Sivu 21

Kysymys
alright. Mietin että millä sä säädät rummut noihin biiseihin? kaksi sisarta biitti on tosi jees, varsinki ”huoltis-filli” on magee. Arvostus nousi vielä enemmän ku et juo etkä polta. Me tehään vielä joskus joku featti biisi.Vastaa kiitos.Moi

kollega 28.04.2001

Anssi vastaa
Kaksi sisarta -biitissä on yhdistetty luuppeja ja liverumpuja. Livesetti nauhoitettiin pelkällä stereoparilla ja kompressoitiin täysin lyttyyn. Tästä lo-fi -rummuttelusta saatiin sitten koneellisen kompin sekaan mukavaa elämää ja inhimillistä puhinaa.

06.05.2001

Kysymys
Mihin musiikinlajiin sun musiikki sun mielestä kuuluu? Mä en keksiny mitään hyvää.

Tajuamaton 28.04.2001

Anssi vastaa
Yleensähän musiikkitoimittajat huolehtivat artistien täsmällisestä lokeroinnista, mutta minulta asiaa kysyttäessä olen vastannut musiikkini olevan ”vuosikymmenten traditiosta kumpuavaa singer/songwriter -meininkiä moderneilla mausteilla.” Jotain tuollaista…

06.05.2001

Kysymys
eli propsit mahtavasta albumista. mutta miten on.. mikä/kuka on ”Ruusunen”, kun käytät parissa biisissä? ja kun olemme kamujen kanssa kuunnellut paria biisiä ”korkealla”, niin sanotuksista on auennut uskomattomia juttuja.. jatka samaa rataa.

TH 27.04.2001

Anssi vastaa
Ruusunen tuli laulujeni sanoituksiin eräänä yönä katsoessani MTV:n ”Alternative Nation” -ohjelmaa, jossa esitettiin Lemonheadsin versio Mrs. Robinsonista. Videota katsellessani huomasin äkkiä laulavani biisiin simultaanitulkkausta: ”Hei, Rouva Ruusunen…” Tuo nimi jäi kummittelemaan mieleeni ja joitakin viikkoja myöhemmin Rouva Ruususelle syntyi oma nimikkobiisi. Sitten kun vielä myöhemmin Puistossa -biisin Petrille tarvittiin sukunimi, huomasin, että Ruusunenhan se tietenkin on…

06.05.2001

Kysymys
Radiomafian haastattelussa totesit, että Nummela-levystä saatu palaute oli erilaista kuin mitä Pekka ja Susi aikoinaan joutui ottamaan vastaa. Saiko Pekka ja Susi siis kamalankin negatiivista palautetta?
Pekan ja suden kappaleista muistan hyvin Karhunelämää-kappaleen. Laulettiin sitä itse asiassa koulussa musiikin tunneilla, kun ei oikein mitään muuta kappaletta osattu niin hienosti esittää.

LoT 27.04.2001

Anssi vastaa
Pekka ja Susi ei koskaan ollut mikään kriitikkojen suosikkiyhtye. Rockin suomenmestaruus oli aika raskas taakka kannettavaksi ja meidän tekemisiämme syynättiin luultavasti hieman muita ensilevyttäjiä tarkemmin. Esimerkiksi Soundissa meidän levymme teurastettiin totaalisesti sillä argumentilla, että Absoluuttinen Nollapiste on niin paljon parempi yhtye ja olisi ansainnut sen rockin suomenmestaruudenkin niin paljon tätä Pekkaa ja Sutta enemmän…
Karhun Elämää on todellakin jäänyt jossain määrin elämään. Sehän löytyy kai nuotinnettunakin jostain yläasteen musiikinkirjasta?

06.05.2001

Kysymys
Sun levyn takakannessa on kuva jossa seisot. Onx se ässä arpa tarra tarkotuksella siinä? Esimerkix on se sponssi vai onx se niinku jotain vertausta, et sul on käyny hyvä flaxi tai jotain? 😉

White 27.04.2001

Anssi vastaa
Tarra sattui vain olemaan siinä ovessa. Todettiin kannentekijä Janne Uotilan kanssa valmiita kansia katsoessamme, että sitä pataässä -teemaa olisi itse asiassa voinut hyödyntää enemmänkin. Tehdä siitä jonkinlainen logo tms.

27.04.2001

Kysymys
onko sulla ajokorttia?

unnameable 27.04.2001

Anssi vastaa
Ei. Silti huomaan tekeväni jatkuvasti autoiluaiheisia kappaleita… Psykiatrin sohva kutsuu!

