Puoluegallup

| Aiheet: Mielipiteet | Kirjoittaja:

Eilisten vaalien tuloksia pähkäillessä juolahti mieleen, että mihinköhän suuntaan blogini lukijat ja Facebook-päivitysteni seuraajat mahtavat poliittisesti kallistua? Otetaanpa selvää!

Seuraavassa yksinkertainen gallup, jossa selvitetään minkä puolueiden laareja kävitte näissä vaaleissa kartuttamassa. Vastaaminen tapahtuu täysin anonyymisti, laittamalla rasti ruutuun ja painamalla ’äänestä’ -nappulaa. Tässä ei kerätä minkäänlaista tietoa, eikä tarkoitus ole tulosten perusteella alkaa paasata yhtään mitään – täälläpäin kun jokaisella on vapaus äänestää juuri sitä puoluetta mitä haluaa.

Teen kyselyn vain ihan puhtaasta kiinnostuksesta sen suhteen, onko lukijakuntani jonkinlainen Suomi pienoiskoossa, vai onko nähtävissä poliittista painottumista johonkin suuntaan. It’s just for fun, kuten amerikanpellet (Ronald McDonaldit?) saattaisivat mehevästi lohkaista.

Vastaisitko siis ystävällisesti seuraavaan, kiitos!

Mitä puoluetta äänestit eduskuntavaaleissa?

Katsele tuloksia

Loading ... Loading ...

Kommentit

 1. Mua ilahduttaa, että oot samanlainen tilastorunkkari ku minäkin, sain meinaan itekkin tästä paljon irti 😀

 2. oisin ajatellutkin, että nimenomaan vihreät on blogin lukijakunnassa suuressa osassa. vasemmistoakaan en ihmettele. itseäni kiinnostaa että mitä Anssi itse äänestit? En vaadi tietenkään vastausta.

 3. Tein vaalikoneita ja pähkäilin pitkään mitä puoluetta äänestää. Mikään ei tuntunut täysin oikealta, joten minun oli pakko jättää äänestämättä. Olisihan sitä voinut tyhjän lapun käydä pistämässä, mutta en jaksanut vaivautua moisen takia.

 4. Kyllä itketti ja nauratti samaan aikaan kun eilen vaalituloksia katsoi. Noh, ensi vaaleissa Persut eivät onneksi tule pärjäämään, sen verran varmasti mokaavat tämän 4 vuoden aikana. Harmittaa vaan, kun käy samalla tavalla kuin Amerikassa; Obama korjaa edeltäjänsä jälkiä.

  Oma ääneni meni Kokoomuksen Sinuhe Wallinheimolle. Hän oli tärkeissä asioissa kanssani samoilla linjoille. Paljonkohan on uuden hallituksen jäsenten keski-ikä? Ehkä parempi, ettei ruveta laskemaan…

  Hauskoja juttuja on tullut muuten luettua näin vaalien alla. Monet ulkomaalaiset vertaavat perussuomalaisia natseihin. Heidän vaaliohjelmassa on kyllä todella paljon yhtäläisyyksiä 1920-luvun Saksan kanssa. Soinin Timppakin sai euron laskuun, aiheuttaen Suomelle miljoonien vahinkoja. Kriittisestihän näitä pitää tarkastella, mutta onhan noissa totuudensiemen.

 5. Eipä löytynyt minunkaan vaalipiiristä just täyttä tolkun edustajaa, mutta vihreille tökkäsin, enka kadu. Meni vielä kanditatatikin eduskuntaan, ette edes sinne päin. 🙂

 6. heikko euro ei ole välttämättä kuulkaa huono asia..

 7. ja kokoomusta äänestäneet, mikä siinä on että sitä piti äänestää? hinnat senkun nousee..

 8. Äänestin persuja. Hieno vaalivoitto tuli. Saas nähdä mihin Soini & co. pystyy 🙂

 9. Olen aina yleensä äänestänyt vihreitä, mutta nyt oli ”pakko” äänestää vasemmiston Aino-Kaisa Pekosta. Valinta oli täysin selvä siinä vaiheessa, kun tein töitä hänen kanssaan taannoin parissa työvuorossa. Hieno ihminen kaikinpuolin! Ja tuli vielä valituksikin!

 10. mr.amsterdam; puhut asiaa! Henkseleitä paukuttamalla, ei tulosta tehdä! Itse arvostan tiettyjä vihreitä arvoja, mutta… jonkunhan täytyy nuo persutkin työllistää! Tuo oli ”ala-arvoinen” kommentti, mutta… kolikossa aina kaksi puolta! Hienoa Anssi, jotta saat ihmiset keskustelemaan!

 11. Hei toi oli NIIIN PARAS!! :”DDD kyllä jotkut sitten osaa!

 12. Tosiaan tuli Jytky!

  Pääsikö edes läpi anssin viherpiipertäjä..

  Häpeä Anssi piiperrystäsi!

 13. TÄNÄÄN ON TILIPÄIVÄ!!! … JYTKY! JYTKY! JYTKY! :”’DDDDD aa.. mun vatsalihakset… :’D

 14. Tämä on paras blogi ikinä! Harmi että löysin tän vasta syksyllä 🙁 Onneks kaikki tekstit on tallella! Tosi koukuttavaa luettavaa.

 15. Kai tämäkin jonkin sortin politiikkaa on, asensimme virustorjunnan lapsirajoitteen kun alkoi tuntua jälkikasvun taitojen kehityttyä ajankohtaiselta. Tämän operaation jälkeen nyt kun yritin näille sivuille ei se onnistunut ilman aikuisen profiiliin vaihtoa, sivusto ei ole lapsille sopiva. Rok rok.

  (kyse taisi olla uhkapeliin liittyvästä materiaalista, riittääköhän tuo pata-A oikeassa yläkulmassa)

 16. ei, kun täällä sivustolla on yksi lapsipornoaiheinen kuva jossakin, taisi olla se photoshoppaus-kisa..

 17. Minullekin äänestäminen oli kansalaisvelvollisuus. Ehdokkaani ei päässyt läpi, mutten pettynyt, vaan olin tyytyväinen edes ehdokkuuteen.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.