Mikä minun nimeni on?

| Tagit: | Aiheet: Jumittelu, Koira, Valokuvat | Kirjoittaja:

Perjantai on jännittävä päivä. Taloon muuttaa silloin uusi asukas, tällainen:

Pieni leijonakoira. Todella pelottava pieni leijonakoira.

Hyvää pensasta, ehkä hiukan liiaksi al dente.

Katsokaas, kun minä olen vähän tällainen vääräleuka, eh, nimittäin.

Tämä ei ole porkkana, joten sen on oltava keppi.

Mikäs karvanaama se tämä sitten on? Mene parturiin ja hanki oikea ammatti!

Kuvien tyyppi on leonberginkoira, tällä hetkellä 7,5 viikkoa vanha. Isona siitä tulee, no, aika iso, mutta tällä hetkellä kyseessä on vielä täysin naurettava tapaus. Voi tosin olla, että perjantaista alkaen hymy tulee hyytymään moneen kertaan pikku riiviön rymsteeratessa arjen mullin mallin. Mööpelit ja tavarat nakerretaan rikki, joka paikka on täynnä karvaa – alkuun luultavasti myös pissaakin. Talo tulee täyttymään tassutuksesta, nuuskutuksesta ja läähätyksestä. Ruskeat nappisilmät tulevat luomaan anovia katseita ja luppakorvainen pää tulee menemään uusien asioiden edessä ihmetyksestä kallelleen. Rapsutuksia korvan takaa ja siitä paikasta, joka saa takajalan sätkimään. Hetkiä, jolloin koira käy lattialle makaamaan, päästää syvän huokauksen ja vaipuu uneen. Kyllä ihmisellä on hyvä olla koira!

Uudelle kaverille on tullut jo hankittua kaikenlaista, mutta tärkein puuttuu: nimeä sillä ei vielä ole. Sitä on viime viikot tullut mietittyä aamusta iltaan, mutta sopivaa ei vain ole löytynyt. Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan.

Kysehän on siis tyttökoirasta. Pojan kohdalla nimen keksiminen olisi ollutkin helpompaa: Juhani tai Kaitsu.

Kommentit

 1. Leppoisa koira. Tuon kolmannen kuvan tekstissä ja meiningissä on hieman Spede-henkeä mukana.

 2. Kolmannen kuvatekstin perusteella olin jo ehdottamassa nimeksi Spede, mutta kyseessä onkin siis tyttökoira.

  Mutta kai tyttökin voi olla nimeltään Spede.

 3. Aivan ihana söpöliini! Valitettavasti en keksi nimiehdotuksia…

 4. Ukkivainaani mukaan koiran nimessä piti olla tuplaässä, jotta metsällä piski kuulee kutsun kauempaakin. Tämä yksilö kun taatusti tulee jahti- ja jäljestyskäyttöön, suosittelen nimeksi Elisabet, joka kätevästi lyhenee muotoon Lissu.

 5. Aargh liian söpö! Onnea perheenlisäyksestä. Musta toi näyttäis hieman Marketalta tai Kaarinalta.

 6. Anssi ja Anneli yhteen soppii, pannaan ne asumaan samaan kotiin 😉

 7. Kaitsu nimestä t pois niin jäljelle jää Kaisu!
  Ja tuo pehmoinen pallerohan on ihan Kaisun näköinenkin 🙂

  Oman esikoisen kohdalla käytin samaa konstia nimeä keksiessä.
  Pojan nimi oli helposti keksitty, mutta siitä sai mainion nimen tyttölapselle poistamalla yhden kirjaimen.
  Onnea tulevalle perheenjäsenelle!!! Ihana!

 8. Edellä mainitulla konstilla Juhanista tulisi kaksi kirjainta poistamalla Hani.

 9. Pikkuinen on ilmiselvä Daami!Voin hyvin kuvitella sen täysikasvuisena karhunkokoisena tallustamassa ja mittailemassa tiluksiaan:)

 10. OIH!!Aivan sulonen hauvavauva!!Kattelin tossa noita kuvia jonkin aikaa ja oottelin inspiraatiota…Ja sitten se iski!!Kun katoin kuvaa teistä yhessä ni tuli mieleen yks nimi….Helena.

 11. Ihana pallero!! Nimi on ilmiselvästi Leonardo = Leo = Leksa

 12. Otteljaanahan se on, tai tuttavallisemmin Otteli…

 13. Voi, miten suloinen nallekarhu, ihana!! Hän voisi olla vaikkapa Ronja, Milla tai Donna.

  Leonberginkoira on varmasti hyvin samankaltainen koira kuin landseer, niin kooltaan kuin luonteeltaankin. Minulla nimittäin oli 11 vuotta landseer-uros, Rölli(60 kiloa elämän iloa). Aivan mahtava koira..kiltti, rauhallinen, vähän itsepäinen ja persoonallinen. Kokemuksesta voin sanoa, että karvaa, santaa, kuraa ja kuolaa saa siivoilla kyllä ihan kiitettävästi jne. Mutta on se kyllä kaikki sen arvoista!! Parempaa ystävää ei nimittäin olekaan! 🙂

 14. Hei, nyt meni vikaan nimiehdotus!! Juuri huomasin tekstistä, että kyseessä on tyttökoira. Nyt täytyy vielä miettiä sopivaa nimeä, palaan asiaan.

