Tuttu idis

| Tagit: , | Aiheet: Elokuvat, Huomiot, Kirjat | Kirjoittaja:

Luin juuri Hesarin saitilta arvostelun Ken Loachin elokuvasta Looking for Eric. Referoin lyhyesti Matti Rämön kirjoittamaa artikkelia, elokuvan juoni on seuraavanlainen:

Eric Bishop on keski-ikäinen postimies, joka pelästyi perheen tuomaa vastuuta ja vieraannutti vaimonsa. Aikuinen tytär on antanut isälle anteeksi, mutta Lily-vaimolle Eric ei uskalla edes puhua.

Kaaokseen ja häpeään alistunut Eric ei jaksa kuin voivotella kurjuudelleen. Edes Manchester Unitedin menestys ei enää lohduta. Raha on pilannut jalkapallon, riistänyt kansanmieheltä elintärkeän eskapismin lähteen.

Looking for Eric seuraa kolmea juonta, joilla on sama päämäärä: Ericin elämänuskon palauttaminen.

Saadakseen kaikkeen tähän tarvittavan itsevarmuuden Eric kuvittelee mentorikseen 1990-luvun Manchester United -ikonin Eric Cantonan.

Ja kas: maaleistaan ja törttöilyistään muistettu jalkapallolegenda ilmestyy ilmielävänä kertomaan Ericille elämänviisauksiaan.

Kappas. Vaihdetaanpa hieman puitteita ja Eric Cantonan tilalle Kalevi Sorsa. Mitä saadaan? Tietysti Kesä Kalevi Sorsan kanssa!

Mainittakoon, että kyseistä romaaniani on kuuleman mukaan hiljattain tavattu Kirjatorin poistolaareissa kahden euron hintaan. Jos et siis ole vielä lukenut kirjaani, niin nyt lukuprojekti ei vaadi edes kovinkaan merkittäviä taloudellisia uhrauksia.

Kommentit

 1. […] the original here: Tuttu idis Posted in Manchester United News | Tags: kuvittelee-mentorikseen, […]

 2. Mä luulen, että tämä on niin tätä aikakautta kuvaavaa,kun ihmiset etsivät juuriaan,elämänsä tarkoitusta sekä tarkoitusta elämäänsä =)

  Nuorena sitä oli tyytymätön, kun ei taskuun jäänyt, muka, tarpeeksi rahaa, jotka sitten sai laittaa kaikkeen turhuuteen. Nykyisin taas ei osaa iloita tilillä makaavista euroista vaan ilon aiheet ovat siirtyneet mm. omien lastensa elämän seuraamiseen sekä ystävistään nauttimiseen, eli raha on ainakin mun omassa elämässäni menettänyt merkityksensä, sillä kun ei onnea ja ystäviä ”osteta”.

  En ole lukenut kirjoittamaasi kirjaa, joten en siitä voi mitään kommentoidakaan. Pitänee piipahtaa lähikaupungin kirjakauppa tarkistamassa, jospa tuon opuksen sieltä löytäisin…

 3. Kiitos muistutuksesta, olinkin jo ehtinyt unohtaa koko teoksen.

  Nopea vilkaisu kotikaupungin kirjaston kotisivuille vahvisti Kalevi Sorsaa löytyvän hyllystä, joten kävinpä kirjan itselleni lainaamassa. Sanaakaan en ole vielä lukenut, mutta kansi on ainakin oikein hieno.

  Tästähän voi tulla ihan hieno ilta, kun pitkästä aikaa lukemishommiin pääsee. Loistavaa.

 4. Hyvä tietää, että Kesä Kalevi Sorsan kanssa -romaania löytyy jo Kirjatorin poistolaareista, koska nythän meikäläiselläkin on varaa ostaa sitä läjäpäin joululahjoiksi kaikille ystäville, tuttaville ja sukulaisille! 🙂

  Kirjailijalle asia tosin ei ole kivaa:
  saanet kenties 10% kahden euron myyntitulosta taskuusi?!

  Suomalaisen kirjan elinkaari on todella lyhyt. Jonkun määritelmän mukaan kirja elää syksystä jouluun eli 3-4 kuukautta. Vuosi sitten ilmestynyttä kirjaa pidetään jo vanhana.
  Kirja toki jatkaa elämäänsä kirjastoissa ja antikvariaateissa.

  Toisaalta kirjan arvoa ei voi mitata vain kauppatavarana, vaan sillä, mitä se on merkinnyt yksittäiselle lukijalle.

 5. Kesä Kalevi Sorsan kanssa-kirjaa menee täältäkin melko moneen joulupakettiin. Paikallinen Kirjapörssi myy niitä alle viiden euron. Justiinsa käytiin niitä lisää hamstraamassa pukinkonttiin.

 6. Hyvä tavaton: Kesä Kalevi Sorsan kanssa on myyty loppuun pääkaupunkiseudun Kirjatoreilta! Menin puoliltapäivin Kirjatorille ostoaikeissa ja sain kuulla, että vain Jumbossa on muutama kappale jäljellä. Jokohan se olisi 2. painoksen aika?!

 7. Samoin se näytti olevan lopussa Turun Kirjatorilta, mutta Suomalaisesta löytyi vielä kympillä kovakantisena. 🙂

 8. Kyllä on Anssilla niin kova kirjotustyyli, et täytyis varmaa heti ku on varaa ettiä se kirja.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.