Nolla

| Aiheet: Musiikki | Kirjoittaja:

Nyt tarjoillaan pieni lämpimäinen 24.3. julkaistavalta Singlet 2000-2010 -kokoelmalevyltä. Te äänestitte maistiaiseksi Nolla -nimisen kappaleen, tässä sitä nyt sitten on.

Tämä toinen kokoelmalla julkaistavista uusista biiseistä on itse asiassa peräisin jo vuodelta 1998, tein sen ollessani vielä Pekka ja Susi -yhtyeen jäsen. Bändi kuitenkin hajosi pian kappaleen syntymisen jälkeen ja biisi unohtui yli kymmeneksi vuodeksi. Löysin sen uudestaan viime syksynä penkoessani vanhoista laatikoista esiin cd-levyn, jonka kannessa luki Nolla. Nimi ei kumisuttanut minkäänlaisia kelloja, mutta laitettuani levyn soittimeen ilahduin: kelpo matskua!

Äänitin biisin Risto Eskolinin kanssa, minä soittelin erilaisia soittimia Ripan tukistellessa nappuloita. Tietyllä tavalla ympyrä sulkeutui: juuri näin tehtiin Ripan kanssa myös ensimmäinen singleni, Mikan faijan BMW. Jopa laulumikrofoni oli sama kuin silloin.

Nolla on vapaasti kuunneltavissa tänään klo 12-24 välisenä aikana, tämän jälkeen kuuntelumahdollisuus poistetaan.

Ennakkokuuntelu on päättynyt. Kiitokset mielenkiinnosta!

♠    ♠    ♠

Kokoelmalevyä voi muuten tilata jo ennakkoon, näin saat sen kotiisi kannettuna heti julkaisupäivänä. Kahden uuden biisin lisäksi täyteen ahdettu tuplalevy pitää sisällään myös kokonaisen livealbumin, joka äänitettiin vasta kolme viikkoa sitten Viking Isabellalla – mahdollisimman tuoretta tavaraa siis, suoraan merestä! Kannet ovat myös hienot: 24-sivuisessa vihkosessa on paljon kuvia ja kirjoittamiani anekdootteja biisien taustoista. Jake Nyman ja Samuli Knuuti ovat kynäilleet uraani hieman eri vinkkeleistä tarkastelevat esipuheet.

Niin, ja onhan niiden kansien välissä toki myös kaikki vuosien varrella julkaisemani singlebiisit.

Singlet 2000-2010 -levyn ennakkotilaaminen onnistuu ainakin seuraavissa puodeissa (suorat linkit levyyn):

www.levykauppax.fi (täällä nähtävillä myös levyjen biisilistat)

www.stupido.fi

Kommentit

 1. Jännä biisi. Hieman erikoista Anssia, varsinkin kertsin ja soundien puolesta välillä. Mut kuulostaa kivalta!

 2. Mukavia häivähdyksiä synkästä P&S-menneisyydestä on tässä. Veikkaisin tulevaksi hitiksi, mutta suomalaisten musiikkimaku on ennenkin todettu täysin järjen- ja hyvän maun vastaiseksi.

 3. En tosiaankaan osannut odottaa tälläistä biisiä! Alku meni ihmetellessä, loppu hymyillessä. Mahtava!

 4. Loistava kappale ja loistavat sanat! Hyvin lähtee vielä nousuun biisin loppupuolella.

  Tässä olisi ihan oikeasti ainesta jopa hittiksi asti.

 5. Aivan törkeän hyvä!!!!! (jos niin voi sanoa) 😀

 6. Ei ihan ensikuulemalta kolahtanut kauhean kovaa, mutta sehän on monasti aivan hyvä merkki. Odottelen kunnon äänentoistoa sitten CD:ltä.

 7. Hyvällä tavalla erilaista Anssia. Tuore ja ehkä hieman röyhkeäkin meininki. Tässähän voisi olla nuorisohitin aineksia.

 8. Tuskin maltan odottaa kun on kaikki singlet sekä livenä että studio versiona ja viellä näin pirun hyvää settiä lisäksi 😀 😀 täs ei edes malta enää pysyä housuissaan ko odottelee ilmestymistä 😀

 9. On melkeinpä vääryys, mikäli tätä ei julkaista ainakin radioihin jaettavana singlenä. Hyvä Anssi! 😀

 10. Hieno biisi, tää o saatava radioon soittoon! 🙂

 11. Matski vei jo sanat suustani, joten mitäpä siihen lisäämään. Kolahti! 😀

 12. oikein hyvä biisi, jossa on historian patinaa! saundimaailma, etenkin toi syntikka ja laulu, tuo väistämättä mieleen nummela-levyn äänitykset. single/live-lätystä tulee varmasti loistava!

  pohdiskelin itsekseni, että murhaballadia ei taideta varsinaisesti laskea singleksi, joten näin ollen sitä ei kokoelmalta tule ilmeisesti löytymään?