 15. Mikä tahansa käy, mut älä pliis anna sille nimeksi Pimu.

 16. Kannattais varmaan kysyä Karisalmelta hyvää nimiehdotusta… tai sitten ei…

 17. Igh! Iiiiihana!!!! Tahtoo kans rapsuttaa! Ja tästähän tulee virallinen keikkakoira, kuulosuojaimet vaan hauvalle mukaan.

  Eihän tollaselle pallerolle nimeä voi keksiä, eiköhän se vaan jostain pullahda, luonteesta ja olemuksesta. Itselläni oli aikoinaan kovin vauhdikas ja vallaton elukka, joten siitä tuli Ville (Vallaton).

  Jos tässä jotain yrittäisi kehitellä, olisin samoilla linjoilla Tarkkailijan kanssa, että tuosta rodun nimestä voisi johtaa jotain soveliasta. Ekana tuli mieleen Leonardo da Vinci ja Mona Lisa. Noh, ennemmin Mona kuin Lisa. Ja Karisalmelta ei todellakaan kannata kysyä, muuten siitä tulee joku Pirjo, Anneli tai Marjatta. Eikä kannata rajoittaa mielikuvitusta vain ihmisten etunimiin, esim. sellaiset elikot on tassutelleet tai tassuttelevat maan kamaralla kuin Jekku, Thatsit ja Manninen. (Karisalmi todennäköisesti innostuisi tuosta sukunimitouhusta… koiraparka saa vielä jonkun edesmenneen poliitikon nimen.) Bändiä ei nimi pahenna, mutta söpö ja kiltti tyttökoira voi joutua vaikka koirapuistossa kiusatuksi!

 18. Nooh… Oisko vaikka tyyliin joku Lola? Tai sit valitsette vaikka jonkun kuuluisan naisen, jonka nimi on helppo lyhentää (tyyliin Pamela 😀 ). Tai sit joku aivan absurdi…

 19. Tarkennan vielä, siis virallinen oikea nimi Magdaleena, mutta lempi/kutsumanimi Mallu.

 20. Imelda
  Eva Braun
  Lucrezia
  Iisebel

 21. Roswitha (=Rosso). Näyttää tulevalta suursyömäriltä.

 22. Peruutan Mallu-ehdotukseni, Molla on hyvä!

 23. Onnea uudesta perheenjäsenestä! Suloinen kuin mikä ja ihan selvä Tessa.

 24. Voi kun on ihana!
  Tuohan näyttää selkeästi Sissiltä!
  Jostain syystä tuli mieleen Itävallan keisarinna, nyt vain polvihousut jalkaan ja jodlaamaan x)…

 25. Se on Ella koira iha selkeesti naamasta näkkee..!! Tai Pulmu. Ella tai Pulmu se on.

 26. Aluksi meinasin, että tottahan toki koira nimetään Springsteenin mukaan, mutta jouduin, kuten arvata saattaa, hylkäämään idean luettuani juttua pidemmälle.

  Siispä ehdottaisin koiran nimeksi jonkun merkittävän naisartistin etunimeä. Vaihtoehtoja löytyy tietysti useita, mutta nimen tulisi sopia koiralle: lyhyys ja ytimekkyys ovat siis kaikki kaikessa! Merkittävien, karismaattisten naislaulajien aateliston kärkipäähän, joiden etunimi on helppo lausua, lukeutuu ainakin muuan neiti Fitzgerald. Huomaan, että Ella-koirasta palstalla on jo hieman kohuttukin. Kaunis nimi tuo Ella sanoisin, ja minusta koira näyttääkin ilmetyltä Ellalta!

 27. Minusta osuva nimi olisi gimma tai friidu.

 28. Nimiehdotus on: Kaija
  Joskus salaa voi sitäkin kutsua Kaitsuksi.

 29. Minäkin meinasin tulla ehdottamaan tuota Mrs.Marplen mainitsemaa Sissiä. Koira on ihan ilmetty Sissi!
  Olisin ehdottanut myös Senniä, ellen tuntisi sen nimistä kissaa. Lisäksi Villa voisi olla hyvä nimi.

