Näin syntyi video: Miten sydämet toimii?

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:

Kävin On The Rocksissa, jossa Anssin musiikkivideolla huolestuneena tuijottava baarimikko annosteli lasiini limesiivuja. Ymmärsin, että tämän videontekoraportin on vihdoin aika päästä päivänvaloon – aika tarkalleen vuosi tapahtuneen jälkeen. Olkaatten hyvät siis:

On keskiviikkoaamu 17.4.2013, töihin lähdön aika ja ulkona peipot laulavat. Vessan peilin mukaan sudin meikkiä naamaan aivan liikaa. Vedän ylleni mustan pitsipaidan ja piukat farkut. Hyppään ruuhkametrosta ulos Kaisaniemessä. Laskeudun On The Rocksin portaat ja samassa aamu hämärtyy punasävyiseksi yöksi. Tänään kuvataan Anssin ”Miten sydämet toimii?” -musiikkivideo.

Lavan edestä löydän Antin ja Villen. Antti ilmoittaa, että vielä ei saa ottaa kuvia, koska häntä ei ole puuteroitu. Herrat johdattavat minut bändin tukikohtaan lavan viereiselle parvelle, jossa Anssi, Saara ja bändin uusi Ketonen, eli Tuomas, lymyilevät. Sulaudun sohvaan parhaani mukaan ja jään tarkkailemaan tilannetta kuin se onnekas kärpänen katossa.

Videon ohjaaja Jukka pyörähtää paikalla ja saan häneltä aanelosen mittaisen käsikirjoituksen. Kukaan bändistä ei tiedä mitä tuleman pitää, joten alan kailottaa ääneen: ”Näemme Anssin näkökulmasta, kun rumpali laskee biisin käyntiin…” Villelle tulee heti paineita. Silmäilen tekstiä eteenpäin. Humalainen nainen tulee Anssin iholle ja läikyttää juomaansa. Kaunis nuori nainen hymyilee Anssille. Eturivin tyttö on tarttunut Anssia kädestä. Nainen istuu sylissä vessassa. Anssi kumoaa shottilaseja ja sammuu baaritiskille. Melko vahvaa tavaraa! Kysyn Anssilta, onko hän ihan varma, ettei halua lukea käsikirjoitusta etukäteen. Anssi pudistaa päätään ja keskittyy tapailemaan sointuja kitarasta Tuomaksen kanssa. Meditointi taitaa olla nyt tarpeen.

Tuomas ja Anssi meditoivat kitaroin.
Tuomas ja Anssi meditoivat kitaroin.

Kun kaikki viisi muusikkoa on puuteroitu, on bändin tiimipalaverin aika. Pääpointtina todetaan, että mustikkapiirakka on hyvää. Anssi ottaa kaverikuvan hänen ja Tuomaksen kitaroista. Antti etsii korvatulpat. Sitten soittajat ovat valmiita laskeutumaan kansan pariin. Lavan eteen on valunut jo avustajien yleisömeri.

Anssi varustetaan heti videon apukuvaajaksi – hänen vyötärölleen köytetään tukala kameravarsi, jonka linssi osoittaa suoraan hänen omaan naamaansa. Artisti pyörii lavalla tilaa mittaillen ja uskoo tästä tulevan ruumiita. Rec-nappi pohjaan, ”Miten sydämet toimii?” ämyreihin ja yleisölle bailausvaihde päälle. Bileissä keskellä outoo porukkaa! Keikkatunnelma on loistava, vaikka bändiä ei ole kytketty vahvistimiin ja DJ soittaa vain yhtä biisiä. Anssi heiluu kamera nenänsä edessä, sitten kamera niskassaan ja lopulta olkapäällään, ottoja ottojen perään. Hikikarpalot taputellaan välillä otsasta pois. Vesi maistuu avustajillekin.

Ohjaaja heiluu keikan eturivissä.
Ohjaaja heiluu keikan eturivissä.

