Forum 2001-2002

Sami 19.10.2001 1:06 Anssi-diskografia Anssi, olisiko mahdollista saada muuten kattaville kotisivuillesi (tai vastauksena tähän viestiin) diskografia eli lista levyistä ja biiseistä, joilla olet tavalla tai toisella ollut mukana. Niitähän on ainakin muutamia Pekan ja suden sekä Nummelan lisäksi. Kirjaston hakusivuilta löysin joitakin, mutta perfektionistina ) haluaisin täydellisen listan. Olisin kovasti kiinnostunut esim. levyistä, joilla olet ollut tuottajana, ja muistakin kontribuutioistasi muiden levyillä.
Anssi Kela 19.10.2001 3:18 Enpä olekaan koskaan tainnut listata äänitteitä, joilla olen mukana. Mielekiintoinen pyyntö, katsotaanpa:


ONESIMUS: Oikeaa elämää (albumi, 1993), tuottaja
PEKKA JA SUSI: Pekka ja Susi (albumi, 1994) yhtyeen jäsen
THE III (Vikke ry:n kokoelmalevy, 1996), tuottaja, Wolf-o-nauts -yhtyeen jäsen
ROD OF MOSES: Rod of Moses (albumi, 1997), tuottaja
ONESIMUS: Matalaa tajuntaa (albumi, 1997), tuottaja
PEKKA JA SUSI: Tähtilaulu (single, 1997) yhtyeen jäsen
CASHMIR: Just Let Live (single, 1998), tuottaja
FROSTBITES: Frostbites (albumi, 1999), tuottaja
CASHMIR: Better Than Me (single, 1999) tuottaja
CASHMIR: The Chauffeur (single, 1999) tuottaja
MELLI: Haaveillaan (single, 1999) basso
KAIJA KOO: Tinakenkätyttö (albumi, 1999) basso
ROD OF MOSES: Dallas (albumi, 1999) tuottaja
SUNNY OTHERSIDE: Someone Must Have Seen (single, 1999) tuottaja
MELLI: Ne palvoo (single, 2000) tuottaja
ANSSI KELA: Nummela (albumi, 2001) artisti
AVAIN: Yhdes iltaan (single, 2001) basso


Tuollainen lista siitä tuli - toivottavasti muistin kaikki. Tuottajana on tullut yleensä soiteltuakin noille levyille kaikenlaista kitarasooloista lähtien, mutta en jaksanut lähteä listaamaan moista. Lisäksi tuossa ei ole erikseen mainittu albumeilta irroitettuja sinkkuja eikä erilaisia kokoelmia, joilta löytyy materiaalia em. levyiltä. Hattua nostan, mikäli joku onnistuu nuo kaikki keräämään! Tarjoan vaikka pullakahvit!

Sami 19.10.2001 13:27 Kiitos listasta. Se on pitempi kuin kuvittelin. Vaikka yleensä en levyjä hankikaan siltä pohjalta, että ”pitää saada kaikki levyt, joilla tietyn artistin sormenjäljet näkyy”, niin tällä kertaa taidan kuitenkin ottaa pullakahvihaasteen vastaan. Luulen nimittäin, että tolta listalta löytyy Nummelan ja Suden lisäksi paljon muutakin hyvää musiikkia!

Roux 19.10.2001 16:55 Eiköhän tuosta noiden keräämisestä tule usean vuoden projekti... Tuskin parissa kuukaudessa kukaan löytää puoliakaan. Etsin Keltaisen Pörssin, Arimanin, Palstan, ym. paikoista eksoottisimpia noista levyistä... Ei kovin hyvältä näytä. Vaikka kaikki ovatkin kohtuullisen nuoria. Löytyykö edes Anssilta kaikki levyt?

Anssi Kela 19.10.2001 20:21 Onnea vain levyjen metsästyksessä! Olen kyllä melko vakuuttunut, että kaikkien löytäminen on mahdotonta. Itselläni on tietysti täydellinen kokoelma...

Vihje: Frostbites -yhtyeen levy osui silmiini pari päivää sitten Kaisaniemen Dis´n´dat -levyputiikissa.

Perttu 19.10.2001 22:38 Frostbitesin levyä ja Cashmirin jotain singleä oli asematunnelin Anttiassa ainakin vielä tortaina (18.10) useita kappaleita jäljellä yhdeksän markan ja 90 pennin hintaan.

JMN 18.1.2002 13:53 Frostbites ei ole tainnut oikein käydä kaupaksi edes yhdeksän markan yhdeksänkymmenenpennin hintaan...kävin äsken City-Anttilassa ja huomasin alennuskorissa Frostbitesin levyn puolen euron eli siis alta kolmen markan hintaan. Ostin itselleni, vielä en ole ehtinyt kuuntelemaan. Ihan tyylikkäät kannet ainakin. Ja Anssi näkyy todellakin tuottajana hääränneen ja jopa passoa ja kitaraa levylle soitelleen. Ja Ville ja Antti häärivät mukana menossa.

Mikäs tämä Frostbites muuten sillai niinku on? Onko se jotenkin hengellinen yhtye(ajattelin vaan muutaman biisin nimen perusteella)?Miten Anssi ajauduit heidän levylleen? Ovatko he tehneet enemmän kuin sen yhden täyspitkän äänitteen? Vastauksia, ma anelen!

