Oluset festivaali, Iisalmi 10.6.2014

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:
Kelan komppania
Kelan komppania
Kitara battle
Kitara battle

Iisalmessa aurinko paistaa taivaan täydeltä, ihan häikii. Olvin tehtaan vieressä on Oluset festivaalialue. Kello kuusi portista saa luvan mennä alueelle. Ennen tätä on jo jokusen aikaa kuulunut sound checkiä; Kaksi sisarta, uutta biisiä ja Ilman sua. Kun lavalta alkaa kuulua tissit NRJ:n radiojuontaja Tuija Pehkonen kuuluttaa Kelan komppanian lavalle. Jostain olutteltan uumenista alkaa ihmisiä valua paikalle tätä ihmettä todistamaan. Aurinko paistaa suoraan lavalle ja lavalla säteillään välittäen lämpöä yleisöön vähintään yhtä kirkkaasti.

Aurinko itse
Aurinko itse

Ehtoinen kattaus: Uusi biisi, Milla, Puistossa, Kaksi sisarta, Levoton tyttö, Kaatua kuin puu, Karhun elämää, Aamu, 1972, Maitohapoilla, Nummela ja tässä kohtaa bändi poistuu näkyvistä Iisalmelaisyleisö huutaa LISSEE, saamansa pitää vielä kaksi kappaletta Miten sydämet toimii, Mikan faijan BMW. Biisilistaa noudatetaan uskollisesti alusta loppuun asti. Anssi laulaa:”Pitäis välillä elää, mennä kuuntelee jotain bändii..” Tää uus nimetön biisihän kuullostaa kerta toisensa jälkeen aina vaan paremmalta. Villen uutukaiset bling bling rummut nään nyt livenä ekaa kertaa, näkyisivät toki paremmin, jos lava ois noilta kohin ollu korotettu, mut ei tällä erää ei ollu raiseria. Rumpalin sooloilusta saamme nauttia esim. Maitohapoilla biisin aikana. Kuorolaulu raikaa, Anssin sanoin kuorolauluhan on syntyjään Iisalmesta ja tää on tietty fakta. Esiintymisen jälkeen jonotan monen muun lailla Anssin nimmaroitavaksi. Oluita on tarjolla paljon erilaisia teeman mukaisesti, pienpanimoiden tuotteita saa myös nauttia. Anssin jälkeen esiintyy Pauli Hanhiniemi. Jään kuuntelemaan. Yleisöstä bongaan Anssin, tölkki kädessään, olisko ollu jotain alkoholitonta olutta. Kohti hotellia lähtiessä taivaalla mollottaa täysikuu. Suihkussa käynti on yllättävän haastavaa, kun ei halua pestä kättään ettei vaan nimmari häviäisi näkyvistä, vaikka jäähän tästä pysyvä tallenne muistona sisimpään ja sehän ei kulumallakaan poistu. Huomenna pakko mennä Joensuun keikallekin, tää vaan on niin parasta.

Nummela
Nummela