Kesäkuvia

| Tagit: , , , , , | Aiheet: Valokuvat | Kirjoittaja:

Heinäkuun lopulla toteutin pitkäaikaisen haaveen ja hankin kunnollisen kameran. Kuvaaminen on hauskaa ja kameran linssin läpi onkin tullut tähysteltyä kaikenlaista. Ihmisten ja tilanteiden kuvaaminen on minusta mukavinta, mutta olen tulittanut jonkin verran myös kaupunkia ja luontoa.

Koska alkaa olla aika tunnustaa tosiasiat, ja myöntää kesän 2009 olevan peruuttamattomasti taaksejäänyttä elämää, niin ajattelin julkaista tässä aloittelevan kuvaajan muistoja menneeltä suvelta.

Skatta

Tämä kuva oli viiden ensimmäisen uudella kameralla ottamani kuvan joukossa. Lähdin heti kameran ostettuani kävelemään Katajanokalla ja pensasaidan läpi siivilöityi jugend-arkkitehtuuria ilta-auringossa.

Tuomiokirkko

Tämä on tietysti kliseinen turistikuva, mutta Tuomiokirkko tekee minuun vaikutuksen lähes päivittäin kulkiessani sen ohi. Onhan vaikkapa Italiassa paljonkin vastaavia kirkkoja, mutta ne on yleensä tungettu muiden rakennusten sekaan. Tuomiokirkko on erityisen vaikuttava siksi, että kun sen juurella seisoo, niin ympärillä aukeaa valkoista pintaa vasten vain puhdasta taivasta. Tällaiselta kirkko näytti heinäkuisena yönä puoli neljältä.

Joutsenet

Joutsen ja ruma ankanpoikanen Keilaniemessä. Kameratyöskentelyä vaikeutti kuvan ulkopuolelle jäänyt joutsenperheen pää, joka suhtautui paparazziin hyvin aggressiivisesti: se lähestyi minua reimaa vauhtia kaula ojossa ja nokka auki, uhkaavasti kähisten. En ehtinyt saada öykkäristä kuvaa, katsoin parhaaksi nostaa kytkintä.

Seurasaari

Yksi kesän pyöräretkistä suuntautui Seurasaareen, jossa en ollutkaan käynyt sitten lapsuuden. Silloin Seurasaareen tuli aina mentyä pähkinäpussin kanssa, oravat tulivat syömään kädestä. Runsaastihan niitä näytti edelleen olevan. Jos olisin tehnyt retken heti ’Alvin ja pikkuoravat’ -elokuvan nähtyäni, olisin saattanut aseistautua haulikolla – elokuva synnytti sen verran voimakkaita antipatioita kyseistä eläinlajia kohtaan. Onneksi luonnonvaraiset kurret eivät tiettävästi laula.

Sotunki

Vantaalla asuva kaveri järjesti luontopolun Sotungin maisemissa. Sieltä löytyikin mahtava metsälampi, jota pääsi kiertämään pitkospuita pitkin.

Sotunki

Lammen ympäri patikoidessa päälle alkoi työntyä raskaana riippuva pilvi.

Sotunki

Pian tuo pilvi alkoikin ripsiä hiukan vettä.

Suomussalmi

Sumuinen aamu Suomussalmella.

Sateenkaari

Tuplasateenkaari Jaalassa.

Sateenkaari

Sateenkaaren pää.

Kermit

Hän on sammakko. Ei mikään varsinainen humoristi.

Kalastaja

Kaveri ongella. (Ei, hän ei ole kotoisin Nasaretista.)

Lammas

Eräs kaverini pitää pihallaan lampaita (hän asuu vähän sivummalla Helsingin keskustasta). Melko vähä-älyisen oloisia eläimiä. Tämä villapaali oli ottanut yhteen koiran kanssa, siksi repaleinen korva.

Auringonlasku

Auringonlasku kuvattuna liikkuvan auton ikkunasta, Porvoontien varrella.

Nuuksio

Myös Nuuksiossa tuli käytyä haahuilemassa. Jos luontohammasta kolottaa, niin pääkaupunkiseudultakin löytyy monia hienoja kohteita – ei ole välttämätöntä matkustaa satoja kilometrejä päästäkseen luonnon helmaan.

Nuuksio

Tämäkin on Nuuksiosta. Kaistale valoa pimeässä metsässä.

Hanasaari

Melkoinen läjä fossiilista polttoainetta Hanasaaressa.


Kommentit

 1. Ei mennyt kyllä kameran osto hukkaan. Osa kuvista on ihan täydellisiä! Pidän eniten noista tuplasateenkaarista ja Nuuksion keijumetsästä. Tuolla asuu saletisti menninkäisiä.