27.04.2001

Kysymys
Oletko enemmän soitannollisesti kiinnostunut akustisesta meinigistä ja vaatiiko musiikkisi väkisin sähköä?
T: Peräkamarimuusikko Kokkolasta

Jukka Niemelä 27.04.2001

Anssi vastaa
Periaatteessa olen enemmän kallellani akustisuuteen päin. Pidän työskentelytavasta, jossa musiikillisen idean ja lopputuloksen välinen matka on mahdollisimman lyhyt – akustisuus mahdollistaa tällaisen ajattelun. Mutta onhan sähköisessäkin soitossa ja täysillä päästelemisessä kieltämättä myös puolensa!

27.04.2001

Kysymys
Moi Anssi! Kiitos hyvästä levystä; sitä kuunnellaan koko perheen voimalla… Kovasti on laulut herättäneet keskustelua ja kysymyksiä elämän suurista asioista. Useimpiin kysymyksiin on äiskä osannut vastata, mutta kerran ”Nummelan” soidessa 7- ja 9-vuotiaat tyttäreni kysyivät että ”miten sen oikee pitää kävellä”? Enkä sitä tiennyt, joten päätettiin kysyä sinulta.
Kiitos ja kivaa kevättä!

Äiti & tytöt 27.04.2001

Anssi vastaa
Aina välillä minuun iskee väkevä nostalgian puuska, jolloin täytyy mennä kävelemään vanhoihin lapsuuden maisemiin. Siitähän tuo kappale kertoo.

27.04.2001

Kysymys
En mä mitään halua varsinaisesti kysyä. Musta vaan tuntuu hölmöltä, että väität asuvasi Nummelassa, vaikka paikka on oikeesti Vihti. Sanoisit vaikka Vihdin Nummelassa. No, teet ainakin hyviä biisejä. Koko albumilla ei oo yhtään huonoo, ja oon aina digannu biiseistä jossa on joku tarina. Hyvää jatkoa sulle, vaimolles ja Kusti-sedälle!

Vihtiläinen 27.04.2001

Anssi vastaa
Minun mielestäni ”Nummela” toimii levyn nimenä huomattavasti paremmin kuin ”Vihdin Nummela”. Olet tietysti oikeassa, mutta itse koen asuvani nimenomaan Nummelassa – Vihti on laajempi käsite ja sellaisena vähän vaikea hahmotettava. Vähän sama kuin jos sinulle sanottaisiin, ettet saa sanoa olevasi vihtiläinen – sinähän olet oikeasti uusmaalainen. Tai suomalainen…
Aiemmin asuin Vihdin kirkonkylässä, jolloin myös koin olevani vihtiläinen.

27.04.2001

Kysymys
Mä oisin halunnu tulla sinne sun keikalle syssyn sylkikseen tampereelle,mut mä huomasin sen liian myöhään ja lippujen myynti oli jo lopetettu….Joten sun seuraava keikka Tampereella on Tulliklubilla niin tiät sä millon sinne myydään lippuja ja paljonko ne maksaa?Onko sinne ikärajaa?

sapa 27.04.2001

Anssi vastaa
Kuten jo aiemminkin on tullut todettua, minä en tiedä keikoistani oikeastaan mitään muuta kuin ajan ja paikan. Kehoitan kaikkia tiedustelemaan näitä kysymyksiä aina suoraan keikkojen järjestäjiltä!

27.04.2001

Kysymys
milloin tiesit että sinusta tulee laulaja?

johanna 26.04.2001

Anssi vastaa
Minustahan ei todellakaan pitänyt tulla laulajaa, vaan maailman paras ja nopein basisti! 90-luvun alussa silloisen yhtyeeni laulusolisti lähti bändistä ja minä aloin laulamaan ”vain sen aikaa kunnes tähän löytyy oikea laulaja.” Ja sillä tiellä ollaan edelleen…
Pitäisiköhän laatia Rumbaan ilmoitus: ”Etsitään oikeaa laulajaa!”

27.04.2001

Kysymys
Pekka ja susi maalailee kielikuvia kun taas ”Nummela” on todella arkinen, onko suuri maailmanparantaja hävinnyt johonkin vai onko elämä sittenkin lopulta niissä pienissä arjen aarteissa, en tiedä oliko tää nyt edes kysymys, mutta olin aivan haltioissani kun Pekka ja susi mies oli tehnyt levyn. Molempien levyjen parissa olen monet hetket viettänyt, sulle pärjäämistä ja löytöjä elämäntaipaleelle.

Mika Nokialta 26.04.2001

Anssi vastaa
Kyllähän tämä maailma edelleen mielestäni pientä parantelua ja hienosäätöä vaatii – ei ole vielä ihan valmis!

27.04.2001

Kysymys
…No joo…joko oot löytäny elämäsi naisen?
Toivosin että se olisin minä..

