Keikkaraportti: Hyvinkää 19.3.2010

| Aiheet: Keikat | Kirjoittaja:

Menomatkalla autossa viritellään keskustelua siitä, että jos meidän pitäisi valita kiertueelle monitorimiksaaja Jeesuksen opetuslapsista, niin kuka olisi tehtävään sopivin? Ei ainakaan Simon Kiivailija! Juudas Iskariot puolestaan tekee hyvää soundia, muttei ole kovinkaan luotettava. Pietari taas kieltäisi julkisesti olevansa Anssi Kelan monitorimiksaaja, hän ratkoisi kiertuetakistakin rinnukseen brodeeratun nimeni pois. Tuomaskaan ei olisi hyvä valinta, hänellä on kuulemma asenneongelmia.

Monitorimiksaajan valinnassa ei lopulta päästä yksimielisyyteen, joten seuraavaksi aletaan kehitellä uutta visailuformaattia televisioon. Siinä kilpaillaan siitä, kenellä on suurimmat aukot yleissivistyksessä. Kilpailun kulku muistuttaa Haluatko miljonääriksi -visailua sillä erotuksella, että kysymykset muuttuvat aina vain helpommiksi mitä pidemmälle edetään. Kilpailija on kiinnitettynä valheenpaljastimeen, joka takaa vastausten rehellisyyden. Pääpotin voittaa henkilö, joka ei osaa nimetä esim. Suomen pääkaupunkia tai istuvaa presidenttiä.

Tällainen visailu kertoisi varmasti ajastamme enemmän kuin tuhat sanaa.

Sitten ollaankin jo Hyvinkäällä. Suosioni huipulla minulla oli Hyvinkääsalissa samana päivänä kaksi loppuunmyytyä konserttia. Nyt esiinnymme kertaalleen eikä sali ole edes puolillaan. Suosioni huipulla esiintymiseni kesti kolmisen varttia. Nyt se kestää kolmisen tuntia. Annan itsestäni enemmän, mutta ottajia on vähemmän. Niin se vain menee.

Konsertti jakaantuu kahteen puoliaikaan. Ensimmäisellä jaksolla soitamme Aukion alusta loppuun. Mielestäni onnistumme tässä erinomaisesti, monista kappaleista esitetään toistaiseksi parhaat liveversiot ja kokonaisuus on miellyttävän saumaton. Toinen puoliaika onkin sitten toivekonsertti: saavumme tauon jälkeen estradille ilman biisilistaa soittamaan katsomosta huudeltuja toiveita. Kantaesityksiäkin kuullaan: tulevalla viikolla julkaistavan kokoelman uudet kappaleet, Nolla ja Vanha biisi, rykäistään ensimmäistä kertaa koko bändin voimin. Näiden lisäksi tarjoamme vielä tuoreempaakin materiaalia: vasta pari päivää aikaisemmin suorassa radiolähetyksessä tekemäni kevät-aiheinen kappale huomattiin sen verran päteväksi, että siitäkin hieraistiin pika-aikataululla bändiversio tälle keikalle.

Ilta venähtää katsomosta kajahtelevia pyyntöjä toteutellessa. Kuriositeetteina kuullaan mm. Ensilumi ja Sormus, näiden edellisistä esityksistä onkin jo vaikka kuinka monta vuotta. Soittaminen osallistuvan ja kuuntelevan yleisön edessä on mukavaa ja huomaamatta keikka ryömii lopulta ennätysmittoihin: liki kolme tuntia ja 32 kappaletta. Tämä lyö kahdella biisillä laudalta edellisen maratonennätyksemme, Kosketuksessa-konsertin kuvaukset vuonna 2006.

Viimeiset kappaleet ovatkin kieltämättä jo melko työläitä soitettavia. Sormiin sattuu ja jalat ovat tohjoutuneet raivokkaasta rytmin tamppaamisesta. Antti esittelee oikean kätensä keskisormeen kasvanutta mahtavaa vesikelloa ja toteaa, että nyt tältä raatteentieltä on syytä vetäytyä. Takahuoneessa romahdan istumaan ja huomaan, etten ole luultavasti koskaan ollut keikan jälkeen fyysisesti näin finaalissa. Onneksi pöytään on sentään konsertin aikana kannettu ruokaa. Päivän ensimmäistä ateriaa nauttiessamme kohotamme maljat illan esitykselle.

Olemme hyviä. Mitenköhän siitä vain saisi sanaa leviämään?

♠    ♠    ♠

Kommentit

 1. Oletta hyviä 😀
  ja ainakin täältä osoitteesta on lähtenyt pyyntöjä pitkin kippoloita ja kuppiloita saadaksemme kuulla Anssia jatkossakin keikoilla!

