UUSI LEVY KERTOO SUUREN TARINAN

23.5.2009

Anssin uutta albumia on työstetty kaikessa hiljaisuudessa viimeiset kuukaudet ja nyt se on masterointia vaille valmis. Levyn nimi on Aukio.

Tarinankertoja on vääntänyt suuren vaihteen päälle musiikissaan: levy on yhden tarinan ympärille koottu kokonaisuus lauluja, jotka ovat kuin lukuja kirjassa. Anssin viimevuotinen romaani kummittelee selvästikin prosessin taustalla.

”Tällaisen ”isomman tarinan” puuhaaminen on ollut erittäin mielenkiintoista ja inspiroivaa. Aikaisemmat albumini ovat syntyessään olleet vain nippu biisejä, joita tehdessä en ole sen kummemmin ajatellut isompaa kokonaisuutta. Tämän levyn tekoprosessi käynnistyi viime kesänä tarinan synopsiksen kirjoittamisella”, Anssi kertoo.

Aukio vie kuulijansa kuparikaivoksen ympärille syntyneeseen kylään, jossa sukupolvien työnteon jälkeen tuotanto päätetään ajaa alas, koska kaivoksen ulkomainen omistaja ei ole tyytyväinen tulokseen. Kaivoksessa sattuu onnettomuus ja kaivosmies, tarinan päähenkilö, hautautuu elävältä maan alle. Maanalaisessa maailmassa hän hapuilee todellisuuden, unien, harhanäkyjen ja haaveiden välillä.

Soundeissa pyrittiin ajattomuuteen. Lähtökohtana käytettiin tiettyä 80-lukulaisuutta, muttei haluttu tehdä biiseistä minkään aikakauden pastisseja. Skaala venyy softrockista vahvaan hämyilyyn. Sovitukset syntyivät Kaapelitehtaan kellarin treenikämpässä, jossa koko bändi ja tuottaja Tommi Viksten huhkivat useita viikkoja ennen siirtymistä Finnvoxin studiolle äänittämään.

Ensimmäinen single Aamu saadaan kuultavaksi jo parin viikon päästä – kesäkuun alkupuolella – jolloin se tulee myyntiin digitaalisena versiona. Albumi julkaistaan syyskuussa.