SubarU 26.04.2001

Anssi vastaa
Valitettavasti kyseinen virka on jo täytetty. Tehtävä vaatii mm. lujaa tahtoa, pitkää pinnaa, lempeyttä, oma-aloitteisuutta, sitkeyttä, hoivaviettiä, epäitsekkyyttä, kiltteyttä ja kykyä tulla toimeen välillä epähygieenisissäkin olosuhteissa. Virka on siis varsin haasteellinen ja ilokseni voinkin todeta, että löysin kuin löysinkin kaikki kyseiset ominaisuudet täyttävän henkilön!

27.04.2001

Kysymys
Onko helppo saada laulusta heti ensimmäisellä kerralla sellainen kuin lopputulos tulee olemaan?Siis pitääkö sun korjailla/vaihtaa sanoja tai riimejä ennenkö olet tyytyväinen?

Hanna 24.04.2001

Anssi vastaa
Vaihtelee biiseittäin. Yleensä joudun aina vaihtamaan ensimmäisestä versiosta ainakin pari riviä, mutta vaikeammat tapaukset vaativat jopa koko sanoituksen uudelleen kirjoittamista moneen kertaan. Eikä se ole yhtään kivaa…

27.04.2001

Kysymys
Hei! Olen lähihoitajaopiskelija ja teen sinusta äidinkielen esitelmän. Voisitko kertoa ystävällisesti minulle jotain itsestäsi, jotta saisin esitykseeni lisää materiaalia. Kiitos!

Sari 24.04.2001

Anssi vastaa
Kehoitan tutustumaan tarkemmin tämän sivun sisältöön! Olen mielestäni kertonut tällä foorumilla itsestäni aika paljonkin…

27.04.2001

Kysymys
Kukkuluuruu Anssi!

Siskoni mies kertoi tarinan, oletko tietoinen että 70-luvulla luonnonsuojelijoita ns.”koijärvi takaisin” kutsuttiin lempinimellä kela anssi? Eli painit hyvässä seurassa.

Tytär ja äiti 24.04.2001

Anssi vastaa
Enpä ole ennen kyseisestä kuullut. Mielenkiintoista. Mihinköhän moinen nimitys mahtoi perustua?

27.04.2001

Kysymys
Zipot ja lusikat ehti jo joku muu kysyä, mutta soiko Puistossa-kappaleen kitara takaperin? Jos soi, niin onko kappaleessa siis viestejä itse Pelsepuubilta?

JM 24.04.2001

Anssi vastaa
Säkeistöjen seassa on todellakin myös takaperoista kitaraa. Veikkaan todellakin vanhalla kehnolla olevan vaikutusta asiaan! En ole tosin vielä ehtinyt paneutua ”Nummela” -albumiin takaperin…
Joskus hamassa nuoruudessani, biisintekijän urani alkutaipaleella, kuuntelin huvikseni neliraiturilla biisejäni väärinpäin (kuulostivat todennäköisesti näin paremmilta). Hiukseni nousivat pystyyn ja selkäpiissä tuntui hyy, kun äkkiä mongeruksen seasta kuului selvällä suomenkielellä: ”SINÄ OLET KUSINARRI!”

27.04.2001

Kysymys
mulla ois vaan sellasta, että aiotko ottaa janos valmusen legendaarisen ”bussipysäkillä”-biisin ihan lähiaikoina keikkaohjelmistoosi? (ehkä sillä samalla keikalla, kun pekan ja suden tällä kysymyssivullakin kaivatut kipaleet kajahtavat?) eipä mulla muuta. kevättä. kustille termos.

lauste 24.04.2001

Anssi vastaa
”Bussipysäkillä” on sen verran ajaton klassikko, ettei minun kredibiliteettini taida riittää sen tulkitsemiseen. Pyhäinhäväistyshän siitä seuraisi!
Sitäpaitsi yhtyeeseeni pitäisi palkata kyseisen kappaleen esittämistä varten trumpetisti ja ne ovat pirun kalliita!

27.04.2001

Kysymys
Moi täältä naapurikunnasta!!! Mulla olis sellainen kysymys, että missä noi sun Nummela-
levyn kannet on kuvattu

Raine Virtanen, Lohja 23.04.2001

Anssi vastaa
Kannet on kuvattu hylätyllä Esso -huoltoasemalla valtatie 2:n varrella. Tarkka sijainti on Vihdin ja Karkkilan välissä; Helsingistä päin tultaessa n. 5 km Vihdistä eteenpäin. Vasemmalla puolella tietä. Tuleva turistirysä?

27.04.2001

Kysymys
Milloin nähdään video teeveessä?

Markkanen 23.04.2001

Anssi vastaa
Hmmm… Sitä pitäisi varmaankin tiedustella teeveeltä eikä minulta! Jyrkissähän ne välillä näyttävät katsojien toivomaa materiaalia, joten kenties tiedustelut kannattaa osoittaa sinne päin?

27.04.2001