Eeppinen viiksibattle, erä 1

| Tagit: , | Aiheet: Terveys | Kirjoittaja:

Nyt on marraskuu, ja meidän miesten keskuudessahan se tarkoittaa yhtä asiaa – Movember!

Movember on kampanja, johon osallistuvat miehet ajelevat marraskuun alussa leukansa sileiksi ja kasvattavat itselleen viikset. Tarkoituksena on kerätä viiksille sponsoreita, jotka lahjoittavat rahaa Suomen Syöpäsäätiön hyväksi. Kampanjan avulla kerätään varoja syöpätutkimukseen ja nostetaan tietoisuutta erityisesti eturauhassyövästä. Viikset toimivat marraskuisin katukuvassa huutomerkkeinä miesten terveysongelmista.

Itselleni asia on tärkeä, sillä olen tänä vuonna menettänyt läheisen ihmisen syöpäsairauden vuoksi. Siksi ajelinkin tänä aamuna itselleni neitseelliset kasvot ja liityin viiksenkasvattajien joukkoon.

Kyse on tästä:

 • Suomessa eturauhassyöpään kuolee yksi mies joka 11. tunti
 • Vuosittain siihen kuolee 800 suomalaista miestä
 • Eturauhassyöpä diagnosoidaan Suomessa vuosittain 4200 miehellä

Kampanjaan osallistuvat luovat profiilin fi.movember.com -sivustolle, jonka kautta sponsorit – eli vaikkapa juuri sinä – voivat tehdä lahjoituksia Syöpäsäätiölle. Oma profiilini löytyy osoitteesta http://mobro.co/anssikela

Ja koska elämää on toisinaan mukavaa höystää pienellä kilpailulla, niin haastoin Don Johnson Big Bandin Tommy Lindgrenin kanssani eeppiseen viiksibattleen! Katsotaan marraskuun lopussa kummalla on

 1. Reteämmät viikset
 2. Suurempi summa kerättynä Syöpäsäätiölle

Tommylla on tosin minuun nähden pieni etumatka, sillä hän aloitti asianmukaisesti 1. marraskuuta, siinä missä minä joudun lähtemään parin päivän takaa-ajoasemasta. Mutta aion vetää täysillä. Taistelu on alkanut, armoa ei tunneta!

♠    ♠    ♠

Eeppinen viiksibattle, erä 1

Sponsoroi Anssin viiksienkasvatusta täällä

Saldo 3.11.: 0 €

Sponsoroi Tommyn viiksienkasvatusta täällä

Saldo 3.11.: 115 €

Tommyn kansallinen ranking: #11

♠    ♠    ♠

Ryhtykää sponsoroimaan, viikset kasvavat jo! Kilpailun etenemistä seurataan tällä paikalla n. viikon välein. Omaan Movember-profiiliini kirjaan kasvatustunnelmia hiukan tiheämmin.

Kommentit

 1. Taas tuli ”kalliiksi” sun blogin lukeminen ;). Viimeksi annoin Unicefille ja nehän tekikin musta kuukausilahjoittajan. Saa nähdä kuinka usein saa tällä kertaa maksaa jotta saisit Tommyn kiinni ja menisit heittämällä ohi!

 2. Oottepa hyvällä asialla, arvostan! Näytätte muuten molemmat tosi paljon nuoremmilta! Anssin viikset saa kasvuapua täältä! Armikin vois osallistua, tai no, ei voiskaan! 😉

 3. Täynnä taistelutahtoa ja viiksekästä riemua otin vastaan Anssin haasteen. Tässä taistelussa on onneksi ainakin varma voittaja: Syöpäsäätiön Hopearahasto.

  “Life is like a moustache. It can be wonderful or terrible. But it always tickles.”
  ― Nora Roberts

  Paras viiksi voittakoon!

 4. Anssi puhuu Movember-profiilissaan sijoituksista: ”Mahtavaa! Vajaa vuorokausi ja sijoitus on #2!”. Tietääkö joku, löytyykö jostain jonkinlainen ranking-lista tai näkyykö jostain kuinka monta osallistujaa Movemberissa on?

  @Hilkka: Tommy on Don Johnson Big Bandin laulaja.

 5. Listaukset saa nähdäkseen klikkaamalla Movember-profiilin yläpalkissa olevaa ’Mo Money’ -nappulaa. Sieltä näkee myös osallistujien määrän Suomessa ja muissa maissa. Suomessa meitä rekisteröityneitä viiksenkasvattajia näyttää tällä hetkellä olevan 1 834 kappaletta.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.