Forum 2001-2002

Anssi Kela 9.10.2002 1:22 Semifinalin jälkilöylyt Avaan uuden otsikon soolokeikan kommentointia varten tuo edellinen aiheeseen liittyvä ketju alkoi käydä jo vähän turhankin massiiviseksi... Keikka on tehty, hengissä ollaan ja kivaa oli! Oli hauska tavata foorumilta tuttuja nimimerkkejä. Jotkut teistä olivat jo entuudestaan tuttuja ja osa nimistä sai vasta nyt ensi kertaa kasvot. Tunnelma oli mielestäni varsin lämminhenkinen - minusta tuntui vähän kuin olisin soittanut omassa olohuoneessani. Toivottavasti en pitkästyttänyt ketään setilläni, joka taisi tällä kertaa olla melko suuruudenhullu... Ryhdyin kotona järkyttyneenä ynnäilemään, että kuinkahan monta kappaletta siellä nyt tuli oikein soitettua. Laskin esittäneeni itselleni ennätykselliset 28 biisiä. Silti aika monta toivetta jäi vielä täyttämättä. Katsotaan niitä sitten ensi kerralla! Taidan jatkossa tehdä myös valmiin biisilistan - keikan yleisen sujuvuuden merkeissä... Sulimmat kiitokset kaikille mukana olleille ja erityiset kiitokset hienoista lahjoista: Marin pahvikitarasta (hyvää työtä yksityiskohtia myöten!) sekä ihastuttavasta taulusta/asetelmasta, jossa Nuuskamuikkunen kuuntelee meikäläisen tuotantoa hattivattien seurassa. Nostan hattua vaivannäöllenne! Keikka tulee varmaankin raportoitua melko tarkasti täällä, mutta pistän lähipäivinä keikkapäiväkirjan puolelle ainakin joitakin kuvia paikan päältä.
Joz 9.10.2002 3:02 Minäkin kotiuduin juuri ko. tapahtumasta..

Joo, olihan se aika massiivinen häppeninki. Ihan jees keikka
Ihan näin tuoreeltaan ei mullakaan sen kummempia ole, taidan mennä nukkumaan Tämä täytyy tehdä uudelleen (how about ne kolmen tunnin jatkot).. toivottavasti Rouksi pääsee jossain vaiheessa kotiin sieltä Helsingin syövereistä

Haaveet on toteuttamista varten
Mörri 9.10.2002 4:48 Juuri saatoin Rouxin taksille, kaikkien kommellusten jälkeen toivottavasti pääsee turvallisesti kotiin... =)

Oli muuten m-a-h-t-a-v-a keikka, kaikki ne biisit, foorumilaiset, olohuonefiilis... vieläkin meinaa kädet täristä...
Sen tarkemmat fiilistelyt kai pitää jättää siihen, kun on ehtinyt nukkua edes vähäsen yöunia

~Kaaokseni on hallinnassa~
nemo 9.10.2002 10:30 Ja onhan Anssilla ja Nuuskamuikkusella samankaltaisuuksia, huuliharppu, ja molemmat on rehellisen tien kulkijoita.


Mari 9.10.2002 11:42 Piiiiiuhaaa.... ehhehe.. mistä tuon vyyhdin purkamisen nyt alkais. KIITOS ja ANTEEKSI. Ajattelukyky ei ole tuollaisten *kröhöm* tunnin jälkeen ollenkaan eilistä korkeammalla tasolla. (Aamulla ennen kahdeksaa yritin miettiä mitä minulla on mukana ja mitä unohdan: Aivot... ei ole. Avain? Ei. Kännykkä? Ei tietoa... se voi olla repussa... Reppu??? Ei... )

Rouksikin alkaa varmaan olla piakkoin kotona? Ay ay... rankkaa on tämä, mutta epäilenpä ettei hirveesti kaduta... :)
Ja hienoa oli tavata teidät kaikki, paitsi että uudet tuttavuudet jäi kuitenkin aika vähiin. Olin siis se joka kierteli sen pienen kortin kanssa ja ilmeisesti epähuomiossa Anssikin ehti nähdä sen siinä vaiheessa... Hei vaan kaikille näin jälkikäteen. :)

Niin, ne sopulit oli todellakin Ilta-SANOMISTA. Ja siellä on se juttu sivulla 20. Oikein hienoja kuvia! Saimme taas lisää julkimoita. Ja varsin hauska otsikko, pääsi taas etusivullekin. Ne oli keksinyt vielä dramattisemman nimen kuin me eilen pysyimme kuvittelemaankaan.
Kuvista tulikin mieleen että pitääpä lähteä pikimmiten käymään Tunnin Kuvassa...

Hooh... shokki ja paniikki meni ja kaaos jäi (haluaako joku tulla nyppimään teipinpaloja lattiasta?) ja innostus jatkuu kaaoksenkin jälkeen. Keikasta alkaa varmaan pian tulla niitä ylisanoja ja muita adjektiiveja...
Eh-dot-to-mas-ti paras (ja ainoa) keikka jonka olen seurannut kirjaimellisesti piuhojen vieressä asfalttilattialla istuen! Ihana paikka! Juuri sopivan kokoinen kolo. Ja siinä kun istui ja Anssi istahti siihen tuolille (jota en Elenan kannustuksesta huolimatta ryövännyt)ööhh.. parin metrin päähän lavalle, silloin keikan alussa, ja alkoi soittaa Kuolematonta laulajaa sähköpianolla, niin tuntui että tämä on nyt jotain varsin epätavallista. Hehhee... ekstraterrestriaalia.

(PS. Paljastettakoon vielä se että yritimme hurjilla jatkoilla saada tunnelin Signs-julisteita irti mainostolpasta...)

petee 9.10.2002 13:30 Kai munkin sitten täytyi tänne foorumille rekisteröityä, kun ennen on tullut roikuttua vain noissa chateissa.
Täytyy sanoa, että keikka oli yksi parhaista koskaan näkemistäni. Kiitos siitä sinulle Anssi! Koko rahalle vastinetta.

-live fast die young-
Lulu01 9.10.2002 14:30 Ois ollu kiva päästä tonne Anssin keikalle, mut kun mulla on selkä sökönä, enkä tällä hetkellä pääse mihinkään oon vaan kotona ja ootan, et pääsis sairaalaan leikkaukseen. Katteksi kävi teitä, jotka tonne keikalle pääsi.

Lulu01
-Elena- 9.10.2002 14:32 Buaah! Keikalla oli kyl iha piuhan kivaa!1! Eikä tänään saatu kemiankoekkaan (8-) laskenu mielialaa... Olin iha varma et nelonen tulee... Kiitti vaan Anssille hissankokeen nimmarista, oon mä parempiaki numeroita ku 8 (joskus) saanu *seliseli=P*. Eka maailmansota ja Venäjän vallankumoukset eivät nyt vaan oo niitä kiinnostavimpii aiheita.
Keikka oli mahtava!!!

