Sivu 9

Kysymys
olisiko mistään mahdollista saada biisiesi tabulatuureja? olisi kiva soitella, omaksi huviksi tietenkin.

iina 23.07.2001

Anssi vastaa
Näille sivuille on tulossa muutoksia, joiden mukana tänne varmaankin saadaan myös biisien soinnut ja tabulatuurit. Tämä tapahtunee syksymmällä – kärsivällisyyttä!

27.07.2001

Kysymys
Moi Anssi..
Olen suuri ihailijasi..ja haluaisin kysyä sinulta yhtä asiaa.Eräs ystäväni joka oli 17.vuotias poika teki juuri itsemurhan..Voisitko kyseisestä aiheesta tehdä kappaleen,jotta ihmiset varsinkin nuoret heräisivät ja ymmärtäisivät,että elämässä on myös paljon hyviä asiota..Onnea ja menestystä!!!

Tyttö Helsingistä 23.07.2001

Anssi vastaa
Hengen riistäminen itseltään on aina erittäin traagista; varsinkin vielä noin nuorella iällä. Olen kanssasi samaa mieltä: elämässä on tosiaankin monia hyviä puolia! En voi kuitenkaan luvata varmasti tekeväni kappaletta mistään tietystä aiheesta, johtuen lähinnä siitä, etten koskaan tiedä itsekään etukäteen minkälaisen biisin seuraavaksi teen. Niitä vain tulee jostain ja minä pyrin pyydystämään ne paperin pinnalle. Mutta tuo teema elämän arvostamisesta on varmasti sellainen, joka tulee näkymään myös tulevissa teksteissäni. Onhan sen suuntaisia ajatuksia löydettävissä ”Nummela” -albumiltakin, esim. nimikappaleessa.

27.07.2001

Kysymys
jes… oon tässä miettiny, että keneltä voisin tällaista asiaa kysyä. eli: olen perustanut parin kaverini kanssa sellasen bändin, ja me ei tiedetä että kuinka monta kappaletta levy-yhtiöön pitää lähettää? haluttasi kato päästä vähän pidemmälle… kyllä tollasen asijantuntijan pitäs näin helppo juttu tietää!
ps. puistossa -kipale on hyvä

lauri ylönen 23.07.2001

Anssi vastaa
Demonauhalle kannattaa laittaa vain pari ehdottomasti parasta kappaletta. Levy-yhtiön sedät (ja tädit) ovat niin kiireisiä, etteivät varmasti perehdy tarkemmin demoon, joka sisältää 28 rallia ja jonka saatteessa sanotaan, että: ”Nyt lähtee niin kovaa meininkiä, ettei kellään! Nämä 28 biisiä ovat klassikoita kaikki ja lisääkin löytyy ainakin toinen mokoma!” Kaksi tai kolme parasta kappaletta riittää mainiosti. Mikäli ne ovat myös oikeasti hyviä, niin kyllä sieltä levy-yhtiöstä sitten soitellaan perään siihen puhelinnumeroon, joka muuten kannattaa kirjoittaa suoraan siihen kasetin/cd:n pintaan…

27.07.2001

Kysymys
miks sä vastailet noihin kysymyksiin niin harvoin???

hamsuli 23.07.2001

Anssi vastaa
Kun tässä pitäisi ehtiä tehdä niin montaa muutakin asiaa; esim. käydä keikoilla.

27.07.2001

Kysymys
Huh! Sainpa luettua _kaikki kysymykset ja vastaukset, pari kolme päivää siihen menikin. Tuli heti fiilis että pitää laittaa levy soimaan ja kuunnella biiseistä kaikki ne kysytyt ja vastatut kohdat.
Olen huomannut lievästi sanoen kielteisen asenteesi Napsteriin. Mitäs tähän sanot, sillä isoveljeni oli löytänyt Mikan faijan bmw:n Napsterilta ja suositteli sitä minulle. Silloin levyäsi ei ollut vielä tullut, mutta juuri Napsterin takia ostin levysi. Tarkkaanottaen meidän taloudessa taitaa olla kolme kappaletta sinun levyäsi…=) Eli ei se nyt aivan niin syntisen paha systeemi ole..

no use for a name 22.07.2001

Anssi vastaa
Ei olekaan ja jos luit oikein tarkasti, niin olen muistaakseni korostanut Napsterilla yms. olevan hyvät ja huonot puolensa. Tämä sinun esimerkkisi on oiva osoitus juuri niistä hyvistä puolista!

