Uusi albumi, uusi naama

| Tagit: | Aiheet: Internet | Kirjoittaja:

Tänään on vihdoin hartaasti odotettu päivä: paitsi Eevertin ja Iston nimipäivä, on tämä 9. syyskuuta myös neljännen albumini virallinen julkaisupäivä. Aukion pitäisi nyt löytyä levykauppojen hyllyiltä kautta maan. Rientäkäähän ostamaan omanne: suosittelen sitä lämpimästi jokaiselle. Enkä suosittelisi huonoa levyä!

Kuten varmaan jo panittekin merkille, niin uuden albumin kunniaksi myös kotisivuilleni on tehty kasvojenkohotus. Värimaailma ja graafinen ilmaisu on napattu Aukion kansista, mutta uudistukset on ulotettu myös pintaa syvemmälle: koko anssikela.com on pistetty uusiksi.

Isoin mullistus on se, että Jumittelua-blogista on tullut kotisivujeni sydän – kaikki muu sisältö on rakennettu sen ympärille. Täältä kuitenkin löytyvät käytännössä kaikki samat jutut kuin vanhaltakin saitilta. Vasemmalla olevaan uuteen valikkoon on kasattu kaikki mitä kukaan täysjärkinen voi haluta tietää aiheesta ”Anssi Kela”. Vanhan saitin veteraanit voivat myös ilolla tervehtiä sitä, että tälle sivustolle on sydänverellä ja pieteetillä arkistoitu tutun anssikela.comin sisältö lähes kokonaisuudessaan: arkisto-osion laajuus on sitä luokkaa, että jos lukisin kaiken yhdeltä istumalta, niin parta valuisi näppiksille ennen kuin olisin lopussa.

Myös itse blogia on uudistettu:

 • Oikeassa ylänurkassa on nyt romautusvalikko, jonka avulla on eri kätevää lueskella vanhoja kirjoituksia. Myös vanha kunnon hakutoiminto löytyy, se on siirtynyt sivun vasemmalle puolelle.
 • Hyville kirjoituksille voi nyt näyttää peukkua. Suositukset näkyvät sivun oikealla puolella olevalla Suositelluimmat kirjoitukset -listalla. Listaukseen lähdetään nollatilanteesta. Käy siis etsimässä vanhat suosikkikirjoituksesi ja peukuta ne listalle! Onkin mielenkiintoista seurata millainen tuosta rankingista ajan kanssa kehkeytyy.
 • Sivun vasemman laidan alareunaan on ilmestynyt henkilökohtainen suosikkini: satunnaisgeneraattori. Se arpoo joka kerran sivulle saapuessasi satunnaisen blogikirjoituksen. Tämä on minusta verraton ominaisuus – olen sitä testaillessani löytänyt monta hauskaa kirjoitusta, jotka olin jo täydellisesti unohtanut. Muista siis pitää generaattoria silmällä.
 • Uutta on myös se, että nyt on mahdollista kommentoida myös blogin ulkopuolista sisältöä. Lähes kaikki saitin sivut sisältävät kommenttilaatikon, joten keskustelua voi nyt viritellä vaikka mistä!
 • Jotkut saattavat huomata, että tuosta oikealta puolelta on kadonnut se lyhyt Jumituksessa-lista. Alunperin minun oli tarkoitus kirjoittaa sille nopeita arvioita erilaisista asioista. En kuitenkaan käytännössä riehaantunut tästä riittävästi: edellinen päivitys taisi olla puolen vuoden takaa. Se sai siis lähteä.

  Toinen kadonnut asia on blogin Jumittelua-otsikko. Koska tästä blogista tuli nyt kertaheitolla anssikela.comin pääasiallinen sisältö, niin käytännön syistä Jumittelua-nimestä oli luovuttava: olisi ollut turhan monimutkaista käyttää kotisivuistani kahta erilaista nimeä. Vaikka onkin pakko todeta, että Jumittelua oli minusta paljon kivempi nimi kuin anssikela.com. Teidän ei kuitenkaan tarvitse vaihtaa selaintenne kirjanmerkkejä: vanha osoite toimii yhä.

