Espa2

| Tagit: , , | Aiheet: Arviot, Kulinarismi | Kirjoittaja:
Pizza Espa2:n tyyliin.
Pizza Espa2:n tyyliin.

Helsingin parhaan ison öylätin tittelistä kilpailevat tällä hetkellä Sähkötalon alakerrassa oleva Il Duetto, sekä Mantan patsaan tuntumasta löytyvä Espa2. Oma vaakakuppini on kallistumassa Espa2:n suuntaan: heidän Pizza con Pomodoronsa on lättyjen aatelia. Mozzarellaa ja tomaattia (sekä tuoreena että aurinkokuivattuna) herkullisella pohjalla. Ainoa miinus tulee hiukan liian reippaalla kädellä pizzan päälle annostellusta oliiviöljystä. Rucola (suom. sinappikaali) ei kuulu avauskokoonpanoon, mutta kannattaa erikseen tilata kruunaamaan kokonaisuus.

Kommentit

  1. Pizzahammasta alkoi eilen kolottaa ja suunnistin jälleen Espa2:een. Ankara pettymys: pizzoja ei enää saa! Italialainen pizzakokki on siirtynyt öylätteineen Eiran rannassa olevaan Cafe Caruseliin.

  2. En tiedä oletko vielä kokeillut Rivolettoa tai Zio Pepeä, mutta ne ovat aika kärkikastia stadissa. Joidenkin mielestä myös Viiskulman Primula kuuluu tähän kastin, mutta mulla se jää just naftisti ulkopuolelle.

  3. Rivoletto on testattu ja hyväksi havaittu, siellä ei ole tosin tullut käytyä pitkään aikaan – pitääpä käydä ottamassa lähiaikoina uudet tyypit. Zio Pepessä olen käyny kerran: söin pastaa, joka ei tehnyt positiivista vaikutusta. Ateriointi tapahtui tosin lounasaikaan, tällä saattoi olla asiaan vaikutuksensa. Ehkä Zio Pepelle olisi siis syytä antaa uusi mahdollisuus.

    Pari viikkoa sitten kävin Caruselissa ja tilasin tuon ylläolevassa postauksessani hehkuttamani öylätin (Espa2:n kokkihan siis siirtyi Caruseliin). Ei ollut lähelläkään samaa tasoa kuin ennen. Myös Il Dueton lätyt ovat valitettavasti alkaneet viime aikoina mennä mauttomampaan suuntaan. Eli stadin parhaan pizzan titteli on mielestäni tällä hetkellä avoin. Pitäisiköhän tämä asia tutkia tässä blogissa lähitulevaisuudessa oikein juurta jaksain?

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.