 2. Kuulostaa mahtavalta, harmittaa hitosti että piti jättää väliin.

  Ja ISO KIITOS kiertuepäiväkirjoistasi, ne ovat ihanan humoristisia.

 3. Hei Anssi,

  En nyt äkkiseltään löytänyt mitään yhteystietoa täältä, joten viitsitkö ottaa yhteyttä esim. sähköpostitse mahd. pian? Kiitos.

 4. Teidän pitäisi aiheuttaa jonkinlainen skandaali. Vaikkapa tekstiviesti ministerille tyyliin ”Hei mulla on tänä iltana uudet stringit kitarassa, mitä sulla on?”

 5. Kyllä, olette todella hyviä, ihan parhaita! Vieläkin on pää ihan pyörryksissä, kun oli niin mahtava keikka! 🙂 Ja kiitos vielä nimmareistakin, joita tulit meille ystävälliseen tapaasi raapustamaan väsymyksestä ja ilmeisesti keskeytyneestä ateriasta huolimatta!

  Olen Risan tavoin ja useimmiten yhdessä Risan kanssa pommittanut lähialueen ”kuppiloita ja kippoloita”..viimeksi tänään laitoimme ystävälliset toiveemme Anssin tilaamisesta keikalle Hämeenlinnan Ravintola-Sirkukseen. Tässä linkki jos joku muukin haluaa toiveen sinne esittää. http://www.hmlviihdekeskus.fi/sirkus/

  Tosi tympeää, että sitä Vantaan keikkaakaan ei sitten ole! Täytyy vissiin ruveta kartasta tutkimaan suorinta reittiä Saloon..

 6. Anssi hoi

  ei se vaan mene niin etät porukka tulee jo sä oot hyvä

  vertaapa itseäsi aiempaan blogikirjoitukseesi jossa kerroit ”ai nehänosaa lulaa”

  sulta puuttuu joku akilleen kantapää

  sä oot liian hyvä

  ei sillä tienata enää. piste.

 7. Suomessa riittää harvoin yleisöä pelkästään hyvälle musiikille. Suuret massat liikkuvat ilmiöiden perässä, eivät hyvän musiikin, muusikoiden tai edes laulujen perässä. Tietenkin ilmiöiden sekaan mahtuu hyviä biisejä, loistavia muusikoita, upeita artisteja mutta harmittavan usein Suomi menee sekaisin siitä mitä mainostetaan ja hypetetään eniten. Hyvä esimerkki Suomen pienuudesta ja ilmiöiden läpileikkaavuudesta on muoti. Menepä muutamaksi tunniksi Kampin kauppakeskukseen istumaan ja laske montako Svea -pipoa näet teinien päässä. Tai monetko legginsit? Listaa voisi jatkaa.
  Miten siis päästä ilmiöksi?

 8. Nyt lähti Sellosaliin nöyrä esiintyjätoive.

 9. Haa! Kevät tulee taitaa nyt väkisinkin olla virallinen biisi, tai ainakin matkaalla sellaiseksi! 😀

 10. ”Olemme hyviä. Mitenköhän siitä vain saisi sanaa leviämään?”

  Älkää tyytykö olemaan hyviä, olkaa loistavia!

 11. Harmittaa kyllä järkyttävästi etten saanut ketään houkuteltua tuonne mukaan. Lopulta annoin periksi ja totesin, että näin niukalla rahatilanteella ja aikataululla ei viitsi lähteä liikenteeseen.

  Nyt harmittaa.

  Pakko laittaa toivetta taas mm. tuonne Sello-salin suuntaan ( http://www.espoo.fi/default.asp?path=1;28;11866;16568;37615;16626;16627 ). Kyllä konserttisali -keikoissa on aina aivan erilainen tunnelma kuin näillä perus klubikeikoilla. Ensi kerralla kyllä lähden katsomaan, oli sitten vaikka 40 astetta kuumetta tai taivaalta sataisi meteoriitteja.

  Toivottavasti tällaisia pitkiä vetoja nähtäisiin tulevaisuudessa vielä lisää. Varmasti maksaa pitkällä tähtäimmellä itsensä takaisin. Ammattitaito palkitaan aina.

