Nostalgiaa -gallup

| Aiheet: Yleistä | Kirjoittaja:

Kiinnostaisi tietää, mitkä uuden albumini kappaleet ovat erityisesti mieleesi. Kerro minulle! Äänestä allaolevasta gallupista kolmea suosikkibiisiäsi. Äänestystuloksella voi olla merkitystä keikkojen settilistoja suunniteltaessa — nyt saat siis olla päättämässä yhteisistä asioista. Arvostan panostasi. Kiitos.

Mitkä ovat kolme suosikkiasi Nostalgiaa -albumilta?

Katsele tuloksia

Loading ... Loading ...

Kommentit

 1. Mihin tahansa paitsi Helsinkiin kolisee ku metrihalko otsaan.

 2. ”Piirrä minuun tie” iski heti ekalla kuuntelukerralla. Mun biisi.

 3. Hieno ja monipuolinen levy. Pidän erityisesti kappaleista huomaatko mitä sait aikaan, viimeinen yö, kuolleen miehen kitara ja tyhmä kuu sekä tietenkin nostalgiaa. En vaan harmikseni ole vielä saanut fyysistä levyä käsiini, spotifyllä mennään, mutta kyllä se levy vielä jostain kaupasta lähiaikoina löytynee.

 4. No niin…rajalliset taitoni tulevat vastaan.
  En siis älyä miten äänestää kännykällä.
  Suosikit ovat kuitenkin selvät:
  Kuolleen miehen kitara
  Piirrä minuun tie
  Tyhmä kuu

  Kommenttia biiseistä
  Piirrä minuun tie sanon, että se on kaunein biisi maailmassani. Voi mikä tunnemyrsky kun kuulin sen levyltä kaikessa rauhassa. Se vei minut suoraan vuoteen 81 jolloin olin hyvin nuori ja löytänyt oudon planeetan jonka Tyhmä kuu olen edelleen kaikesta huolimatta. Ja toi kitarajuttu olikin jo selvä…mulle terapiaa ehkä soittajan tytär saa alkaa soittamaan tuota mittaamattoman arvokasta soitinta.

  Mutta jos tuo äänestys jotenkin mulle avautuisi

 5. Muutaman ensikuuntelun jälkeen hengästyttää tavaran määrä, joka jokaisessa biisissä on. Joihinkin kohtiin vähän vähempi olisi tuonut rauhaa ja ilmaa keskittyä paremmin itse biisiin. Nyt tulee kuunneltua liikaa yksittäisten soittimien kuviointeja.

  Yleisilme kuitenkin positiivinen. Jatkan kuuntelua ja koitan löytää metsän puilta. Palaan top-biiseihin myöhemmin.

 6. Olipa vaikea valita vain kolme parasta! Tanssilattialla ja Viimeinen yö nyt olivat ihan selkeitä, mutta Tyhmä kuu ja Kuolleen miehen kitara joutuivat tovin vääntämään kättä keskenään kolmospaikasta.

  Rakastan jokaista albumiasi, mutta Nostalgiaa on yliveto, parasta ikinä. Hienointa on se, että albumi pakottaa minut joka kerta tanssimaan, vaikken edes pidä tanssimisesta saati ole siinä hyvä. Tällä saattaa siis olla merkittävät kansanterveydelliset vaikutukset, jos muutkin epäliikunnalliset ihmiset tuntevat pakottavaa tarvetta nousta sohviltaan ja liikuttaa raajojaan musiikin tahtiin!

 7. Keikalla haluaisin kuulla Kuolleen miehen kitaran, Viimeisen yön ja Piirrä minuun tien. Radiosoittoon sopii parhaiten Viimeinen yö, Nostalgiaa ja Mihin tahansa (paitsi Helsinkiin). Kokonaisuudessaan vahva levy, ehkä jopa parempi, kuin edellinen.

 8. Tein arvioni yhden kuuntelukerran perusteella. Se voi muuttua useamman kerran kuunneltuna. Lisäksi Unohdin kiireessä kokonaan Nostalgiaa eli nimikkokappaleen. Se menee kolmen kärkeen. Piirrä minuun tie on kaunis rakkauslaulu ja Kuolleen miehen kitara hyvä.

 9. Minusta on kyllä loistavaa, että levy alkaa toiseksi parhaalla ja päättyy parhaaseen biisiin.

  Ehkäpä Anssi vois ottaa gallupin huomioon myös sinkkubiisejä valittaessa.

 10. Tanssilattialla on mestariteos! Sitä kuunnellessa siirtyy kuin huomaamattaan ajan madonreiän kautta 90-luvun alkupuolen diskolattioille.