 13. Tämä hakkaa mennen tullen viimeisimmän studiolevyn kaikki raidat. Minä pidän.

 14. Sanoisin, että melko raikasta ja tuoretta Kelaa. Tällaista seuraavalle pitkäsoitolle niin hyvä tulee! Tyylissä kuultavissa uutta ja vanhaa. Toimii!

 15. Tsiisus. Rikollista haudata tällaista lähes unohduksiin. Nyt promosinglen kantta väsäämään ja äkkiä.

  Miksei videotakin. Näen jo silmieni edessä mustavalkoisen vähän rakeisen videon, jossa ujo siististi kammattu pikkupoika katselee luokan suosituinta nauravaista tyttöä ja yrittää kömpelösti tehdä tähän vaikutusta. Ja jotain tärkeitä juttuja vois olla värillisinä…

 16. Noista lopun koskettimista tuli vähän mieleeni The Whon Baba O’ Reilly jostain syystä, samoten kuin Holy Fuckin ’Lovely Allen.’ Hieno biisi, tulee varmaan tämä kokoelmalevysi hankittua kunhan Suomeen taas pyörähdän 🙂

 17. kunnon poppia!

  varo nyt tullee teineiltä rakkauskirjeitä..

 18. Ihastuin biisiin ensikuulemalta, aivan mahtava! Sanoitus oli erittäin osuva, ainakin mulle tuli mieleen heti eräskin elämänvaihe, jonka haluaisin unohtaa… Se, että biisiin on helppo samaistua, on musta aika hyvä merkki kappaleen onnistumisesta. Jospa jatkossa tätä kuuntelemalla omatkin itsetunto-ongelmat asettuisivat oikeisiin mittasuhteisiinsa… 🙂

  Mietin vaan, miten tällainen materiaali on jäänyt unohduksiin 10 vuodeksi??

  Oisko mitään tsäänssiä kuulla Nollaa livenä esim. Hyvinkääsalissa 19.3., vaikkakaan kokoelmalevy ei ole vielä silloin ilmestynyt?

 19. Ihanasti heläjää introssa Marttiini(t) ennen ’U2 – kohtaa’.Helewetin upeet vokaalit kertsissä ! Varma hittipiisi !!! Me like .

 20. Jumaleisshön. Tämähän on parasta Anssia ikinä! Aivan loistava kappale. Kertakaikkiaan, iso käsi Käpylän paronille. Jylhää musaa, olen myyty. En viitsi analysoida noin hienoa teosta palasiksi, mutta stadionin kokoisista rumpusoundeista on erityispropsit.

 21. Näkyykö tilastoista, paljonko Nollaa käytiin kuuntelemassa? Ei tietysti kerro mitään kokonaiskuuntelijamäärästä, koska minäkin laulatin ainakin neljä kertaa.

  Hemmetin toimiva biisi.

 22. En tiedä montako kertaa biisi kuunneltiin (sille ei ollut laskuria), mutta tällä saitilla käytiin eilen 883 kertaa, yksittäisiä kävijöitä oli 646.

  Täytyy sanoa, että palautteen positiivisuus yllätti. Odotin, että biisi olisi jakanut mielipiteet.

 23. ”Täytyy sanoa, että palautteen positiivisuus yllätti. Odotin, että biisi olisi jakanut mielipiteet.”

  No come on hey, kuuntele ensin biisi ja ihmettele sitten! Tuo on biisi jonka tekemiseen joku U2 toivoisi pystyvänsä.

 24. Kyllähän Aukiolta löytyy yhtä hyviä tai parempia biisejä, mutta sovituksellisesti ja tuotannollisesti nolla on rohkeampi veto. Sanoisinko jopa, että Aukio kuulostaa enemmän iskelmältä ja nolla on enemmän pop/rock.

 25. Kiehtovan lisäksi:

  Jos oli Nollan mukana olo kokoelmalla yllätys, niin kyllä tämän kappaleen/version kuuleminenkin yllätti aika totaalisesti.

  Kuuntelin Nollan kymmenisen kertaa, ja silti jäi kutinaa vielä tulevia kertoja varten. Biisi kuulosti erittäin hyvältä. Tavallaan tutulta Anssilta, tavallaan uudenlaiselta Anssilta. Kirkkaasti parempi kuin yksikään Aukio-levyn kappaleista, ja siinä mielessä toivoa herättävä.

  Jo mainitun U2:n ohella tuli jostain kohtaa mieleen Bowie ja Nollan loppupuolella 1980-luvun syntsasoundit. Tuotannollisesti hieno paketti.

  Lopullisen arvion aika on myöhemmin (kuinka korkealle kohoaa Anssin biisien joukossa), kunhan kuuntelukertoja ja ajallista etäisyyttä on enemmän, mutta tässä vaiheessa vaikutelma on siis erittäin positiivinen.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.