”Puhu Norbertin kanssa.”

| Tagit: , | Aiheet: Jumittelu | Kirjoittaja:

Olinpa kerran juhlatilaisuudessa, johon osallistuivat myös Mika Häkkinen sekä Mercedes-Benzin urheilutoimenjohtaja, Norbert Haug. Jossain vaiheessa iltaa Mika tuli sanalle ja kyseli minulta oman formulaurani kuulumisia. Raportoin ajamisistani Formula 3 -luokassa, Mika kuunteli tarkasti. Lopetettuani hän oli hetken hiljaa ja rypisti mietteliäästi otsaansa. ”Tiedätkö mitä, Anssi?” hän lopulta kysyi: ”Sun kannattaisi ehdottomasti puhua Norbertin kanssa – Norbert voi auttaa sua.” Tämän sanottuaan Mika virnisti, löi minua toverillisesti olkapäälle ja singahti johonkin toisaalle.

Minulle jäi hieman avoimeksi se, millä tavalla (ja missä asiassa) Norbert voisi minua auttaa.

Ilta jatkui mukavissa merkeissä. Pari tuntia edellisen kohtaamisemme jälkeen Häkkinen pamahti uudestaan luokseni. ”Puhuitko sä jo Norbertin kanssa?” Vastasin, etten valitettavasti ollut käynyt jututtamassa Norbert Haugia. Mika katsoi minua vakavana silmiin: ”Puhu Norbertin kanssa. Norbert voi auttaa sua.”

En ottanut Mikan neuvosta vaaria. Tästä on nyt viitisen vuotta. En ole tuon illan jälkeen tavannut Häkkistä – Norbert Haugista puhumattakaan.

Asia on kuitenkin viime aikoina alkanut kiusata mieltäni.

Vasta näin jälkikäteen nimittäin ymmärrän minkälaisen aarteen viskasin tiehensä. Miten erilaista elämäni voisi nyt olla jos vain olisin puhunut Norbertin kanssa! Ehkä tälläkin hetkellä astelisin Monacon rantabulevardilla kohti Eduskuntatalon kokoista huvijahtiani ja antaisin Välimeren lempeän tuulen viskoa valkoisen kapteenilakkini alta vallattomasti tursuavia kutrejani. Vaatteeni olisivat ylellistä materiaalia (kenties jopa plyyshiä), olisin ruskettunut ja hymyilisin leveästi korkealuokkaisilla hampaillani. Voimakas, mutta sydämellinen nauru kiirisi Monte Carlon puistikoissa pelatessani krokettia Norbertin ja ruhtinas Albertin kanssa. Meillä olisi tosi hauskaa!

Ja tässä minä nyt istun vuokra-asunnon keittiössä, löysissä verkkareissa, viimeisen vappusimapullon hiivaisia pohjia ryystäen. Selkääkin särkee. Miksi en kuunnellut Mika Häkkistä? Hän on sentään kaksinkertainen maailmanmestari. Kirottua!

Vähemmästäkin ihminen katkeroituu. Moni myös sortuu päihteiden sekakäyttöön. Erityisesti kilju ja pillerit ovat arvaamaton yhdistelmä.

Norbert & Anssi

Kommentit

 1. Ehkä henkilökohtainen tragedia, mutta suuren yleisön voitto. Huonompiakin lauluntekijöitä riittää autokuskeiksi. Vaikka ehkäpä uima-altaan lämmityksen pettäminen Monacossa olisi voinut kirvoittaa hyvinkin väkevää lyriikkaa.

 2. Norbertin ja Magnumin yhtänäköisyys on shokeeraava!

  Onko formulointi ollu sulle joskus semmonen missä olisit halunnu edetä kenties niin pitkälle kuin mahdollista? Muistelisin että olisit menestyny ainakin tuossa ajamassasi sarjassa hyvin..? Tuskinpa se Häkkinen sitä lämpimikseen sanoi, että mee jutustelee Magnumille. Varmasti harmittaa jos yllä olevavaan kysymykseeni vastaus on kyllä. No paremmat ne löysät verkkarit on mitä kireät, jos tästä jotain positiivista yrittää kaivaa.

 3. Norbertin ja Magnumin yhdennäköisyys kävi kieltämättä itsellänikin mielessä. Jos tässä joutuu liemeen Magnumin oikeuksien haltijoiden kanssa, niin siinä tapauksessa sarjakuvan nimeksi voisi vaihtaa Norbertin.

  Näillä sivuilla (joita on viimeksi päivitetty kai pari vuotta sitten) on tullut kirjoitettua enemmänkin tuosta formulatouhusta: https://www.anssikela.com/f3/formulatarina_s1.php

 4. Sun olis pitäny mennä tapaamaan sitä ihan vaan päästäkses näkemään noi viikset livenä.

 5. Ajattele miten paljon enemmän kirjoitusmateriaalia saat nykyisestä elämästäsi verrattuna siihen, että eläisit pelkästään ylellisyyden keskellä? Tai en tiedä. Kai se Välimeren tuulikin saisi ajatukset lentoon.

 6. Hohoooo!!! Tämän jutun muistinkin. Perkeles minkä jätit tekemättä.

  J

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.