 11. Tulipa mieleen, että Kuolleen miehen kitara -biisin keskivaiheille vois kehittää osuuden jossa kunnioittaa jollain soolonpätkällä vasta edesmennyttä B.B. Kingiä, tai ehkä muitakin legendaarisia heppuja vuorollaan. Varsinkin kun Tuomas näyttää soittelevan melkein samanmoisella kitaralla kuin itse B.B.

  En kyllä tiedä kuinka paljon tai vähän olette bluesmiehiä ja naisia, mutta silti…

 12. Tai jos ei kokonaista osuutta raaski kehitellä, niin ihan vaan sinne tänne sinne Kuollen miehen kitara -biisiin sekaan vaihteleva määrä lainattuja likkejä kitarasankareilta, jotka sitten itse kukin tunnistaa tai ei.

  Kaikuja menneestä…

 13. Levyn ehdoton suosikki on mihin tahansa (paitsi Helsinkiin) jota kuolasin jo ennen kappaleen kuulemista. Mahtava ajatus ja loistava toteutus! Toinen lemppari on kuolleen miehen kitara, joka on jotenkin todella rehellinen biisi ja ehkä eniten sitä mitä sinulta artistina osasin odottaa. Kaiken kaikkiaan mahtava levy ei yhtään biisiä, josta en pitäisi 🙂 (eikä kyllä muutenkaan repertuaaristasi semmoista löydy!)

 14. Eipä ole yhtään biisiä mistä en tykkäis.joskus jotkin rauhalliset balladit siun äänellä saa rauhaisan olon.surussa lohduttaa .kiitos Anssi kun musiikkia teet!

 15. Kuolleen Miehen Kitara- Biisin kuulin ekaa kertaa juuri samalla kun luin uutisen B.B Kingin poismenosta. Ravisteli suuresti. Mihin Tahansa (Paitsi Helsinkiin) biisin ”DuranDuranismi” sai suupielet ylöspäin ja Rio lp täytyi kaivaa naftaliinista. Yleensäkin tätä Kelan uutta levyä kuunnellessa kokee juuri sitä mitä jo nimi lupaa: Nostalgiaa (in a good way)

 16. 1. Kuolleen miehen kitara on kyllä erittäin hyvä biisi. Sanoituksia kuunnellessa tulee fiilis että tässä on oikeasti kertomisen arvoinen tarina, sanoilla on oikeasti merkitystä päättömän helinän sijaan, ja heti ensimmäisellä kerralla se pysäytti allekirjoittaneen. Nyt seuraa se kuuluisa mutta: biisi on vähän semmoinen rakenteeltaan että se ei välttämättä sovi ihan kaikkiin live-vetoihin. Toimisi varmasti erinomaisesti klubikeikoilla, mutta isolla ulkolavalla on vaarana että tunnelmaan ei päästä ihan täysin kiinni, mutta laitoin biisin listalle koska se on kuitenkin levyn parhaita biisejä.

  2. Tanssilattialla! ”Jos tahdot mä näytän, kuinka taikasauvaani käytän” Ahhah, loistavaa! Ensimmäistä kertaa kuulin biisin bussissa ja kanssamatkustajat ovat varmaan ihmetelleet jos ovat sattuneet samaan suuntaan vilkaisemaan, kun hymy nousi niin leveästi 🙂 Ehdoton must keikoille!

  3. Nahkaa ja Luuta. Oikeesti, tämä settilistalle ja hymy basistin ja kansan huulille. Ihmetyttää miten tämä oli saanut tähän mennessä melko vähän ääniä, sillä toimii todella hyvin. Pään nyökyttelyä ei voi lopettaa.

  Nämä biisit ovat tällä hetkellä (vain muutaman kuuntelukerran jälkeen) meikän top3, ja kaikki ovat jollain tapaa saaneet jotain tunteita heräämään normaalia voimakkaammin, olkoon ne sitten tanssijalan vipatusta tai pohdintaa musiikin merkityksestä. Hyvää työtä.

 17. 1. Viimeinen yö. 2. Piirrä minuun tie. 3. Nostalgiaa. Vaikuttaisi olevan Anssin paras levy, 9 todella hyvää biisiä. Ainoastaan Nahkaa ja luuta ei kolahda yhtään ja tulee hypättyä yli.

