Rauman Sinisoihtu/Putka 5.9.2015

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:
image
Tanssilattialla kaikki alkoi

Kolmas kerta toden sanoo. Tällä viikolla kolmas Anssin keikka johon saan ottaa osaa. Kaks aiemmin näkemääni olikin soolo keikkoi, viimeks näkemästäni  bändi keikasta onkin jo aikaa.

Yleisö on vallannut lattian kun Kela adjutantteineen miehittää lavan. Eturivissä oli hyvin turvallinen tunnelma, kun vieressä seisoi isokokoinen järjestyksenvalvoja. Lavan virkaa suorittava on tällä erää tosi matala ei ihan huonekorkeus standardeja täyttävä. Lopun Anssi vesiefekti näyttääkin mielenkiintoiselta toteuttaa, kun katto on hetkoht vastassa. Ihan okei, mut lopputulemana hieman entistä märempi levylaulaja. Lava oli vain hieman korkeampi muuta lattiaa, eikä esiintyjiä ja yleisöä erottanut minkäänlainen aitakaan.

Tuomas Wäinölän kitara osuudet handlaa tällä kertaa Pauli Halme. Wäinölä on kuulopuheen mukaan karannut Jenkkeihin ja antanut oppilaalleen valtuudet hoitaa tonttinsa karussa oloajan. Halmeen oma rokki/kantrityyli tuo taas esiintymiseen uusia tuulahduksia.

Ihania tuulahduksia tuo yksinäinen tuuletin tällä kertaa myös yleisölle. Piirrä minuun tie kappaleen alun Anssi laulamisen ohella toimii tuuletintelineenä ja ainakin eturivi saa nauttia tarvitsemastaan viilennyksestä. Kiitos vaan. En kyl tiiä mahtoiko liekkejä vaimentaa moinen ele. Ennemminkin sai tulen roihahtamaan.

Joidenkin kuulijoiden promilleista päätellen ois voinu olettaa et Milla biisiä huudeltaisiin useemmankin kerran, mut yllättävää et ei. Sen sijaan joku yleisöstä tasaisin väliajoin angstasi tuulettimesta. En tiiä miks niin vihoissaan tuolle helpotusta tuovalle vempaimelle olikin. Anyway Anssin harja hulmusi ja lopuksi lupasi vetää yhen biisin ilman tuuletinta jos oltaisiin erityisen kiltisti. Yhen kipaleen ajaksi tuuletin asemoitiinkin yleisöä kohti. Olihan tää virkistävää vaihtelua.

Väkeä on liikkeellä mukavasti ja ääntä lähtee sen mukaisesti. Laulu on kovaäänistä kaiken aikaa. Yes, hyvä yleisö! Anssin mukaan paras Rauma ikinä. Kuuma keikka kaikkien mielestä.

imageimageimageimage

Yöpymispaikkaa kohti ajellaan pikkutunneilla. Kaunis mutta vaarallinen sumu on vallannut tienoot, jos jotain nyt tielle tulisi sitä ei näkis vaan huomais vasta kun kolahtais. Onni on myötä ja selviämme perille hengissä. Yöunet jää vähäisiksi ja pitikin nukkua kolmen tunnin neuvoa antavat päikkärit ennen kuin mieleen palautui keikkailtamaa loistavasti kuvannut Valittujen Palojen otsikko: Monenlaiset juhlijat valtaa kylän.

Kun yritän ottaa lehden otsakkeesta kuvaa keikan jälkeen niin monenlaista kollia käy vieressä kuka mitäkin mouruamassa. Yks kertoo tekevänsä galluppia ja kyseleekin kaikilta naispuolisilta vastaantulijoilta antaisitko nyt tuolle lavalla olleelle Laurille tai mikä se olikin se pitkätukka kun lauloi, joku laulaa Pitkää kuumaa kesää. Onneksi musiikki on sen verran kovalla, et muiden viisauksilta vältyn.

UKK ja Valitut Palat
UKK ja Valitut Palat

Settilista: Tanssilattialla, Milla, Miten sydämet toimii, Puistossa, Levyhylly pelastaa, Levoton tyttö, Battle, Karhu, Viimeinen yö, Nostalgiaa, Piirrä minuun tie, 1972, Nummela,-encore-,Aamu (tuuletin yleisöä kohti),  Mikan faijan BMW. Soitto alkoi 24.15 ja loppui 1.48.

Vara Tuomas
Vara Tuomas
Löytyi yhteinen sävel
Löytyi yhteinen sävel
Karhua
Karhua
image
Villiä menoa molemmin puolin
image
Aika Levotonta

imageimage

Lavalle lensi kesken keikan sininen poliisitunnuksella varustettu ilmapallo. Pallo päätyi, poukkoiltuaan hetken yleisön ja lavan väliä, piiloon Villen rumpujen taakse. Onhan taas rapsaa siivittämässä sekalainen seurakunta suhruisia kuvia, sorry, mut ehkä ne tuo jotain viestiä illan hilpeistä tunnelmista kuitenkin. Nyt on haikeat tunnelmat kun ikävöi edellistä ja jo kaipaa seuraavaa keikkaa. Seuraavan kerran on sitten ilo irti ens perjantaina Virgin Oilissa. Jee, sinne kaikki, vahva suositus!

Piilo pallo
Piilo pallo