 12. Ja nyt myös Espoon kulttuurikeskusta on pommitettu konserttiasian tiimoilta!

 13. Juu, kyllä nyt on niin pommitettu täältäkin (mm.tuo Sellosali), että en kohta itsekään enää edes muista, että mihin olen pommittanut.. 🙂

 14. Laitetaan, Noora, pommituksia kaiken maailman eri meiliosoitteista, niin ei haittaa, vaikka jokainen tulisi epähuomiossa pommittaneeksi pariin, kolmeen tai miksei neljäänkin kertaan samaa paikkaa 😉

 15. Toivomukset lähteneet nyt myös Savoy-teatterille ja Finlandia-klubille! Tämähän käy työstä 😉

 16. Kiitosta vaan taas hienosta keikasta. Minua harmittaa kun väkeä oli jälleen niin vähän. Syksyllä Järvenpäässä taisi olla kolmisensataa henkeä, nyt ehkä vähän reilu sata. Suorastaan rikollista, että kansa ei tajua hyvän päälle. Panin muuten merkille senkin että yleisö oli keskimäärin melko varttunutta.

  Tällä kertaa haluaisin antaa erityiskiitokset Saaralle, minusta hän oli paremmassa vedossa kuin koskaan ennen minun kuulemanani.

  Ennakkokuuntelusssa hiukan vähättelemäni Nollakin kuulosti oikein hyvältä, olin oikeassa sen suhteen että kun sen kuunteli silloin netistä ala-arvoisella äänentoistolla se pilasi koko jutun. Sainpa kuulla tuonkin kappaleen ihan livenä eikä CD:ltä kuten silloin ajattelin. Jaa-a enää pari päivää kun pääsee uutukaiseen käsiksi! Jee!

 17. Ai niin, unohtui sanoa: Missäs mömmöissä oikein heiluitkaan ruotsinlaivalla kun luulit olleesi ihan toisella aluksella kuin missä olit. Väitit perjantaina nimittäin livelevyä äänitetyn Cinderellalla 😀

 18. http://www.voice.fi/index.php?mw=Anssi%20Kela+Kari%20Tapio+Jari%20Sillanp%C3%A4%C3%A4&option=com_sbsarticle&tmpl=blog&cid=14029&cat=1

  Voicen artikkeli:

  Konserttipaikalla vaikeuksia: Anssi Kela, Kari Tapio eikä edes Jari Sillanpää vedä yleisöä

  Hyvinkääsalin suurempienkaan artistien keikat eivät myy loppuun. Konserttisali joutuukin painimaan raha-asioiden kanssa.

  Taantuma näkyy Hyvinkääsalissa katsojien vähenemisenä.

  – Etukäteen kuvittelin, että laman aikaan ihmiset lähtisivät herkemmin liikkeelle, mutta niin ei käynytkään. Kevään esityksistä on loppuunmyytyjä ollut vasta Club For Five -konsertti sekä tulossa oleva Kummanki kaa, mukana myös Vesa -esitys, kertoo Hyvinkääsalin johtaja Riitta Virtanen.

  Perjantaina lavalle astui takavuosien suursuosikki Anssi Kela.

  – Lipunmyynti olisi voinut olla parempaakin, sanoo Virtanen.

  Täydelliseksi farssiksi osoittautui Talent-tähti Markku Laamanen, jonka konserttiin myytiin etukäteen kymmenen lippua ja koko konsertti jouduttiin perumaan. Myös Jari Sillanpään sunnuntaiseen konserttiin jäi lippuja myymättä.

  Huhtikuussa Hyvinkäälle saapuva Kari Tapiokaan ei ole myynyt salia vielä täyteen, vaikka veti joulukonsertillaan viime vuoden lopussa Hyvinkään kirkkoon 860 kuulijaa.

  Toisia artisteja, jotka vetäisivät Hyvinkäälle väkeä, ei voida ottaa koska he kävisivät liian kalliiksi. Esimerkiksi Lauri Tähkän konsertin tekniikka on niin kallista, etteivät Hyvinkääsalin 427 paikkaa riitä.

 19. Sain Sellosalista tällaisen vastausviestin:

  ”Kiitos toiveviesteistänne!
  Ja tiedoksenne, että Anssi Kelaa on tiedusteltu esiintyjäksi Espoon kulttuurikeskukseen, Tapiolaan. Seuratkaa siis heidän ilmoitteluaan os. http://www.espoo.fi/kulttuurikeskus

 20. Niina: Sain tuon saman viestin kuin sinäkin. Että toivotaan siis parasta! 🙂

 21. Niina ja Noora: mullekin tuli sama viesti. 🙂

  Hienoa, mikäli keikka saadaan Espoon kulttuurikeskukseen, paras olisi!

  Täytyy vielä lähetellä kyselyjä lähialueen konserttisaleihin… Megapitkiä toivekonserttielämyksiä on pakko saada lisää, niihin jää koukkuun ja kukaan ei uskalla kuvitella, minkälaisia vieroitusoireita ilmenee….!

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.