*Sano Piuha vaan...*
Anssifani 9.10.2002 15:07 Se keikka oli mustki tosi mahtava! Ehdottomasti paras
niistä keikoista, missä mä oon ollu (7kpl). Kiitos vaan
paljon, Anssi!!
nasu 9.10.2002 15:38 Siis ihan sairaan kivaa oli..
Sala-keikka oli.. mites sen nyt sanois??
..Ei pysty sanoin kuvaamaa Kiitos siitä Anssille..
Yx juttu jäi kyl pahasti vaivaamaan!! Jo joku muistaa ni vastatkaa eli olix se pallukka (Mikä asteroidi lie oliki) sininen vai vihree??
..Niin ja paljon,paljon kiitoksia Anssille siitä Oksentavasta norsusta, minkä piirsit mulle!! ..Sai paikan kehystettynä huoneen seinäältä

Nasu
niiPPa 9.10.2002 15:57 Öhh..Ehh...Mäkään en tiiä mitä sanois. Keikka oli kyllä joo sanoin kuvaamaton, ja aivan ihana! Paljon kiitoksia siitä Anssille. Jota ilman koko keikkaa ei koskaan oiskaan. Mä kävin juuri ostamassa iltasanomat Anssi Kela heitti faneilleen 'salakeikan'...Anssi Kela yllätti eilen vetäisemällä vannoutuneimmille faneilleen salakeikan.

Yx juttu jäi kyl pahasti vaivaamaan!! Jo joku muistaa ni vastatkaa eli olix se pallukka (Mikä asteroidi lie oliki) sininen vai vihree??
Mä en oo varma mut musta se oli sininen. hmm...

Mörri 9.10.2002 16:05 Niin, miten tämän nyt voi sanoiksi pukea... keikka oli ehdottomasti once in a life time -kokemus! Lähes kuukauden odotus huipentui tähän huikeaan intiimiin tapaamiseen, jossa kuultiin erikoisuuksia, joita ei aiemmin ole esitetty, vanhoja hyviä biisejä, covereita, sekä tietysti myös hauskoja välispiikkejä ja asiaa biisien taustoista. Parhaita biisejä luetellessaan voisi luetella ne kaikki, mutta kaikista päällimmäiseksi mieleen jäivät Kuolematon laulaja, Murhaballadi, Insomnia, Karhun elämää, Kipinöitä, Tähtilaulu, Lähellä sua, Piilopaikka, Mies vs meri ja coverit olivat tietysti mielenkiintoisia.

Erityisen mukavaa on lukea, että myös itse artistilla oli hauskaa! Se merkitsee myös meille paljon. Ja kuinka paljon mukavampaa onkin kuunnella biisejä perhepiirissä kuin että meinisi katsomaan rutiinikeikkaa, joka käy artistille lähes vain työkeikasta. Biisilistan uupuminen ei mielestäni haitannut menoa lainkaan, oli mukavaa, kun siihen pystyi niin paljon itse vaikuttamaan. Ja mitä keikan pituuteen tulee niin vaikka biisejä tulikin muhkeat 28 kappaletta, ei pitkästymisestä ollut tietoakaan! Itse asiassa tuntui että biisit loppuivat aivan liian pian... mutta jäipähän jotain kuultavaa ensi kerrallekin Noita harvinaisuuksia jäi kuulematta ja P&S-biiseistä mm Aurinkosade, Lähtö, Kyy ja Keltainen kuu.

Olipas outoa nähdä itsensä valtakunnallisen lehden sivulla ja vieläpä noin mukavan jutun yhteydessä

~Kaaokseni on hallinnassa~
Mörri 9.10.2002 16:07 quote:
Jos joku muistaa ni vastatkaa eli olix se pallukka (Mikä asteroidi lie oliki) sininen vai vihree??

Vihreä ehdottomasti!

~Kaaokseni on hallinnassa~
Balisa 9.10.2002 17:05 Mitähän poikkipuolista keksisi. Ei se mikään salakeikka ollut. Kuukausi on täällä hehkuettu tulevaa keikkaa 12 sivun verran. Jokainen joka osaa lukea ja on vähäkään kiinnostunut megajulkkis Anssi Kelasta tiesi jutun. Mutta suurena poikkeuksena on tuo ilmottautuminen joka varmaan karsi suuren osan faneista ja tietenkin rahapula.
Kiva että oli kivaa. Ja nuin paljon lauluja, voi mahoton. Lähdenpä iltasanomien metsästykseen..

tuisku 9.10.2002 18:30 No joopa joo varmaan oli kertakaikkisen hieno keikka...
Mun lienee turha vaiva yrittää peittää katkeruuttani sen suhteen että keikka oli HELSINGISSÄ!!!

Hippusen verran lohtua tuovat aikoinaan Kemin keikalla otetut kuvat...
Eräskin legendaarinen foto on aiheuttanut suuremman mittaluokan kateudentapaista mun tuttavapiirissä! heh...

Roux 9.10.2002 18:55 Hey wow! Sanoinkuvaamattoman upea keikka, olen täysin sanaton (vieläkin). Kaikki biisit sujuivat enemmän kuin hyvin (myös sympaattiset osiot ), erityisesti tajuntaani upposivat Uudet autot, Kaatuneiden muistolle, Lähellä sua (käsittämättömän ihana, igggg) ja jostain syystä (?) myös Atlantic City...

Täytyy tunnustaa, että Mai lääst Sony () sai mielen niin virkeäksi vielä yölläkin, ettei uni tainnut tulla lopullisesti missään vaiheessa - sellaista kohmeista nukkumista. Tänään sippasin täydellisesti matematiikan tunnille, meinasin nukahtaa ainakin 101 kertaa. Energia-juomien avulla olen vieläkin hereillä (buaaaah), alkaa kyllä jo kieltämättä askel painamaan hieman tuu mats!

Oli kiva nähdä voorumilaisia, btw... ketään en tuntenut vielä aamulla, mutta luulisin tunnistaneeni mm. mörsön jossain vaiheessa päivää kaupungilta )

-----------------------------------------------------
Critical Error - Could not connect to the database
Mari 9.10.2002 18:57 Oi oi... yritetäänpäs taas saada jotain olennaista sanottua.

Ensinnäkin se lehtijuttu. Merja A. on iltistoimittajien ykkönen. Mutta enpä minä tunnistanut. Jos hän joskus tulee kyselemään jotain kysymyksiä niin lupaan vastata kiltisti. :)

Semifinalista. Ei Anssikaan sattunut muistamaan että Pekan ja Suden viimeinen keikka taisi olla myös Semifinalissa, muisti väittää sellaista päivämäärää kuin 6.5.1998... ja sitten Nummelan julkistuskeikka. Tärkeä paikka siis.

