Suosituksia

| Tagit: , | Aiheet: Internet | Kirjoittaja:

Netti on väärällään erilaisia blogeja. Itse en seuraa kovinkaan montaa, en ole koskaan aktiivisesti huhuillut Blogistanian kaduilla etsien kiinnostavia sivuja – omiin kirjanmerkkeihini päätyneille blogeille olen yleensä ajelehtinut jonkinlaisen sattuman kautta, linkeiltä toisille pomppiessani.

En oikeastaan osaa sanoa minkälaisista blogeista ylipäätään pidän. Itsekin bloggausta harrastavana arvostan erityisesti kirjoituksia, jotka innostavat myös omat sormeni hyppimään näppäimistöllä. Inspiroiva blogi voi tyyliltään olla mitä vain: humoristinen tai vakava, vihainen tai hilpeä, visuaalinen tai verbaalinen, viihteellinen tai kuivan asiapitoinen. Hymyilemään saaneiden tai ajattelemisen aihetta antaneiden blogien päivityksiä oikein odottaa. Tuttujen ihmisten kirjoittelua on tietysti myös aina mukavaa seurata.

Koska hyvää kannattaa aina yrittää jakaa, tarjoilen seuraavassa muutamia poimintoja omista kirjanmerkeistäni.

Kemikaalicocktail

Toimittaja Noora Shinglerin ympäristöasioihin ja ekologiseen elämäntapaan keskittyvä blogi. Kemikaalicocktail on monasti tarjonnut hyvää tietoa laajaan aihepiiriin liittyvistä asioista. Esimerkiksi tämä luomumaitoon liittyvä postaus on omassa perhepiirissänikin havaittu paikkansa pitäväksi.

Kaiku Entertainment

Pekka Ruuskan blogi. Pekka kirjoittaa hyvin ja mielenkiintoisista aiheista – harmillisin harvoin, tosin. Esimerkkinä arvio Bruce Springsteenin konsertista, joka oli parempi kuin oma vastaavani.

Kuumat paikat

Toimittaja Pasi Toiviaisen ilmastontutkimukseen keskittyvä blogi. Vakavaa ja ajatuksia herättävää asiaa. Esimerkkinä ilmastoskeptikoita käsittelevä artikkeli, jonka perässä oleva vilkas keskustelu on syvästi hämmentävää luettavaa.

Yrttimaan aikakirja II

J. Pekka Mäkelän blogi tarjoaa useasti stimuloivaa luettavaa mm. kirjallisuuden, musiikin ja tieteen liepeiltä. Esimerkiksi kirjoitus muurahaisten parviälystä on jäänyt mieleeni.

En vaan OSAA!

Milla Paloniemen sarjakuvablogi, jossa pidän erityisesti sen teeskentelemättömyydestä – näitä lukiessa tulee olo, että on päässyt näkemään jotain aitoa. Esimerkiksi tämä karaoke-sarjis on hieno.

Ville Ranta

Jostain syystä erilaisia sarjakuvablogeja on tullut seurattua paljon. Tämä Ville Rannan blogi on todellinen helmi, esimerkkinä pieni tarina yksinäisyydestä.

J’ai le réveil difficele

Mari Ahokoivun sarjakuvablogista pidän myös paljon. Tässä esimerkki kaatumisesta.

Aasiakas.net

Tämä ei kaiketi ole blogi sanan varsinaisessa merkityksessä. Kyseessä on sivusto, jonne kerätään erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä toimivien ihmisten kertomuksia. Tarinat ovat parhaimmillaan/pahimmillaan täysin pöyristyttäviä ja niiden valtava määrä ei vala luottamusta ihmiskunnan tulevaisuuteen. Saittiin tutustuttuani olen kuitenkin alkanut aivan eri tavalla arvostaa ammattinsa osaavia asiakaspalvelijoita. Lyhyt esimerkki K-kaupan kassajonosta.

♠    ♠    ♠

En siis ole blogeja koskaan sen kummemmin etsinyt, mutta tällaisia netin uumenista on joka tapauksessa löytynyt. Koska epäilemättä sieltä löytyy vielä viljalti muutakin lukemisen väärtiä, niin olisikin hauskaa saada suosituksia myös teiltä – millaisia blogeja te seuraatte? Linkkejä kehiin!

Kommentit

 1. No vaihdossa voisin antaa ”Lehden” 🙂 Hiljattain vasta löysin itse, sisältää hieman erilaisia uutisia ajankohtaisista(kin) asioista, ihan hauskoja. Vähän Pahkasian malliin mennään.

  http://lehti.samizdat.info/

  Eipä voi tosin ihan blogiksi tosin tätäkään luokitella.

 2. Mä seuraan ainoastaan näyttelijä Jorge Garcia blogia: http://dispatchesfromtheisland.blogspot.com/
  Suosittelen lämpimästi siihen tutustumista, vaikka miehen roolityöt eivät olisikaan niin tuttuja; hän kirjoittaa hauskasti elämässään tapahtuvista pikkuasioista ja kaikista erikoisista löydöistä mitä hän tekee kotonaan tai maailmalla liikkuessaan.

 3. Toi Aasiakas.net osoittautuikin oikein viihdyttäväksi sivuksi! Välillä kyllä rupesi aspoja oikein sääliksi käymään.

 4. Pakko todeta että tuo Ruuskan blogi ei oikeastaan edes ole blogi, kun siitä puuttuu kokonaan mahdollisuus kommentoida. Teksti siellä on kyllä hyvää, mutta tuntuu että koko hyvä idea kuolee kommentointimahdollisuuden puutteeseen ja RSS-olemassaolemattomuuteen. Ilman näitä puutteita ko. blogi olisi takuuvarma hitti!

  Itse seuraan näitä blogeja:
  http://sissimarkkinointi.fi/
  http://www.loippari.com/
  http://variblog.wordpress.com/
  http://eioototta.blogspot.com/

 5. Loippari- ja Ei oo totta -blogeista löytyi ihan mielenkiintoista (ja hauskaakin) luettavaa. Otetaan ne nyt ainakin alustavaan seurantaan.

 6. Ei oo totta kiittää ja toivoo, että alustava seuranta muuttuu pysyväksi. 🙂

 7. Joo, tervetuloa vaan Loipparinkin puolesta. Huomasin tämän linkityksen statistiikoista ja oli pakko tonkia selville, mistä on kyse.

  Koivulahti; kerran vielä järjestät tällaisen mukavan yllätyksen niin ajan Turkuun kertomaan, mitä Hampurissa oikeasti tapahtui 🙂

 8. Ehkäpä näen silloin myös Janne Kaupin Tissit 😉 Tuo Paloniemen sarjakuvablogi on jossain vaiheessa ollut itselläkin bookmarkeissa. Pitänee varmaan laittaa se takaisin, kun en muista miksi sen olen ottanut pois.

 9. Itse en vallan mahdottomasti blogeja lue, mutta täytyy nyt ainakin yksi mainita. Jukka Kemppisen blogi (http://kemppinen.blogspot.com) sisältää kirjoituksia vaihtelevista aiheista vaihtelevalla vakavuudella. Kirjoittajalla on suhteellisen hyvin kompetenssia esittää mielipiteitä mistä tahansa aiheesta, ja hetkittäin nuo kirjoitukset ovat oikeinkin ajatuksia herättäviä.

 10. Sanos muuta! Nykyään blogeja on aika paljon ja voin myöntää että myös minäkin olen viime aikoina blogganut jonkin verran.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.