Kommentit

 1. On tietenkin mahdotonta (tai itse asiassa ketä kiinnostaa) tietää Anssia kuuntelevien ikäjakaumaa, mutta varmaan on niin, että minun ikäpolveni, joka on 70-luvun hevi- ja rock-ikäpolvi ja samalla myös melodisen popin (vaikkapa nyt Kaseva) ystävä ja kuluttaja, kiinnittää huomionsa myös hiljaiseen ja rauhalliseen musaan. Niinpä Palava silta oli heti ensi kuulemalla minun suosikki. Levyhyllyssä Anssi laulaa paremmin kuin ikinä missään muussa biisissä (siis ihan subjektiivinen arvio…).

 2. En millään voi ymmärtää että tuo Palava silta on tuossa viimeisenä… Aivan loistava biisi!

 3. Palava silta on niin hyvä kalsarikännibiisi. Kaiken kaikkiaan aivan upea levy ja vaikea sieltä nostaa mitään ylitse muiden. Livenä uusi kitaristi toi paljon väriä ja aivan kuin bändi olisi herännyt uudelleen eloon, mitenkään aiempaa kokoonpanoa vähättelemättä. Ne uudet sovitukset vain oli jotain niin hienoa.

 4. Aivan mahdoton tehtävä laittaa kolmea parasta järjestykseen, levyllä ei vielä ole yhtään tylsää biisiä:) Mielettömän levyn olet tehnyt Anssi !

 5. Tykkään yllättyä, joten levyn kärkeä edustavat Superkuu, Maitohapoilla ja Miten sydämet toimii

 6. Kyllä minäkin ihmettelen tuon Palavan sillan viimeistä sijaa, todella hieno kappale. Erittäin vaikeaa on laittaa kappaleita paremmusjärjestykseen, mutta Palava silta on ehdottomasti parhaimpia mielestäni!

 7. Kolmikko Maitohapoilla, Levoton tyttö ja Levyhylly pelastaa erottuu selvästi muista. Ne nousseet mulla Anssin kaikkien aikojen top vitoseen Aamun ja Älä mene pois:n seuraksi. Levy loistava, Anssin paras, Miten sydämet toimii ja Palava silta ainoat jotka tulee välillä hypättyä yli.

 8. Levoton tyttö, ihan tulee mieleen oma 16v tytär 🙂

 9. Koko levy on ihan mahtava! levoton tyttö on musta se mahtava ! mutta muutkin ovat hyviä 😉

 10. Levyn ehdottomasti paras ja hyvän mielen tuova biisi on Parasta aikaa. Pidän myös kappaleesta Kevät tulee, sen melodia, erityisesti tietokonepelimäinen syntikkakuvio kiehtoo, sanat taas eivät ole niin kovin mileleeni.

 11. sinulla anssi on hienoja kappaleita kiitos niistä…

 12. Levoton tyttö ykkösenä ja ehdottomana kakkosena Miten sydämet toimii. Kolmantena Kaatua kuin puu, Palava silta sekä Levyhylly pelastaa. Parhaat versiot ykkös-ja kakkosbiiseistä löytyvät YouTubesta ’Anssi Kela livenä Nova Stagella’ !

 13. Tämä oli vaikeaa, mutta mitä enemmän Superkuuta kuuntelee, sen paremmaksi muuttuu 😀

 14. 1. Palava silta 2. Kaatua kuin puu 3. Maitohapoilla

 15. Superkuu: Loistavaa lyriikkaa ja underground hip-hop punksene-poppia. Viiltävä kannanaotto aikaan jota elämme.
  Noin muuten erinomaisen loistava levy.

 16. Soundit kohdillaan, tekstit kolahtaa, soitto huippuunsa hiottua – kolmen parhaan valinta on lähes mahdotonta.Jokaisen kuuntelukerran jälkeen suosikkini vaihtuu.

 17. Pakko tässä äänestettyäni vielä mainita, että eipä ollut helppoa valita lempparibiisiä, koska tällä hetkellä koko levy on niiiiiin nannaa korville, ettei mitään rajaa!