Tuon JMN:n jutun luettuani muistin että keikan aikana vahvistui selitykseni siitä, miksi se pahvikitara oli Gretsch eikä Martin. Nimittäin siksi, että Anssi todellakin osoitti soittavansa minkä tahansa biisin Martineilla, ja sen vuoksi Gretschit ynnä muut joutaa vaikka seinälle roikkumaan. Kyllä se kuulosti niin hyvältä että oksat pois ja pinoon. Noilla virityksillä (?!) voi ihan hyvin tehdä vaikka levyn. Minusta Rosassa oli jostain syystä aivan erityisen paljon meininkiä. Ei siinä muistanut mitään normaaleja versioita. Kaatuneiden muistolle ja Laulu petettyille toimi myös, ja Ruusunen.

Ja biisilistaan sellanen pikku lisäys että Mies vs. meri -biisin jälkeen Anssi yritti livistää teelle. Oikeasti, kauheaa kun ei enää muka keksi biisejä?! Eikä kukaan tajunnut enää siinä vaiheessa että coveritkin ovat olemassa. :D Mutta mitenkä olen tulkitsevinani tuota Anssin yöllistä viestiä niin että ne kolmen tunnin jatkot vois sittenkin joskus olla ehkä jopa mahdollisia... (toiveajattelua) Keikkahan kesti kai jotain 18.20-20.25 tms. Ja pitkästyminen ei todellakaan tullut mieleen! Ois sitä jaksanut kuunnella ainakin ne viisi tuntia! Eikä siinä soittelussa mitään kiirettä pidetty, Anssi viritteli kitaroita ja kaipaili muutamaan kertaan inkkariaan. Ja varmaan tästäkin tuli vähän olohuonefiilis, kun normaalilla keikalla biisit tulee aika putkeen. Ja tässä oli se erittäin hieno toivomismahdollisuus. Se iltiksen iso kuvakin on kuin suoraan joltain suurelta mutta kotikutoiselta unplugged -keikalta. :) Artististahan tuli lopuksi roudari, selvitteli piuhoja samaan aikaan kun kuoro esitti Harhaa 4:ttä säkeistöä keikan jälkeen. Siinä tuli taas sellanen hauska ekstraterrestriaali olo kun salaseura kokoontuu keskellä tyhjää Semifinalia ja laulaa lentämisestä Siriukselle tms. Ja hupaisa oli myös se pianon ääressä kerrottu tapaus siitä kun Anssi ja Ville näkivät pienen vihreän pallon taivaalla. Ihan oli pakko ottaa kuva kun Anssi osoitteli taivaalle ja epäili ilmiön selityksiä. Tämä taisi tapahtua Tähtilaulun jälkeen. *tuuletuksia* Vihdoinkin! Ja tässä yhteydessä mainittiin myös se Signs -elokuva.
Ja ne coverit! :O Oh oh... mahtavia! Ja olikohan ekoja kertoja kun Anssi lauloi lunttilapusta (Atlantic Cityn). Kyllä huomaa että on tullut soiteltua muutakin kuin omia biisejä.
Kiitokset siitä että Kulkuria ei unohdettu. Insomnian nimesin myöhemmin tehosekoitinbiisiksi kuska se kuulosti siltä kuin monta Anssin biisiä olisi laitettu tehosekoittimeen ja syntynyt sörsseli olisi nimetty Insomniaksi (jonka niminen elokuva on muuten myös teattereissa.) Mutta hyvä se oli! Samoin kuin Lähellä sua. Mutta... Kipinöitä painii ehkä vieläkin ylemmässä sarjassa! Aivan hyper super hieno pianolla soitettu biisi! Ensiesitys. Se kuulosti ehkä jotenkin tutulta... (sama juttu kun kuulin Karhun elämää ekan kerran) ja toooosi hyvältä ja mietin että mikä ihmeen äijä päättää ettei tuollaista helmeä laiteta elokuvaan mukaan??? Ja mitä se muka paljasti? Ei minulle ainakaan selvinnyt elokuvan juoni biisin kuulemisesta. Mutta jos ei elokuvassa niin sitten toivottavasti ainakin keikoilla.
Pekkaa ja Sutta ois voinut kuulla vielä enemmän, mutta ei siinä voi paljon valittaa jos soitetaan kaikki mitä osataan! Ja muistetaan! Se Nummelan kolmannen säkeistön unohdus sai kyllä jo legendaariset mitat. Niin, Harhaa... kyllähän sieltä tyttökuorosta olis näemmä potentiaalia löytynyt. Kukas se muuten oli joka sieltä takaa huusi että tytöt lavalle? Ei kai vaan...
Tästä tulikin mieleen huvittava juttu, kun kai Rosan jälkeen Anssi huikkasi että Samin mankassa ei pala enää punainen valo, että onko siitä patteri loppunut. :D Oi eiiii...
Ja sellanen pikku huomautus että se loikkani sinne sivu-backstagelle Karhun elämän alkupuolella oli oikein hyvä idea. Harvinaisen hieno kuvakulma. Toivottavasti onnistui ainakin toinen kuva. En ole vielä katsonut kuvia... mutta tuolla ne on jo repussa. :P Ja pitää vielä ylistää tuota istumapaikkaa, oli se mahtava. Pitää varmaan jatkossa hakeutua aina jonnekin ihme kuoppiin lavan kulmalle. :D

Ainiin, jatkoista vielä sellainen hauska juttu, että keksimme Rannalla-julisteelle hyvää käyttöä. Kun sitä rullaa avaa silleen just sopivasti niin voi ilmaista mielipiteensä varsin selkeästi... :D

Tuossa nyt muutamia mietteitä... kai siinä tuli jotain sanottuakin.
Mahtavaa oli Semifinalin olohuoneessa olla ja kuunnella!

Balisa 9.10.2002 19:06 Älkää kirjoittako noin pitkiä sepustuksia ja kaikki jankuttavat samaa, ei niitä jaksa lukea. Herrajumala, näinkö oikein Anssilla oli muistilaput?? Laulujen sanoistako?????

Laura H 9.10.2002 19:09 Joo oli kyllä tosi mahtava keikka! Gauhee ja IltaSanomiinki pääsinhih... Oli kiva kuulla uusia piisejä ja oli tiätty givvaata nähä voorumilaisia... Tattis Anssi!

P.S. Mari kävelitkö tänään n. klo 16.00 Ateneumin takaa, siis sieltä Aikatalon(?) vierestä Tuomiokirkolle päin? Mä ehkä näin sut, mutta vähän liian myöhään tajusin, että kuka oot...(Jos se ees olit sä...)

*tiäzä sitä*
Mari 9.10.2002 19:29 Joo, kuulostaa siltä että se olin minä, koska tuohon aikaan menin hakemaan valokuvia tunnin kuvasta. Todennäköisesti painelin taas normaalia kävelyvauhtiani. )

Ja Balisa, kyllä luit ihan oikein! Minun oikeastaan pitikin katsoa mitä ne paperit oikein oli. Nehän näkyy siinä iltiksen kuvassakin. Jotenkin se sitten vaan unohtui...

Ja ei ihme että Rouksi olet ollut uninen, kun minullakin silmät tuppasivat painumaan kiinni tuossa iltapäivän luennolla... Aika monen ois kai syytä nukkua ensi yönä vähän pitempään..?

