Vähäistä eloa sosiaalisessa mediassa, osa II

| Tagit: | Aiheet: Internet, Jumittelu | Kirjoittaja:

Jatketaanpa aikamatkaa henkilökohtaiseen Facebook-historiaani. Viimeksi päästiin elokuuhun asti, nyt madonreikä siirtää meidät vuoden alkuun saakka.

♠    ♠    ♠

15.7.2010

Testasin talon kaksi kuumemittaria työntämälle ne samanaikaisesti kainaloihini, toisen oikeaan ja toisen vasempaan. Tulokset: 35,9 ja 36,7.

Onko heittoa mittareissa vai kainaloissa? Miten tässä voi enää luottaa mihinkään?

♠    ♠    ♠

28.6.2010

On muuten yllättävän ärsyttävää, kun selostajat puhuvat koko ajan ”pelivälineestä”. Sanonko mihin voitte työntää pelivälineenne!

Jalkapallon MM-kisoihin liittyvä tunteenpurkaus. Toinen kuumottava selostajaklisee on ”kansainvälinen ohjaaja”. Esimerkkilause: ”Kansainvälinen ohjaaja tarjoilee tässä vielä herkullista hidastuskuvaa äskeisestä kulmapotkutilanteesta.” Mikä helvetin kansainvälinen ohjaaja? Miksei voida puhua vain ohjaajasta?

Tästä tulikin mieleen rutista samaan hengenvetoon termin ”ja niin päin pois” -käyttämisestä. Ei noin! Se on ”ja niin poispäin”. Ihan sama kuin sanottaisiin ”ja edelleen niin”.

Päivitykseni keräsi peräänsä pienimuotoisen keskustelun, jonka puitteissa äidyin kirjoittamaan kommentin selostajalegenda Bror-Erik Walleniuksen hengessä. Minusta tavoitin tässä melko osuvasti Bubin meiningin:

”Jalkapallon, kuten myös jääkiekon ja monien muiden lajien ollessa kyseessä, peliväline pyritään työntämään maaliin. On toki lajeja, joissa peliväline lähtökohtaisesti yritetään pelata muihinkin paikkoihin, esimerkiksi golfissa reikään, mutta kun nyt kuitenkin puhutaan jalkapallosta, niin eiköhän jokaisella ole ensisijaisesti pyrkimyksenä työntää peliväline maalitolppien väliin. Ei sillä, että noissa muissakaan lajeissa olisi sinänsä mitään vikaa, esimerkiksi golf on perinteikäs laji, jonka taitajista mm. Tiger Woods on erityisesti kunnostautunut pelivälineensä reikään työntämisessä, mutta tässä lajissa siis tavoitellaan tolppien väliin laukomista. Vaikka komeitahan toki monet tolppalaukauksetkin ovat, mutta niistä ei valitettavasti jalkapallossa jaeta pisteitä – ellei sitten tolppalaukauksilla päädytä tasapeliin, jolloin joukkueet tietysti tasaavat pisteet. Mutta yleensä jalkapallossa toinen joukkue on toista vahvempi. Vaikka vahvojahan tietysti kaikki joukkueet ovat, jotka ovat itsensä tälle tasolle kamppailleet.”

Samalta päivältä löytyi vielä lisää MM-kisaspekulaatiota:

Hollannin peliä katsellessa tulee taas mieleen, että onkohan Arjen Robbenilla kaksoisveli nimeltään Juhlan Robben?

No, heh heh…

♠    ♠    ♠

8.5.2010

❤❤¸.•*¨*•☆ Kopioi ♥ tämä ♥ statukseesi ♥ jos ♥ sinullakin ♥ on ♥ pienet ♥ munat ☆•*¨*•.¸¸❤❤¸.•*¨*•☆☆•*¨*•.¸¸❤❤

Jostain syystä tämä keksimäni pieni meemi ei lähtenyt leviämään mitenkään kulovalkean tavoin.

♠    ♠    ♠

26.4.2010

Kävin ruokaostoksilla. Huomenna sama uudestaan, mutta siten, että lompakko on mukana.

♠    ♠    ♠

19.4.2010

Lainaus Iltalehden Rolling Stones -uutisesta: ”1972 julkaistu Exile On Main Street-albumia pidetään bändin parhaana on legendaarinen.”

Ööö… okei.

♠    ♠    ♠

16.4.2010

Kumpi haisee pahemmalta: bantha vai tauntaunin sisälmykset?

Validi kysymys. Perään muodostunut keskustelu sen sijaan lähti käsistä jo kolmannessa kommentissa, johon muotoilin seuraavaa:

EATNPOm vmopga *Äqrtjnma oiafgnmlalk andoibna mPOmf n<daobäno <gaodibnji MORNÄOARYKNM mb fa kb ar jänam aäpornm arpänm <n hgbaouieb nauobun narotina apoirnm angozbn znoazbg aornym <mnhopmpos’oa n<ijtn arypij arn atijh ao4u6h naamäzding <liojth jatiäN Näoi noaing norsyiina gzoäina zgoinatäamnmoanp jirnm aaäoitn anbuaoetuhn NBIOARTIN!!!

Olen näin jälkikäteen itsestäni hiukan huolissani.

♠    ♠    ♠

3.4.2010

Laukut on pakattu, valuutat vaihdettu, aurinkorasvat hankittu, rokotukset otettu, maitohappobakteeria syöty ja aikaeroon totuteltu jo muutaman vuorokauden ajan. Tallinna, here I come!