JMN
Anssi Kela 18.1.2002 14:07 Kyse ei ollut hengellisestä musiikista. Frostbites oli lauluntekijä/kitaristi Jarmo Vähähakan sekä laulusolisti Annemari Piipon muodostama popyhtye. Levy on ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen sillä on mielestäni muutamia erinomaisia biisejä. Tyylillisesti albumista muodostui ehkä turhan hajanainen ja soundimaailma on välillä aika hukassa, mutta levy sai erinomaisen vastaanoton esim. Soundissa ja Rumbassa. Myynti jäi kuitenkin todella vaisuksi ja orkesteri on sittemmin hajonnut.

Hauska yksityiskohta: Frostbites -levy julkaistiin myös Japanissa ja Hear Me Lord -kappale valittiin musiikiksi sikäläiseen terveyskeksimainokseen! Japanipainokselle tehtiin pari bonusbiisiä, joista toisessa esiintyy myös haukahteleva Kusti-koira.

Mari 18.1.2002 19:29 quote:..kävin äsken City-Anttilassa ja huomasin alennuskorissa Frostbitesin levyn puolen euron eli siis alta kolmen markan hintaan.


KääK! Missämissä?? Minäkin muka etsin sitä eilen mutta pitääpäs mennä uudestaan...


Mari 19.1.2002 14:27 Siellähän niitä oli.
Kyllä pitää sanoa että jos sellasilla kappaleilla kuin How much did I know, You`ll never get to Heaven ja Hear me Lord päätyy puolen euron alelaariin niin johan on musiikkimaailma julma! En ole kyllä ennen noin hyvään hinta-laatu-suhteeseen törmännyt. Kyllä kelpaa kuunnella vaikka ei olekaan Kusti musisoimassa. :) Ja heräsi kiinnostus noita muitakin levyjä kohtaan... pitääpäs ottaa nimet ylös...

Mantsu 19.1.2002 23:59 no niistähän varsinainen lista muodostui, enpä omista noista kuin NUMMELA albumin. Enkä sentään taida viitsiä kaikkea edes yrittää hankkia. Vaikka ne pullakahvit ois ihan houkutteleva...Useimmista noista en ole edes koskaan kuullu.

Petri 21.1.2002 17:06 Kiitos Anttila, kun myytte noin hyviä levyjä melkein ilmaiseksi! (Voi olla että nää kiitokset tuli ehkä vähä väärään osoitteeseen...)
Kävin tänään ostamassa sen Frostbitesin levyn. Anssihan soittaa siinä vaikka mitä soittimia (ja laulaakin vähän) ja Ville soittaa rumpuja kaikissa biiseissä. Oli kyllä erittäin kannattava ostos!
JMN 21.1.2002 17:17 Jesh, kyllähän tuo oli mahtava levy, hinta/laatu-suhteeltaan ylivoimaisesti paras ikinä! Ensimmäisillä kuuntelukerroilla tuli keskityttyä lähinnä bassonsoittoon, joka olikin kautta linjan sangen tyylikästä. Mutta kokonaisuutenakin tuo levy oli aivan mahtava paketti, eikä minusta ensinkään hajanainen tahi linjaton toisin kuin Anssi väitti.

Onko muuten olemassa muita Frostbitesin levyjä vai jäikö tuo mistä nyt on puhetta heidän ainoaksi julkaisukseen? Netistäkään ei tuntuisi heistä pahemmin tietoja löytyvän, pannahinen.

JMN
Anssi Kela 21.1.2002 17:28 quote:
Onko muuten olemassa muita Frostbitesin levyjä vai jäikö tuo mistä nyt on puhetta heidän ainoaksi julkaisukseen?


Esikoislevy jäi heidän ainoakseen.

JMN 21.1.2002 17:38 Pasha. Heissähän olisi ollut ainesta vaikka mihin? Mitä nuo kaksi Frostbitesin muodostanutta ilmeisen lahjakasta ihmistä nykyään puuhaavat?

JMN
Anssi Kela 21.1.2002 17:44 Annemarista en ole kuullut vähään aikaan mitään, Jarmo kirjoittelee arvosteluja Soundiin. Jarmolla ja Villellä on myös bändiprojekti nimeltä Bilmo.

JMN 21.1.2002 17:49 Jahas. Soisi heidän joskus jatkavan uraansa ihan musiikin tekemisenkin parissa, edellytyksiä tuntuisi olevan. Tuo ihan oikeasti nousi jo ensikuulemalla yhdeksi parhaista kuulemistani tuontyylisen musiikin levyistä. Tuli jotenkin ihan tämä Crosby, Stills, Nash & Youngin comeback-levy mieleen, tämä Looking Forward. Eilen kun tulin Slipknotin konsertista (aivan mahtava!!!) korvat suurinpiirtein verta valuen niin olipa mukava panna Frostbites hiljaiselle soimaan, hyvää vastapainoa. Frostbites on kuollut, eläköön Frostbites!

JMN
Mari 21.1.2002 19:51 Ja Anttilassa oli myös niitä Cashmirin Better than me-sinkkuja, samassa laarissa, samaan hintaan. Ovelaa kun niissä ei mainita mitään nimiä. Mitäs Anssi siellä puuhasit? Se eka versio on varmaan tuottajan kanssa ja toinen ilman.
Pullakahvit, here we come!
Hah.. olishan tuossa vähäksi aikaa etsimistä..

Anssi Kela 21.1.2002 23:15 Jaaha, Anttilassa on näköjään käynnissä todellinen Atominus -levy-yhtiön tyhjennysmyynti!

