Parantava Tammenterho

| Aiheet: Huomiot, Terveys | Kirjoittaja:

tammenterhoEräänä iltana, joitakin aikoja sitten, oloni alkoi äkisti tuntua kurjalta. Kurkkua hiukan kivisti ja olotilassa oli myös häivähdys kuumetta. Valittelin asiaa tyttärelleni. Sanoin, että tuntui vähän siltä kuin olisin ollut tulossa kipeäksi. Hän näytti huolestuneelta, pyysi odottamaan hetken, ja kipaisi huoneeseensa penkomaan jotain.

Tyttö palasi hetken kuluttua takaisin pieni esine kädessään. ”Tämä auttaa varmasti”, hän sanoi ja laittoi käteeni tammenterhon. ”Mikä se on?”, minä kysyin. ”Parantava Tammenterho”, hän vastasi.

Laitoin Parantavan Tammenterhon farkkujeni taskuun. Ja arvatkaapa mitä: seuraavana aamuna oloni oli mitä mainioin. Kurkkukipu oli tiessään ja kehon lämpötilakin tuntui taas täysin normaalilta. Tämän tapauksen jälkeen olenkin ottanut asiakseni pitää Parantavaa Tammenterhoa taskussani – enkä ole sittemmin ollut kipeänä. Pitäisin tämän kokemuksen perusteella jopa melko varmana, etten enää ikinä sairastu.

Niin sanotulla vanhalla kansallahan on tunnetusti monenlaisia poppakonsteja erilaisiin lentsuihin ja kolotuksiin. Minutkin saatiin kerran huijattua kokeilemaan näistä yhtä: kurkku oli silloinkin kipeä ja minulle kerrottiin takuuvarmana vihjeenä, että tällaisissa tilanteissa kannattaa ehdottomasti laittaa yöksi jalkoihin sukat, joihin on työnnetty valkosipulia. Niinpä menin illalla sänkyyn valkosipulia sukissani. Auttoiko?

No ei tod!

Kyllä Parantava Tammenterho päihittää valkosipulisukat milloin vain!

Kommentit

 1. Olisiko niitä Tammenterhoja lisää varastossa? Koko alkuvuoden on saanut kärsiä yskästä ja nuhasta.

 2. jos se lenssu joskus vielä yllättää nii tee näin:

  1. lämmitä kattilassa maitoa ( mielellään täysmaitoa )
  2. murskaa juomakupin koosta riippuen 3-6 valkosipulin kynttä maidon sekaan
  3 juo tämä herkku mahdollisimman nopeasti

  on auttanut minut monien kuumeiden ja kurkkukipujen yli yhden yön aikana

 3. oliko sinulla ruottin laivalla tmmenterho messissä?

  oletko käyttänyt anssi sitä uutta power balance tai EFX ranneketta?

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.