JMN 9.10.2002 19:35 Ihmisen elämässä tulee hetkiä jolloin on onnellinen siitä ettei asu Kittilässä, ja eilen oli tottavie sellainen hetki)!

JMN
nasu 9.10.2002 19:48 Sori jos oon vähä jäljes näist ihmisist mut ketä hän oli kenel oli neljävitoset siin lavan reunalla?? Siis ei siällä puolella mis MÖRRI ja MUUt istus..

Nasu
Mörri 9.10.2002 19:55 Neljävitoset=? kuka mitä kenellä Ö JMN ainakin oli lavan reunalla.

~Kaaokseni on hallinnassa~

Edited by - Mörri on 09/10/2002 19:56:30
Joz 9.10.2002 19:56 Niin kuin herra Levylaulaja keikallaan totesi: Onneksi ei ole Balisa paikalla, muuten tomaatit lentelis..

Kiusataanpa em. sen verran, että annan lyhyehkön selvityksen fiiliksistäni. Oli hienoa nähdä porukkaa, joiden kanssa on tullut kirjoiteltua tällä foorumilla. Jotenkin vaan kävi niin, että en bongannut lopulta kovinkaan paljoa porukkaa (kortista sitten lunttasin myöhemmin ne, jotka olivat paikalla).. Kaikki huhut jatkojen hulvattomuudesta ovat pahasti alakantissa Mulle jäivät erityisesti mieleen Uudet autot, Faijan haamu, Mies vs. meri, Laulu petetyille ja covereista Atlantic city (tiettyki)

Ai, niin miten Samin punaisella valolla varustettu äänityslaite otti äänen, jäikö nauhalle mitään mielenkiintoista?

Haaveet on toteuttamista varten
Joz 9.10.2002 19:57 Eikös se ollu JMN?

Haaveet on toteuttamista varten
muu 9.10.2002 20:05
Eikös se ollu JMN?

Niimmäki luulisin... JOZ SÄTTIIN!!111

Edited by - muu on 08/10/2002 18:00:00
muu 9.10.2002 20:55 muulla oli hieno soolo siinä lopussa vielä, joka kruunasi koko neljännen säkeistön :D
Ö mikä butun såålå.. Olinkohan mä jossain transsissa ku en muista semmost ja kaikki muut muistaa..=D Mut kyl oli syytäki olla hyvä tulkinta ku ollaan koko kesä harjoteltu!=P

Edited by - muu on 08/10/2002 18:00:00
-Elena- 9.10.2002 20:58 Piuha... Siäl keikalla oli kyl NIIN NIIN kivaa, et en vieläkään keksi oikeen mitää sanottavaa. Hyvän loukon Mari ainaski onnistu löytämään itelleen... Buah, eikä siäl muuteskaa mitää rumpui olis tarvittu ku JMN oli paikalla. Ja lopuks kauhee määrä kuvia... Ei tullu ku yks filmirulla täyteen, kaks rullaa oli mukana. Tähtilaulu oli tosi hyvä, en mä ees muistanu et se oli noin hyvä=P
IHAN PIUHA!

*Sano Piuha vaan...*
Lasse02 9.10.2002 22:01 Hitto kun en päässyt keikalle... Harmittaa ihan jonkin verran!
Tultiin tiistaina Tukholmasta ja bussi lähti samantien n. klo 10.30 kotia kohti...No, kaipa niitä keikkoja on vielä tulossa?

Sami_ 9.10.2002 22:17 Tässä joitakin päällimmäisiä mietteitä.

Kuolematon laulaja oli teemallisesti sopiva aloitus keikalle ja biisinäkin yksi illan kohokohtia: ”Tänä iltana lähden etsimään/ Tänä iltana tahdon löytää sydämiin/ Kuulua unelmiin/ Tänä iltana laulan sieluihin/ Tänä iltana laulajan opit tuntemaan/ Mutta minua et milloinkaan.”

Kuolemattomasta laulajasta siirryttiinkin sitten suoraan cover-osastoon. Olin ennen keikkaa ajatellut, että Anssi ehkä esittää yhden tai korkeintaan kaksi lainakappaletta. Yllätys oli iloinen, kun niitä kuultiin peräti neljä, kaksi Neil Youngilta, yksi Tom Pettyltä ja yksi Springsteeniltä. Parhaiten sujuivat Youngin kappaleet, erityisesti Hey Hey, My My oli upeaa kuultavaa. I Won’t Back Downissa ja Atlantic Cityssä oli pientä hapuilua. Hienoa oli silti kuulla Anssin esittävän Pettyä ja Brucea, jotka molemmat kuuluvat omiin suurimpiin suosikkeihini. Mielenkiintoista oli havaita, että Anssin lauluääni kuulosti I Won’t Back Downissa todella paljon Pettyltä. Mukavaa, että noi kaikki coverit olivat lisäksi ennen kuulemattomia.

Murhaballadi oli aavistuksen verran vaisumpi kuin Tavastialla maaliskussa, mutta silloinhan siitä kuultiinkin viimeisen päälle täydellinen versio. Insomnia taisi sen sijaan olla tällä keikalla kaikilta osin kohdallaan. Lähellä sua oli yhtä koskettava kuin aina.

Erinomaisilta kuulostivat akustisina versioina Uudet autot, Kaatuneiden muistolle, Puistossa, Tähtilaulu ja monet, monet muut. Piilopaikka kuulosti paremmalta kuin koskaan aiemmin. Toki olisin halunnut vielä kuulla Anssin parhaimpiin kappaleisiin kuuluvan Harhaan (sitä ei esitetty, ”koska se kaipaa naisääntä”) sekä Juha Kelan Lähtö-kappaleen, jota monet olivat toivoneet. Sitä ei Anssi kuulemma enää osannut, kuten ei Aurinkosadetta ja muutamaa muutakaan kappaletta… No, pitää luottaa tuohon Anssin lupaukseen ”Katsotaan niitä sitten ensi kerralla”. -)

Lisäksi olisin toivonut Anssin vetävän hihastaan ässäkortin eli jonkin vanhan julkaisemattoman biisin (Viisi vuotta –biisiä toivottiin, mutta siitä Anssi ei muistanut kuin jonkun kitarakuvion, josta kylläkin antoi lyhyen näytteen). Balsamia haavoihin antoi kuitenkin Pahat pojat –elokuvaan tehty uusi biisi, Kipinöitä. Todella hieno kappale! Jos se ei päädy tuohon elokuvaan tai sen soundtrackille, niin olisi kyllä mainio laulu kakkosalbumille.

Tällä keikalla kiinnittyi aiempaa enemmän huomio siihen kuinka hyvä Anssi on myös laulajana. Mieshän on kertonut Pekan ja Suden jälkeen alkaneensa laulaa matalammalta ja ennen kaikkea huomattavasti hiljempaa, lähes puhevoimakkuudella. Tällä(kin) keikalla kuultiin kuitenkin hyvin monipuolista äänenkäyttöä kuiskauksesta kurkku suorana ”huutamiseen”. Todella vahvoja ja taitavia tulkintoja myös laulullisesti.