 18. Äänestys tehty. Kiinnekohta on Mihin Tahansa, joka on kappaleena hillittömän vastustamaton. Yleensä olen ollut suuressa äänessä erään nettilehden sivuilla tai naamakirjan puolella lukuisien levyjulkaisujen yhteydessä, mutta tällä kertaa en teekään niin. Olen vain nautiskellut tästä levystä, tilannut levykaupasta muutamia hyllystä puuttuvia kasarilevyjä ja antanut muiden hoitaa meuhkaamisen. Yhtä seikkaa olen kuitenkin pohtinut. Miksi levyllä ei ole kaupungin yössä yksinäisenä viiltävää saksofonisooloa, joka kuuluisi ehdottomasti vallitseviin musiikillisiin teemoihin?

 19. Ekan kuuntelukerran jälkeen mieleen jäivät Tyhmä kuu ja Mihin tahansa paitsi Helsinkiin sekä Piirrä minuun tie. Nostalgiaa on kanssa tosi hyvä. Tokan kuuntelukerran jälkeen olisin voinu äänestääkin jo sitten kaikkia, jotenki pääsin mukaan koko setin huippuuteen. Onko ketään muuta hämännyt tuon Nahkaa ja luuta biisin selvät Karri Koira vibat? Ihan samantyylistä tuo laulu ja Karri Koiran biiseissähän hoetaan myös aina että ”oon sun koira” jne. Tämä ei siis ole huono asia, mutta jotenki tosi tosi vahvasti pomppasi miulla korvaan 🙂

 20. Vaikka viihdealalla työskentelenkin ja mielestäni olen kuullut ja nähnyt kaikki mahdolliset variaatiot kaikesta mahdollisesta, en häpeä myöntää, että Nostalgiaa on eräs parhaimmista 2010-luvulla kuulemistani suomalaisista levyistä. Tässä on niin monta täysin överiksi mennyttä vetoa, ettei niistä voi muuta kuin digata; näistä voi mainita helposti esimerkiksi biisin ”Nahkaa ja luuta”.

  Yritän tässä epätoivoisesti kyhätä kokonaiseksi lauseeksi sanat: helvetin hienoa työtä, Anssi!

 21. Aika hauska nähdä Tanssilattialla kärjessä, erittäin ”hauska” ja menevä kappale. Omat suosikit tietysti ”Nostalgiaa”, ”Piirrä minuun tie” ja ”Huomaatko mitä sain aikaan!”. Näille kaikille on yhteistä se, että ehkä aiheuttivat suurimmat hymyt ja fiilikset. En kyllä tiedä voiko levyltä heikkoa lenkkiä sanoa, vaikka en kauheasti ”Tyhmästä kuusta” tykännytkään. Hienoa kasarifiilistelyä ja uppoaa täydellisesti, mainittakoon vielä viime levysi kappale ”Parasta aikaa”, joka oli juuri sellainen joka iski luihin ja ytimiin, yksi kaikkien aikojen suomalaisista suosikeistani, hymyilyttää ja aiheuttaa vilunväreitä joka kerta.

  Levyä en vielä omista, olisi kiva tietää milloin vinyyli julkaistaan, sillä sen kyllä hankin.

 22. Tanssilattialla -kappale on aivan ehdottomasti kuultava keikoilla. Tänään bongasin sen hississä puhelimen soittoäänenä.. Hissimatkalla kuului jonkun taskusta ”Jos tahdot mä näytän, kuinka taikasauvaani käytän. Luen loitsun, sä oot mun. Kaikki toiveesi täytän…” Ei ollut yhtään myrtsiä ihmistä siinä hississä enää tuon jälkeen. Todellinen hyvänmielen biisi <3

 23. En ymmärrä, miksi Teit musta viisaan ei kolahda lainkaan äänestäneille! Mun mielestä kuuluu levyn Top 3 -raitoihin Tanssilattialla ja Piirrä minuun tie -biisien ohella. Biisissä erittäin tarttuva melodia, joka mulle tuo mieleen Phil Collinsin, ainakin. Johtuuko epäsuosio sanoista? Harkitse Anssi vakavasti, josko kuitenkin ottaisit biisin keikkalistalle. Näkyy Tavastialla!

 24. Jaakko: Voihan se olla, että se vaan jää monilla just siihen TOP 3:n ulkopuolelle. Mun listallani se on ehkä 5. paras.

 25. Moi Anssi!

  Halusin vain sanoa, että ”Kuolleen miehen kitara” on yksi parhaista kappaleista, joita olen ikinä kuullut.
  Vastaavan tunteen aiheutti viimeksi vuosia, vuosia sitten niinkin vaatimaton teos kuin Myrskyluodon Maija. Joten kovassa kastissa painitaan.
  Kuolleen miehen kitaran soolon soundi on jotain niin samettista. Sooloa voisi kuunnella päivätolkulla kyllästymättä. Ja oikeastaan olen tehnytkin niin.