Toimin kyseisellä Better Than Me -sinkulla tuottajana, sovittajana, taustalaulajana sekä kakkossäveltäjänä. Biisin varsinainen säveltäjä ja sanoittaja on muuten Frostbitesista tuttu Jarmo! Olen erityisen ylpeä tuohon Cashmir -sinkkuun laatimistani jousisovituksista, jotka onnistuivat erinomaisesti. Jousisoittajia oli muuten vain kolme: kaksi viulustia ja sellisti (joka oli Apocalyptican juuri jättänyt Max Lilja).

Cashmirillekin kävi hieman ohraisesti: Tein bändin kanssa kokonaisen albumillisen musiikkia, mutta juuri ennen levyn julkaisua levy-yhtiö Atominuksen rahat loppuivat. Albumi jäi siis julkaisematta. Saksassa oli pieni levy-yhtiö, joka julkaisu tuon Better Than Me:n siellä, mutta vailla isompaa menestystä. Taisi se jotain pientä radiosoittoa saada. Sääli, että näin kävi, sillä yhtyeen albumi olisi ehdottomasti julkaisun arvoinen! Cashmir -nimi vaihdettiin Saksan valloitusta varten Trombiksi ja he olivat ainakin vielä viime kesänä edelleen koossa.

Cashmiriltä/Trombilta julkaistiin myös The Chauffeur -sinkku, joka kannattaa myös ehdottomasti ostaa pois kuleksimasta, mikäli se jostain laarista löytyy. Sinkku pitää sisällään tekemäni sovituksen Duran Duranin The Chauffeur -kappaleesta!

little_idiot 22.1.2002 7:33 minä taas...

no onhan sitä ansioluetteloa jo pitkästikin. Kaija koon tinakenkätyttö on tosi hyvä biisi.

tää viesti ny oli iha turha, mut oonpaha kantanu korteni kekoon

Oiskoha se torsti ollu sitte joillaki noista aikasemmin mainitsemillasi levyillä mukana???

the little idiot -me
Anssi Kela 22.1.2002 13:43 quote:
Oiskoha se torsti ollu sitte joillaki noista aikasemmin mainitsemillasi levyillä mukana???


Eipä ole ollut. Mies soitti tosin joskus samassa bändissä veljeni Villen kanssa ja minä kävin aina silloin tällöin miksaamassa heitä keikoilla. Mutta yhteisiä levytyksiä ei löydy.

Minä en muuten soita tuolla mainitsemallasi Tinakenkätyttö -biisillä. Soitin kyseiselle albumille bassot muistaakseni viiteen biisiin. Lopuissa on konebasso.

Mari 22.1.2002 20:05 Tattaraaaa!
Helsinkiläis-vihtiläisen Sunny Otherside -trion toinen single julkaisu yhdistää tarttuvan melodian rullaavaan ja energiseen kitaravalliin. Tämän singlen saa myös mp3-muodossa bändin tulevilta kotisivuilta.
Odotan suurella mielenkiinnolla miltä tämä Someone must have seen kuulostaa. Produced by Anssi Kela
Lisäksi onnistuin törmäämään Mikan faijan BMW-sinkkuun. Mielestäni aika hyvä löytö. Pahalta alkaa vaikuttaa tämä keräilyvimma...
Ja Cashmir pitää kyllä kuunnella tarkemmin, sieltähän löytyy vaikka mitä! Muuten siitä Anttilan laarista vielä. Tänään se näytti entistäkin sekavammalta. Eilen siihen oli jostain ilmestynyt lisää niitä Frostbitesseja, lieneekö kysyntä noussut? )


Sami 22.1.2002 22:15 quote:
Tattaraaaa!
Helsinkiläis-vihtiläisen Sunny Otherside -trion toinen single julkaisu yhdistää tarttuvan melodian rullaavaan ja energiseen kitaravalliin. Tämän singlen saa myös mp3-muodossa bändin tulevilta kotisivuilta. Odotan suurella mielenkiinnolla miltä tämä Someone must have seen kuulostaa. Produced by Anssi Kela


Tuo biisi on jo saatavilla ko. kotisivuilta osoitteesta http://www.saunalahti.fi/yellow1/

Itselläni on kyseinen CD-single. Se on vuodelta 1999 eikä siinä ole muita kappaleita kuin tuo Someone must have seen. Kuulin, että Anssi olis tuottanut/tuottamassa kyseiselle bändille muitakin biisejä, mutta en tiedä pitääkö se paikkansa.

Sami 22.1.2002 23:12 quote:

Cashmirillekin kävi hieman ohraisesti: Tein bändin kanssa kokonaisen albumillisen musiikkia, mutta juuri ennen levyn julkaisua levy-yhtiö Atominuksen rahat loppuivat. Albumi jäi siis julkaisematta. Saksassa oli pieni levy-yhtiö, joka julkaisu tuon Better Than Me:n siellä, mutta vailla isompaa menestystä. Taisi se jotain pientä radiosoittoa saada. Sääli, että näin kävi, sillä yhtyeen albumi olisi ehdottomasti julkaisun arvoinen! Cashmir -nimi vaihdettiin Saksan valloitusta varten Trombiksi ja he olivat ainakin vielä viime kesänä edelleen koossa.
Eikö heidän kannattais tarjota tuota levyä jollekin muulle levy-yhtiölle. Luulis, että joku yhtiö olis kiinnostunut julkaisemaan valmiin levyn, jonka on tuottanut sittemmin kuuluisaksi tullut Anssi Kela.

