Kymmenen vuotta pihalla, osa 4

| Aiheet: Keikat, Musiikki, Valokuvat | Kirjoittaja:

Jatketaanpa menneiden muistelua. Tämänkertaisen kuvakavalkadin teemana on hotellielämä.

Kuva: Kelly Ketonen

Tuntuu hassulta, että joillekin ihmisille hotellimajoitus merkitsee jonkinlaista ylellisyyttä tai juhlaa. Itselleni kun hotellien koluaminen lukeutuu lähinnä ammatin varjopuolien joukkoon. Yleensä hotelleissa on nimittäin tylsää.

Hieman nuorempina meissä oli vielä energiaa taistella tylsistymistä vastaan erilaisten hotellin käytävillä suoritettavien urheilutapahtumien muodossa. Pelasimme tennistä ja jalkapalloa, järjestimme mahtavia juoksukilpailuja (sekä pika- että kestävyysmatkoja). Käytävillä kiiri askelten töminä, hikisten ponnistusten kirvoittama ähinä ja hilpeä naurunremakka – toisinaan myös muiden asukkaiden närkästys.

Nykyisin ei enää jaksa. Ylläoleva kuva kertoo sekin hiukan vääristeltyä totuutta: se nimittäin viittaa edes jonkinlaiseen sosiaaliseen kanssakäymiseen. Totuus on kuitenkin se, että suurimman osan ajasta vain eltaannumme omissa kammioissamme ja nukumme.

Minulla on tapana narskutella hampaita nukkuessani.

Kuva: Kelly Ketonen

Tässä ollaan muistaakseni Laihialla, kesäkuussa 2001. Juuri tämä saunaosasto on jäänyt mieleeni siitä syystä, että siellä lanseerattiin saunakahvit -käsite. Minähän en tunnetusti juo kahvia. Poikkeuksena saunan lauteet – mikään ei piristä tulisissa löylyissä niin kuin kupillinen kuumaa sumppia.

Olimme noihin aikoihin varsin vahvasti aseistautunut ryhmä, nallipyssyjen napse väritti toisinaan keikkojakin.

Kelly on useaan otteeseen muistellut lämmöllä sitä näkyä, joka otti hänet vastaan hänen astuttuaan löylyhuoneeseen: ylälauteella istui kahvia siemailevia alastomia miehiä aurinkolaseissaan. Lisäksi lauteilla lojui nallipyssyjä sekä iso kasa rahaa.

Kuva: Kelly Ketonen

Tämä on samoista löylysessioista. Ostimme upeita peililaseja joltain huoltamolta, linsseissä oli tiikerin lärvi. Mahdollisesti ylijäämätavaraa Dannyn tarpeistosta. Itse asiassa tuo kaulallani roikkuva käätykin voisi hyvin olla Ison D:n rekvisiittaa.

Kuva: Kelly Ketonen

Ville ja Jay harrastamassa turvaseksiä.

Kuva: 7 päivää

Ame hotellin käytävällä Nivalassa vuonna 2006.

Kuva: Antti Karisalmi

Tässä näyttäisin olevan suorittamassa visiittiä vanhojen kotisivujeni keskustelufoorumille. Vuosi lienee n. 2002. Tuohon maailmanaikaan hotelleissa ei yleensä ollut tarjolla nettiyhteyksiä asiakkaille (joissain ei kyllä ole vieläkään). Loin yhteyden gsm-kortilla, jonka nopeus oli sitä luokkaa, etten puhuisi mistään varsinaisesta surffaamisesta, pikemminkin kilpikonnakellunnasta.

Kuvasta tuli myös pahat fläsärit synkkään ajanjaksoon elämässäni, jolloin jouduin käyttämään Macin sijasta pc:tä. Kamalaa oli se!

Kuva: Alibi

En ota kantaa siihen mitä tässä on tapahtunut, vaikuttaa pahaenteiseltä. Kenenköhän tuo käsi on? Ei näytä ainakaan omaltani. Ehkä Diego Maradonan?

Kuva: Kelly Ketonen

Villen huonoin puoli on keskivartalon huomattava radioaktiivisuus.

Kuva: Antti Karisalmi

Tämä kuva on varsin vähäinen, mutta herätti kuitenkin kiinnostukseni: peilin kautta näyttäisi nimittäin siltä kuin istuisin saunan lauteilla täysissä pukeissa. Osaako kukaan sanoa miksi?

Kuva: Anssi Kela

Ville ottaa Kellyn kanssa jälleen yhden erän backgammonia. Viime vuosina kyseinen pelilauta on tehokkaasti rampauttanut lähes kaiken orkesterin yhteisen vapaa-ajantoiminnan: pojat eivät halua tehdä mitään muuta kuin pelata peliään. Salakavala on uhkapelin piru!

Kuva on ajalta, jolloin Villellä oli vielä pidemmät hiukset.

Kuva: Kelly Ketonen

Tähän kuvaan kiteytyy hyvin paljon hotellielämästä.

♠    ♠    ♠

Katso myös Kymmenen vuotta pihalla -kuvakatselmuksen edelliset osat:

Osa 1
Osa 2

Osa 3

Kommentit

  1. Kuvana erityisen hieno tuo jossa näpyttelet peilin edessä konetta (vaikka pc onkin). Hilpeitä nämä on kaikki, masentava sadepäivä kaipasikin jotain hupia 🙂

  2. Musta rupeaa tuntumaan entistäkin vahvemmin, että voi Saara parkaa! 😉

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.