  Tällaista myllerrystä täällä on siis tapahtunut. Osa uudistuksista on kummunnut teiltä saamistani ideoista – kiitokset niistä. Kaipaan kuitenkin edelleen palautettanne, saa antaa niin ruusuja kuin risujakin. Miten kasvojenkohotus onnistui? Jäikö jotain puuttumaan? Toimiiko jokin huonosti? Kertokaa mielipiteenne, säädetään saitista yksissä tuumin vieläkin toimivampi!

  Kommentit

  1. Palautetta onkin jo tullut tuosta vasemman reunan valikosta. Sen käytössä on sellainen miina, että pitäisi hoksata klikata noita kolmioita: niistä paketti lähtee avautumaan.

   Tämä on kieltämättä pieni puute käytettävyydessä. Olisi parempi jos valikot romahtaisivat myös otsikoista. Asiaa tutkitaan.

   Myös noiden suositusten kanssa näyttäisi olevan pieniä alkuvaikeuksia. Kärsivällisyyttä, kyllä tämä tästä…

  2. Miksi vain osassa linkeistä vasemmalla on tuo kolmio ja osassa ei? Poistaisin koko kolmiot ja teksti toimisi linkkinä. Linkkien pitäisi olla erinäköisiä kuin otsikko (alempana esim. ”Aukio on ulkona”), peruskäytettyvyysasia myös. Tässä ensin mieleen tulevia. Hyvin sopii mielestäni levyn ulkoasuteema saitillekin.

  3. Ensivaikutelma on todella hyvä. Hienoa!

   Satunnaisgeneraattori on melko alhaalla. Ainakin itse joudun venyttämään selainikkunan lähes koko ruudun kokoiseksi, jotta satunnaiset suositukset pistävät silmään.

   Generaattori on kyllä muuten hieno juttu… olisi itse asiassa erittäin hauskaa, jos suosituksen yhteyteen olisi vielä lisäksi ympätty pieni katkelma kyseisen sivun sisällöstä. Tällöin voisin kuvitella sen olevan (ainakin aktiivisille kävijöille) jopa kiinnostavampi juttu kuin oikean laidan listaus kaikista kirjoituksista.

   Nyt kuuntelussa: Aukio 4/11.

  4. Hienolta vaikuttaa! Tuo oikean laidan lista Kaikista kirjoituksista on mielestäni vähän sekava, tai siis noi tekstit hukkuu tuohon jotenkin. Tai sitten näössäni on jotain vikaa, voihan se niinkin olla..

  5. HIENO sivusto!
   Yksi asia mikä vaivaa tai sitten en osaa vaan käyttää 😉 olisiko mahdollista saada keskustelufoorumilta takaisin valikko tänne kotisivuille.
   Helpottaisi kummasti surffaamista! Toki voi olla etten ole vaan hiffannut miten sieltä kierrellä takaisin..
   Auttakaa ”tyhmää” 🙂

  6. Värit toimii aiva h*lkkarin hyvin! Ja kiva ku tuo peukku toimintoki ilmaantu. Yks idea kävi mieles et oliko mahdollista saada jotain ääni klipsuja diskografia sivuille? Biisien nimien peräs olis joku ikoni mitä klikkaamal sais kuunnella 10-30sek näytteen biisistä tai jottai?

   Biiseistä saisi kertoa myös sivuilla niitten syntytarinasta. Toki tuo kuukauden kestänyt video maratooni oli aiva mahtava ja erittäin paljon antava, mut ku kerta pitää jotai lisää pyytää nii tässä ois yks aihe heh.

   Loistavaa työtä ulkoasun kanssa kerrassaan! _o/

  7. Sit tuli viel semmone et voiko näitä jo kirjoittamiaan tekstejä editoida jälkeen päin jos tuloo jotai lisä ideoita? ettei tulisi tupla postauksia sitte liikaa.