Anssi Kela 23.1.2002 1:34
Itselläni on kyseinen CD-single. Se on vuodelta 1999 eikä siinä ole muita kappaleita kuin tuo Someone must have seen. Kuulin, että Anssi olis tuottanut/tuottamassa kyseiselle bändille muitakin biisejä, mutta en tiedä pitääkö se paikkansa.


Bändi oli tekemässä levyä ja lupauduin tuottamaan sille neljä biisiä lisää. Niihin käytiinkin jo äänittämässä rummut ja bassot, mutta tämän jälkeen projekti hyytyi, eikä hommia ole jatkettu. Tuosta viimeisestä äänityssessiostakin taitaa olla jo pari vuotta...


Cashmir: Eikö heidän kannattais tarjota tuota levyä jollekin muulle levy-yhtiölle. Luulis, että joku yhtiö olis kiinnostunut julkaisemaan valmiin levyn, jonka on tuottanut sittemmin kuuluisaksi tullut Anssi Kela.


Atominus yritti pitkään myydä albumia Universalille, joka yhdessä vaiheessa näyttikin jo vihreää valoa julkaisulle. Puihinhan sekin lopulta meni!


jykke 23.1.2002 17:10 Viittaako tämä levy-yhtiön nimi Atominus erääseen Aku Ankoista tuttuun hahmoon?

Mari 23.1.2002 17:58 Minullakin on hämärä muistikuva että jossain olis seikkaillu Atominus... Mikki on suurin -taskukirjassa? Onko se sama kuin Eka Vekara? :)

Noista levyistä. Sunny Otherside kuulosti hyvältä ja Cashmirin Better than me soi jatkuvasti päässä... ne jouset on AH niin dramaattiset!! Tuota kyllä kuulis mielellään lisääkin sen albumillisen verran mutta levy-yhtiöt ne vaan törveltää. On se kumma kun ei kelpaa.
Ja sitten selailin Nummela-kirjaa, jossa sanottiin että Mikan faijan BMW -sinkkua julkaistiin muutama sata, ne myytiin loppuun ja sitten 500 lisäpainos, joka sekin myytiin loppuun. Eikö niitä ole sen enempää? Jos ei, niin osuinpas oikeaan paikkaan!
Pekkaa ja Sutta on varmaan aika toivotonta yrittää löytää muualta kuin kirjastosta (josta ne on koko ajan lainassa... nimim. maanantaina pitää palauttaa.. nyyh. )

Joz 23.1.2002 20:11 Atominus esiintyy ainakin taskukirjoissa nro 64 ja 73 eikä ole sama hahmo kuin Eka Vekara

Haaveet on toteuttamista varten
Essi 23.1.2002 21:18 Aku Ankan harvinaisempien hahmojen esittely julisteen mukaan Atominus on elävä 1000-kertaiseksi(?)suurennettu atomi.
Petri 23.1.2002 22:43 No nyt on sitten myös Cashmirin Better Than Me -sinkku kokoelmassa. Erittäin hyvä biisi sekin, hienot jouset. Saapa nähdä mitä kaikkea sieltä Anttilan laarista vielä löytyy!
JMN 24.1.2002 12:16 1000-kertaiseksi suurennettu atomi?!? Buahahahaa, ei sitä silti näkisi paljaalla silmällä ikimaailmassa!

JMN
JMN 1.2.2002 18:03 Toisenkin aiheen alla jo tätä liputin, mutta tuosta maagisesta Anttilan alennuskorista löysin tänään Nasma-team yhtyeen singlen Polttarit! Kannesta päätellen viimeinkin olen löytänyt maailmankaikkeuden parhaan levyn.

JMN
Mari 1.2.2002 20:01 Ja taasko pitäis lähteä nuuskimaan sitä alelaaria? :D
Jos jossain näkyy ylimääräisiä Tähtilaulu-sinkkuja niin....

naksu 5.2.2002 12:44 quote:

KAIJA KOO: Tinakenkätyttö (albumi, 1999) basso


Ostin kyseisen levyn, ja vaikka Anssi jossakin toisessa yhteydessä totesi, ettei ole soittanutkaan kaikkia raitoja niin levyllä lukee että basso: Anssi Kela, joten siinä annetaan ymmärtää, että aina bassoa näppäilee Anssi.

Levyn alalaidassa lukee vielä erikseen kiitos rotlalle ihmisiä joista yksi on Anssi.

muu 5.2.2002 12:53 Niin missäs biiseissä sä sitä passoa siis soittelet? Jos vaikka tulis radiosta...

-Se parhaiten nauraa, joka toisille nauraa.-
Anssi Kela 5.2.2002 20:56
En nyt tähän hätään muista biisien nimiä yhdelläkään singlenä julkaistulla biisillä en kuitenkaan soita.

muu 9.2.2002 13:12 Outo juttu muuten siinä Frostbites-levyn lopussa: Ku se vika kappale loppuu niin n. minuuttiin ei kuulu mitään ja sit tulee jotain pimputusta, sit taas tyhjää ja 5-6 min kohdalla kuuluu jotain epämäärästä hoilausta ja soittoa: njänjännblaa realize hmmhmm daadaa...(tai jotain) Onko mun levyssä jotain vikaa vai onkos muilla sama??