  Mutta kyllähän on suloinen tapaus, onnea uudesta perheenjäsenestä!:)

 30. melkoinen kaunotar tulossa teidän huusholliin, onnittelut!
  tuntien leonbergin lempeän luonteen, nimen pitäisi olla jotakin suloisen pehmeää, kuten Sonja, mutta koon puolesta sopisi joku perinteinen suomalaiskansallinen emäntänimi, kuten Bertta, Hilma, Hilda, Hulda tai Justiina.
  silti mun ehdotus on joko Annikki, tai sitten tuo Tyyne 🙂

 31. Ei ihan ehtinyt koira kotiin Anssin nimipäiväksi, kuten edellisellä kerralla! Onnittelut kumminkin!

 32. Mutta eiköhän tämäkin ole nimpparilahjaksi hankittu. 😉 Joten onnea täältäkin!

  Kunhan tuo pikku söpöliini tuosta varttuu ja kasvaa, se tulee varsin vahvalla tassulla hallinnoimaan levylaulajan elämää. Keikkapalkkiot hupenevat koiranruokasäkkeihin, sohva on vallattu koko pituudelta ja aamu-unista muusikkoa juoksutetaan pitkin lähiseudun ojanpohjia. Lisäksi aikuinen hurtta muistuttaa ulkonäöltään erehdyttävästi Anssia nykyisessä kampauksessaan.

 33. Oi mikä söpöläinen! Anna sille nimeksi Madonna 😉

 34. Mikä tuli sohvan-/sydämenvaljaajan nimeksi?

 35. Aika söötti otus kyllä. Mutta sellainen tuli mieleen että tuollainen koira syö aivan järkyttävän määrän lihaa. Jos itse olet eläinsuojelun nimissä kieltäytynyt lihansyönnistä, niin eikös oo varsin tekopyhää hommata sellaista muonaa koiralleen? Samahan se kuka ne lihat siinä taloudessa syö.

 36. Moraalipoliisin näpäytys on oikeutettu siinä mielessä, että koirien hiilijalanjäljenhän on tutkittu olevan aika suurta luokkaa. Ja mitä isompi koira, sitä isommat päästöt.

  Tällaisissa asioissa on aika vaikeaa olla täydellinen. Minä halusin tosi paljon tuollaisen koiran ja se tuli hankittua, vaikka tiedänkin, että puhtaasti ekologiselta kannalta tarkasteltuna koiran omistaminen on ilmastosynti. Jokainenhan joutuu määrittelemään omat rajansa johonkin: yksi on valmis muuttamaan koko elämänsä, toinen taas ei halua tehdä yhtään mitään. Itse operoin jossain noiden välimaastossa. Hiilijalanjäljen täydellinen pyyhkiminen vaatisi joka tapauksessa niin valtavia uhrauksia, että tuskin kukaan olisi niihin valmis. Minä kuitenkin edes yritän kantaa oman korteni kekoon – vaikka koiran hankkiminen onkin tässä savotassa pientä takapakkia.

  Tuosta koiran ruokavalio-asiasta ei suoraan sanottuna ole vielä tässä vaiheessa tullut otettua pahemmin selvää. Minun on luonnollisesti huolehdittava siitä, että koirani saa syödäkseen kaikki tarvittavat ravintoaineet ja voi hyvin. En ole kuitenkaan vielä tsekannut missä määrin – ja missä muodossa – se oikeasti tarvitsee esim. lihaa. Tarkoituksena olisi ottaa näistä jutuista vähän paremmin selvää. Nyt pentuvaiheessa syödään joka tapauksessa kasvattajalta saatua kuivamuonaa.

 37. On muuten aika yllättävää, että nuo isot koirat ei oikeasti syö niin paljon kuin aina yleisesti kuvitellaan. Itse sain aina koiraani lenkillä rapsuttavilta kuulla kommentteja, että ”johan tuo syökin ämpärikaupalla”. Vaan kun ei syökään, tai oikeastaan ei saa antaa syödä. Koska meidän koiralla oli varsinkin vanhempana nivelongelmia, se piti pitää koko elämänsä ajan melko hoikassa kunnossa. Päivän ruoka-annokset saattoi olla jotain seuraavaa: puolikas maksalaatikko ja n.3 dl eläinlääkärin suosittelemaa niveliä suojaavaa kuivamuonaa..eli ei ihan kauheasti kuitenkaan mielestäni. No, tietysti keksejä jne. vähän päälle. 🙂

 38. Tuon ruoan määrä on ihan totta, minäkin kuvittelin isojen koirien syövän huomattavasti enemmän.

 39. OK Anssi, vastaus kelpaa 😀 Tarkoitus ei ollut jeesustella, tuo on vaan sellainen juttu jota itse olen miettinyt. Kasvissyöjänä tuntuisi sangen oudolta kantaa lihavalmisteita sisältävää muonaa kotiin vaikka ei itse niitä söisikään. Koiran ruokavalio (en usko että on oikein käännyttää eläinparkaa kasvissyöjäksi) on ehkä suurin syy, miksi koiraa ei tähän talouteen ole hankittu. Eläimistä ja etenkin koirista pidän kyllä paljon.

 40. Meidänkin perheeseen tuli marras-joulukuussa 2010 leo urospentu 🙂 Kyl on tuhot jo takanapäin toivon mukaan :/

 41. Eli vuosi 2009 eikä 2010 🙂 Korjaus edelliseen

 42. Voi että mikä söpöliini pallero toi Armi oli pentuna! <3

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.