27.07.2001

Kysymys
Tossa Mikan faijan bmw, ni mitä meinaa musari?
Jostain luin että museotietä Nummelassa.
Jos se sitä meinaa, ni missäpäin se sit mahtais olla?

samu 21.07.2001

Anssi vastaa
Musari tarkoittaa Museonmäkeä Vihdin kirkonkylässä. Se oli yläasteella ollessani kovien jätkien tupakkapaikka (on sitä kuulemma vieläkin).

27.07.2001

Kysymys
Minkä ikänen sä oot

Petri Suhonen 21.07.2001

Anssi vastaa
Ylihuomenna 29.

27.07.2001

Kysymys
missä käyt keikoilla loka-marraskuussa vai käytkö missään???onko mahdollista saada nimmaris jollain keikalla???yrittääkö nimmarihait tunkee kotiis???

ja sitten biisistä kaunotar ja basisti:onko mahdollista kusta suoraan bussin kardaani-akseliin vai onko se niin sanottua ”runoilijan vapautta”???vai tarkoittiko se bussin olevan kyljellään???mielestäni kardaani-akseli on nimittäin se pitkittäinen akseli bussin pohjassa!!!

minnie 21.07.2001

Anssi vastaa
Loka-marraskuussa kierrellään melko tiiviisti; keikkakalenteri löytyy näiltä sivuilta! Nimmareitakin on keikoilla kirjoiteltu…

Bussin kardaaniin on mahdollista kusta sisäkautta lattiassa olevan huoltoluukun kautta. Ei kuitenkaan suositeltava toimenpide – varsinkaan auton ollessa liikkeessä!

27.07.2001

Kysymys
onko se siinä yhdessä biisissä laulava nainen Aika-yhtyeestä (entisestä Aikakoneesta)? Jos ei, niin kuka se on?

tytöt 21.07.2001

Anssi vastaa
”Harhaa” -biisissä laulaa Anna Kuoppamäki ja ”Puistossa” -kappaleessa Alexandra. Kumpikaan ei ole laulanut Aika -yhtyeessä.

27.07.2001

Kysymys
Oletko koskaan ottanut laulutunteja vai oletko enemmänkin suihkussa laulamaan oppinut (kohtuullisen lahjakas? )
oletko joutunut ajamaan keikoilla vielä bussia läpi yön 😉

TM 21.07.2001

Anssi vastaa
En ole ikinä opiskellut laulamista (ja sen kyllä kuulee…). Lauluääneni on muuttunut todella paljon niistä ajoista kun aloitin laulamisen. Aluksi piti parin vuoden ajan hoilata erittäin tukkoisella soundilla mutta sitten ääni jotenkin avautui.
En omista ajokorttia, joten bussia ei ole tullut ajettua edes päivällä.

27.07.2001

Kysymys
Miltä tuntuu nykyinen suosiosi vrt. 4 kk aikaisempaan esilletuloosi? Entä miksi vastaat samoihin kysymyksiin (esim. Mistä löytyvät laulujen sanat? Ovatko Ruususet sukua? yms.) kun se kuitenkin sinua ärsyttää?

Joku 20.07.2001

Anssi vastaa
Levyn myytyä kolmannellatoista viikolla kultaa, olin melko varma, että tähän tämä taitaa sitten jäädä. En uskonut, että potentiaalisia ostajia voisi olla enää paljoakaan jäljellä – odotin hiljaista liukua listoilta pois.

Tämän jälkeen olen oppinut, että kaikki odotukset on syytä heittää romukoppaan. Kultalevyrajan ylitystä seuranneina kahdeksana viikkona albumia on myyty lisää 38 000 kappaletta, eikä myynnille näytä olevan mitään rajaa! En suoraan sanottuna tiedä mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella. Jotenkin oletin kai aina, että minusta tulee jonkinlainen pienten piirien kulttiartisti, joka julkaisee levyjä parin vuoden välein ja niitä myydään aina muutamia tuhansia. Nyt levyni myy 5000 kappaletta viikossa! Luulen, että minun on viisainta olla ajattelematta koko asiaa…

Samoihin kysymyksiin vastaaminen kerta kerran jälkeen on tosiaan ärsyttävää, mutta tämä kysymys/vastaus -palsta on kasvanut niin massiiviseksi, että olisi kohtuutonta vaatia kaikkia lukemaan ensin KAIKKI vanhat vastaukset. En edes tiedä, kuinka monta sivullista niitä nykyisin on… Joten vastailen välillä sellaisiin jo vastattuihin kysymyksiin, joita en muista käsitelleeni pitkään aikaan.

