Livemusiikkia

| Tagit: , | Aiheet: Keikat, Musiikki | Kirjoittaja:

Nyt kun vihdoin pääsin eroon kirjanperkeleestä, niin pystyin samaan hengenvetoon viimeistelemään toisenkin ikuisuusprojektin: viime vuoden kiertueen livenauhoitukset. Varttuneimmat lukijani saattavat muistaa, että tuo hanke jäi loppuvuodesta pahasti kesken. Tarkoituksenahan oli laittaa kiertueen jokaiselta keikalta parhaat palat ladattavaksi ilmaiseksi keikoilla jaetuilla latauskoodeilla. Idea oli hyvä, mutta yllättävän työläs. Jaksoin toimittaa nauhoitteita n. kiertueen puoliväliin saakka, sitten kamelin selkä katkesi.

Nyt vein homman maaliin. Kuuntelin uudestaan kiertueen kaikki keikat. Haravoin biiseistä mielestäni onnistuneimmat versiot ja niputin ne yhteen, biisilistan mukaiseen järjestykseen. Tuloksena on täysimittaisen keikan kokoinen tallenne, 19 kappaleen Suora lähetys. Tämä on viime vuoden kiertueen ultimaalinen muistomerkki, vahva todistusaineisto!

Suora lähetys pitää sisällään seuraavanlaisen setin:

 1. Kaksi sisarta (Ähtäri/B52, 28.10.2011)
 2. Kaunotar ja Basisti (Mikkeli/Wilhelm, 8.10.2011)
 3. Puistossa (Espoo/Amarillo, 3.12.2011)
 4. Faijan haamu (Tampere/Ilona, 9.12.2011)
 5. Milla (Kaustinen/Konsta, 29.10.2011)
 6. Laulu petetyille (Tampere/Ilona, 9.12.2011)
 7. Rva Ruusunen (Tampere/Ilona, 9.12.2011)
 8. Nummela (Suomussalmi/Kiannon Kuohut, 12.11.2011)
 9. Aamu (Tampere/Ilona 9.12.2011)
 10. Kaveria ei jätetä (Hyvinkää/Hopealyhty, 5.12.2011)
 11. Jennifer Aniston (Viitasaari/Pihkuri, 19.11.2011)
 12. Älä mene pois (Kaustinen/Konsta, 29.10.2011)
 13. Rock-unelma (Mikkeli/Wilhelm, 8.10.2011)
 14. Mikan faijan BMW (Leppävirta/Vesileppis, 26.11.2011)
 15. Karhun elämää (Kuopio/Puikkari, 18.11.2011)
 16. 1972 (Tampere/Ilona, 9.12.2011)
 17. Sormus (Suomussalmi/Kiannon Kuohut, 12.11.2011)
 18. Suuria kuvioita (Jyväskylä/London, 2.12.2011)
 19. Kipinöitä (Tampere/Ilona, 9.12.2011)

Tuonne on taltioitunut monia hienoja hetkiä, osa tuli minullekin yllätyksenä. Esimerkiksi Karhun elämän välike, jossa kaikki pysähtyy ja vain Saaran syntikkamatto jää virkkaamaan Twin Peaks -tyyppistä tunnelmaa. Tai Kipinöitä -kappaleen loppu, jossa Kelly alkaa laulaa sävelkulkua, johon minä liityn mukaan ja muodostuu hauska kaanon. Tai kitaran ja syntikan vuoropuhelu Rock-unelman introssa. Tai Sormuksen loppuun hoilaamani melodia. Nyt nuo kuulostavat etukäteen sovituilta – jopa sävelletyiltä – jutuilta, mutta eivät ne sitä olleet. Asialla oli varmaankin elävän musiikin tonttu.

Suora lähetys on äänitetty Rolandin R-26 -tallentimella siten, että masiina äänitti sekä miksauspöydän linjasignaalia että tilaa laitteen omalla stereomikrofonilla. Taltiointi ei siis ollut jälkeenpäin sen kummemmin miksattavissa: virheitä ei voinut korjailla eikä yksittäisiä soittimia nostaa esiin tai laittaa hiljempaa. Soundi on juuri sitä mitä se on keikalla ollut yleisöllekin.

Muutama pieni paikkaus tehtiin. Parissa biisissä esimerkiksi Saaran kosketinkanava oli ilmeisesti keikalla ollut kokonaan kiinni, kiippareita ei yksinkertaisesti ollut. Noihin kappaleisiin Saara soitti osuutensa uudestaan. Samoin toimittiin joissain biiseissä Antin bassojen kanssa. Minäkin soitin pari kitarajuttua, jotka eivät alkuperäisellä tallenteella kuuluneet. Noista pieniä korostuksista huolimatta tässä on kuitenkin kyseessä aito asia: minä ja yhtyeeni työn touhussa yleisön edessä armon vuonna 2011. Ehtaa musahommaa.

Sitten asiaan: miten saat Suora lähetys -livepaketin omaksesi?

Helposti.

