Nummela (live)

| Aiheet: Musiikki | Kirjoittaja:

Äänestys kakkosmaistiaisesta päättyi Nummelan voittoon.

Tuleva livelevy on siis tallennettu Viking Isabellalla 5.-6. helmikuuta, tämä tulkinta Nummelasta on muistaakseni peräisin 6. päivän keikalta. Laivamatkan tunnelma välittyy hyvin, raidalla kuuluu mm. lavan kulmaan rikkoutuvan kaljatuopin iloinen helähdys. Yleinen hulina olikin tässä vaiheessa ehtoota jo melkoinen.

Muistan tästä esityksestä erityisesti sen, että ensimmäisen säkeistön laulamiseen oli hyvin vaikea keskittyä eturiviin ryysänneiden salskeiden nuorukaisten vaatiessa minua kiinnittämään kaiken huomioni heihin, laulumikkiini vuotaneet ”Anssi!” -huudot ovat kuultavissa jos oikein höristää korviaan. Miekkosia piti laulamisen ohessa paimentaa mm. erilaisin käsimerkein.

Lauloin laivakeikat flunssassa. Nummela oli varsinaisen setin viimeinen kappale ja sen loppuhuipennuksessa onkin kuultavissa, että lentsu on vaatinut veronsa: ääni kuulostaa lopussa jo melko repaleiselta. Mutta muutenhan tämä versio on oikein onnistunut, kuten oli koko 6. päivän keikka – suurin osa livelevyn materiaalista onkin peräisin juuri tuolta illalta.

Raidan lopuksi kuullaan myös yleisön panosta: eturivin tyttö nappasi lavalta mikrofonin ja alkoi huudella siihen vaatimuksia ylimääräisistä numeroista. Tällainen into on tietysti tavallaan ilahduttavaa, mutta suoritus pääsi levylle ennen kaikkea varoittavana esimerkkinä – bändin työvälineisiin ei pitäisi kajota! Rangaistukseksi saattaa joutua livelevylle.

Nummelan liveversion ennakkokuuntelu on päättynyt. Viikon päästä taas uusi maistiainen!

♠    ♠    ♠

Elossa ruotsinlaivalla -livelevy kuuluu osana 24.3. julkaistavaan Singlet 2000-2010 -kokoelmaan. Tämä tupla-cd on tilattavissa ennakkoon, jolloin saat sen heti julkaisupäivänä kotiisi kannettuna:

www.levykauppax.fi

www.stupido.fi

Kommentit

 1. Loistava maistiainen… tästä kyllä välittyy mainiosti ”laivatunnelma”. 😀

 2. Mahtavalta kuulostaa! Kiitokset tästä. Ryhmä on tosiaan hienossa iskussa, ilokseen tuota kuuntelee. Toivottavasti keikkamyynnin hanat aukeaa kunnolla vielä.

 3. Kuulostipas hyvältä. Kiireiden vuoksi jäi Nolla kuulematta, joten onneksi tuli lisää maistiaisia odotusta helpottamaan. Kiitos!

 4. hyvä meninki! Ei tuosta laulusta flunssa erotu, varsinkaan kun kukaan blokia lukematon ei sellaista edes osaa odottaa kuulevansa 😉

  Tuo intro-stoori on hauska ja sopii tuon biisin alkuun kuin nenä päähän. Siitä heräsikin uteliaisuuteni: mietikö etukäteen kuinka tarkkaan noita spiikkauksia vai tuleeko ne enemmänkin ex-tempore?

 5. Mahtava pätkä! Albumiversiosta en ole koskaan juuri perustanut, mutta tämä kyntää kyllä hienosti.

 6. Niin hyvää, ettei sanotuksi saa! Tämä maistiainen siis. Ei haittaa lentsu eikä mikään. Se on näköjään taas ihan Joulu, kun tämän levyn saa käsiinsä! 🙂

 7. Tulihan sieltä se ”ylipitkä Nummela”, loistavaa! Mahtava veto, ei voi muuta sanoa!

 8. Hyvä hyvä! Kiitoksia taas maistiaisista! 🙂
  Erityisesti ilahdutti tuo suhteellisen pitkä tauko tuossa noin 4 minuutin kohdalla ennen ”kun jotain herää sisälläin..” -revittelyä 🙂

 9. Rane: ”mietikö etukäteen kuinka tarkkaan noita spiikkauksia vai tuleeko ne enemmänkin ex-tempore?”

  Joitakin juttuja tulee kierrätettyä, mutta suurin osan jaaritteluistani perustuu siihen, että sanon mitä sylki suuhun tuo. Joillakin keikoilla puhun enemmän, joillakin vähemmän. Toisinaan en kekkaa mitään sanottavaa.

  Tätä Nummelan spiikkiä olen käyttänyt joskus ennenkin. Nyt se täytyykin hylätä, olisi ankeaa heittää keikoilla samat läpät kuin livelevyllä.

 10. Livenä tuo Nummela on kyllä aina jotain niin pakahduttavaa! Hienoa.

 11. ”Elossa ruotsinlaivalla” kaipaisi peräänsä joko huuto- tai kysymysmerkin… tai molemmat.

  Spiikki on ainakin sama kuin 6.2. keikalla, vaikkei se mitään todista.

 12. Hienoa! Kiitos paljon maistiaisesta! Samaa mieltä kuin Jirka, hienoa revittelyä!! Odotan innolla ekaa live-keikkaani Hyvinkään-salilla! Oikeena livenä on taatusti vielä parempi! ”Vanhakin nyt nuortuu!”

 13. Nummelan live-versio on aina yhtä hyvä :)! Olin odottanut (ja pelännyt), että taustalta kuuluisi enemmänkin ”laivaörvellystä”, mutta suht siistiltähän tuo kuulosti. En laivalla huomannut flunssaisuutta Anssin äänessä, mutta tuossa Nummela-biisissä flunssa kuulsi lävitse, teki äänestä jotenkin erilaisen kuuloisen.

  Eihän tässä millään malttaisi odottaa live-levyn ilmestymistä!

 14. Tää oli kyllä jotain ihan muuta!… Tykkäsin todella! 🙂 Taisi olla nainen tuossa lopussa nauttinut vähän muutakin, kuin kansalaisluottamusta, kuten eräs ystäväni saattaisi asian ilmaista. 😀

 15. Tämähän kuulostaa paremmalta kuin alkuperäinen levyllä.

 16. Hyvä meininki, täytyypä varmaan suunnata levynostoaikeissa johonkin sellaiseen levymyymälään, kunhan sen aika koittaa…

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.