Mutta ERITTÄIN ärsyttävää on se, kun olen juuri vastannut jälleen kerran esim. ”Mistä löydän laulujen sanat?” -kysymykseen ja seuraavana päivänä tätä tiedustellaan taas kymmeneen kertaan… Eli pyydän: lukekaa edes vähän näitä vanhoja vastauksia!

27.07.2001

Kysymys
Sinun sanoituksesi ovat erittäin loistavia. Siksi ajattelin kysyä sinulta, että kuinka voi kehittää itseään sanoittajana?

Utelias 20.07.2001

Anssi vastaa
Itseäni vei tekstittäjänä eniten eteenpäin se muutama vuosi sitten tehty havainto, että olen kulkenut yhden tien päähän ja on aika kokeilla jotain ihan muuta. Hylkäsin tietoisesti kaiken vanhan ja syöksyin ilman turvaverkkoja uuteen. En väitä, että tämä olisi kaikille autuaaksitekevä keino, mutta itse löysin vanhojen metodien raunioilta vihdoin oman ääneni.
Toinen hyvä tapa on tutkia tarkasti itseään puhuttelevia tekstejä. Miettiä miten ne on rakennettu ja mitkä ovat juuri niitä koskettavia elementtejä. Miten ne aloitetaan, miten lopetetaan jne. Asiat analyysin alle!

27.07.2001

Kysymys
Kiitti mahtavasta keikasta Tampereella 14.7! Mieleenpainuvia juttuja oli mm. megalomaaniset loppupaisuttelut Rva Ruususessa, vekkulit pelimannipojat pikku kepposineen ja ennenkaikkea eleetön mutta RANKKA lavakarismasi. Tästä jäi sellanen fiilis, että pakko päästä kuulemaan musaasi uudelleen nimenomaan livenä. Omassa kaveripiirissäni on meneillään oikea Anssi Kela -hysteria… Miten selität itse tämän ”kokokansananssi”-ilmiön?? Oikeesti, kuinka n.9-59 v. voi joutua tällaiseen transsiin?

Jaix 20.07.2001

Anssi vastaa
Kiitoksia, Tampereella oli tosiaankin hauskaa. Anssi Kela -hysteria kuulostaa kieltämättä pahalta… Minä en osaa sitä selittää!

27.07.2001

Kysymys
YLLÄTYS, YLLÄTYS!!!!
Mullakin olis pari kysymystä:
A)Mitä tarkotaa laulussasi Nummela että ”meidän mopot kulki kahtasataa, kun sillankaiteella käveltiin”
Miten voi ajaa mopolla ja samalla kävellä sillan kaiteella?
B)Miten te ne kaikki katuvalot saitte sammumaan?

totatota… 20.07.2001

Anssi vastaa
A) Tämä ei tietenkään ole mahdollista; kyseessä on kaksi eri asiaa. Biisissä lauletaan: ”Meidän mopot kulki kahtasataa / TUON sillan kaiteilla käveltiin.”

B) Vihdin kirkonkylän katuvalot sai sammumaan Osuuspankin takaseinään sijoitetun, valon määrää mittaavan anturin avulla. Kun valoisuus laski tietyn raja-arvon alle; anturi päätteli, että nyt on ilta ja sytytti katuvalot. Me sitten osoittelimme pimeän tullen anturia taskulampulla, jolloin se arveli aamun koittaneen ja sammutti valot. Tuloksena tietysti totaalinen pimeys.

27.07.2001

Kysymys
tähän löytyy varmaankin joku järkevä slitys, mutta täytyy myöntää, että tossa lueskellessa noita kysymyksiä & vastauksia mun pieni pääni meni sekasin…jos rouva Ruusunen on Petri Ruususen äiti, eikä petri ruusunen ole nähnyt faijaansa, mutta kuitenkin on olemassa herra Ruusunen.. eli onko rouva Ruususen tyttönimi Ruusunen, jonka tämä herra Ruusunen on avioliiton solmimisen yhteydessä ottanut ja ne biisissä mainitut hissiin kusevat kersat tästä uudesta avioliitosta? ja Petri ei luonnollisesti ole herra Ruususen poika…ainakaan tämän herra Ruususen (?) toivottavasti sait tästä kysymyksestä edes jotain tolkkua.. 🙂

btw, pirun hyvän levyn olet tehnyt..

