Huomenna lävähtää (jollei lässähdä)

| Tagit: | Aiheet: Musiikki | Kirjoittaja:

Hartaasti odottamani Tavastian ilmaiskeikka toteutuu vihdoin huomenna. On hyvin jännittävää nähdä mitä tapahtuu. Tuleeko paikalle ketään? Jos tulee, niin missä hengessä väki on liikenteessä? Saapuvatko ihmiset kyräilemään turisteina kädet puuskassa vai hippaamaan itsensä musiikin tahdissa tärviölle?

Luultavasti käyttäytymismallit haetaan jostain noiden ääripäiden väliltä. Mikä on ihan hyvä.

Isoin kysymys on tietysti se onko tällaisessa ideassa ylipäätään mitään järkeä? (Jos parahdat tässä vaiheessa, että missä helvetin ideassa, niin olet erittäin kujalla – katso selvennystä täältä.) Järkevyys punnitaan keikan jälkeen, jahka kolehtihaavien sisältö on saatu ynnättyä. Koska pelaan mielelläni avoimin kortein ajattelin ilmoittaa illan tuoton tällä paikalla myöhemmin julkaistavassa keikkaraportissa. Tulos antanee osviittaa siihen jääkö tämä vain yksittäiseksi kokeiluksi, vai voisiko mallista kenties olla apua näivettyneille keikkamarkkinoille ihan yleiselläkin tasolla.

Media on ainakin ollut hankkeesta yllättävänkin kiinnostunut. Haastattelupyyntöjä tämän keikan tiimoilta on tullut suorastaan viljalti: huomenna teen vielä viime hetken promootiota MTV3:n Huomenta Suomessa, Ylen Aamu Tv:ssä, Yle X:llä, Radio Novalla, Radio Helsingissä… Enpä muista koskaan minkään yksittäisen keikkani ylittäneen vastaavalla tavalla uutiskynnystä. Itse asiassa huominen Tavastian keikka on aiheuttanut mediassa huomattavasti suurempaa kuhinaa kuin pari kuukautta sitten julkaistu kokoelma/livelevyni. Jos sali on huomenna tyhjillään, niin ainakaan puutteellista markkinointia ei käy syyttäminen.

Joka tapauksessa luvassa on yleisön ja kolehdin määrästä riippumatta hienot iltamat: orkesterikin on oikein harjoitellut, sekä tuttuja että harvemmin kuultuja ralleja. Settiin on tulossa yksi viime hetken yllätyskin – kappale, jota en ole koskaan aiemmin esittänyt.

Toivotan siis kaikki sulimmasti tervetulleiksi! Kuvia ja videoita saa taas ottaa ja laittaa heti keikan jälkeen esille YouTubeen ja Facebook-sivuilleni. Poimin niistä sitten parhaita paloja keikkaraporttini höysteeksi.

Niin, ja varatkaahan kolehtihaavia varten mukaan myös sitä pikkurahaa.

♠    ♠    ♠

Tavastian ovet avautuvat klo 19. Soitto alkaa klo 20.30 mennessä.

Ilmainen sisäänpääsy, vapaaehtoinen ulospääsymaksu

Ikäraja 18 vuotta.

Kommentit

 1. ”Järkevyys punnitaan keikan jälkeen, jahka kolehtihaavien sisältö on saatu ynnättyä”.

  Mitäpä jos kolehtiin kertyy noin kuusi euroa, mutta keikka osoittautuu sekä musiikillisesti että meiningiltään parhaaksi ikinä, haltioitunut yleisö vaatii kuusi encorea ja keikan jälkeen Juhani Merimaa kantaa onnenkyynel silmäkulmassaan takahuoneeseen kahvia ja pullaa ylistäen esiintymistä Tavastian parhaaksi kautta aikojen? Toisin sanoen; onko nyt näin, että keikan järkevyyttä voidaan punnita vain taloudellisen tuloksen pohjalta?

  Okei, turhaa saivartelua ja viilaamista minulta. Toivottavasti tulee hyvä show ja musiikkityöläiset saavat ansaitsemansa palkkion.

 2. Oho. Tietenkin nyt tarkemmin ajateltuna melko ainutlaatuisella tavalla kertyvällä keikkapalkkiollakin on tekemistä keikan järkevyysasteen kanssa – kaikkein eniten artistin kannalta. Turvallisen tuntipalkan turvin elävänä fiilismiehenä en tätä ihan heti hoksannut.

  Eipä siinä varmaan kauheasti soittajapoikaa naurattaisi, jos kolehti olisikin tyhjä. Ei vaikka keikka olisi ollut miten hyvä.

  Onko bändinne muuten mahdollista jäädä pakkasen puolelle tästä?

  Lykkyä!

 3. Eihän sitä elämässä järki ole aina tärkeintä. Yleensä kaikista järjettömimmät jutut on niitä, mistä on eniten iloa. Ja tässä tapauksessa myös mediahuomiota. 🙂

  Kiitos jo etukäteen, kun järjestätte tällaista! (Ja tämän sanottuani taon varmaankin huomenna tähän aikaan täyteen ahdetun Tavastian ulko-ovea ulkopuolelta, älkää antako kolkkeen häiritä keikkaa.)

 4. Tarkoitin tuolla järkevyysasteen punnitsemisella pelkästään sitä, että tarjoaisiko tällainen malli kenties järjellisen vaihtoehdon keikkailun normaaliin ansaintalogiikkaan? Se selviää vasta kun rovot on laskettu.

