Vanha biisi

| Aiheet: Musiikki | Kirjoittaja:

Raskaan odotuksen maalisuora aukeaa: Singlet 2000-2010 -kokoelma rojahtaa kauppojen hyllyille tasan viikon päästä. Siksi onkin syytä ottaa tyypit myös toisesta levyllä julkaistavasta uudesta laulusta.

Uutuuskappaleen nimi on luonnollisesti Vanha biisi. Nimellä on kaksoimerkitys: se liittyy sanoitukseen (kertojamme kuuntelee nuoruudestaan tuttua laulua ja kokee voimakkaan nostalgianpuuskan), mutta biisi on myös oikeasti vanhempaa perua. Se on itse asiassa ehditty jo julkaistakin kertaalleen, singlenä kaksi vuotta sitten.

Osallistuin tuolloin UNICEFin Tukijoukko-kampanjaan. Osana kampanjaa piti julkaista single ja päätin tunnustella kepillä jäätä kokeilemalla poikkeuksellisesti englanninkielistä materiaalia. Olin juuri perustanut The Hulatones -nimisen trion yhdessä Antti Karisalmen ja Kelly Ketosen kanssa. Olimme tehneet muutamia kelpo kappaleita, valitsimme niistä Tukijoukko-singleksi biisin nimeltä Dance Like It Was ’85.

Minusta tuo ralli oli rautaa – arvelin sen olevan takuuvarma kesähitti. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut, tietääkseni yksikään radiokanava ei alkanut soittaa sitä. Biisi upposi pohjaan kuin Titanic ja unohtui.

Kun sitten kokoelmalevylle piti keksiä pari uutta kappaletta, niin muistin tämän biisin. Sen kohtalo harmitti edelleen, joten päätin hiissata laulun syvyyksistä ja antaa sille uuden elämän. Tein biisiin suomenkieliset tekstit ja tässä se nyt on. Toinen yritys.

Pohjat ovat edelleen samat kuin sillä The Hulatones -singlelläkin, kappale on vain laulettu ja miksattu uudestaan. Huomionarvoista on se, ettei raidalla kuulla lainkaan kitaroita tai kosketinsoittimia. The Hulatonesin kokoonpano on rummut, basso ja basso. Laulujen ja rumpujen lisäksi kaikki muu on siis soitettu bassoilla. Tämä takaa persoonallisen, hieman vinksahtaneen soundimaailman.

Kappaleen ennakkokuuntelu on päättynyt.

Singlet 2000-2010 -tupla-cd (mukana livelevy Elossa ruotsinlaivalla) julkaistaan 24. maaliskuuta. Albumi on tilattavissa ennakkoon, jolloin saat sen heti julkaisupäivänä kotiisi kannettuna:

www.levykauppax.fi

www.stupido.fi

Kommentit

 1. ”Suoraleikkaus vaippapakkaukseen” — mahtavaa! Kyllä piristi päivää.

 2. Joo tuo suoraleikkauskohta oli todella mainio:D Aika hämyä kuunnella tätä nyt kun on tottunut siihen enkkuversioon, mut eipä tästä pahaa sanottavaa ole onneksi:)

 3. Rentoa menoa. Nollassa on kuitenkin enemmän sitä jotain. Tietysti tässä vanhassa biisissä kahden basson ja rumpujen sovitus antaa jo odottaakin jotain erilaista 🙂 Positiivinen tunnelma ja toimii mielestäni todella hyvin suomenkielisinä!

 4. Mukavan menevä ja raikas meininki! 🙂 Tykkään tästä suomenkielisestä versiosta enemmän kuin siitä englanninkielisestä.

 5. Wazaaa

  En ollut kuullut aiemmin sitä englannikielistä.

  No tämä ei ole perinteistä Anssia. Diggasin tosi paljon siitä radiossa soineesta kevät-aiheisesta kappaleesta.

 6. Tuli suorastaan nostalginen fiilis tätä kuunnellessa, ja muutenkin kasarimainen olo 😉

  Ei ole perinteistä Anssi Kelaa tämä, ja on aina rohkea veto lähteä vähän uusille urille. Olen kyllä samaa mieltä Jirkan kanssa, Nollassa oli ja on enemmän sitä jotain. Se (Nolla) on niitä biisejä, jotka iskee suoraan tajuntaan…

 7. Sopivan letkeä eikä liian vakava biisi. Sanat ovat varsinkin aivan huikeat ja sen takia tämä suomenkielinen versio onkin puolet parempi kuin alkuperäinen.

  Hyvää duunia jätkät!

 8. Näppärä sanoitus, mutta mun mielestä tää poikkeaa musiikillisesti liikaa anssikela-linjasta. Enkunkielisenä sivuprojektina sen vielä sulattaa, mutta täysiverisenä anssikela-biisinä se aiheuttaa mahanpuruja. Eipä siinä mitään, kaikesta ei voi aina pitää.

 9. Voi Jessus!!!Kävin just kuuntelemassa Dance like it was ´85 ja jestas miten hyvältä se kuulosti!!Mistäs sen sais ostettua??Mii laik veri mats!!!Kolahtaa kyllä näin -80 luvulla lapsuuteni/nuoruuteni eläneelle typykälle!Ei oo väliä kumpaa kieltä käyttää,mokemmat uppoo,ainakin meikäläiseen.

 10. Voi hitsi! Toi olis ollu kyllä hyvä, mut tais jäädä liian vaikeena nyt tällä kertaa 🙁 (Tänne kun tulee takaisinpäin hiukan vaikeasti Hesasta junia enää yhdentoista jälkeen ja aamulla pitäis kuitenkin olla virkeä)

 11. Oho! Tuli väärälle palstalle! Piti tohon Tavastian ilmais-keikkaan kommentoida.

 12. Ehkä siksi kuulostaa vanhalta biisiltä ja kasarilta kun on ihan identtinen ”I’m so excited”-ralliin. 😀

 13. Biiseissä on samanlainen poljento, myönnän vaikutteet. Aika kaukana kuitenkin ollaan identtisyydestä.

 14. Curiously, the profound concern British attorneys express regarding translation costs in a multi-lingual court never quite extends so far as to suggest that we should therefore limit the patents court to the sole working language of the ECJ.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.