-Se parhaiten nauraa, joka toisille nauraa.-
Petri 9.2.2002 13:41 Kyllä se sun levy on ihan kunnossa. Ois muuten kiva tietää mitä siinä piilobiisissä lauletaan, niistä sanoista on aika vaikee saada selvää.
Balisa 9.2.2002 13:46 quote:
Kyllä se sun levy on ihan kunnossa. Ois muuten kiva tietää mitä siinä piilobiisissä lauletaan, niistä sanoista on aika vaikee saada selvää.

Niinkö? Mikä ihme se on, näinä päivinä?

Anssi Kela 9.2.2002 15:21 quote:
Kyllä se sun levy on ihan kunnossa. Ois muuten kiva tietää mitä siinä piilobiisissä lauletaan, niistä sanoista on aika vaikee saada selvää.


The sooner you realize you´re a failure the better.

Muistaakseni se meni noin.
Sami_ 18.2.2002 22:26 Frostbitesin levy on tosiaankin mainio.

Siinä on tuottajiksi merkitty Risto Eskolin ja Anssi Kela. Tarkoittaako se sitä, että R.E. on tuottanut osan biiseistä ja sinä osan? Vai hääräättekö kumpikin jokaisella biisillä tuottajana? Jos näin, niin onko teillä jonkinlainen työnjako vai miten homma toimii kahdella tuottajalla? (Eihän sinfoniaorkesterillakaan ole kahta kapellimestaria...)

Petri 18.2.2002 22:46 quote:
Siinä on tuottajiksi merkitty Risto Eskolin ja Anssi Kela. Tarkoittaako se sitä, että R.E. on tuottanut osan biiseistä ja sinä osan? Vai hääräättekö kumpikin jokaisella biisillä tuottajana?


Veikkaan tota jälkimmäistä vaihtoehtoa. Kyllähän yhdellä biisillä voi olla monta tuottajaa. En sitten tiedä, onko jälki välttämättä kaks kertaa parempaa, jos on kaks tuottajaa...
Anssi Kela 19.2.2002 0:29
Levy oli yhteistuotantoa Ripan kanssa. Työnjakomme oli suunnilleen se, että minä olin musiikillinen tuottaja ja Ripa vastasi soundimaailmasta. Eli minulla oli päävastuu biisien sovittamisesta Ripan väännellessä nappuloita.

Sami_ 28.2.2002 22:15 Tuohan sopii hyvin yhteen sen kanssa, mitä Anssi aiemmin kertoi tuottajan roolistaan: ”Minä pidän itseäni musiikillisena tuottajana en studiossa juurikaan osallistu nappuloiden vääntämiseen. Olen sen sijaan erittäin aktiivinen biisien sovittamisessa ja tarpeen vaatiessa myös soittelen (ja laulan) kaikenlaista tuottamilleni levyille.”

Tällä tuottajatiimillä Anssi Kela - Risto Eskolin on muuten syntynyt seuraavat helmet: Mikan Faijan BMW, Puistossa ja Harhaa. Aikamoinen meriittilista…

Lisäksi sitten ainakin toi mainio Frostbitesin levy ja Mellin single Ne palvoo.

Ne Mellin singlet (toinen on siis Haaveillaan-single, jolla Anssi K. soittaa bassoa ja Antti K. koskettimia ja Kelly K. ”doing couple of drum thaangs”) ovat aika mukavan kuuloisia. Melli on nuori naisartisti, joka esittää omia pop-kappaleitaan, mielestäni melkoisen hyviä sellaisia. Ei tietääkseni ole julkaissut muuta kuin nuo kaksi singleä.

Rupesi kiinnostamaan tämä Risto Eskolin ja katselin mitä netistä löytyy. Hyvänen aika, mieshän on Lemonatorin kitaristi! Siis kolmas Lemonator-jäsen, joka on tukevasti sotkeutunut Anssin musiikkiin!


Sami_ 19.3.2002 0:06 Päivitystä Anssi-diskografiaan (tästä biisistä oli puhe myös toisaalla foorumissa):

Ezkimo feat K-La: Ei enää milloinkaan (julkaistu maaliskuussa 2002 Ezkimon albumilla Iso E)

Kappale perustuu osittan Mikan faijan BMW:hen ja Anssi ainakin laulaa kertosäkeen taustalla. K-La tarkoittanee Anssia, koska kansivihon kiitosteksteissä mainitaan Anssi K-La.

Kysymyksiä:

1. Teetkö tolla biisillä muuta kuin laulat?
2. Kappaleen sanoittajina mainitaan Ezkimo ja Anssi Kela. Mainitaanko sinut siinä vain siksi, koska biisi osittain perustuu Mikan faijan BMW:hen vai oletko osallistunut Ei enää milloinkaan -biisin sanoittamiseen?
3. Säveltäjien joukossa mainitaan myös Ville Kela. Millä tavalla Ville on osallistunut tän kappaleen tekoon?


Anssi Kela 19.3.2002 14:46
1. Soitan myös kitaralla sen saman riffin, joka on kuultavissa myös Mikan faijan BMW:ssä.

2. En osallistunut Ezkimon kappaleen tekemiseen.

3. Tuo em. kitarariffi on alunperin Villen säveltämä (Ville saa siis teostoprosentteja myös Mikan faijan BMW:stä). Samainen riffihän on kuultavissa myös Pekan ja Suden Kyy -biisissä, eli nyt se löytyy jo kolmesta levytetystä kappaleesta! Hyvä riffihän se on, ei siinä mitään...

