Keikkaraportti Aitoon kirkastusjuhlat 7.7.2013

| Tagit: , | Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:

Aitoossa meininki oli todella aitoa ja rempseää. Kirkastusjuhlat ovat ihan oikeat festarit, nimestään huolimatta. Pienen maalaispaikkakunnan bileet, jossa järjestelyt sujuvat, artistit tuntuvat viihtyvän, ja meno on rennon letkeää.

Yhteisössä Yx levoton tyttö kuvasikin jo illan keikkaa todella osuvasti, riehakasta menoa kerta kaikkiaan. Olkapäillä heiluttiin, laulettiin ja huudeltiin biisitoiveita. Anssi valitettavasti joutui levittelemään käsiään ja pahoittelemaan ettei ehditä kipaletoiveita toteuttaa. Keikan aikataulu on niin tiukka. Hetken harras yleisön hiljentäminen Nummelan aikana kuului Kikastumisen juhliin, kuten Anssi ne Facebookissa epähuomiossa tuli ristineeksi. Artistille päivällä sattunut haaveri oikean pikkuvarpaan ja sohvapöydän kanssa ei keikan menoa todellakaan hidastanut. Nyt vedettiin paljain jaloin, mutta entinen vauhti jatkui. Hyppelyä suoritettiin rumpuständiltä ja ilman, ja kitaran kanssa veivattiin jokainen ilmansuunta.

Kaatua kuin puu-kappaletta ei nyt kuultu, joten Anssin tiistaina voittama kitarabattle pokaali jäi hänen vahvistimensa päälle komeilemaan. Illan yleisön jännityksessä pitämiseksi Anssi oli ottanut nyt toistamineen Nummelan introon Suvivirren huuliharpulla soitettuna, joten sitä sopii jokaisen harjoitella ennen keikalle saapumista. Tällä kertaa vain meistä muutama osasi heittäytyä tähän yllätysvetoon. Tiedä vaikka sitä tästä lähin kuultaisiin useammin keikoilla.

Varvasvammaa ei huomaa, artistin lookin kruunaa mustat jalkapohjat
Varvasvammaa ei huomaa, artistin lookin kruunaa mustat jalkapohjat

 

Biisilista

  • Miten sydämet toimii?
  • Milla
  • Puistossa
  • Levoton tyttö
  • Karhun elämää
  • Parasta aikaa
  • 1972
  • Maitohapoilla
  • Mikan faijan BMW
  • Nummela

 

Illan kitarointi positioita
Illan kitarointi positioita

Artisti ja ääni

Taannoin mietiskelin Yhteisössä Anssin äänen muutosta vuosien varrella. Joka keikalla Anssi yllättää äänijänteidensä ulottuvuuksilla. Etenkin biiseissä Puistossa ja  Parasta aikaa äänen värit ja variaatiot pääsevät parhaimpiinsa. Arvostan!

Tää ääniskaala täytyy kokea livenä!
Tää ääniskaala täytyy kokea livenä!

Kuumaa, mutta niin kivaa!

Anssi kertoi hionneensa monta gallonaa, jotain märkää messiaan otsalla helmeili. Yleisössä oli yhtä kuumat oltavat, joten vesi oli poikaa moneen otteeseen keikan aikana. Täysillä sisään ja ambulanssilla ulos tälle rundille lanseeraama metodi toteutui ilman Juhlasalin viereisen Ensiapu pisteen apua. Onneksi, koska vielä on pitkälti kiertuetta jäljellä.

Lopuksi kuvaa Anssin iloisesta ilmeestä, joka kertoo että hän todella viihtyy ja nauttii lavalla olosta. Oli se sitten miten kuumaa meininkiä tahansa. Tämä ”työnilo” välittyy takariviin asti!

Hikinen ja onnellisen oloinen artisti
Hikinen ja onnellisen oloinen artisti