Julkaisuviikon agendaa

| Aiheet: Musiikki | Kirjoittaja:

Päivitys: Kilpailut ovat päättyneet, blogiarvonnan voittajat on ilmoitettu tämän postauksen kommenteissa.

Kokoelma- ja livelevy Singlet 2000-2010 kohtaa vihdoin keskiviikkona levykauppojen hyllyt. Sen kunniaksi järjestän arvonnan, jonka palkintoina jaan viisi omistuskirjoituksilla varustettua kappaletta tätä tuoretta tupla-albumia. Tällä kertaa osallistuakseen ei tarvitse tietää tai kommentoida mitään – riittää kun lähetät yhteystiedoillasi varustetun sähköpostin osoitteeseen kilpailu(@-merkki)anssikela.com. Jos haluat levysi omistettavan jollekin muulle kuin itsellesi, niin laitathan siitä viestiisi maininnan.

Osallistumisaikaa on keskiviikkoon (24.3.) klo 12 saakka.

Facebook-sivullani (sinnehän pääsee myös tuon vasemmassa marginaalissa olevan laatikon kautta) on puolestaan käynnissä hiukan toisentyyppinen kilpailu: peräänkuulutan sinne perinteisiä fanikuvia, siis potretteja, joissa poseeraan fanin kanssa. Kaikkien tuollaisen kuvan Facebook-sivulleni lähettäneiden kesken arvon kolme Singlet 2000-2010 -levyä. Osallistumisaika on sama kuin tässä bloginkin arvonnassa. Jos sinulla on siis kuva (voi hyvin olla vanhakin), jossa pönötän typerästi hymyillen kanssasi, niin postaapa se Naamattuun. Tähän mennessä osallistumisia on tullut vasta neljä, joten todennäköisyydet levyn voittaminen tuohon koitokseen osallistumalla ovat hyvät.

Huomasin muuten uuden levyn löytyvän jo iTunesin valikoimista. Jos tarkoituksena on ollut lunastaa albumi tai yksittäisiä biisejä digitaalisessa muodossa, niin nyt voi nähtävästi jo ottaa varaslähdön. Spotifyhin levyä ei kuitenkaan julkaisuvaiheessa ole luvassa, ainakin näin on levy-yhtiön kanssa sovittu. Fyysisiä levyjähän voi tilata kätevästi kotiinkuljetettuina esim. näistä osoitteista:

www.levykauppax.fi
www.stupido.fi

Lähipäivinä esiinnyn mediassa seuraavasti: huomenna (tiistaina siis) vierailen aamulla Radio Novassa klo 8.20 ja MTV3:n Huomenta Suomessa klo 8.50, keskiviikkona ääntelen Radio SuomiPOPilla klo 15 lähtien.

Kommentit

 1. Hieno juttu! Osallistuin itse juuri tähän arvontaan, kun en mitään posekuvia omista, jos sattuisin voittamaan saisin annettua kerrankin loistavan synttärilahjan siskolle.

 2. Onneksi on vuosien varrella noita yhteiskuvia kertynyt:)

 3. Pakko oli käydä ostamassa Aamu maistiaiseksi kun ei jaksanut odottaa huomiseen. Soolo oli vielä parempi kun olin kuvitellut! Mahtava.

 4. Loppukirin paikka, vielä olisi reilut pari tuntia aikaa osallistua näihin kilpailuihin! Naamatun fanikuvilla on edelleen huomattavasti helpompaa voittaa kuin tällä blogin arvonnalla.

 5. Levyarvontaan tulikin melkoisesti osallistumisia. Voittajat on nyt seulottu joukon seasta, he ovat

  Teemu Jortikka
  Tommi Laiho
  Sami Feiring
  Matti Kallio
  Virve Pohjola

  Voittajille onkin jo lähetetty sähköpostilla tietoa aiheesta. Onnittelut!

 6. Onnea voittajille!

  Tulisi nyt se postinjakaja, niin pääsisi käsiksi uuteen levyyn…

 7. Olisipa kiva kuulla uutta levyäsi. En tarkoita aloittaa Spotify-keskustelua jälleen, ainoastaan todeta tilanteen: Aukio sai kunnian olla viimeinen levy, jonka ikinä ostin. Erittäin hyvä levy, kiitos! Niillä main ryhdyin Spotifyn käyttäjäksi, ehkä vähän jälkijättöisesti. Taloudessamme on kymmenkunta läppäriä, ipodia tms. musiikin kuunteluun sopivaa laitetta. Vain yhdessä niistä on cd-asema. Mitään vanhan kansan ”hifilaitteita”, cd- tai dvd-soittimia ei ole ollut vuosikausiin.

  iTunesia käytin enimmäkseen importtaamieni cd-levyjen kuunteluun. Irtobiisien ostaminen tuntui niin vaivalloiselta, ettei tullut kovin montaa ostettua. Huonolaatuisiakin ne pakkauksen takia olivat.

