Forum 2001-2002

Vanessa 24.10.2001 10:28 Hinnat Eihän tää edes mulle kuulu, mutta kerropa Anssi, miten keikat hinnoitellaan? Onko teilla joku könttäpalkka, jonka otatte, plus kilometrit, ja raflan ongelmaksi jää hinnoitella sisäänpääsy? Kiinnostaa vaan.. Elämä lapselle-konsertissa oli muuten hienoa kuulla sua!
Tiituli 24.10.2001 20:53 enhä mää kela oo, mut mä VEIKKAISIN et se on jotenkin.. hmm.. nyt pitää miettii.. olisko kuitenkin jotenkin niitten km:n perusteel.. jos se nyt esim. matkustais nummelasta angeliin ku nummelasta hesaan.. ni kyl uskoisin et se siitäki riippuu..
ja kai se esityksen kesto siihe jotenki vaikuttaa.. wai mitä Anssi.. olisko se KUMPIKAAN noista?
TTiituli

Mörri 25.10.2001 0:17 Eikös artisteilla oo yleensä joku vakiosumma, joka velotetaan vakiosetistä. Tietysti jos keikka sisältää vaan pari biisiä niin se vaikuttaa asiaan. Sisäänpääsymaksu on mun mielestä täysin raflan ongelma.
T:baarikärpänen tiskin molemmin puolin

:D

Edited by - Mörri on 25/10/2001 00:18:49
Mörri 25.10.2001 1:44 En siis ole mikään varsinainen asiantuntija, eli saattaa olla toisinkin..

:D
Anssi Kela 27.10.2001 4:33 Keikkapalkkio voi muodostua monellakin eri tavoin. Suurin osa keikoistani on tällä hetkellä ns. prossadiilejä: esiintymissopimuksessa on määritelty lippujen hinta ja tietty prosentti, joka maksetaan lipputuloista artistille. Mikäli käy niin, että lipunmyynti on odotettua heikompaa, kuuluu sopimukseen takuusumma, joka maksetaan artistille joka tapauksessa.

Sitten on tietysti keikkoja, joiden palkkio maksetaan könttänä riippumatta lipunmyynnistä. Yleensä isommat tapahtumat ovat tällaisia.

Palkkion muodostumiseen vaikuttavia tekijöitä on runsaasti: maksaako äänikaluston järjestäjä vai artisti? Entä majoituksen? Välimatkat tietysti ovat yksi tekijä jos joutuu ajamaan hirmuisen taipaleen vain yhden keikan takia, niin täytyyhän sekin jotenkin kompensoida.

Jotenkin näin se menee. Mitään summia en tietenkään ala paljastaa. Liikesalaisuuksia...