  Muutenkin olet levy levyltä parantanut laulantaa ja sävellyksiä. Hienoa, tinkimätöntä työtä musiikin ehdoilla.

 26. Mielestäni parhaat valinnat seuraaviksi singleiksi ovat Viimeinen yö ja Mihin tahansa (paitsi Helsinkiin). Noita kahta kappaletta olen kuunnellut selvästi eniten Nostalgiaa albumilta. Omaan korvaani ainakin näissä kuuluu vahvaa hittipotentiaalia.

  Mikäli Nostalgiaa albumille haluaa pitkää ikää niin noilla lähtisin seuraavaksi liikenteeseen. Sen jälkeen jää varmasti vielä kysyntää heittää se neljäs sinkkukin jostain biisistä ilmoille.

 27. Hei!
  Koskaan aikasemmin en oo kenenkää artistin sivulle tullu vartavasten etsimään mahdollisuutta päästä kommeintoimaan levyä, mutta Nostalgiaa-levyn kahteen kertaan kuunneltuani en voinut muuta kuin tulla antamaan kirjalliset kehuni mahtavasta levystä. Levy on mielestäni upea nii instrumentaalisesti kuin laulunkin osalta, ja läpi levyn vaeltavat siistit basso-leikittelyt saavat erityismainintani. Funk-sävytteiset biisit olivat erityisesti mieleeni, mutta koko levy on kerrassaan viihdyttävää kuunneltavaan. Odotan innolla, että pääsen kuulemaan biisejä kesän aikana livenä.
  Tsemppiä kesään!

 28. Ei liity ihan asiaan, mutta nuo postaukset vain elämää kuvauksista mitä Anssi on tehnyt niin toimii kyllä mielestäni loistavana markkinointina sarjalle. Itse ainakin pidin ja ehkä hieman vieläkin pidän osittain tylsänä tuota artisti kattausta, mutta nämä postaukset hieman lisäsivät mielenkiintoa. Toki mukana on yksi oma suosikki Sanni ja sitten Kelan musaa on tullut jonkin verran enemmän myös kuunneltua ja Tuiskulta ja Vilkkumaatakin ja muutama JVG:n kappaletta, joten siinä mielessä tuttua.

  Toisaalta en ollut ihan liekeissä edelliskauden valinnoistakaan, mutta kausi osoittautui lopulta erittäin mahtavaksi. Ja komppaan muita, että biisejä/ biisivalintoja ei tulisi julkaista etukäteen tai ainakaan yhtään siinä määrin mitä aikaisempina kausina on tehty.

 29. Mun on ihan pakko sanoo että mulle tulee nostagiaa-levyn kuolleen miehen kitara-kappaleesta vähän samanlainen tunne ku edellisen levyn Levyhylly pelastaa-kappaleesta, maailmanlopun tunnelma. Mun mielestä Nostalgiaa-albumin parhaat kappaleet on: Viimeinen yö, Mihin tahansa paitsi Helsinkiin ja Piirrä minuun tie, äänestin niitä.

 30. Olen kaikessa mukana vasta ”toisessa aallossa”, joten nyt voin kommentoida tätä. Kelan uusin levy on aivan mahtava kokonaisuus niitä nostalgisia tunteita herättäviä kasarisoundeja, jotka on mestarillisen taidokkaasta sävelletty, tuotettu, sekä ammattitaitoisesti soitettu. Lisäksi biisit on höystetty etevillä lyriikoilla, joissa on sanomaa joihin samaistua ja jotka voi kuulija helposti allekirjoittaa. Erityisesti mainittakoon minulle kolahtavat ja sykähdyttävät biisit ”Tanssilattialla”, ”Tyhmä kuu”, ”Teit musta viisaan”, ”Viimeinen yö”, ”Huomaatko mitä sait aikaan” ja ”Mihin tahansa (paitsi Hki:iin)”. Maestro A.Kela on ehdottomasti Suomen kovimpia biisintekijöitä, erottuen siitä viiden hengen porukasta edukseen myös maagisen taidokkaana muusikkona. Hatun nosto ja nöyrä kumarrus, Suomen musiikkikaarti on saanut uuden, elävän, legendan.

 31. Ihana levy ja kaikki biisit hyviä. Omia suosikkeja kuitenkin Viimeinen yö ja Tyhmä kuu.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.