Jos olit viime syksyn keikoilla ja laitoit keikkapaikan ovella saamasi latauskoodikupongin visusti talteen, niin saat koodillasi ladattua koko 19 biisin monoliitin ilmaiseksi. Toimi seuraavasti:

 1. Mene osoitteeseen www.equaldreams.com/anssikela
 2. Oranssissa yläpalkissa lukee Lunasta latauskoodi. Klikkaa sitä.
 3. Syötä keikalta saamasi koodi. Klikkaa Käytä latauskoodi -nappulaa.
 4. Klikkaa Lataa-nappulaa. Voit valita joko mp3- tai FLAC-muotoisen tiedoston – tai halutessasi vaikka molemmat.
 5. Avaa lataamasi kappaleet koneesi musiikkiohjelmalla ja palaa muistoissasi keikalle!

HUOM! Myös vanhat kupongit käyvät. Jos siis olet jo ladannut jonkin viime syksyn keikan, niin saat samalla koodilla ladattua myös Suoran lähetyksen.

Jos sinulla ei ole latauskoodia, niin voit ostaa Suoran lähetyksen viidellä eurolla. Tuo ei ole oikeasti hinta eikä mikään – yhden kappaleen kustannukseksi tulee vajaat kolmekymmentä senttiä. Lisäksi olet ostoksen tekemällä tukemassa matkaani musiikin ihmemaassa. Voit ostaa livejärkäleen omasta Musiikkipuodistani.

Koska en tahdo kenenkään ostavan sikaa säkissä, niin laitetaan toki ilmainen näyte. Tällaista tavaraa Suora lähetys pitää sisällään:

1972 @ Tampere 9.12.2011

Joten ostakkee, ostakkee! Kannestakin tuli mielestäni komea!

♠    ♠    ♠

Livemateriaali on toimitettu ladattavaksesi yhteistyössä Rolandin ja Equal Dreamsin kanssa.

Tirsk, minulla oli tosiaan rundilla nuo viiksentapaiset! Olin jo unohtanut. Kuvan pointti on kuitenkin se, että Roland R-26 rulez!

Kommentit

 1. Nyt kaikki ostamaan että Anssi saa voita leivän päälle eikä tarvitse alkaa itkemään uuden Leikolan mallin perään jolla hyvitysmaksuja alettaisiin keräämään käytännössä kaikesta taskulaskinta monimutkaisemmasta teknologiasta.

 2. Kiitos tästä! Kyllä kannatti odottaa ja säilyttää lipukkeet varmassa tallessa! 😉

 3. Oh, miten hienoa! Mahtavuutta suorastaan! Se keikalta saatu lipuke ei tosin ole enää tallessa, mutta onhan tuo iso tallete, ihan mieluusti siitä voi 5 euroa maksaa. Heh, ”kirjanperkele”. Hauska sana.

 4. Anssi on hieno mies ja taas hieno idea, jolla palvellaan faneja! Pakkohan toi on ostaa, silla mikä mukamas on parempaa kuin Suora lähetys Anssia!

 5. Keikkatallenteet ovat erinomaisen mainioita! Tuolla R-26:lla saa kyllä äänitettyä loistavaa jälkeä – ja kaiken lisäksi laite on miltei taskukokoinen. Näppärä vekotin!

  Kirjan julkaisun myötä tullee taas kiireitä, mutta onko tänä vuonna suunnitelmissa pitää perinteinen levyraati?

 6. Mahtavuutta! Kuuntelin eilen ja pakko sanoa, että olen iloinen kun säästin tuon lipukkeen. Muuten olisin kyllä ostanut.

  Näin otsikon vierestä pitää kiittää mahtavasta musiikista.

  Sain juuri takaisin laajan kirjallisuustutkielman, jonka piti käsitellä suomalaista kirjallisuutta ja rock-lyriikoita.
  Tein tutkielman Nummelasta, ja sivuja kertyi lopun perin neljäkymmentä.

  Haluatko Anssi että lähetän tuon työn sinulle?

 7. Andy: Hemmetti, levyraati! Se on unohtunut, totta kai se on pidettävä. Ensi viikolla on niin kiire, ettei taida ehtiä, mutta sitä seuraavalla saattaisi olla aikaa.

  Marlyer: Toki kiinnostaa, voit lähettää sen osoitteeseen info(ät-merkki)anssikela.com.

 8. Olipas loistava keikkatallenne tuo Suora lähetys!

 9. Koska Anssi sinun levyjäsi saa tilattua ulkomailta? Itse tuin juuri suomalaisia musiikintekijöitä tilaamaalla Sonata Arctican uuden levyn. Näin sain tuettua kyseistä yhtyettä, mesevän Japanin-markkinoille suunnattun bonuskappaleen ja mikä parasta. Pennin yeniä ei mennyt Antti Kotilaisen tai muiden ahneiden kotimaisten riistojärjestöjen taskuun 😀

 10. Hieno teos, mutta mietityttää vain mikset ole tälle laskenut ainoastaan keikoilla kuultavaa Murhaballadia? Se olisi ollut kiva saada ihan levyllekkin.

 11. Viimein ennätti lataamaan tämän tallenteen. Haikea olo tuli kuunnellessa, kun ei ole vähään aikaan päässyt kuulemaan Anssia ja bändiä livenä. Eiköhän olisi jo aika, että musiikkiura lähtisi taas ansaitsemaansa nousuun.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.