Kreivi 22.3.2002 16:28 Hmm.. taitaa olla meikäläisellä hallussa kaikki levyt joissa on poikamme mukana...
Ainoa taitaa olla joka puuttuu Kaija Koo:n levy, mutta enköhän hanki senkin, kun eihän muuten kokoelma ole täydellinen..

halen 22.3.2002 18:14 eiks anssi ollu mukana viel jossai nylon beatin videos leikkaajana vai minä se oli???

-Tee Se Huomenna Jonka Voit Tehdä Jo Tänään-
Perttu 26.3.2002 19:54 Anssi pystytkö luettelemaan kaupassa myymättömiä promo-singlejä jotka sinulta on julkaistu? Onko muita kuin Nummela cds,Karhun elämää cds ja Aurinkosade cds?

Anssi Kela 26.3.2002 20:48
Eivätköhän ne kutakuinkin tuossa ole. Ei tule ainakaan heti muita mieleen.

ePpE 27.3.2002 10:34 mistä noi voi saada?

---We Use The Pain, For Our Fantasies---
Perttu 27.3.2002 18:55 Täytyy olla vaan tarkkana esim.kirppareilla, divareissa ja levymessuilla.Tietty Huuto.netissä noitakin on joskus kaupusteltu.

JMN 2.4.2002 9:04 quote:
3. Tuo em. kitarariffi on alunperin Villen säveltämä (Ville saa siis teostoprosentteja myös Mikan faijan BMW:stä). Samainen riffihän on kuultavissa myös Pekan ja Suden Kyy -biisissä, eli nyt se löytyy jo kolmesta levytetystä kappaleesta! Hyvä riffihän se on, ei siinä mitään...


Miksei Nummela-levyn kansiin ole merkitty Villeä osalliseksi BMW:n sövellykseen? Nummelan ehkä kuuluisin kappale ja tunnistettavin riffi ja ja Anssi saa kaiken kunnian Villen jäädessä varjoihin? Missä on oikeus ja moraali, kysyn vaan?!

JMN
Anssi Kela 2.4.2002 14:30
Hmmm... En itse asiassa osaa vastata tähän kysymykseen. Olisikohan kyseessä ollut yksinkertaisesti unohdus? Muistelen myös hämärästi, että meillä taisi olla Villen kanssa yhteisymmärrys siitä, että hän saa pienen prosentin teostoista, mutta ei nimeään krediitteihin, koska hänen osuutensa kappaleesta on kuitenkin aika pieni. Mutta en nyt oikeasti muista miten tuossa noin kävi!

Roux 2.4.2002 15:30 Minkä värinen on paloauto?
Perttu 6.4.2002 21:25
Hesarin Nyt-liitteessä artikkelissa lasten rockbändi Kengurumeinigistä kerrotaan seuraavaa:

Paikallaan polkemisesta Kengurumeininkiä ei pidä syyttää.Linnuradan sankarit-levylle se teki tuotetumpaa ja modernimman kuuloista lastenpoppia ja otti vieraileviksi artisteiksi Anssi Kelan, Sami Saaren ja Jore Marjarannan kaltaisia tähtiä joita vanhemmatkin tykkäävät kuunnella.

Anssi,kertoisitko osuudestasi kyseisellä levyllä?

Roux 6.4.2002 22:45 Voiko tätä verrata Smurffit-levyihin? Eli ilmeisesti Anssi ei ole liikahtanutkaan tämän asian johdosta?

...........................................
roukz at anssikela.wmhost.net
Anssi Kela 7.4.2002 3:19

Anssi,kertoisitko osuudestasi kyseisellä levyllä?


Tunnen kaverin, joka oli levyn kanssa tekemisissä ja kerran Helsingissä ollessani hän onnistui jallittamaan minut studioon. Lauloin yhteen biisiin pikapikaa yhden säkeistön. Siinä osuuteni pähkinänkuoressa.

Roux 7.4.2002 10:23 Lauloin yhteen biisiin pikapikaa yhden säkeistön.

PAKKO-OSTOS! Mikä sen kappaleen nimi mahtaa olla? =)

...........................................
roukz at anssikela.wmhost.net
Perttu 14.5.2002 20:33 Päivitystä diskografiaan yhden promo-singlen verran. Silmiini osui huuto.netissä ilmeisesti Rannalla-levyn julkaisun yhteydessä julkaistu Roosa/Tähtilaulu single.

Anssi Kela 14.5.2002 21:41
Hmmm. Ainakaan minä en ole kuullut moisesta singlejulkaisusta. Olisikohan kyseessä vain levy-yhtiön joillekin radioille toimittama CD-R? Tai sitten minut on vain pidetty pimennossa!

Perttu 14.5.2002 21:52 Singlen myyjän ilmoituksen mukaan sinkku on aito, joka on tulkittavissa siten että kyseessä ei ole cd-r.Huomioitavaa myös on että Rosa on nimenomaan sinkun a-puoli.

Mari 16.5.2002 18:42 Tämä on ihan selvää juonittelua, täydellinen kokoelma on vain kaukainen kangastuksen lailla häilyvä haavekuva. Lähemmäs pääseminen on vain haaaaarhaaaa... Ihan mahdotonta kun sitä mukaa kun jostain sattuu löytämään jotain niin samantien on jo tiedossa pari uutta sivuprojektia. Onkos täällä mainittu se joku ihmeen Kengurumeiniki, siitäkö se Anssi puhui tuolla J:n yhteydessä?
(Ääääh.. taidan taas sekoittaa asioita pahemman kerran mutta menköön.)

