Ihku Anssia x2

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:


image

Lapissa oomma. Tanssilattia täyttyy Anssia oottelevista. Ennen varsinaista odotuksen palkitsevaa osuutta kuulemme musan jytkettä, jonka tahtiin moni hytkyy. Ilokseni erotan Alice Cooperin Poison biisin, Roxettea ja Madonnaa, tosin näistäkin kuullaan omanlaisensa konemusaversiot. Dj pyytää väkeä rauhoittumaan Anssi kun on liikenteessä ilman bändiä. Artisti tarjoilee meille perjantai illan iloksi: Kaksi sisarta, Miten sydämet toimii, Milla, Karhun elämää, Levoton tyttö, Mikan faijan BMW, Älä mene pois, 1972, Aamu, Superkuu, Radio Ga Ga, Nummela, Puistossa, Parasta aikaa.

image

Bar Ihkussa, Levillä yleisön  joukosta löytyy komedienne/koomikko jos toinenkin. Menossa on seitsemäs vuosi, kun Levillä järjestetään Staalon teatterifestit. Moinen tapahtuma selittänee Ihkuun saapuneiden näyttelijöiden määrän.

image

Discoilua siivittävä musa on lauantaina perjantaita rauhaisampaa. Ihan pakko heilua musan mukana, kun kuuluu niinkin mukavia klassikoita: Maniac on the floor, Rainy day, Michael Jacksonia… Nämähän on samoja mitä Pressan keikkaa ennen soi. Jokseenkin klo23 Anssi astelee estraadille huudon ja taputusten säestämänä.

Lauantain keikalla kuullut ja jotain muistikuvia: Matkalla Alabamaan, Anssi: ”tää on tämmönen koeponnistus”. Milla, Miten sydämet toimii, Karhusaari, Laulu petetyille. The River ( tätä ei oo aiemmin esitetty Anssin toimesta) Brucen synttärit noteerattiin näin ja Anssin ääni on jotain mahtavaa, sopi niin täydellisesti tähän!!! Levoton tyttö, Jennifer Aniston. Parasta aikaa, Anssi:” en tarkoita pelkästään tätä hetkeä vaan viimeisintä paria vuotta jonka aikana oon löytänyt itseni ja yleisöni”. 1972, Mikan faijan BMW. Älä mene pois, Anssi:” tämän esitän teille mitä suurimmalla kernaudella”. Kaksi sisarta, Nummela, Karhun elämää, Puistossa hidas ja nopea versio. Milla improvisaatio a’la Niina Lahtinen & Pirjo Heikkilä, tässä Anssi pyysi eturivissä hilluneita näyttelijättäriä lavalle avustamaan ja antoi tehtäväksi improvisaatio esityksen Milla kappaleesta; hulvattoman hauskan version aikana Niina huuteli yleisössä olleelle Joonas Nordmanille: ” Sä Joonas oot se lyhin tikku, varmaan jotain 150..” 1972 uudestaan nopeasti esitettynä sai kuulijat riehumaan hullun lailla. Paranoid pätkä. Encoren aikana laulaja vaadittiin takaisin lavalle huutaen kuorossa: Anssi on rautaa!

Puhelimen ääni mut vetää arkeen takaisin (yleisö: prrr!)
Puhelimen ääni mut vetää arkeen takaisin (yleisö: prrr!)
image
Touhuja pienen pojan katselee
Poika löytänyt on simpukan kuoren
Poika löytänyt on simpukan kuoren
Sitä vakavana kuuntelee
Sitä vakavana kuuntelee

Rautaisannos Anssia kestää yli kaksi tuntia. Jään hetkeksi tanssimaan lavan eteen, jossa kiemurtelevat ja lavan kaidetta nylkyttävät Niina Lahtinen, Pirjo Heikkilä ja Sanna Stellan. Dj: n kommentti: ” älkää häiriintykö lavan edessä tanssittavasta eroottisesta tanssista tai vähän niin kun”.