Keikalla oli paljon hauskoja yksityiskohtia, joista edellä on jo kerrottu. Mukavaa oli tavata foorumilaisia, joista mainittakoon erityisesti Roux ja JMN, jotka nyt tapasin kasvokkain ensimmäistä kertaa. Marin tekemä pahvikitara oli kyllä käsityötaidon mestarinäyte. Ilmankos se pääsi Ilta-Sanomien kuvaan asti, kuten muutama foorumilainenkin.

Biisilistan tekeminen ennakkoon olisi varmaankin jäntevöittänyt keikkaa, mutta samalla ehkä tappanut sitä välittömyyttä, joka nyt koettiin. Kaksikymmentäkahdeksan (!) biisiä tämän hetken parhaalta laulaja-lauluntekijältä ja vieläpä akustisina esityksinä, eipä voisi paljon enempää toivoa. Loistava keikka, yksi elämäni parhaista. Tätä keikkaa tulen muistelemaan vielä yhdeksänkymppisenäkin. Kiitos!


niiPPa 9.10.2002 22:23 quote:
Vaikka nimilappuja näky ihan liian vähän, bongasin kuitenkin ennennäkemättömistä voorumilaisista JMN:n, Kevan (oli just karkaamassa Ö) ja Harryn. Joz tuli omatoimisesti esittäytymään piuharykelmälle.=P Missäs niiPPa ja muut piileskeli?Ö


Joo. Nimilappuja oli kyllä aika vähän. (Ei tosin itsellänikään ollut, =P) Mun piti mennä esittäytymään sinne piuhaporukkaan, mut lähinkin sitten loppuenlopuksi koko semin 'olohuoneesta'. Anssille vielä tattis siitä nimmarista, jonka mä vihdoin sain nummelan kanteen.

Mutta jos joku sattuu tietämään tosiaan ketä ne neljävitoset siinä lavan reunalla oli niin kertokaa mullekkin.

Sami_ 9.10.2002 22:42 Tästä tulikin mieleen huvittava juttu, kun kai Rosan jälkeen Anssi huikkasi että Samin mankassa ei pala enää punainen valo, että onko siitä patteri loppunut. :D Oi eiiii...

Eivät olleet discit eikä patterit loppu, kaikki meni niin kuin pitikin. Oiskohan ollut sormi punaisen valon päällä. Silti: ihailtavaa huolenpitoa artistin taholta! -)

Petri 9.10.2002 23:14 Joo oli kyllä ikimuistoinen keikka. Hyviä tulkintoja tuli niin paljon, ettei niitä edes muista kaikkia. Hey Hey, My My oli paras niistä covereista, myös Tom Pettyn biisi oli hyvä. Muita helmiä oli muun muassa Laulu petetyille, Kaatuneiden muistolle ja Tähtilaulu. Ne pianobiisit oli kaikki aika hyviä. Osaahan Anssi sitä pianoa pimputtaa! Yhessä vaiheessa Anssi sanoi jotain, että Mies vs. merta ei välttämättä julkasta ollenkaan. Järkytys! Sehän on loistava biisi, just sellanen hyvä reipas ralli, joita Anssilla ei ole ainakaan liikaa.
Kauheen nopeesti meni se keikka. Ois niitä biisejä voinu kuunnella enemmänkin. Vikan biisin aikana piti yrittää keksiä vielä jotain biisitoiveita, mutta ei tullu enää mieleen muuta kuin Pekka ja Susi -biisejä, melkein kaikki soolobiisit oli jo soitettu. No tuli niitä biisejä reilusti sen yhden euron hinnalla! Kiitos oikein paljon!
Anssi Kela 10.10.2002 0:57

Niin kuin herra Levylaulaja keikallaan totesi: Onneksi ei ole Balisa paikalla, muuten tomaatit lentelis..


Ja ennen kuin B älähtää todettakoon, että sanoin tämän siinä vaiheessa kun Nummelan kolmas säkeistö katosi totaalisesti muistista. Oli harmillista, että monet eivät päässeet Suomen maantieteestä johtuen paikalle - tomaattien lentämisen uhallakin!


Herrajumala, näinkö oikein Anssilla oli muistilaput?? Laulujen sanoistako?????


Ainakin Atlantic Cityn sanat oli pakko kirjoittaa ja printata pari tuntia ennen keikkaa kun huomasin, etten muista niitä riittävän hyvin. Printit olivat valmiina myös erästä toista Springsteenin biisiä varten, mutta sen esittäminen jäi nyt myös siihen ensi kertaan...


Anssi Kela 10.10.2002 1:30

Semifinalista. Ei Anssikaan sattunut muistamaan että Pekan ja Suden viimeinen keikka taisi olla myös Semifinalissa, muisti väittää sellaista päivämäärää kuin 6.5.1998...


Tämä on muuten taivahan tosi - olinkin jo unohtanut täydellisesti moisen esiintymisen! Kyseessähän ei varsinaisesti ollut Pekan ja Suden keikka vaan toimimme tuolla keikalla kaverimme Teemu Raidan taustayhtyeenä. Teemulla oli hyviä biisejä ja hän oli saanut järjestettyä showcase -keikan, jota oli seuraamassa parinkin eri levy-yhtiön edustajia. Homma ei kuitenkaan koskaan edennyt tuon pidemmälle. Mutta se oli tosiaankin viimeinen kerta kun seisoimme yhtenäisenä bändinä yleisön edessä. Tuo päivämäärä sen sijaan vaikuttaa epämääräiseltä... Ainakin vuosiluku oli mielestäni 1999.

Tuo keikka palaa mieleeni myös siksi, että saavuin sille suoraan BMG:llä pidetystä palaverista, jossa sovittiin oman sooloalbumini tekemisestä. Olin aika innoissani... Hivenen ironista on tietysti se, että kun yritimme tuona päivänä saada Teemulle levytyssopimusta, sen saikin hänen taustayhtyeensä basisti!

JMN 10.10.2002 8:08 Mitkä ihmeen nelivitoset lavan reunalla?!

JMN
Mari 10.10.2002 14:17 Luulen vihdoinkin käsittäväni tuon neliviitos-jutun. :O Ikä. Nasu tarkoittaa varmaankin niitä Ilta-Sanomien kuvaajaa ja haastattelijaa, eikös ne ollu jossain niillä paikkeilla, ainakin osan aikaa. Ainakin sen perusteella mitä loukostani näkyi sinne suuntaan. :)

Eivät olleet discit eikä patterit loppu, kaikki meni niin kuin pitikin. Oiskohan ollut sormi punaisen valon päällä. Silti: ihailtavaa huolenpitoa artistin taholta! -)
Kyllä me jo ehdittiin pelästyä. Mutta tuo heitto menee varmasti niitten hauskojen keikkaäännähdysten joukkoon, varsinkin Samin nauhalta kuunneltuna... sen perään varmaan kuuluu jotain jupinaa... ehkä jopa pieni kirkaisu? :D Sitä keikkaa ei taidettu äänittää noin niinku ihan virallisesti. Kauhea kohtalo ois ollu jos ainoa kokonainen äänite olisikin katkennut Rosan aikana. (Jos se nyt oli Rosa.)

mutta sen esittäminen jäi nyt myös siihen ensi kertaan...
Hihhihhii... iihh....