Sellainen hassu cd sattui kohdalle kuin Kanen sinkku ja kannessa oli tarra jossa luki Hollantilaisen Kanen piti esiintyä Kelan keikan yhteydessä Tavastialla.... tms. Tätä ei kai lasketa mukaan. )

Niin ja jos joku kaipailee vielä niitä Cashmirin Better Than Me - sinkkuja niin niitä on tunnelin Anttilassa (Hki) siellä peräseinällä vino pino (9,90mk) - vaikuttais siltä että siinä vois olla viimeiset menossa - mutta niitä riittää! Suosittelen. (Ainakin kannattaa kuunnella!)

Edited by - Mari on 16/05/2002 19:40:04
Monni 17.5.2002 14:15 Mä en kyllä ala niitä sen enempää keräämään.. Nummelan mä omistan, ja sekin kuluu kohta puhki.
Tee Anssi jo uus levy!!!!!!!!!!!!!!
Ja teekki yhtähyvä kun oli toi eka!

Venla Saartamon ja Eija Ahvon haastattelu:
Elämä on täynnä mahdollisuuksia

Eija Ahvon ja Venla Saartamon kevääseen kuuluu opiskelua, näyttelemistä ja laulamista.
Näyttelijä, laulaja, kouluttaja Eija Ahvon ja tyttärensä Venla Saartamon elämään kuuluu kevättä. Eija odottaa Veikkolassa tomaatinsiementen nousevan maasta ja Venla paahtaa Eiran aikuislukiossa tavoitteenaan valmistua ylioppilaaksi vuoden päästä. Rooli Salattujen Elämien Miana kahmaisi Venlan mukaansa niin täydellisesti, että niin koulut kuin muukin elämä jäi pariksi vuodeksi kesken. Mutta nyt molemmilla naisilla on jalat maassa, pää auringossa ja mieli täynnä suunnitelmia. Kesä saa tulla.

Eijan kesäkuu kuluu pitkälle Heinolan Kesäteatterissa esitettävän Hello Dolly -nimisen musikaalin parissa. Näytelmän harjoitukset alkavat toukokuussa ja ensi-ilta on 6. kesäkuuta. Syksyllä ovat vuorossa vierailut Espoon Kaupunginteatterissa ja rinnalla kulkee mm. oma 30-vuotisjuhlakonsertti. Eija konsertoi yhdessä myös Susanna Haaviston kanssa.
– Freelancerina olo sopii minulle. Eri teattereissa vierailujen lisäksi siihen liittyy vapaus ja vastuu myös valmistaa, ohjata ja käsikirjoittaa itse esityksiä, hän toteaa. Pohjolan Liikenteen bussit astuvat kuvaan mukaan Eijan kiertäessä ympäri maata antamassa ilmaisutaidon opetusta yritysten henkilökunnalle, näyttelijöille, laulajille ja musiikin opettajiksi valmistuville opiskelijoille.
– Matkustan hyvin usein Pohjolan Liikenteen busseilla. Miksi käyttäisin omaa autoa jos bussilla pääsee paikasta toiseen yhtä nopeasti ja vielä edullisemmin kuin omalla autolla. Lisäksi haluan hyödyntää matkan lukemiseen. Sitä paitsi bussilla matkustaminen on ekologisestikin järkevää, hän perustelee.
– Tänä päivänä bussit ovat myös hienoja, melkein kuin istuisi lentokoneessa. Minulla on matkalla usein mukana omat eväät ja termospullossa inkivääriteetä.
– Linja-autoissa on mielettömän hyvä, turvallinen ilmapiiri, josta vastaavat osaltaan kuljettajat. Kuulutuksetkin hoidetaan nykyisin niin rauhallisesti, etten sanoisi seksikkäällä äänellä. Siihen on hyvä nukahtaa, Eija nauraa.
– Ja vaikka nukahtaisi, ei tarvitse pelätä jääkö pois oikealla pysäkillä, sillä kuljettaja muistaa kyllä tulla tarvittaessa herättelemään.
Eijan positiiviset matkamuistot juontavat jo kauas lapsuuteen.
– Matkustin pienenä paljon Juankosken ja Kuopion väliä. Sain istua linja-autossa kuljettajan vieressä moottorin päällä ja pääsin ilmaiseksi, jos suostuin laulamaan hänelle koko matkan. Linjuriauto on maantien ässä, jos olet jonnekin pyrkimässä -laulua on tullut laulettua aika monta kertaa. Silloin halusin myös ehdottomasti isona rahastajaksi, koska rahastajien laukku napsahti mielestäni niin kivasti.