20.07.2001

Anssi vastaa
Olet kutakuinkin oikeilla jäljillä! Rouva ja Herra Ruusunen menivät naimisiin Petrin ollessa hyvin pieni. Petrin sukunimeksi tuli siis isäpuolen nimi.

27.07.2001

Kysymys
Kysyisinpä tällaista (näihin on varmaan ikävä vastata, mutta haittaa kauheesti…), että olitko 16.7 Madridin (Barajasin) lentokentällä siinä joskus klo 12(?) aamupäivällä…? Näin nimittäin sunlaises tyypin siellä (samanlaiset hiukset, samanlainen suu :), mustat vaatteet ja kitara oli miehellä…) ja oli hieman kiire ja menin aika lujaa ohi niin en kerennyt tarkemmin jäädä tutkailemaan asiaa….Jos se et sinä ollut niin taidan nähdä jo kummituksia kun olin lomailemassa kolme viikkoa ja kuuntelin joka päivä sun levys noin kolme-neljä kertaa päivässä läpi :)….se on loistava!!!!

Ilona 19.07.2001

Anssi vastaa
Nyt näitä kaksoisolentojani on jo ympäri maailmaa! Kansainvälinen salaliitto!

27.07.2001

Kysymys
Hei Anssi,
musiikkiasi on kiva kuunnella jo sanoitustenkin takia. Kirjoitan kyllä muusta syystä. Eräässä haastattelussa riehutat koiraa, corgia, vieläpä pitkähäntäistä sellaista. Onko oma vai ”lainattu”?

Taija 19.07.2001

Anssi vastaa
Ikioma!

27.07.2001

Kysymys
Pystytkö yhtäaikaa laulamaan ja soittamaan kitaralla kappaleesi ”Puistossa”? Mun pitää
vielä harjoitella, siinä on hankala komppi.

Singah 19.07.2001

Anssi vastaa
Pakko tehdä tunnustus: en livenä edes yritä soittaa samaa kitarakomppia kuin levyllä! Kappaleen liveversio poikkeaa melko paljon levytetystä ja siihen sopii hieman suoraviivaisempi lähestymistapa. Silloin kun tein biisin, pystyin soittamaan näppäilykompin ja laulamaan samanaikaisesti, mutta nyt se varmaankin vaatisi minultakin hieman harjoitusta!

27.07.2001

Kysymys
Kun nyt vaa oon sun suuri fani ni voitko kertoo voiks internetistä hakea puistola kipaleen???

Juuso Puputti 19.07.2001

Anssi vastaa
”Puistola” -biisiä ei ole julkaistu missään (se pudotettiin loppumetreillä albumilta pois) ja en usko, että sitä löytyy netistäkään. Tai mikäli löytyy, niin se olisi jo TODELLA mielenkiintoista!

27.07.2001

Kysymys
moro anssi!!!
onx sult tulos uutta levyy?? sul on täs kuus synttärit joten PALJON ONNEA!!! ;o)
miten aiot viettää synttäreitäs???
mikä sun koiran nimi on???
onko ollu upeeta olla listojen ykkösenä??
missä sä osut?? elääks sun isä vielä ja onx sen bändi vielä kasas?? mikä sen bändin nimi on??
millon toi sun pikkuveli ville on syntyny??
hauskaa kesän jatkoa… ja ONNEA vielä…
(vastaisitko tähän ku muuten tulee tippa silmää???) ;o)

majandra 19.07.2001

Anssi vastaa
Aika monta kysymystä! Vastataan järjestyksessä:
On, mutta ei enää tänä vuonna. Kiitos. Perheen parissa. Kusti-setä. On. Nummelassa. Isä on kuollut, mutta bändi taitaa olla yhä kasassa. Pro Fide. 1975.

27.07.2001

Kommentit

  1. Moro! Tää on luultavasti aika yleinen kysymys, mutta mistä saat sun inspikset? Sulla on nimittäin oikeasti eräät ehkä syvällisimmistä lyriikoista sun biiseissäs mitä tiiän! Ja se on aika paljon, koska kuuntelen HYVIN paljon musiikkia, ihan analysointimielessä ja muutenkin, ja oon tottunut kuulemaan ja lukemaan jos jonkinmoista lyriikkaa, mutta sulla on jotenkin niin oma tatsi siihen. Eli kerro ihmeessä, miten teet sen?

  2. Itse mietin tuota ajokortti asiaa. Kerroit jossain, että omistat auton, mutta ajat sillä vähän.Ootko ajanut ajokortin ”vanhoilla päivilläsi” vai eikä korttiisi kuulu bussikorttia?

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.