Mutta se oli tosiaankin viimeinen kerta kun seisoimme yhtenäisenä bändinä yleisön edessä. Tuo päivämäärä sen sijaan vaikuttaa epämääräiseltä... Ainakin vuosiluku oli mielestäni 1999.
Joo, 1999 sen täytyy olla. Päivämääräkin voi heittää. Suoraan BMG:n palaverista?? Oije... tää pitäis kyllä tietää... Se päivämäärä oli PjaS -etusivulla, mutta nyt sitä ei löydy. Se alkoi jotenkin niin että Ehkä viimeinen mahdollisuutesi nähdä Pekka Ja Susi livenä...Harry 10.10.2002 16:06 Yhdyn aiempaan ylistykseen,keikka oli aivan mahtava! Tämän avulla jaksaa pitkälle.Kipinöitä oli tosi hyvä,jäi soimaan päähäni.Kiitos myös siitä Milla-sinkun kanteen saadusta nimmarista.Olen vieläkin niin innoissani,etten keksi muuta sanottavaa,mutta toivottavasti olennainen välittyi. =)

jonna88 10.10.2002 17:26 On hienoa lukea miten hieno keikka oli!!Itse en siellä ollut,mutta olisin tullut jos ei olisi tarvinnut lukea kokeisiin...

Sami_ 10.10.2002 17:48
Sitä keikkaa ei taidettu äänittää noin niinku ihan virallisesti. Kauhea kohtalo ois ollu jos ainoa kokonainen äänite olisikin katkennut Rosan aikana.

Kyllä mä luulisin, että virallinenkin taho nauhoitti tuon keikan.

Mutta se oli tosiaankin viimeinen kerta kun seisoimme yhtenäisenä bändinä yleisön edessä. Tuo päivämäärä sen sijaan vaikuttaa epämääräiseltä... Ainakin vuosiluku oli mielestäni 1999.

Anssille: Milloin oli Pekan ja Suden viimeinen varsinainen keikka ja missä? En muista tähän tietoon missään törmänneeni.

Mari 10.10.2002 18:56 Heitän uuden veikkauksen joka kuulostaa paremmalta kuin eka. 6.3.1999? Tässä ei edelleenkään ole sitä tarvittavaa tietoa pelissä mukana. Argh.

Niin, ne kuvat jotka hain eilen...
Petri, sinulle on juuri myönnetty arvonimi Hovikuvaaja.
Ne kuvat oli kyllä NIIIN hauskoja että! Anssilla on kerrassaan muikeita ilmeitä! Nauroin niille kippurassa vielä tuossa yöllä kahden jälkeen (eli se taas niistä pitkistä yöunista)...
Keikkakuvistakin löytyy muutama hyvä otos. Se jossa Anssi osoittelee taivasta kohti, on *heheee* aika hauska, ei onnistunut vaan hauska. Ja Tähtilaulukuvassa piano näyttää hohtavan punaista valoa. Nummelan kolmannen säkeistön aikana oletussa kuvassa vaikuttaisi vähän siltä että artistilla on normaalia enempi punaa poskilla? (Muuten aika huono kuva.) Ja tiesittekö että kun ottaa kuvia riittävän alaviistosta, saadaan kuka tahansa näyttämään suurelta ja mahtavalta. :D

Niin Rouksi, unohdin antaa pari Tavastian kuvaa. Ne joita käytin Gretschin yksityiskohtien selvittelyyn. (Kitarat näkyy ja sehän on pääasia.)

Mörri 11.10.2002 1:19 Ei kyllä voi keikka tuosta muuttua ikimuistoisemmaksi... ellei sitten kun tämä täytyy tehdä uudelleen... Vieläkin ihmiset kyselevät että mikä hymyilyttää, kun en saa pyyhittyä tuota hymyä pois kasvoilta kun keikka palaa jatkuvasti mieleen... Ja totta, biisit jäivät soimaan päähän. Odotathan muaaaa... Se vei hulluuteeeen! loputoon muttei mittaamatoonnn

Käperrytään peiton alle piiiiiloooon, ollaan niin kuin maalimaa ei ois....! Nyt nukkumaan!

~Kaaokseni on hallinnassa~
Anssi Kela 11.10.2002 1:47

Kyllä mä luulisin, että virallinenkin taho nauhoitti tuon keikan.


Virallisen tahon vakaana aikomuksena oli taltioida keikka, mutta kun virallinen taho lähti kotoaan Nummelasta kohti Helsinkiä ja Semifinalia, hän unohti ottaa äänitysvehkeensä mukaan...


Anssille: Milloin oli Pekan ja Suden viimeinen varsinainen keikka ja missä? En muista tähän tietoon missään törmänneeni.


Minulla on tapana arkistoida monenlaista turhaa tietoa ja löytyihän sieltä tämäkin: Pekan ja Suden viimeinen virallinen esiintyminen tapahtui kotikulmilla: Vihti Summer -konsertissa Nummelan pesisstadionilla 16.8.1997. Tapahtuman pääesiintyjänä oli XL5.


Mari 11.10.2002 19:41 Kirjoitetaanpas uudestaan:
Semifinalin keikka oli 6.5.1999. Faktaa.
Ja Kipinöitä sietäis saada vielä lisää julkisuutta niin eivät uskaltais jättää sitä pois elokuvasta.
Ja Anssin pitää olla vähemmän hajamielinen äänityksen suhteen ensi kerralla. :)keva 11.10.2002 20:19 Mä nyt oon *ulkona*

Onks mun viesti hävinny vai ei??

Ku siitä tussista kyselin..=)

Ku siis Anssi, onkohan sulla mahollisesti viä se tussi talles? Siis se mis on keltasta ja no se musta tussi.. Ku se ois vähän niinku nallan ja se uhkas tappaa mut ja sillee.. Onks mahollista saada se takas? Vai onks sul ees sitä enää..?

Oikeesti, nyt oon täysin pihalla.. Joku on syöny sen viestin taisit tungin sen johonki buttuun..?? Buläh..

Nonni, eli mun viesti on syöty=(

Mut Anssi oikeesti, mä oon hyvin pian haudassa!

..*ulkona*..
Anssi Kela 12.10.2002 1:20
En tiedä mitä täällä on tapahtunut ja miksi viestit sinkoilevat kyberavaruuteen. Toivottavasti ohimenevä ilmiö.