   Noi valikot sivuil nii ois kiva jos tekstejä painamal tapahtuis se sama mitä tapahtuu nuolta painamalla. Ja hiiren ikoni sais olla jokin muunlaine kun valikon päälle menee. Kiitos

  8. Sivut on ihan siistit. Kuten yläpuolellakin mainittiin niin oikean reunan tekstit hukkuu jotenkin ahdistavasti tuohon taustaan.
   Vasemman puolen valikko saisi olla isommalla tai selkeämmällä fontilla, ja kun sivuille saapuu, niin se vissiin aukeaa blogi-sivulle suoraan, koska vasen valikko on todella alhaalla. Olisi hyvä siis jos ensin mentäis ihan levylaulajan sivulle ja jos haluaa niin voi siitä siirtyä blogiin.
   Sekavuus tuo ahdistusta ja ahdistus sitä ettei jaksa kauaa tutkia sivuja, ja se taas vie yleisöä pois:)

   nämä siis tuli mieleen kun saavuin tänne.

   ps. uusi levy on aivan mahtava!

  9. Pidän uudesta levystä sävellysten, sanoitusten ja tunnelman osalta.
   Toivottavasti syksyn konserttikalenteriin tulee täytettä pikaisesti jotta voin tehdä päätöksiä minne lippuja hankitaan, olisi kiva päästä kuuntelemaan koko bändiä, ei pelkästään akustista keikkaasi.
   Kiitokset vielä kauniista levystäsi!

  10. CD stokset tehty ja popitettukki jo vissii neljä tuntii putkee 😀 Näköjää naamaki on sivustolla nyt vaihtunu jota jo hiukka odotin… Ihan hyvin tuntuu toimivan, mutta jotenkin ei ”Kela” tyylinen eli hiukka kirkas :S mutta ei se mitää jos toimii 😀

  11. Levy on hallussa ja parhaillaan kuuntelussa. Nyt ON joulu!

  12. Mukavaa vaihtelua nämä uudet sivut! Mistäköhän Forum-osasto löytyy? Ahaa. Se onkin nykyään ”Keskustelu” 🙂
   Eipä löytynyt kahdesta Helsingin suurimmasta Prismasta kyseistä levyä. Minulla on S-bonus -seteli, jonka ajattelin käyttää kyseiseen hyödykkeeseen. Tämän vuoksi S-kauppa…Harmittaa. Ehkäpä huomenna on parempi onni 🙂 Ongelmana on vain ajan puute.

  13. Tyylikäs väritys. Ja päästään suoraan blogisivustolle, entiset valikot löytyvät myös. Niin ikään levy on ostettu, nyt vain ei vielä voi soittaa ja kommentoida biisikokonaisuutta, kun cd-soitin on matkan päässä.

  14. Mekin taaperrettiin Riihimäen prismaan, eikä hyllyssä ollut yhtäkään kyseistä levyä. Siitä suivaantuneena marssittiin palvelutiskille tiedustelemaan levyistä ja saimmekin ne suoraan pahvilaatikosta käsiimme. Kyselin siinä sitten, että ”mites nämä vielä laatikoissa on?”..Myyjäsetä sanoi, että hyllystä ne on jo kaikki ostettu..

  15. Ostin myös omani tänään ja kappas vaan kansiläpyskäkirjasessa oli halkeema! Heti soitto prismaan ja toivotaan että huomenna vaihtavat ehjään 🙂

  16. Mielestäni blogissa oleva Anssin kuva on liian surumielinen, ja Anssi näyttää jopa vanhemmalta kuin on, liian mollivoittoinen katse. Erittäin hyvä kuva Anssista oli viikko, pari sitten oliko nyt Ilta-Lehden sivulla vai missä (iso kuva, jossa Anssi oli puoli-istuvassa asennossa nojaillen johonkin). Jos sen kuvan saisi blogiin, koko blogin ilme paranisi moninkertaisesti. Värisävyt ovat OK, kuten aikaisemmin olen todennut.