 2. Nuohan ovat todella hyviä kuvia.
  Mikä kamera mahtaa olla kyseessä?

 3. Loisto kuvia! 🙂
  Edelleen harmittaa, kun en pääse illalla nauttimaan musisoinnista 🙁

 4. Kamera on Canon 50D – ei vielä varsinainen ammattilaisen laite, mutta ihan pätevä peli kuitenkin. Näin alkuvaiheessa olen räiskinyt vain yhdellä objektiivilla, Canonin 18-200mm -putkella. Tekisikin oikeastaan jo mieli hankkia hiukan valovoimaisempaa optiikkaa, jotta saisi parempaa jälkeä hämärimmissä olosuhteissa.

 5. Noissa Nuuksion keijukaismaisemissa on kyllä taikaa. Ei ollut turha ostos.

 6. Hienoja ja kauniita kuvia! Tuo joutsen-kuva on ihana! Sinussa on näköjään ainesta vaikka mihin!

 7. Todella upeita kuvia!
  Tykkään erityisesti Tuomiokirkosta, joutsenista ja sumu-Suomussalmesta =)

 8. Tuomiokirkko on hieno ja vaikuttava näky ulkopuolelta. Sisältä sen sijaan hämmästyttävän pieni ja vaatimaton. Olikohan tuossa istumapaikkoja 1300, kun esim. pohjalaisen pikkukunnan Ylistaron kirkossa 2500 paikkaa.

 9. Todella vaikuttavia kuvia!!! WOW!
  Nuuksio kaistale valoa, kalastaja ja sateenkaaren pää ovat suosikkejani. Suomussalmen sumu ja kermit ovat myös upeita otoksia. Vielä kerran: WOW!

 10. Wau! Aivan silmiä hiveleviä!
  Tuomiokirkko osu oitis! Minulla on n. 2000kpl Helsinki-kortteja, joista lempikohde on Tuomiokirkko ja niitä kortteja n.200kpl. Erityisesti pidän mustavalkoisista, vanhoista talvitunnelmakuvista!

 11. Älkää nyt liikaa kehuko. Pian Anssi saa päähänsä ryhtyä valokuvaajaksi ja vie kitarat kaniin 🙂

 12. Höpönpöpön kesä ohi ole. Ulkona mittari näyttää vielä 18 astetta, koivut ovat tuoksuvan vihreitä, kesälomani alkoi eilen ja illalla häädin kämpästäni verenhimoisen itikan – viikko sitten toinen samanmoinen piikitti vasempaan käteeni viisi äärimäisen kutisevaa paukulaa.

 13. Sammakko ja eka Nuuksiokuva pysäyttivät. Lampaalla on kans loisto ilme. 🙂

 14. Tykkäsin tuosta joutsen ja ruma ankanpoikanen -kuvasta. Aivan ihana! Sehän on mahtavaa, kun tallentaa kesämuistot kuvien muotoon, aina voi palata edelliseen kesään…

  Ei minustakaan siltä tunnu, että kesä olisi ohi. Nythän on ollut valtavan lämmin syyskuu.

 15. millon sä oot suomussalmella käynyt, kesällä 2007 siellä kartingtapahtumassa ainakin.

  onko mökki suomussalmella?

 16. Kolme ensinmäistä ja muutama muu kuva olivat todella hyviä. Itse olen harrastanut 5 vuotta luontokuvausta ja huomaan että Anssilla on silmää ja kykyä ottaa hyviä kuvia. Jatkappas tuota harrastusta kun ihan kunnon kamerakin on käytössäsi.

 17. Nämä ovat todella hienoja. Noiden joukossa oli monta potentiaalista levynkantta.

  Ja onhan se turistia, mutta lähes koko vuosikymmenen Helsingissä asuttuani Tuomiokirkko tekee minun yhä edelleen ja joka kerta vaikutuksen. Maailman komein kirkko, omassa ylhäisyydessään rappujen päässä. Sitä on tullut kuvattua aika monesta kulmasta itsekkin.

 18. Eka Eirakuva, sumuinen aamu ja Nuuksion valopilkku parhaita – pääaiheen asemaa ja suhdetta kuvapintaan kyllä kelaisin:) useimmissa, lupaava alku kyllä.

  Mutta parasta on Aukio, sitä tulin sanomaan. Ottaen huomioon, että Kela-hittien radiosoitto aikoinaan itsenikin sai jonkinlaiseen ärsyynnyksen tilaan oli yllättävää löytää itsensä aika lailla vaikkuttuneena Aukion äärestä. Hieno juttu, hieno levy.

 19. Oho, sullahan onkin ihan näppärän näköistä kuvaakin täällä. Uudet sivutkin komeat, viimeksi vieraillut niillä edellisillä. Hyvä hyvä. Tätä voiski alkaa seurailemaan 😉

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.