Pataässäkilpailun tulokset

| Aiheet: Internet | Kirjoittaja:

On vihdoin aika julistaa pataässäkilpailun tulokset. Haussahan oli saitin uusissa grafiikoissa esiintyvä, joka sivulla näkyvä pataässä.

Tehtävä olikin vaikeampi kuin oletin. Osoittautui nimittäin, että piilotettu pataässä ei välttämättä näy kaikilla näytöillä erilaisista resoluutioista ja asetuksista johtuen. Osalle teistä oikean vastauksen löytäminen oli siis käytännössä mahdotonta. Tästä pahoittelut, tällainen tekninen rajoite ei tullut kilpailua julistaessani mieleen.

Se pataässä, jota haettiin, on jemmattu sivun taustakuvana näkyvän sormenjäljen vasempaan alakulmaan. Tässä erään vastaajan tekemä havainnollistus (ässä näkyy selvemmin, kun klikkaat kuvan suuremmaksi):

Piiloässä

Vastauksia tuli kaikkiaan 215, joista oikeita vastauksia oli 132. Arvoin näiden joukosta viisi voittajaa. He ovat:

Tuomas Aho
Roosa Niva
Elina Alanko
Jenni Räisänen
Maiju Hakola

Aplodit voittajille! Palkintolevyt lähtevät pikaisesti matkaan.

Kommentit

 1. Hahha, ihmekös etten löytänyt ässää tarkasta tiirailusta huolimatta, mun näyttö ei näytä sormenjälkikuvia noin pitkälle 😀 Tuo ylempi vasemmalla reunalla näkyvä sormenjälki rajautuu paljon keskemmältä kuin missä ässä on, ja tuo alempana oikealla oleva taas rajautuu paljon ylempää kuin missä ässä on! Ehkäpä jos olisin etsinyt sivulta, jossa olisi ollut tarpeeksi paljon tekstiä, että tuon alemman oikeanpuoleisen sormenjäljen olisi ollut pakko jatkua alemmas.. Hieman ehkä hatuttaa nyt kyllä 😀

 2. Sama juttu Sannan kanssa, ilmeisesti kyse selaimen asetuksista tjtn.. Kun laitoin firefoxiin ”näytä taustakuva”, ässä paljastui heti.

 3. Sama ongelma kuin edellisilläkin kommentoijilla. Kun napsautteli pari kertaa Ctrl- niin johan tuli pataässä näkyviin.

 4. Onko voittajille laitettu sähköpostia? Mietin vain, kun meitä Jenni Räisäsiä löytyy suhteellisen monta, että olenko minä yksi voittajista vai onko se kenties joku muu.

 5. Voittajien levyt lähtevät heidän ilmoittamaansa postiosoitteeseen. Tsekkasin nyt vielä Jenni Räisäsen sähköpostiosoitteen: näyttäisi olevan sama kuin sinulla. Onnea!

 6. Et viitsisi keksiä jotain toista kilpalua, jossa meillä ”sokeilla”/ ”näytön asetukset persiillään olevilla” olisi mahdollisuudet?! Allekirjoittaneen kohdalla pätee molemmat yllä mainitut….

 7. Ihmettelin jo, onko mun silmissäni vikaa, kun en löytänyt ässää mistään. Mutta vika olikin sitten koneen näytössä. =)

  Kilpailussa muuten hämäsi myös se, että Diskografia- ja Levyarvosteluja-sivuilla oli/on pataässiä tekstin seassa. Itse ainakin ehdin hetken aikaan luulla, että ne olivat kilpailussa haetut ässät, ennen kuin sitten luin säännöt tarkemmin.

 8. Varmaan viis minuuttia kokeilin ettiä sitä! Kun vastaus julkastiin ni tajusin et olin zoomannu pataässän taustakuvasta pois.

 9. Terve Anssi!

  Olin Rukalla ja mahtava keikkahan se oli! Pääsin lopussa koskettamaan Anssin märkää selkää, salaa tietenkin. Antin kanssa kädenläpsäykset. Ehanaa!

  Viljami

 10. Postiluukku kolahti just, ja juoksin heti katsomaan koska odotin sieltä jotain tiettyä. Ja odotus palkittiin, mainoksien seassa oli litteä paketti.
  Levy on jo soimassa ja piristää loistavasti tätä maanantaita ja varmasti monia tuleviakin päiviä.
  Kiitos!

 11. Tere

  Mä en tiedä mitä sanoisi. Mä ennen en pitänyt aua oikein minään, joutavaa ”Nummelee”. Tää uusin sinkku muutti mun mielipiteen täysin. Rokettikundeja, kuitenkin. En fanita kahelina, mutta sulla on nykyisin arvostusta, kansalta. Sitä se elämä tekee, musan tekijöille ja yleisölle.

  ”Levoton tyttö”, se on klassikko. Ei siihen ole mitään sanomista. Vähän kuin ”Get on” tai ”Herra mirandos”, tai mikä tahansa suomirockin klassikoista. Se on tietenkin mun henkilökohtainen mielipide. Mutta monen muunkin, käsittääkseni.

  Hyvää kesää

  Tapio Sipola

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.