Tussista: no, sehän jäi siihen Semifinalin tiskille... Kaikki nimmarit kirjoitettuani en enää muistanut mistä tussi oli käteeni siunaantunut. Loppuvaiheessa siitä ei muutenkaan enää meinannut tulla mitään. Toivottavasti saat pitää henkesi - minä otan syyt niskoilleni!

Balisa 13.10.2002 19:31 Anssi ei tietenkään vastaa mutta kysynpä kuitenkin. Mikä se toinen Brucen kappale oli johon olit vaivautunut sanatkin printtaamaan?


Anssi Kela 13.10.2002 23:38
The River

Mari 14.10.2002 17:25 Hehee... joo, ehdottomasti toivebiisilistalle!

Ajauduin muuten Semifinaliin pari päivää sitten ja olipa ihan erilainen meno kuin viime tiistaina. No arvatkaa oliko kehitys positiivista?! Kaamee savusumu ja musiikin möykkä ja varpaille tallovia hoipertelevia ihmisiä velloi tupa täynnä. Jee.
Siitä oli ne pöydät ja tuolit siivottu syrjemmälle, katonrajaan oli sytytetty 1 2 3 GO! -valot, ja minusta ne lavan valotkin oli eri väriset. (Siellä takana oli ihan varmasti sininen eikä punainen spottivalo, ellei jopa kaksi?) Backstagen verho oli kiinni. Se oli kaikin puolin vähempi olohuonemainen.
Oliko Anssi käynyt tiistaina etukäteen vähän järjestelemässä vai oliko nämä toiset bändit muokanneet sitä ns. mukavammaksi?
(Oh no... sarjassamme piuhoja kysymyksiä...)

Ainiin, muistin myös tuon tussijutun. Kysyin tiskiltä, mutta ei niillä ollut siitä mitään tietoa. Ja se tais tosiaan olla jo aika finito. Siis se kevan tussi. :)

keva 14.10.2002 18:28 quote:
Ainiin, muistin myös tuon tussijutun. Kysyin tiskiltä, mutta ei niillä ollut siitä mitään tietoa. Ja se tais tosiaan olla jo aika finito. Siis se kevan tussi. :)Hiugan siistii=) Oijoi.. Mitä sä olit siä Mari katttomas? Onks siä mahollisesti 19.10 Weezer vai uneksinko mä vaan?.. Ens kerralla ku meen sinne Semifinaaliin (jos joskus meen) ni täytyyki ihan bututtaan kysyy sitä tussii..=) Buläh..

..*ulkona*..
Mari 16.10.2002 12:30 Siellä oli Kevin ja The Scaramangas(?), kyllä ne jotain rokkimusiikkia soitti. Ja Weezer kuulostaa vähän erikoiselta... tuskin ainakaan SE Weezer. Ja tottakai sinun pitää mennä kysymään sitä kynää, kerrot milloin ja missä viimeksi näit sen ja näytät vielä valokuvaa jossa se on tiskillä. :)

Tossa pari päivää sitten kaivoin Kapteeni käskee-taskukirjan kaapista ja voi sitä riemua! (Katsotaanpas monellako täällä venähtää naama kun kaivan akuankan repusta vai repeänkö itse...)
Tässä muutamia asian ytimeen osuvia otteita:

Mikki: Miksi ilmaiskonsertti?
Antti Rela: En tarvitse rahaa. Ahneus sekoitti pääni, olkoon musiikki tästä lähin lahjani maailmalle.

Ja myöhemmin:
Mikki: Suostuisitko pitämään vielä toisen ilmaiskonsertin että varmasti tavoitamme kaikki kuulijat?
Antti Rela: Totta kai! Kuulostaa tosi kivalta!

Ja sitten lavalla Antti tulee järkiinsä:
Antti Rela: Höh! Mitäs tämä on! En tee mitään ilmaiseksi. En ainakaan esiinny.
Jolloin häntä kohti lentää mm. tomaatteja...Joz 16.10.2002 20:12 Mikki: Miksi ilmaiskonsertti?
Antti Rela: En tarvitse rahaa. Ahneus sekoitti pääni, olkoon musiikki tästä lähin lahjani maailmalle.

Ja myöhemmin:
Mikki: Suostuisitko pitämään vielä toisen ilmaiskonsertin että varmasti tavoitamme kaikki kuulijat?
Antti Rela: Totta kai! Kuulostaa tosi kivalta!

Ja sitten lavalla Antti tulee järkiinsä:
Antti Rela: Höh! Mitäs tämä on! En tee mitään ilmaiseksi. En ainakaan esiinny.
Jolloin häntä kohti lentää mm. tomaatteja...Täytyy varmaan itekin paneutua taas tuohon mainittuun taskukirjaan (mulla kun on ne kaikki= ylpeä)

Haaveet on toteuttamista varten
Anssi Kela 16.10.2002 21:00

Siellä oli Kevin


Kevin -yhtyeen basisti on muuten Mikan faijan BMW -videon ohjannut Finn Andersson! (Tai ainakin on ollut...)

Mari 17.10.2002 11:42 Minullakin on ihan riittävä rivistö niitä taskukirjoja kotipuolessa. Joskus vaan totesin että jos niitä aikoo kerätä niin sitten pitää kerätä kaikki - hullun hommaa. :) Muuten, ne vanhat joissa on puolet sivuista mustavalkoisia on monesti paljon parempia kuin uudet. Klassikoita.

Ja tuo Kevin-yhteys! :O :D Harmi kun en muista minkä näköinen häiskä bassossa oli, se seisoi siellä toisella puolella.. laulajalla oli keltainen paita, vihreä kitara ja synttärit, ne tais olla Tampereelta...? Ja minusta Kevin soitti paremmin kuin se toinen yhtye, joka muuten kyllä kuulosti paremmalta.
(Luin lehdestä joskus sellasen jutun että ketkä tahansa kaksi ihmistä voidaan yhdistää 6 tuttunsa kautta toisiinsa. Tämä teoria toimii varmasti ainakin Suomen musiikkibisneksessä! Neljäkin tuttua vois riittää...)

Anssi Kela 17.10.2002 17:23
Taskukirjoista: itse hyväksyn ainoastaan ne taskarit, joissa on esinäytökset (eli n. 80 ensimmäistä). Kaikki näiden jälkeen julkaistut taskukirjat ovat pyhäinhäväistystä, kuvainraastamista ja kerettiläisyyttä! Mikäli esinäytöksen lisäksi taskarista löytyy vielä suomentajan nimenä Mary A. Wuorio, niin silloin ei voida mennä kovin pahasti pieleen!

Karisalmen kanssa olen keikkareissuilla useasti kiistellyt esinäytöksistä. Antti ei pidä niitä kovin suuressa arvossa kun minun mielestäni ne ovat yleensä taskareiden parasta antia. Niiden piirtäjä, Giuseppe Perego, on väärinymmärretty nero!


keva 18.10.2002 18:51 Meillä on kotona kohtuu paljon taskareita.. Mut yhellä mun tutullla on kait ne kaikki ja niitä ei oo luettu kertaaka=) Meinaa joskus myydä hyvään hintaan=)

Jep, se tussi täytyy saada takas=)


Hokasin just et mä en osaa enää kirjottaa..=)..*ulkona*..
nasu 18.10.2002 19:09 Kuka sä keva olit siällä semifinalissa??
..Millaset vaatteet yms..