  Jokainen iTunesia useamman laitteen kanssa käyttänyt tietää, ettei valmistaja ole asiaan juuri paneutunut. Lopputulos on se, että jos importtaan cd:n siinä ainoassa tietokoneessa, jossa cd-asema on, biisit jäävät ilman suurehkoa vaivannäköä käytännössä sinne.

  Ennen vaimo kysyi hoputtaen, että enkö ole vielä saanut synkronoitua uutta levyä myös hänen laitteisiinsa. Nyt hän voi itse kuunnella Spotifystä mitä haluaa. Maija Vilkkumaan uuden levyn kuuntelu edellytti muutamaa klikkausta, ei shoppailu- eikä importtaus/synkronointisulkeisia.

  Itse halusin kuunnella ennen ainoastaan pakkaamattomia cd:itä paremman äänenlaadun vuoksi. Spotify kuulostaa huonolta, ei siitä pääse mihinkään. Mutta käyttömukavuus on ajanut ohi prioriteeteissa. Muusikkona arvostan loppujen lopuksi enemmän sitä, että voin ylipäätään kuunnella haluamaani musiikkia aina ja kaikkialla kuin että voisin optimaalisesti kuunnella musiikkia ainoastaan jossakin tietyssä pisteessä tai jollain tietyllä laitteella.

  Aiemmissa keskusteluissa todettiin, että Spotify on se mitä kansa haluaa. Nyt kuitenkin näyttää vahvasti siltä, että levy-yhtiöt kikkailevat valikoimalla ja samalla sahaavat omaa oksaansa. Kun vihdoinkin oli kelpo palvelu, niin nyt sitä sitten rampautetaan. Kohta se ei enää tunnu kelvolliselta, vaikka tosiasiallinen valikoima koko ajan kasvaisikin.

  Ymmärrän tämän rajoittamisen idean kyllä, että saisi edes vähän levymyyntiä, koska ainakin fanit ostavat. Mutta minä olen fani. Ja fanina tahtoisin kertoa, että uuden levyn puuttuminen Spotifystä ei enää saa minua tilaamaan levyä eikä ostamaan digitaalisia irtokappaleita, koska en pysty niitä kuuntelemaan. Sen sijaan se tarkoittaa, että — as far as I know — uutta levyä ei ole ilmestynyt.

  Jos jokin artisti puuttuu Spotifystä kokonaan, se tarkoittaa että sitä artistia ei ole olemassa.

  Ymmärrän myös, että tilanne on artistin kannalta kaikin puolin huono. Siihen on jo pidempään tehnyt mieli ennustaa lohduksi, että Anssin ”myöhäisempi” tuotanto tullaan noteeraamaan sadan vuoden päästäkin. Taso on noussut häikäisevästi koko ajan.

  Kumpa jaksaisit vaan painaa menemään.

 8. Kiitokset J Jukkikselle rohkaisevista sanoista ja ajatuksia herättävästä kommentista!

  Spotify sisältää artistin kannalta pienen toivon siemenen tulevaisuutta ajatellen, mutta sen materialisoituminen järkeviksi tilityksiksi vaatisi sen, että lähes kaikki käyttäjät vaihtaisivat Premium-asiakkaiksi (Spotify-tilitysten suuruushan on ymmärtääkseni täysin riippuvainen Premium-asiakkaiden määrästä). Niin kauan kuin selvä enemmistö käyttää palvelun ilmaisversiota, niin Spotify on tosiaan vain yksi huono vaihtoehto lukuisien muiden joukossa.

  Ihmettelen suuresti sitä, että Spotify on ylipäätään mahdollistanut määrättömäksi ajaksi palvelun käyttämisen ilmaiseksi. Lähtökohdan olisi mielestäni pitänyt olla se, että ilmaisversiota olisi voinut kokeilla esim. kuukauden ajan, ja sen jälkeen palvelusta pitäisi maksaa kymppi kuussa. Uskon, että huomattava osa käyttäjistä olisi tässä tilanteessa hankkinut Premiumin. Palveluhan on sinänsä kuluttajan kannalta erittäin hieno ja kymppi kuussa ei ole käytännössä yhtään mitään.

  Sen sijaan nyt Spotifyita käyttää huomattava joukko ihmisiä, jotka kelaavat, että miksi ihmeessä maksaisin tästä senttiäkään, kun saan tämän kerran ilmaiseksikin?

  Itse halusin, ettei uusinta levyäni löytyisi julkaisuvaiheessa Spotifysta. Ajattelin, että tämä houkuttelisi ihmisiä levyostoksille, mutta myyntilukujen valossa ei kyllä siltä näytä.

  Eipä tullut myöskään mieleeni tsekata, että olisiko levyn voinut julkaista Spotifyn Premium-puolella, jättää sen pois vain ilmaisversiosta? Tuollainen toiminta voisi yleistyessään olla jopa järkevääkin. Tällä hetkellä ilmaisversion käyttäjiä houkutellaan Premiumin tilaajiksi lähinnä kepillä (mainokset), ei ole vielä riittävästi porkkanaa.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.