Ihmeidentekijät

| Tagit: | Aiheet: Mielipiteet, Videot | Kirjoittaja:

Tuli tehtyä taas uusi aluevaltaus – en ole nimittäin koskaan aikaisemmin ollut mukana perustamassa yhdistystä. Maanantaina yhdistysneitsyyteni kuitenkin rikkoutui Café Engelin pöydässä, kun allekirjoitin yhdessä viiden muun henkilön kanssa Ihmeidentekijät ry:n perustamispaperit.

Ihmeidentekijät on poliittisesti sitoutumaton yhdistys, jonka päämääränä on olla rakentamassa sellaista yhteiskuntaa, jossa hyväksytään erilaiset ihmiset ja toisenlaiset mielipiteet. Yhdistyksen ajatuksena ei ole koota yhteen samalla tavalla ajattelevia, vaan nimenomaan eri tavalla ajattelevia suomalaisia. Erilaisista mielipiteistä ja lähtökohdista huolimatta kaikilla olisi luultavasti kivempaa, jos yrittäisimme tulla keskenämme toimeen. Tavoitteena onkin löytää yhteinen sävel ja alkaa laulaa Suomea ylös suosta. Henkinen pahoinvointi ja yleinen negatiivisuus ovat kahleita Suomineidon jaloissa, Ihmeidentekijät haluaa alkaa tehdä positiivisia asioita ilmapiirin parantamiseksi.

Käytännössä Ihmeidentekijöiden on tarkoitus muodostaa kansalaistoiminnalle sateenvarjo, jonka alla erilaiset ryhmät voivat alkaa itsenäisesti toteuttaa yhteisiä tavoitteita edistäviä hankkeita. Tämä tulee tapahtumaan vielä työn alla olevan nettisivuston kautta. Saitille tullaan keräämään erilaisia konkreettisia hankkeita, jotka ovat osaltaan kehittämässä Suomea joko paikallisella tai valtakunnallisella tasolla. Näistä projekteista sivuston käyttäjä voi sitten valita mieleisensä ja tukea sitä lahjoittamalla saitin kautta rahaa, tai tarjoamalla hankkeelle työpanostaan.

Tarkoituksena on saada aikaan vapaaehtoista, itseorganisoituvaa kansalaistoimintaa. Pyrkimyksenä on innostaa ihmisiä ajattelemaan, että mitä me itse voisimme tehdä erilaisten epäkohtien parantamiseksi sen sijaan, että vain odottelisimme jonkun muun korjaavan ne puolestamme. Kun ihmiset aktivoituvat tekemään, niin Ihmeidentekijät haluaa auttaa.

Kaiken virittämisessä valmiiksi menee luultavasti vielä pari kuukautta. Olemme kuitenkin halunneet astua jo ulos kertomaan, että tällaista on tulossa. Pyöritämme toimintaa Facebookissa siihen asti, kunnes operaatio saadaan virallisesti käyntiin. Käy siis tykkäämässä sivustamme osoitteessa

www.facebook.com/ihmeidentekijat

Tiedotamme tulevista kuvioista tällä hetkellä tuon sivun kautta. Keräämme myös ehdotuksia hankkeista, joita voisimme alkaa tukea. Joten huomio:

Jos tiedossasi on apua tarvitseva, positiivisella tavalla yhteiskuntaa tai lähiympäristöäsi rakentava projekti, tapahtuma, tempaus tai toimija, niin kerro siitä meille. Ihmeidentekijät voi ehkä auttaa. Voit ilmoittaa tällaisista hankkeista joko tämän postauksen alla olevalla kommenttiraidalla, tai Ihmeidentekijöiden Facebook-sivulla.

Levitäthän Ihmeidentekijöistä sanaa myös eteenpäin, vaikka jakamalla tätä kirjoitusta.

Tästä tulee hyvä juttu, olen kovasti innoissani!

Kommentit

 1. Sony Music Finland ja Universal Music Finland ovat ainakin Facebookissa.

 2. Minulla ei valitettavasti ole tietoa siitä, miksi levy-yhtiöiden sivut eivät toimi. Nämä ovat sivuni ovat täysin itsenäiset, Sonylla ei ole mitään tekemistä näiden kanssa.

 3. Minulla olisi kiireinen asia,eli ensi viikolla eduskunnassa esillä olevasta äänestyksestä lisätuesta Kreikalle, josta haluaisin puhua Vihreän Liiton kansanedustajan kanssa. Minulla on perusteelliset taustatiedot asiasta, enkä ole niin varmaa siitä, että ihmiset yleensä tietävät tarpeeksi tästä (voin tietysti olla väärässä),siitä ei ole ainakaan eduskunnassa puhuttu. Puhelinnumeroni on Helsingin luettelossa. Sinä tunnet varmasti sopiva kansanedustaja(t), joka (jotka) voi(vat) soittaa minulle.

 4. Kiitos Anssi ja muut mutta oottako hakoteillä ? kuka puuttuu yksinhuoltajien ahdinkoon , sossun varassa elävien rahapulaan , tai nuorten pahoinvointiin . Lapsi joka nuortuu ja aikuustuu ni ne muuan vuodet on tärkeimmät . silloin tehdään vahva ihminen . tukekaa sitä nii oletta oikeilla asioilla .kokemusta on oma kohtaisesti . tsemppiä kuiten , lapista .

 5. Hyvä Anssi, hienolla asialla olette ja etenkin hienoista lähtökohdista etenette.

  Toivottavasti homma saa sikäli vauhdikkaan alun että me erilaiset facebookittomatkin päästään nauttimaan menosta!

 6. Loistavaa Anssi!

  Kaikkea hyvää hankkeelle, laitan sanan kiertämään!

 7. Kiitos tästä loistavasta ideasta jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa!

 8. Lapsettomuus on kaikista vihrein ympäristöteko.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.