Reilun tunnin keppijumpan jälkeen yleisön laitamille purjehtii hehkuvan kaunis Iina Kuustonen vaaleissa kiharoissaan ja valkoisessa mekossaan. Iinan tehtävä on päästä kyynärpäätaktiikalla eturiviin, josta Anssi nostaa hänet lavalle. Tässä taitaa olla käsikirjoituksen mysteerinainen. Useita kuvakulmia myöhemmin kello on jo kaksi ja lavaosuus purkissa. Bändi ja suurin osa avustajista päästetään kotiin kiitoksien kera. Anssin ja Iinan päivä jatkuu vielä.

Tässä vaiheessa minä vaihdan pitsipaidan raitapaitaan ja livistän oikeisiin töihin. Parikymmentä avustajaa ryhmittäytyy yläkerran baariin, jossa alkaa pian Anssin sisäänmarssin filmaus. Ulkona sateenvarjo ropisee pisaroista ja lätäköt lainehtivat.

Kun palaan puoli kuudelta ja laskeudun portaat kuvauskerrokseen, Anssi saapastelee juuri ohi. Hän tiivistää minulta näkemättä jääneen kohtauksen: ”Istuin pöntöllä.” Miesten vessasta puretaan viimeisiä sähköpiuhoja pois. Taisin missata jotain legendaarista?

Naisten vessassa.
Naisten vessassa.

Filmaus jatkuu alakerran baarissa, jossa kuulemma tarjoillaan vain vettä ja karpalomehua. Anssin kännykässä on kuva hänestä ja Iinasta istumassa vessassa sylikkäin. Anssi tuijottaa yksinäisten miesten joukossa baaritiskillä tätä kuvaa ja poistaa sen. Minut passitetaan DJ-koppiin käynnistämään ja stoppaamaan biisiä naisen riehunnan taustaksi.

Elämän ja kuoleman kysymyksiä baarissa.
Elämän ja kuoleman kysymyksiä baarissa.

Päätähdet siirtyvät ulkoilmaan kuvaamaan viimeiset otokset. Kaikkien yllätykseksi sade on loppunut ja Rautatieaseman yllä hehkuu laskeva aurinko. Ohjaaja saa vision lännenelokuvan tyylistä.

Aivan kuin promokuvassa. Miinus kuvaushärvelit.
Aivan kuin promokuvassa. Miinus kuvaushärvelit.

Anssille vyötetään jälleen kameravehkeet olkapäälle, jotta draamaa voidaan seurata hänen näkökulmastaan. Valtoimenaan aaltoilevat kutrit sidotaan poninhännälle ja peitetään lämpöisellä pipolla. Iina ja Anssi jättävät haikeat jäähyväiset useaan kertaan, kunnes kohtaus saadaan kohdilleen. Sankaritar laukkaa mustankiiltävällä taksilla kohti auringonlaskua ja sankari jää suremaan.

Robottimies jättää jäähyväisiä.
Robottimies jättää jäähyväisiä.

Päivä päättyy puoli yhdeksän tienoossa ja kaikki vaikuttavat tyytyväisiltä. Kukaan ei vieläkään tiedä miten sydämet toimivat, mutta tarinalla on sentään onnellinen loppu!

He saivat toisensa!
He saivat toisensa!

Ja tältä näyttää lopputulos videoformaatissa:

Kommentit

  1. Olet ihana mies….Ei kait sitä muuta tarvii????En ala mielistelee,mut,mä olen tämmöönen fani jonka mies kuoli ja uusin levy meni sit johki muuhun,ehkä hänen lapsilleen,mut en valita! <3

  2. Upea raportti, kiitos Mari. Miten tää aika kiitää, vuosi eteni nopeasti. Kuvauksissa oli todella hauskaa, rento ja iloinen meininki. Kuuma ja jano tuli, mutta lopputuloksesta näkee onnistumisen merkit.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.