Miana olo antoi ja otti

Venla Saartamo on viettänyt mietiskelytaukoa Salattujen Elämien kuvausten loputtua viime kesänä. Tauko on ollut tarpeen, sillä sarjan tekeminen vaati Venlalta kaiken huomion ja toi mukanaan julkisuuden painolastin.
– Näin jälkeenpäin tuntuu melkein riistävältä ajatus, että uhrasin 2,5 vuotta elämästäni vain yhteen työhön, joka ei ole intohimoni. Toisaalta en ikinä kadu Salkkareissa olemistani. Sain täyden koulutuksen saippuasarjassa näyttelemisestä, vaikkakin itse näytteleminen jäi aika vähälle. Tuon tyyppisissä sarjoissa tekemisen rytmi on niin kova, ettei näyttelijöillä ole mahdollisuuksia syventyä työhönsä. Olo on vähän samanlainen kuin olisi hirveä nälkä, mutta tarjolla on vain joku pieni piirakka, hän kuvailee. Ihmiset oppivat tuntemaan Venlan Miana, joka lopulta kuoli sarjassa syöpään. Monille nuorille katsojille Miasta = Venlasta tuli idoli, jonka elämää ja tekemisiä seurattiin tiiviisti. Myös television ulkopuolella.
– Oloni oli ristiriitainen, koska lapset ja nuoret eivät osanneet erottaa faktaa ja fiktiota toisistaan. Toisaalta se toi myös vastuun omista sanomisista. Esitinhän henkilöä, johon nuoret samastuivat. Suurennuslasin alla oleminen tuntuu välillä painostavalta.
– Nyt haluan vain mietiskellä elämääni rauhassa, elää tätä hetkeä ja katsoa mihin sydän suuntaa. Tällä hetkellä intohimoni on musiikki, kirjoitan lauluja mm. Runosielut ja J´wanda -bändeille. Meillä on tänään keikka Tavastialla, jossa soitamme lämmittelybändinä. Syksyllä aion kirjoittaa suurimman osan ylioppilasaineistani ja suunnata sitten pitkälle matkalle Kauko-Itään. Reissaaminen on aina kiinnostanut minua. Elämä on täynnä mahdollisuuksia.


Love and Peace,
Monni
Mari 24.7.2002 16:37 Aika nostaa tämä pullakahvikisa taas naftaleenista.

Koin hetkellisen shokin kun näin sellaisen kummajaisen kuin Cashmir: Cashmir -albumin. Tässä yksi arvostelu: http://personal.inet.fi/surf/dragonsden/arvostelut/cashmir.html
Tämä levy ei taida kuulua viralliseen oppimäärään.

Ja ihan kuin tuo Cashmirin Better Than Me -sinkun alennustila ei vielä olisi riittävä niin nyt on kyllä pohjanoteeraus Anttilan laarissa. Kymmenen senttiä!

Tähtäimessä Mellin Haaveillaan -single... ihan pian se on minun. :)

Petri 26.7.2002 17:20 Hehee, mä lainasin tänään kirjastosta Kengurumeiningin levyn. Mahtava levy! Tai no en mä oo kuunnellu siitä muita biisejä kuin Pomppijoiden maan, jossa Anssi laulaa yhen säkeistön. En oo kyllä ikinä kuullu niin mahtipontista lastenlaulua! Mulle tuli siitä mieleen Oasiksen All Around The World.
Fani-90 6.8.2002 19:25 Mitä Anssi tekee tolla levyllä?Laulaako?Vai soittaako?

Fani-90
Anssi Kela 6.8.2002 19:37
Laulan sekä soitan! Tein levylle versiot kahdesta Johnny Cashin biisistä, joista sitten levyn julkaisijan oli tarkoitus valita toinen. En vielä itsekään tiennyt, että ovat sitten valinneet juuri Give My Love To Rosen - hyödyllinen paikka tämä foorumi!

Toinen versioimani biisi oli Jacob Green. Minä soitan siis kitaraa ja laulan, Pekka Gröhn soittaa koskettimia ja Saara Metsberg laulaa stemmoja.

Sami_ 6.8.2002 22:33 Miksi valitsit versioitavaksi juuri nuo kaksi biisiä? (Vai olivatko ne levyn julkaisijan valintoja?)

Joz 6.8.2002 23:03 Höh Anssi, missäs versiosi Man in black-biisistä?? Sehän olis sopinu.. Ja sit keikalle.. ei vaan.. olisko ollu hiukan kornia pistää keikalle sisääntulomusiikiks oma versio ko. biisistä..

Haaveet on toteuttamista varten
Anssi Kela 7.8.2002 0:14

Miksi valitsit versioitavaksi juuri nuo kaksi biisiä?


Kuuntelin vain Cashin tuotantoa läpi ja nuo biisit tuntuivat sellaisilta, jotka olisi kiva tehdä. Ei siihen mitään sen kummempaa liittynyt. En myöskään halunnut kajota kaikista ilmeisimpiin juttuihin.

Sami_ 7.8.2002 22:42 Hahaa, taas Springsteen kujeilee Anssin kanssa (edellinen jekkuhan oli se, että Bruce julkaisi pitkään odotetun albuminsa Anssin 30-vuotispäivänä).

Nimittäin: Suuressa maailmassakin julkaistaan syyskuussa Cash-tribuutti. Kortensa ovat kantaneet kekoon muun muassa Springsteen, Dylan, Sheryl Crow, Rosanne Cash ja Dwight Yoakam. Springsteenin esittämä kappale kyseisellä albumilla on – Give My Love To Rose!


Anssi Kela 8.8.2002 0:39
No, kappas perhanaa! Tuo on jo aika paksua... :-)

Jos olisin tämän tiennyt, niin olisin luultavasti valinnut jonkin toisen rallin. En haluaisi välttämättä tulla verratuksi Springsteeniin saman materiaalin kanssa! Täytyy kyllä sanoa, että oma versioni on ainakin erittäin kotikutoinen...

Petri 22.10.2002 22:44 Tämä legendaarinen aihe ansaitsee paikan arkiston etusivulla!
Anssi Kela 23.10.2002 0:59
Kieltämättä. Ja aiheeseen liittyen: kuulin, että myös Johnny Cashin tulevalla levyllä versioidaan Give My Love To Rosea - tällä kertaa siis miehen itsensä toimesta! Kaiken huipuksi Cashin uusioversiossa on kuulemma soitettu harmoonia kuten siinä minunkin versiossani...