun kaikki oli niin hyvin mukana ja muutenkin meininki oli mahtava?! Tuliko tunteet pintaan? Onko sulla ennen ollu näin isoo yleisöö, joka vielä ottaa sut vastaan näin hyvin?
Ei mitään muuta kun kiitos ja kumarrus MAHTAVASTA KEIKASTAS!!!!!!!!!!!!! Tulehan ens vuonnakin mukaan, niin minäkin teen…
Ja toi t-paita idea oli tosi hyvä:)

Paula 24.08.2001

Anssi vastaa
Pakko myöntää, että tuntui lähes epätodelliselta kuulla miten äänekkäästi yleisö reagoi astuessani lavalle. Fiilishän oli mahtava! Oli vain pieniä vaikeuksia laulaa kun kuulin yleisön laulun kovempaa kuin oman ääneni…

27.09.2001

Kysymys
Huomasin että soitat Avaimen Yhdes Iltaan biisissä bassoa.
Onko tulossa mitään muuta hiphop painoitteista settiä, koska biisin basso on loistava ja tekee biitistä tajuttoman toimivan.

tumppi 23.08.2001

Anssi vastaa
Jukka Immonen, jonka kanssa työstin Nummela ja Kaksi sisarta biisit, oli tuottamassa Avaimen levyä ja pyysi minua vetämään bassot tuohon Yhdes iltaan -biisiin. Soittelin siihen sitten sellaista 70-luvun peukkubassohommaa… Hauska sessiohan se oli!
Ollessani pari viikkoa sitten Tampereella, kävin Ezkimon kanssa studiolla laulamassa osuuden hänen biisiinsä, joka perustuu osittain Mikan faijan BMW:hen. En tiedä missä muodossa tuo julkaistaan vai julkaistaanko lainkaan… Mene ja tiedä!

27.09.2001

Kysymys
Moi!
Mulle on nyt kolahtanu sun biisit tosi kovaa!! Tähän sä et varmaan keksi mitää järkevää vastausta, mut kysytään silti: ELI: Mä kuuntelin mun isällä sitä Pekka Ja Susi Levyy.. Miks sun ääni on siin IHAN erilainen?! Ainaki mun mielestä se ei kuulosta sun ääneltä. Harhaa on mun mielest paras biisi.. Tahtosin sun levyn ja saan sen kai mun isältä pian..! Kiitos IHANISTA BIISEISTÄ! :]

Elsa 23.08.2001

Anssi vastaa
Lauloin tosiaankin Pekka ja Susi -aikoina täysin eri tyylillä. Olin varsinainen kiljukaula; osasin laulaa ainoastaan kovaa ja korkealta. Kyseinen tyyli kävi voimille ja vei pisteeseen, jossa aloin oikeasti vihata koko laulamista – ei ollut kivaa kun kurkkuun sattui. Sitä paitsi kuulostinkin erittäin penäävältä… Pekan ja Suden jälkeen päätin tietoisesti muuttaa laulutapaani: aloin laulaa matalammalta ja ennen kaikkea huomattavasti hiljempaa – lähes puhevoimakkuudella. Tämä resepti on toiminut hyvin ja olen huomannut nauttivani jälleen laulamisesta.

27.09.2001