Keikkaraportti Ähtäri 29.5.2015

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:

Harjusalmi, Kelalammi, Kolhonsalmi, Kekkonen (saari), Haitonsalmi, Matalasalmi, Ahtaansalmi, ja viimeisimpänä Karansalmi. Ei tullut taipaleella aika pitkäksi näitä rasteja kohdatessa. Matkalla oli monta mahdollisuutta toteuttaa bändin ideoimaa keikkamatka perinnettä taputtaa käsiä ohittaessasi kahta vesistöä molemmin puolin.

Ähtärissä pääkadun varrella sain hiukan arpoa mistä juuri oikean numeroinen baari löytyy, vain pub 51 loisti raitilla. Perinteisiä keikkajulisteita ei oltu ripustettu lähistölle tienviitoiksi mikä olisi helpottanut suunnistamista. Ravitsemusliikkeen sisuksissa ei tarvinnut kauan odottaa, kun odottamani salmi eli bändi basisti Karisalmi purjehti paikalle. Tällä kertaa hän oli sanaton kohdatessamme.

 

Basisti Karisalmi peilipallon katveessa
Basisti Karisalmi peilipallon katveessa

 

Muutama pöytäryhmä oli kansoitettu, ja discossa dj soitti tanssilattialla pyörähdeltävää musiikkia. Keikan alkuun oli 45min. Sain pitää asemia lavan tuntumassa pitkän tovin, kunnes ihmisryppäät alkoivat lähestyä sitä.
Keikan alkumetreiltä lähtien artistiin ja lavan reunaan pidettiin kunnioitusta osoittava väli. Käytäntö, johon en ole aiemmin törmännyt.

Rautaisena viihdyttäjänä ja esiintyjänä Anssi bändeineen aloitti ahkeran työn yleisön hurmokseen saattamisesta. Lavashow oli energinen  ja Tuomas otti pientä riskiä kuin nuoralla tanssien soittamalla Mikan faijan BMWn  lavan reunana toimineella kapealla kaiteella.
Nummela loi sävelillään tuttua turvallisuutta yleisön ja artistin välille. Mikan faijan BMW sai kuuntelijat tulemaan liki lavaa ja iloisin rytmikkäin kädenheilutusten saattelemana setti sai päätöksen.

 

Artistilla tähtäimessä yleisön valloitus.
Artistilla tähtäimessä yleisön valloitus.

 

Biisilista:

 • Tanssilattialla
 • Milla
 • Miten sydämet toimii?
 • Puistossa
 • Viimeinen yö
 • Karhun elämää
 • Tyhmä kuu
 • Levoton tyttö
 • Battle (Kaatua kuin puu)
 • Piirrä minuun tie
 • 1972
 • Aamu
 • Nostalgiaa
 • Kuolleen miehen kitara
 • Nummela
 • Mikan faijan BMW

 

Kyllä oli kuuma show ja upeaa kuulla Aukio levyltä Aamu poikkeuksena settilistaan, joka on ollut tämän rundilla kuin kiveen kirjoitettu. Yleisö paikanpäällä selvästi arvosti vanhoja klassikoita, koska se sai aikaiseksi ansaittua huojuntaa sekä eniten viheltelyä yleisössä.
Lavan valot olivat suunnattu harmillisesti yleisöä valaisemaan, joten kuvien otto oli ajoittain hankalaa, mutta screeniltä tapahtumaa seuranneille keikka näytti parhaat kuvalliset puolensa.

 

Tuomas ja Anssi heittäytyy Puistossa biisin vietäväksi.
Tuomas ja Anssi heittäytyy Puistossa biisin vietäväksi.

 

Illan antia (biisin nimeä klikkaamalla saat auki videot):

Tanssilattialla

Milla

Yllätyksenä huomasin, että parin vuoden takaa samalla lavalla

oli taltioitu  a_Sniperin kuvaamana tämä kitaramittelö:

Battle 13.4.2013

Aikakausi, jolloin Tuomas oli vielä siloposkinen sälli.

 

Karansalmi
Karansalmi aamuyön valaistuksessa.