  17. Niin, makuasioitahan nämä on, mutta minun mielestäni tuo kuva on just hyvä, sopivasti vähän karu ja haikea.

  18. Niin, mutta minusta se antaa Anssista virheellisen kuvan.

  19. Ongelmia on korjattu: vasemmanpuoleinen valikko toimii nyt myös otsikoita klikkaamalla ja Suositelluimmat sivut -listauskin näyttäisi vihdoin pelittävän. Käykääpä antamassa äänenne suosikkipostauksillenne!

   Oikean yläkulman arkistovalikon käytettävyydessä taitaa sen sijaan olla ongelmia joillakin selaimilla. Ainakin Explorerilla kokeiltuna valikko on koko ajan hankalasti levällään, eikä siististi nipussa. Sen siis kuuluisi olla niin, että näkyvillä ovat vain vuosiluvut 2008 ja 2009 (ja niiden perässä olevat numerot). Halutessaan noista vuosista voi sitten rämäyttää koko valikon auki.

  20. Täytyy sanoa että helvetin hyvä levy 🙂

  21. Vihdoinkin sain levyn kuunteluun. Kiitos Anssi raatamisestasi! 🙂

   Surullinen sivujuoni: Vantaan suurimman asutuskeskittymän ainoista levynostopaikoista (citymarket ja anttila) ei keskiviikkoaamuna levyä löytynyt. (Tänään onnisti sentään jo paremmin) Jälkimmäisestä asiaa tiedusteltuani selvisi, että levymyyjä ei ollut asiasta kuullutkaan, eikä myöskään varastomies ja tietokoneelta paistoi nollan kappaleen saldo. Nyt kun vielä huomaa, että levyn biisien nimiä ei löydy gracenote-tietokannasta (jota mm. iTunes käyttää) niin alkaa jo pohtia kuinka vakavasti levy-yhtiöitä ylipäätään kiinnostaa levyjä myydä nykyään. 🙂

   CD:n sijaan ostaisin toki mieluummin vähän vähemmän särölle masteroituja 24bit lossless -tiedostoja nettikaupasta, mutta niitä ei kukaan myy. 🙂 (vink vink)

   Mutta itse asiaan takaisin, Aukio soi ja ensivaikutelma on mahtava. Kiitos!

  22. Uusi levy kuunneltu nyt kahteen kertaan, ja teki sen verran suuren vaikutuksen, että piti ihan tulla kommentoimaan (blogikommentoijaneitsyen neitsyys menee siis tällä viestillä :))
   Riipaiseva on levy; tuskin tulee kaikki kipaleet soimaan tuolla perusNova-seteissä radiossa. Aitous ja muutaman biisin erityismehevät saundit teki syvän vaikutuksen. Että joku tässä maa(ilma)ssa vielä tekee tälläistäkin musiikkia! Varmaan levy-yhtiön immeiset empineet muutamaan kertaan tekoprosessin aikana, kun tarinasta ei ole niin helppo irrottaa keveitä ralleja hittilistoille.

   Jostain syystä pidän (tällä hetkellä) eniten kasibiisin (”loukussa”) loppupätkän instrumentaaliosuuden saundeista. Miten IHMEESSÄ te sen oikein teitte? Maagista, hämmentävää, kuulasta…

  23. Nyt on siisti ja selkeä tuo oikea reuna tällä sivulla ja kiva toi Uutisia-otsake! Vaikka sitä ensin pelästyinkin, kun rävähti näkökenttään.

  24. Mulla taas toi uutisia-rivi aiheutti sen, että noi vasemman puolen linkit/valikot meni ärsyttävän alas (ulos ruudusta). Ja voisko siinä uutisrivillä näkyä kerralla ne kaikki uutiset jotka siinä pyörii, tai sit vähän nopeuttaa sitä kiertoa, aika hitaasti vaihtuu.. Vali vali 😛

   Sit mietin, et voisko tolla satunnaisgeneraattorilla jotenki arpoa uuden kirjotuksen ilman et tarvii päivittää koko sivu..?

