Forum 2001-2002

Normi 30.11.2001 21:12 Kitarat ja biisijärjestys Minkä takia biisien järjestys valitaan, niin että pahasti liioittelematta kitara vaihdetaan joka biisiin? Ja se on totta enhän minä valehtele
Anssi Kela 1.12.2001 3:15 Koska se näyttää hienommalta... -)

Kyllä siihen vaikuttavat ihan käytännön syyt. Osan biiseistä soitan dropped D -virityksellä, osan capon kanssa (capo milloin milläkin nauhalla), osan normaalivirityksellä, osan sähkökitaralla, osan akustisella... Alunperin hoidin kaikki tuohon vaadittavat vaihdot ja viritykset itse, kunnes totesin, että kitarani olivat kaiken tuon jälkeen jatkuvassa epävireessä ja aikaa tuhraantui biisien välissä typerään virittelyyn, säätämiseen ja pyllistelyyn. Niinpä minulla on nykyisin ikioma kitarateknikko, joka hoitaa soittimen käteeni aina kuhunkin kappaleeseen sopivassa vireessä! Keikoista on tullut huomattavasti sujuvampia.

Tämä järjestely myös mahdollistaa sen, että biisilistan pystyy muodostamaan nimenomaan biisien ehdoilla. Aikaisemmin se jouduttiin suunnittelemaan siten, että kitaroiden vaihtoja tulee mahdollisimman vähän.

JMN 1.12.2001 12:40 Montako ihmistä kulkee mukana keikkareissuilla bändisi lisäksi? Ainakin se ruma hiawatha(osuva nimi:), onko paljon muita roudareita?

JMN
Anssi Kela 1.12.2001 18:02 Bändin lisäksi keikoilla kulkee kolme ihmistä. Rumana Hiawathanakin tunnettu Jay ajelee bussia ja hoitaa kitarat ynnä muut soittimet, Sumppi tekee monitorit ja Terttu-setä miksaa koko revohkan. Vakinaisempi miksaajamme Ame joutui jättäytymään viimeisiltä keikoilta pois päällekkäisyyksien vuoksi.

JMN 1.12.2001 18:39 Sumppi...onpas maar tutun kuulonen miksaajan nimi? Eikös se oo tehny hommia joidenkin muidenkin suurten nimien kanssa?

JMN
Normi 1.12.2001 21:46 ISMO ALANKO SÄÄTIÖ:

Ismo Alanko
Laulu, kitara ja piano

Jussi Kinnunen
Basso ja laulu

Samuli Laiho
Kitara ja laulu

Teho Majamäki
Perkussiot, marimba, vibrafoni ja farfisa

Kimmo Pohjonen
Haitari, huuliharppu, laulu, sormipiano, harmonium

Marko Timonen
Rummut, lyömäsoittimet courtesy of Wicklow Records

KIERTUEEN TEKNINEN TOTEUTUS:

Saliääni ja kiertuemanagerointi: Heikki Iso-Ahola

Valot ja lavastus: Ilkka Paloniemi


Monitorimiksaus ja kuljetus: Sumppi Sundström


Ja se on totta enhän minä valehtele
Anssi Kela 1.12.2001 22:52 Sumppihan on vanha kehäkettu kierrellyt mm. CMX:n kanssa. Viimeisin pitempiaikainen pesti taisi olla Ultra Bran riveissä. Mainittakoon vielä, että Sumppi hoitaa minun joukkueessani myös kiertuemanagerin hommat.