Keikkaraportti Kurikka 14.6. 2014 Haku päällä-festari

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:

Keikkaraportointiin kirvoittavat keikkakohteet alkavat usein K-kirjaimella. Nyt vuorossa Kurikka. Haku päällä festarista en  ollut tietoinen, ainakin nimi sai nostamaan omia kulmiani mielenkiinnosta. Itse missasin speed datingin ja muut rakkauden tapahtuman päiväohjelmanumerot, mutta ehdin kuulemaan musiikkirintaman uusia tulokkaita ennen illan ohjelman alkua. Käteeni lyötiin punaisella leimasimella HP, joka oikeutti alueelta kulkuun sisään ja ulos.

Punaisilla, keltaisilla ja vihreillä pinsseillä varustetut kävijät kansoittivat yleisö areenan ja terassin, kun ensimmäinen esiintyjä Antti Railio päräytti show:n käyntiin. Setissä vieraili jopa tuttu freelancer kitaristi Tuomas Wäinölä, jonka vierailua oli ilo seurata. Siitä pieni filmin pätkä raportin lopussa. Hyvin kantavan äänen omaava ja  asuinsijaa Seinäjoella pitävä Antti veti hienon show:n taustajoukkoineen.

Pienen roudaus tauon jälkeen tuttu A. Kelan kokoonpano marssi sisään tällä kertaa ilman Johnny Cashin melodioita ja päräytti setin lentoon ihan uudella kappaleella. Tuo kipaleen pätkä olikin  soinut päässäni jatkuvalla syötöllä koko päivän, joten kuiskasin vierustoverille epäuskoni. Onko tämä se uusi biisi? Kerrankin on huippua osua oikeaan.

Kesän 2014. Kokoonpano taas yhdessä
Kesän 2014. Kokoonpano taas yhdessä

 

Biisilista

 • Uus biisi
 • Milla
 • Miten sydämet toimii
 • Levyhylly pelastaa
 • Levoton tyttö
 • Kaatua kuin puu
 • Karhun elämää
 • Puistossa
 • 1972
 • Maitohapoilla
 • Nummela

Anssin ilmeistä päätelllen ihan kaikki ei mennyt pilkulleen uutta tuotosta esitettäessä, mutta väki oli innoissaan ja säkeistöt korvamadon veroisia. Itseäni miellytti illan setissä eniten Levyhylly pelastaa ja Maitohapoilla kappaleet jo levytetyistä. Maitohapoilla on yksi kesäisimmistä kappaleista Anssin tuotannosta ja festarikesää polkaisemaan käyntiin Leyhylly pelastaa sopii itseoikeutetusti.

Kaatua kuin puu kitarabattle:ssä ei nyt kamppailtu nyrkein pokaalista vaan sujahdettiin suoraan yhteiskitarointiin. Siitä videotallennetta raportin lopulla.  Itse jäin kaipaamaan encoren jälkeistä biisiä Palava silta. Yleisö huusi bändiä palaamaan Nummelan jälkeen vielä estraadille, mutta tilalle saatiinkin DJ nyt sonnustautuneena tuulta pitävään pitkähihaiseen. Nimmari jonossa värjotellessä astui radio Yle X:n aalloilta tuttu DJ Matti Airaksinen soittamaan Parasta ennen hittejä.

Joskus joutuu vähän rypistään.
Joskus joutuu vähän rypistään.

Saara palasi koskettimien taakse

Kosketinvirtuoosi Saara on palannut kokoonpanoon ja taas on vanha jengi koossa! Saarasta ei näy kuin hehkumisen merkkejä ja hiuksetkin ovat saaneet uuden lyhyemmän muodon. Harmikseni Saaraa valitettavan vähän näkyi setin aikana, koska leveäharteinen basisti useimmiten peitti näkyvyyden. Sain kuitenkin biisien välissä napattua k.o kuvan, joten todistetusti Saarakin on taas mukana.

 

Saara ja Antti
Saara ja Antti odottavalla kannalla.

 

Villen savuavaa rummutusta
Villen savuavaa rummutusta

 

Anssin hiukset valtoimenaan
Anssi hiukset valtoimenaan

 

Viilenevästä illasta huolimatta väki syttyi laulamaan mukana. Setissä tarkkakorvainen kuuli ajoittaista haparointia, mutta kaikki ei heti solahda kohdilleen kun keikkatauosta on aikaa. Tänä iltana ei tarvittu tuulikoneita. Anssi on hommannut langattomat soitin vehkeet, joten hyppelehtiminen lavalla oli lennokasta.

Ilta oli valoisa ja matkan majapaikkaan valaisi täysikuu. Mitä muuta voi rakkausfestarilta toivoa.