  Ihan superia, Anssi, että sait vihdoin ansaitsemaasi palautetta tekemisistäsi (ymmärtääkseni tämä levy on otettu vastaan ”ihan hyvin” ;)). Olet Loistava artisti, ollut jo kauan ennen tätä levyä. Mahtavaa, että se näyttää nyt tulevan suurenkin yleisön tietoon. Onnea myös jatkoon!

 18. Hei Anssi, onnittelut hienosta levystä: mahtavaa musiikkia, monta hittiä, sulle sopii toi tyyli, ihanaa toi kasarimeininki, sieltä erottuivat tutut soundit, eli tuollainen vielä melodisempikin pop sulle sopisi (ilman raastavan rokahtavaa kertosäettä) millon tuutte Ouluun esiintymään? Hoilaan sun kanssa autossa `levyhylly pelastaa` aina kun ajan salille, kiitos tunnelmista ja sävyistä. 🙂

 19. Tuo Superkuu sai alkuun haukkomaan henkeä, mutta mitä enemmän sitä kuuntelen, sitä enemmän siitä pidän. Nerokas kappale!

 20. 80-luvun alussa nuoruuttaan eläneelle koko levy on hykerryttävä kuuntelukokemus, upea ja monipuolinen kunnianosoitus popmusiikin kultaiselle vuosikymmelle. Menneen sävyt on tuotu ja päivitetty hienosti nykyaikaan.

  Levyltä olisi helpompaa nostaa TOP5 kuin TOP3, mutta juuri nyt ykkönen on selvillä. Superkuu on koskettaa. Arvokas puheenvuoro leirinuotio-orkesterin puolesta.

 21. Ihan huikea veto Bettinassa, tusen tack! Livenä ja akustisena ”Miten sydämet toimii” toimi. Ja hieno haastattelu, sanojen asettelu sekä paperille että livenä toimii nekin 😉

  Ihan pähkinöinä… Kiitos, Anssi!

  (että muutkin töllön ääreen ma 8.4. klo 21.00 Yle FEM)

 22. Aika odotettu äänestystulos. Noihan on selkeästi kolme parasta biisiä levyltä. Levyhylly pelastaa biisin noinkin korkea sijoitus ehkä ainoa yllätys.

 23. Jos tuo on suosituslista siitä, mitä bändi keikoillaan soittaa, niin onpa taas syytä nousta barrikadeille kylttien kera (siis sitten kun sattuu keikalle pääsemään, menevät aika pahasti ristiin omien sijaintien suhteen). Kyltissäni tulee lukemaan Kevät tulee ja Levyhylly pelastaa. Sinkkubiisejä (Levoton tyttö ja Miten sydämet toimii) tullaan takuulla veivaamaan joka tapauksessa, joten niihin en ota kantaa.

 24. Hei, kyllä menevät mielipiteet ristiin! Miksi Kaatua kuin puu ja Palava silta ovat noin alhaalla sijoituksissa? Erityisesti Kaatua kuin puu:ssa on loistava sanoitus!!

 25. Hämmästyin, kuinka alhaalle Ilman sua -biisi oli äänestetty. Ehdottomasti levyn parasta antia!

 26. Nyt tulee kommentti väärälle sivulle, mutta en tiedä, mille sivulle sen kirjoittaisin. Radioiden Biisi-listoilla on Radio Suomipop alkanut soittaa Miten sydämet toimii -kappaletta. Sivulla ko. kappaleen kohdalla nuoli ohjaa youtubesivulla olevaan vuoden, pari takaiseen Heinolassa nauhoitettuun videoon. Mielestäni kuitenkin nyt tällä uudella levyllä oleva versio on parempi, joten kuinka se saataisiin sinne radioiden soitettavaksi. Kysyn, kun en näitä radioiden soittokiemuroita ymmärrä. Pitäisikö olla sinkkulevy soitettavaksi radioille?

