Suloisesti rock Ilosaari 11.7.2014.

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:

ILO kaik

Todennäköisesti näitä raportteja raapustaessa oon alkanu jo pahasti toistaa itteeni, koittakaa nyt vaan elää sen kanssa, sula mahdottomuus on olla hehkuttamatta, kun on saanut olla mukana ihan parhaassa.

Anssi ensimmäistä kertaa Ilosaarirockissa. Suloklubi, tähtiteltta esiintymisvuorona ensimmäinen. Klo 18 Anssi Kela lukee screeneillä lavan molemmin puolin. Näyttää valtaisalta sirkusteltalta ja mikä parasta satoi tai paistoi tuo meitä suojaa sään haittapuolilta. Portit alueelle aukeaa klo 17, suuntaan kohti lavaa ja matkalla näkyy jo sen verran väkeä, et jos eturiviin mielii kannattaa siihen linnoittautua hyvissä ajoin.

Lavalle nousee yleisön huutosäestyksen saattelemana mustiin pukeutunut joukko valmiina meitä viihdyttämään ja kiihdyttämään. 60 min. on luvattu keikan kestoksi. Ilahduttavan paljon ihanaa tuohon aikaan on mahdutettu. Seuraavassa kuvassa ennakkosuunnitelma sulosoinnuista joilla yleisö ilostutetaan Suloklubilla, Ilosaarirockissa.

ILO 301
Biisilista

Ilosaaressa esitetyt: Uusi vielä nimetön biisi, Milla, Puistossa, Miten sydämet toimii, Levoton tyttö, Kaatua kuin puu ( lyhyt versio sisältäen kitarabattlen), Karhun elämää, Jennifer Aniston, 1972, Maitohapoilla, Nummela.

Kuuntelen mielenkiinnolla viereistä nuoren parin keskustelua ennen keikan alkua. Tyttö hehkuttaa kuinka hän on jo vuosia halunnut nähdä Anssin livenä, poika sanoo kuinka noloa, että hänet on ”pakotettu” Anssin keikalle vieläpä eturiviin. Mielessäni mietin: poika, poika et vielä tiiä mistään mitään, kohta näät mistä kana pissii. Ja niin kuin yleensäkin aina (heh), niin nytkin olen niin oikeessa. Pojan ilmeet keikan alkaessa, konsertin edetessä ja lopulta päättyessä (raivoisiin suosionosoituksiin muuten) oli ihan maksamisen arvoiset, taisi nyt nolottaa mitä tuli suusta päästettyä ilmoille. Anssi selvästi vakuutti vaikuttavalla esiintymisellään, loistavaa. 

Ilotilutusta
Battle

Seuraavan päivän uutisista voi lukea Sulo klubin tehneen yleisöennätyksen, ollen ensikertaa historiansa aikana loppuunmyyty. Tästä voi päätellä jotain ihmisten-, äänen- ja tunnelman määrästä joka tuonkokoisesta yleisöstä lähtee. Joensuu on revetä liitoksistaan kun bändi on elementissään ja miksei olisi, kaikki on kohdallaan.

Karhun elämää
Karhun elämää

Kesken sydäntä pakahduttavaa esitystä Villen rumpukapula halkoo ilmaa päätyen eteeni aidan toiselle puolen. Järkkäri ton yleisöön ojentaa ja joku eturivin onnekas fani sen itselleen haalii.

Jälleen kerran ottamani kuvat on ihan mitä sattuu ja vaikka ois just oikeesta hetkestä saanu napattua foton, niin eikös se kuitenkin oo jokseenkin tunnistamatonta pikselimöhjöä. Esim. Anssin ilmoille truuttaama vesisuihku Nummelan päätteeksi oli hieno livenä mut ottamassani kuvassa jotain ihan muuta. Hyppyjäkin ois kiva saada ikuistettua, kun niitäkin tällä keikalla näkyi useampi. Toivottavasti joku muu on ikuistanut kameralleen noita helmiä ja vielä jakaa ne vaikka täällä yhteisössä, anyone?

Jennifer Aniston
Jennifer Aniston

Juonto on sonnustautunut kypärään (ja syystäkin) suojautuakseen yleisön reaktiolta ilmoittaessaan, et joo Anssi on stara, mut nyt loppui esitys ja alkaa roudaus, et pysytään aikataulussa. Seuraavana vuorossa on Pariisin kevät ja Eput.

Ennen alueelta poistumista jään vielä kuuntelemaan kun n.8000 henkeä joikaa: ”Mulla tyttö on kuinka häntä rakastankaan, niin helposti pelkää hän, etten palaisikaan mä häntä rakastamaan…”, ” Älä mene njet njet, mennessäsi sydämeni viet…”

Olkoon jalat rakoilla ja ääni käheenä, kun taivallan halki täysikuun valaiseman kesäyön, oon ilolla täytetetty kuitenkin. Anssia lainaten: sulimmat kiitokset.