  25. Moi Anssi. Onnea uuden levyn johdosta mutta sori – en aio ostaa levyäsi. ”Suuria kuvioita” on ehkä epäonnistunein levyostokseni ikinä ja silloin vannoin ettei enää ikinä Kelaa 🙂 Ja kyllä, minulla on norsun muisti.

   Keikalle ehkä.

  26. Minulle taas Suuria kuvioita -levy on yksi onnistuneimpia levyostoksiani. Itselleni merkityksellisten levyjen top-5:ssa.

  27. En aio kuunnella levyäsi kuin biisi kerrallaan, ja silloin kun kerkeän. Mutta saan kai kertoa huomioitani.

   Miten paljon voikaan samaistua omaan nuoruuteensa,mutta kolmannella kerralla wake me up before you go go poljento hiukan ”hämää”

  28. Terve!
   Hienot on uudet sivut. Mahdottoman selkeät ja erittäin käyttäjäystävälliset! Sellaista asiaa ajattelinkin tiedustella, että kuka on sivujen toteutuksen takana? Sitä infoa en ainakaan itse mistään löytänyt.
   Uuden levyn olen vasta kerran ehtinyt kuunnella läpi, mutta ylitti kyllä odotukset. Levyn teemamelodia on aivan mielettömän kaunis! Siitä erityismaininta! 🙂

  29. Tämähän on sangen kiehtova kokonaisuus! Pidän etenkin siitä ideasta, että blogi on ”keskipiste”. Itse sivuston sisältö ei varmaan muutu kovinkaan tiuhaan tahtiin, joten on mukavaa kun ensimmäisenä eteen pärähtää blogi ja mahdollisesti uusi päivitys ja uutta huikeaa tietoa.

   Ja tuossa sun kuvassa vähän (itseni mielestä) sellanen Jeesus-look 😀 En tiedä onko se sitten risu vai ruusu, mutta ei kai se Jeesus mikään susiruma ollut, ja kuitenkin osas kävellä vetten päällä… josta mulle tuli heti mielikuva siitä kävelemässä jossain järvellä, laulaen ”mun täytyy kävellä näin, mun täytyy kävellä näin…” (joskus mielikuvitus laukkaa kilpahevosen lailla, anteeksi.)

  30. Amazonissa ei ole ”AUKIO” vielä. Haluan!
   PS Pidän uudet naama 🙂

  31. Tässä tätä uutta sivustoa selaillesani törmäsin erääseen ongelmaan: en pääse ollenkaan käsiksi vanhempiin blogikirjoituksiin. Eli siis ”Edelliset kirjoitukset” -linkki ei toimi, vaan esille tulee aina vain etusivu.
   Kellään samaa ongelmaa?

  32. Juu, tuossa onkin näköjään pikku ötökkä. Hyvä huomio, pistän viestiä eteenpäin!

   Vanhoja kirjoituksiahan on kuitenkin kaikista kätevintä hakea tuolta oikeasta ylänurkasta: kun klikkaa vuosilukuja (tai niiden edessä olevia nuolia), niin esiin rämähtää valikko, jota käyttämällä haluamansa kirjoitus on huomattavasti helpompi löytää kuin selaamalla sivuja taaksepäin.

  33. Tai aika kätevä on arkisto ja sieltä blogiarkisto, niin saa kaikki kirjoitukset esille.

  34. Anssi, olisiko mitenkään mahdollista vaihtaa kuvaasi blogisivulla? Se on mielestäni melko synkkä. Oma mielikuvani Sinusta on paljon myönteisempi. Tämä on tietysti makuasia, tähän olen saanut vastausta jo aikaisemman kirjoitelmani perusteella. Mutta silti!

  35. Semmoinen huomio, että kun tulee joskus kännykällä käytyä täällä blogissa, niin nämä sivut ovat todella raskaat avata. Tavaraa tulee megatavuittain. Taitaa olla tällaisen blogityylisen sivun ominaisuus.

  Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.