Nasu
Mari 18.10.2002 19:35 Kun nuo esipuheet mainittiin niin mieleeni tuli sellainen esipuhe, jossa yhtä pääosaa näytteli vadelmamehu, Mortti ja Vertti nukahtivat auton takapenkille. Se muuten tais olla just se Atomiinuksenkin yhteydessä mainitsemani klassikko Mikki on suurin, numeroa en edelleenkään muista, kansi on valkoinen. Se taisi olla eka taskarini, joka joskus 80-luvun puolivälissä katosi (tai piilotettiin - minulla on epäilykseni!) muuton yhteydessä useiksi vuosiksi ja jälleenäkemisen riemu oli valtava... Irokeesikaulanauha... joo, sama kirja.

Toinen suuri klassikko on se punakantinen (numero 63?), joita minulla on kaksi rispaantunutta kappaletta. Siinä on kai vain esinäytös ja neljä tarinaa. Yksi kertoo Paroni M..... (en edes yritä kirjoittaa!) ja toinen riisilaudasta.

Jossain myöhemmissä taskareissa on ollut kai pari sellaista stooria joissa saa itse valita mihin tarina jatkuu. Joku sukellusaiheinen ja joku kummituslinnatyyppinen, jos muisti ei ihan valehtele. (Se kyllä horjahtelee jo...)

touho 19.10.2002 13:57 Eikäh..

Olisi niin kiva olla ollut tuolla. Siis. itkettää.

Eipä sille voi mitään kun asuu täällä keskisuomessa.

JMN 21.10.2002 8:27 Aivan, kursailemattomia ja sympaattisia ne juuri ovat. Eikä minua haittaa että ne olivat niin hutaistuja kuin nyt ovat: kuten sanottua, iso osa viehätyksestä kumpusi juuri siitä. Mutta siltikin ilmaan jää kysymys että miksi juuri se piirtäjä joka niitä piirsi oli valittu niitä piirtämään? Jännä, eikö Disneyn firmasta löytynyt siihen hätään ketään parempaa piirtäjää, missä firman yleensä korkeahko laatukontrolli? Vai painettiinko ekaan esinäytös-taskariin vahingossa joku luonnos-esinäytös, ja sitten jatkettiin samalla linjalla etteivät lukijat hämmenny...taskareiden historia herättää monia mielenkiintoisia kysymyksiä!

JMN
Anssi Kela 21.10.2002 11:56
JMN, tsekkaapa tämä saitti!

http://www.perunamaa.net/taskarit/JMN 21.10.2002 16:20 Mahtavaa!!! Taskarifiilin taivas!! Kiitoksia!

JMN
Lari 22.10.2002 14:08 Heitän se minäkin oman kiulullisen vettäni kiukaalle, kun vihdoin pääsin tänne käymään.
MAHTAVA KEIKKA! ...ei siitä voi paljoa muuta sanoa, sanattomaksi veti.

-Lari-
Lari 22.10.2002 14:10 quote:
...mutta pistän lähipäivinä keikkapäiväkirjan puolelle ainakin joitakin kuvia paikan päältä.


No, lomallahan lähipäivä voi olla joskus, mutta onko kuvia tulossa vai enkö vain löytänyt niitä?

-Lari-
Anssi Kela 22.10.2002 15:04
Tällä hetkellä on pieniä teknisiä ongelmia paitsi tällä foorumilla, myös sivujen ylläpidossa. Minulla on Semifinalin kuvia koneellani valmiina lähtemään, mutta ylläpidosta puuttuu nyt toiminto, jolla voisin lähettää ne sivuille. Siksipä on viivästynyt...

JMN 22.10.2002 16:03 Onko ne ihan niitä foorumilaisten ottamia kuvia vai oliko siellä virallisen tahonkin puolelta joku kuvia läiskimässä?

JMN
Anssi Kela 22.10.2002 17:20
Levy-yhtiön edustaja räiski joitakin kuvia.

JMN 22.10.2002 18:04 Vai niin!

JMN
Mari 22.10.2002 18:57 Oliko se se tummahiuksinen häiskä joka kuvasi? Se joka loikkasi paikalle kun JMN heitti puumerkkinsä korttiin? Ihan varmasti oli!
Kuvia kuvia kaikkialla kuvia... :P
Ja ihmeellinen taskarisivu! Miten saatoinkin unohtaa mainita hypnoosi-aivastusjauheen! :D

JMN 22.10.2002 18:59 Mutta mutta: kumpi teistä on Roopen nutun aito oikea väri? Aku Ankka-lehdissä nähtävä punainen vai taskukirjojen sininen?

JMN
Essi 22.10.2002 19:16 Mutta mutta: kumpi teistä on Roopen nutun aito oikea väri? Aku Ankka-lehdissä nähtävä punainen vai taskukirjojen sininen?
Punainen tuntuu paremmalta,mutta eikös Ankronikassakin Roopen takki ollut sininen?

Minun hyllystäni löytyy varmaankin vähän päälle puolet kaikista ilmestyneistä taskareista.Viime aikoina ei ole tullut ostettua taskareita,mutta muutaman viime vuoden aikana ilmestyneistä löytyy muutamia kehnohkojakin taskareita,mutta kai sellaisia tulee joka vuosi.Mitään suurta tason romahdusta en ole huommannut,vaikka monet niin väittävätkin.En ole koskaan kiinnittäny esinäytökseen mitään suurta huomiota,mutta onhan se tietty ihan mielenkiintoinen
JMN 22.10.2002 19:22 Punainen tuntuu tällaisen akkarilla kasvatetun nuoren mielestä paremmalta. Tai ainakin oikeammalta. Mutta toisaalta, Ankronikassa nuttu on sininen ja sehän todellakin on amerikkalaisten tuottama sarja, ja sehän on Roopen koti- ja synnyinmaa. Taispa muuten Disney Worldissakin olla Roopen nuttu sininen! Mutta toisaalta, Barksin(hahmon luojan) sarjoissa takki on yleensä punainen. Mutta toisaalta, mistä sitä tietää kuka ne on värittänyt? Mutta toisaalta, oliko se Barks sellainen multitekijä että se itse ne värittikin..? Ainakin tussauksen se hoiti itse. Mutta eipä voi enää kysyä kun sekin meni ja kuoli melko äskettäin..? Hmm, pulmallista...

No sanotaan vaikka että joskus se on punanen ja joskus sininen. Simple as that.

JMN
Mörri 22.10.2002 19:24 Ei ne jenkit mitään tiedä. Se takki on tietysti käännettävää mallia ja sen voi siis kääntää nurinpäin. Ulkokuori on punainen ja vuori sininen!

~Kaaokseni on hallinnassa~