Nostalgiasta ja korvamadoista

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:

Kun uuden levyn on ottanut voimakuunteluun, kestää pari päivää että korvamatoradio ehtii kyytiin mutta nyt ollaan siinä vaiheessa että mieleen putoilee yllättävinä hetkinä yllättäviä pieniä musiikillisiä palasia. Eilen duunissa taisi melkein jokainen uuden levyn biisi käväistä päässäni vuorotellen ja kotimatkalla kävin mielessäni läpi Tanssilattialla -biisin sanoitusta. Illalla nukkumaan mennessä korvamatoradio soitti Nahkaa ja luuta repeatilla, ja aamulla herätessä ekana päässä oli joku lyhyt riffi, jota piti hetki kelata ennen kuin tunnistin, että se on tietenkin Tyhmästä kuusta ja seuraavaksi ko. biisistä soikin jo pidempi pätkä.

Koska kyseessä on nostalgialevy muutenkin kuin nimeltään, on luonnollista että näistä biiseistä tulee mieleen välillä muidenkin artistien musiikkia. Brucen Secret Garden (1995) tietenkin, sitähän ajattelin jo siellä ennakkokuuntelutilaisuudessa, mutta välillä korvamatoradio pääsee yllättämään. Koska en ole mikään kasarilapsi kuten levyn tekijä tai tämän levyn pääasiallinen (?) kohdeyleisö, minun nostalgiatakautumani näyttävät pääosin nousevan edelliseltä vuosikymmeneltä.

Ei tietenkään ole mikään ihme että Bee Geesin Night Feveristä (1977) on viime päivinä soinut välillä pätkä korvamatona, siinähän oli discoa ja falsettilaulua kolmen kaunisäänisen veljeksen voimin, mutta ilmeisestikin pelkkä ajatus lentokoneesta kaivoi jostain historian hämärästä esille Tinnin ja hänen ainoan hittinsä Lentoon (1979) ja kun juuri kuuntelin biisin YouTubesta, huomasin että osaan edelleen kaikki sanat ulkoa. Noh, Hectorin hyvä sanoitus, ei siinä mitään, mutta ei ole ihme että nykyään asiat jäävät hitaammin päähän kun on onnistunut aikoinaan täyttämään muistinsa vapaat paikat kaiken maailman käännöshiteillä…

Joo, ei mulla muuta. Kirjoittelen varmaan Nostalgiaa-levystä jossain vaiheessa lisää ajatuksia, tässä vain tällainen vappuinen välipala. Mutta hei, menkää te muutkin hetkeksi Lentämään Tinnin kanssa takaisin seiskytluvulle! Jaettu korvamato on kaksinkertainen ilo.
http://www.youtube.com/watch?v=Fc6UQK86nWs