 27. Radiossa soi kyllä ihan oikea versio. Nettisivuilla linkataan tuohon videoon varmaankin siksi, että se on löytynyt YouTubesta haettaessa ensimmäisenä. Ei tosiaan ole mikään paras mahdollinen versio. Harmillista, että se on nyt se mikä tuosta biisistä leviää.

 28. Hilkka: Nyt on biisit.info-sivulla Miten sydämet toimii -video näköjään vaihdettu vähän tuoreempaan.

 29. Nyt on biisit.info -sivulla kaksi eri Miten sydämet toimii -kappaletta, toinen kysymysmerkillä ja toinen ilman. Nova soittaa sitä kysymysmerkillä olevaa ja muut ilman. Eri videotkin kappaleilla.

 30. Uusin levysi kuunneltu nyt keskiviikko-iltana töiden jälkeen, perjantaibissen kanssa saunan lauteilla ja la-aamuna kuulokkeilla kotia siivotessa. Paranee koko ajan! Iso hatunnosto Anssille! Tekstit ovat oivaltavia ja arjenmakuisia. Itse nostaisin Palavan sillan ja Parasta aikaa aivan ykkösiksi. Sovitukset ovat todellakin hienoja ja kuulee kuinka mies on laittanut täyden latingin tekemiseen. Teesit, jotka Ansssi asetit itsellesi levyn suhteen toteutuvat. Sanoisin, että huolimatta huikeasta menneisyyden menestyksestä, niin nyt olet mielestäni tehnyt parhaan levysi. Nyt lähden lauantain kauppareissulle ja otan autoon levysi soimaan. Tää on Parasta aikaa. Go Anssi!

 31. Ihan huippu levy! Suosikeikseni valitsin tähän Levottoman tytön, Kevät tulee ja Ilman sua. Kaikki raidat on kyllä tosi kuunneltavia, harkitsin tohon aika montaakin biisiä, suosikeiksi nousi esimerkiksi kans Maitohapoilla, Miten sydämet toimii, Palava silta ja Parasta aikaa.

  Oikeastaan ois tehny mieli laittaa rastit joka kohtaan, kaikki biisit on mahtavia.

 32. Paljon on tullut koko pienen iän kuunneltua Anssia. Tämä uusin on kyllä ehdottomasti vahvin kokonaisuus. Soittamisen riemua. Anssi laulaa paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Ammattitaito ja kokemus huokuu läpi.

  Näistä biiseistä on mahdoton sanoa mikä on paras ja mikä huonoin. Ehkä sinkkujen lisäksi Maitohapoilla toimii parhaiten (voisi kuvitella tämänkin radiosoitossa). Parasta aikaa toimii myös, vaikkakin ehkä livenä vielä paremmin. Levyhylly Pelastaa, Ilman Sua, Palava silta (tästä positiiviset Jacksonin Will You Be There vibat), Kaatua kuin puu.. käytännössä kaikki. Ja onhan tuo äänestystuloskin älyttömän tasainen.

  Erittäin raikas levy muutenkin. Ei mitään retroilua vaan ihan aidosti toimivaa kasaria.

  Hienoa nähdä, että Anssi sai uransa nousuun. Muistan vielä muutamia vuosia sitten eräänkin hyväntekeväisyyskeikan (nenäpäivä?) Willissä Wainössä, kun paikalla oli vain kourallinen ihmisiä. Niistä ajoista on noustu. Ja ansaitusti on noustukin, paljon on vaivaa nähty.

  Kiitos. On ilo kuunnella tällaista musiikkia.

 33. Maitohapoilla. Oikeesti. Parempi överit ku vajarit. Tää pelasti mun kevään!

 34. Mahtava levy Anssilta – aiempi tuotanto ei itse asiassa ole kolahtanut muutamaa irtobiisiä lukuun ottamatta aivan täysillä, mutta uuden levyn myötä Anssi sai allekirjoittaneesta uuden fanin. Uskaltaisin nostaa lätyn jopa tulevaksi klassikoksi. Päätösbiisi Parasta aikaa lienee settilistan pakollinen osa nyt ja tulevaisuudessa. Hienoa Anssi, tämän kesän soundtrack on tässä 🙂

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.