  Hauskaahan Tavastialla tulee joka tapauksessa olemaan – ja hauskanpito on (lähes) aina järkevää.

 5. Huomenna se sitten selviää, kumpi valikoitui settilistaan Älä mene pois vai Harhaa. Itse salaa toivon ensimmäistä, mutta arvostan bändin valintaa päättivät he kummin tahansa. Toivottavasti tulee onnistunut keikka!

  ”Eihän sitä elämässä järki ole aina tärkeintä. Yleensä kaikista järjettömimmät jutut on niitä, mistä on eniten iloa.” Erittäin hyvin sanottu Marilta!

 6. Olisi ollut hyvä jos olisi vaikka Paypal -maksu mahdollistettu yhdeksi illaksi tai jotain vastaavaa. Käy tämä näinkin, valitettavasti Helsinki on niin kaukana ettei edes teoreettista mahdollisuutta päästä paikalle.

  Hyvää keikkaa ja näin laajalla mediahuomiolla viimeistään tupa täys. Toivottavasti joku tekisi jotain raporttia paikanpäältä, vaikka 45minuuttia -ohjelma kun se on vastaavia aiemminkin tehnyt.

 7. Onkohan se yllätysbiisi omaa tuotantoa vai ulkomaan elävien?

  Muuten olen sitä mieltä, että ilmaiskeikan idea on tosi nasta siinä mielessä, että se perustuu sosiaaliseen tilaukseen. Jotenkin niin paljasta ja rehellistä…

 8. Mahtavaa, sainpas kerättyä täältä vähän kauempaakin porukan lähtemään mukaan! Hyvää keikkaa vaan!

 9. Kyllä ketuttaa kun en pääse paikalle typerän työasian takia. Hienoa olis ollut osallistua johonkin näin historialliseen. 🙂 Mutta pitäkää hauskaa te, jotka paikalle pääsette!

 10. …tuohon keikan puhtaalta pöydältä (sosiaalinen tilaus)lähtemiseen vielä, että sen siunaus tulee toivon mukaan näkymään leveämpänä leipänä sittemmin Teosto-maksuissa.

  Leipä ei ole pahasta!:)

 11. Harmittaa kanssa aivan vietävästi etten pääse paikalle kun olen Köpiksessä. Toivotan kaikille hyvää ja PITKÄÄ keikkaa. Anssi, soittakaa jengi uuvuksiin springsteenmäiseen tyyliin! Suomesta puuttuu sellainen live-esiintyjä/bändi joka vääntää 3h keikkoja…..Ja encoreja voi olla enemmän kuin se perinteinen 1……

 12. Mahtavaa keikkaa! Oma lähteminen tyssäsi 17-vuoden ikääni, mutta toivon, että pääsen fiiliksiin myös keikkaraportin myötä. 😉

 13. Kiitos, kiitos, kiitos todella huikeasta keikasta! Olipas mahtava tunnelma! Tavastia on aina Tavastia! 🙂

 14. Hienoa että sinulla ja bändillä riittää rohkeutta tämänkaltaiseen tempaukseen. Toivon että myös teille jää tästä kokeilusta jotakin käteen. Ennakkoluulotonta toimintaa, pidän peukkuja pystyssä teille!

 15. Mielettömät respectit Holy Diverista! Sai miehen lähes kyyneliin 🙂 Ja se vaikutti mun päätökseen antaa kolehtiin 2-numeroinen raha paidan ostamisen lisäksi!

  Mielettömän hyvä keikka, kiitosta.

 16. Mehukkaat oli iltamat, kiitos, vaikka omat kuvat menikin keturalleen. William Blaken tiikerit vaan sulle, Dion lisäksi! 😀

 17. No eipä tuolla summalla paljon kehä kolmosen ulkopuolelle kannata lähteä. Juuri ja juuri ymmärtääkseni bändille ja tekniikalle jaettuna riittää keskivertopalkkaan, mutta ei tuosta enää keikkabussin tankkia täyteen laiteta? Mutta ehkä tuo 5 euroa keikasta on sellainen summa jonka mukaan voi laskea maksuhalukkuutta, samoin kuin käypää levyn hintaa kymmenen euron mukaan. Mutta onhan sekin vähän verrattuna minkälaisia lipunhintoja isommissa produktioissa näkee.

  Raventelillehan tuosta jää sitten vielä alkomahoolimyynti, joka varmistaa sen että sinnekin jää jotain taskun pohjalle.

 18. Hyvä ja onnsituntu tempaus Anssilta.

  Summa on suuri.

 19. Hesarin huippufotosta puheenollen, olisin odottanut aktionia, kun sitä saatiin kuitenkin aika herkullisesti, esim. Anssi vichy-suihkulähteenä, lattialla monin eri kiemuroin, hyppyjä letti milloin missäkin, basisti Anssin polvella jne… käsittääkseni Hesarin kuvaajalla oli valokuvausvälineiden lamborghini käytössään… 🙂

 20. Eihän tuo 1800e huono tulos ole, mutta ei tuosta varmaan kauheasti per nuppi jää käteen kuitenkaan. Kulut pois ja sitten jako bändin + muun henkilöston kanssa. Sosiaaliturvamaksut, verot ym. sivukulut. Voi kai siitä joku kymppi jäädä käteen. Aikaa on kuitenkin kulunut varmaan runsaasti tapahtuman järjestelyihin, treenaukseen ym. Eli tuntipalkaa ei varmaan kannata edes alkaa laskemaan.

  Muutenhan kyseessä oli ilmeisen hieno tapahtuma. Harmi ettei päässyt paikalle.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.