♠    ♠    ♠

1.4.2010

Aprillipäivänä täytyy tietysti hiukan pilailla:


♠    ♠    ♠

8.3.2010

Jäätelöauto pysähtyy kerran viikossa meidän portillamme. Tänään siihen seisahtui kuitenkin kala-auto. Kalaa ja äyriäisiä suoraan pakettiauton perästä – enpä ollut ennen kuullut moisesta. Se ei kuitenkaan tullessaan soittanut samanlaista biisiä kuin jäätelöauto. Kyllä kala-autollakin pitäisi olla oma tunnari. Esim. Tappajahai voisi olla hyvä.

Naapurit kertoivat, että joskus täällä on kierrellyt myös juuresauto sekä – istukaa alas – hevosenlanta-auto! Mikä olisi hevosenlanta-auton tunnusmelodia? Eppu Normaalin Pissaa ja kakkaa?

♠    ♠    ♠

31.1.2010

Urheilutuloksia:

Tein pohja-ajan kyykkyjuoksussa reitillä keittiö-ruokailuhuone-olohuone-eteinen-keittiö: 9,51 sekuntia. Tuosta saa vielä nipistettyä helposti sekunnin, villasukka lipsui takasuoralla sen verran pahasti.

♠    ♠    ♠

21.1.2010

Minulle väitettiin juuri, että tänään olisi muka torstai! Olen aamusta lähtien elänyt perjantaita enkä ala enää tässä vaiheessa vaihtaa päivää. Joku roti.

Tämä päivitys kertookin arjestani paljon.

Jatkuu…

Kommentit

 1. Mä olen niiiin samaa mieltä tosta pelivälineestä, se särähtää korvaan joka kerta. Ehkä ekalla kertaa on saattanut kuulostaa freshiltä kun pallon sijaan on sanottu peliväline, mut siihen se olis voinut jäädä…

  Sinuna muuten tekisin tarkistusmittaukset niillä mittareilla, eli saman tien vaihdat mittarit päikseen kainaloissa, niin saat ainakin tietää heittääkö mittarit vai sun kainalot. Jos vasen kainalo on lämpimämpi, voi se johtua siitä, että sulla on lämmin sydän. Jos taas toisinpäin, niin vedä siitä omat johtopäätökset!

  Noin muuten mäkin olisin sinuna huolissani itsestäni… =D

 2. Tahi sitten hankit kaksi kuumemittaria lisää ja asetat niihin läpiin, joihin ne asetetaan, jos ei kainaloon. Neljän lukeman keskiarvo lienee luotettavampi kuin kahden.

 3. Jotain sekin kertoo että keksii ajankulukseen testata kahta kuumemittaria yhtäaikaa,ainakin sen että täytyy olla tylsää:)

 4. Kuumemittareiden aprillipäivä!

  Tuohan on ihan oleellinen osa mittauslaitteiden kalibrointia! 😉

 5. Kainalosta mitattaessa lämpötila on hieman pienempi kuin ns. perinteisemmistä mittauspaikoista, kuten suusta 🙂 Halvemmissa mittareissa tätä ei ole huomioitu, joten lukemaan joutuu lisäämään noin asteen kainalosta mitattaessa. Näin ollen lukemat olisivat 36,9 ja 36,7. Eli siitä vielä keskiarvo niin 36,8 vois olla aika lähellä 🙂

  Tietenkään jutusta ei käynyt ilmi olivatko mittarit identtisiä 🙂 Jos olivat, huolestuisin.

 6. Mittarit olivat keskenään erilaiset, tuloksissa oli siis 0,8:n asteen heitto – se on mielestäni aika paljon. En testannut mittareita ajankulukseni, oli hiukan kuumeinen olo. Kuumemittaria etsiessäni löysinkin niitä kaksi ja päätin suorittaa mittauksen molemmilla.

 7. Olenkin aina ollut sitä mieltä, että kuumeen mittaaminen on melko turhaa. Jos on kuumeinen olo, silloin on kuumetta ja syytä levätä. Taannoin minulla oli oikein pirteä olo, kun lämpö oli laskenut 39,5 asteeseen.

 8. Tein saman testin, koska olo on flunssainen, mutta ei silti kuumeinen. Kuumetta ei ollut. Toinen mittari on vanha, mutta Omronin valmistama ja toinen joku hyvin halpa ”Famidoc” merkkinen mittari. Molemmat antoivat saman tuloksen: 36,3 astetta. Halvempi mittari oli huomattavasti nopeampi (3x). Se on kyllä uudempikin.

  Veikkaan, että ero johtuu mittausolosuhteista eli olet järjestänyt mittausolosuhteet, joissa systemaattinen virhe on hyvin suuri. Voi olla, että pieni ero käden asennossa saa jo aikaan moisen virheen. Toinen vaihtoehto on se, että se toinen mittari on kalibroitu korkeammille lämpötiloille eli näyttää kunnolla totta vasta kun T > 37 astetta 🙂

  Ja mitä virheeseen tulee niin ei se ole kuin noin 2,2 % ??!?

 9. HEHHEE!!!!!!!
  Sainpahan taas leveät hymyt naamalleni tätä juttua lukiessani. Kiitokset piristyksestä 🙂

 10. Onko sinulla Anssi iso pippeli?

  Toivoo Coco (lausutaan coucou)

 11. Pippeli on aina pieni,kyrpä on sitten isompaa kokoluokkaa!

 12. Saat varmaan aimo määrän uusia kaveripyyntöjä näiden seurauksena? 😛

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.