Martin-haaste: FINAALI

| Aiheet: Musiikki, Videot | Kirjoittaja:

HUOMIO! (tilannepäivitys 12.11. klo 18.45)

Martin-haasteen finaaliäänestys on jouduttu keskeyttämään. Koko saitti meni nurin. Tässä verkkomestarini raportti:

”Kilpailu joudutaan nyt päättämään. Sivustolle proxyjen ja bottien kautta ajettava haittaliikenne kaataa koko palvelimen, emmekä voi olla vahtimassa kellon ympäri mitä kautta sinne nyt yritetään päästä konstailemaan. Kyse ei ole enää pelkästä äänestystulokseen vaikuttamisesta vaan silkasta kiusanteosta. Joudumme siis estämään kaiken liikenteen äänestykseen ja väliaikaisesti koko sivustolle.”

Takaisin lähtöruutuun. Suoraan sanottuna en tällä hetkellä tiedä, kuinka tämä kilpailu ratkaistaan. Enkä ehdi juuri nyt tehdä asialle mitään, olen lähdössä loppuillaksi keikalle.

Ei mennyt ihan nappiin.

♠    ♠    ♠

Martin-haasteen runkosarja päättyi eilen. Mukaan ilmoitettiin lopulta 256 videota. Mahtava määrä. On ollut valtavan hienoa seurata kilpailua ja kerta toisensa jälkeen ilahtua versioiden laadusta. Suomessa on valtavasti piilossa olevaa lahjakkuutta ja intoa musiikin tekemiseen. Tämän todistaminen on ollut minulle Martin-haasteessa kaikkein hienointa.

Finaaliin pääsi kymmenen kilpailijaa. Ensimmäiset viisi valikoituivat runkosarjan YouTube-katselujen perusteella. Nämä olivat klikkien mukaisessa järjestyksessä:

 1. Taistelutapiirit: Nostalgiaa
 2. Juho Manninen ja Jari Nieminen: Tyhmä kuu
 3. Timo Kurkela: Nostalgiaa
 4. Teppo Seppänen: Piirrä minuun tie
 5. Milla Viljamaa: Viimeinen yö

Jälkimmäinen viisikko olikin hankalampi juttu. Minun piti nimittäin valita itse viisi esitystä loppujen 251 kilpailijan joukosta. Tehtävä ei ollut helppo. Se oli raastava toimenpide: jouduin itseni kanssa painimolskille ja oli luovuttava monesta suosikistani. Erityisesti viimeisen finaalipaikan vääntäminen kahden kilpailijan välillä oli hirveää. Tässä ne kuitenkin ovat (satunnaisessa järjestyksessä):

 1. Afromikko: Piirrä minuun tie
 2. KHTN: Nahkaa ja luuta
 3. Tomi Tamminen: Viimeinen yö
 4. Mika Haapasalo: Mihin tahansa (paitsi Helsinkiin)
 5. JoRa: Nahkaa ja luuta

Näillä mennään. Finaali muodostuu ilahduttavan kirjavasta joukosta erilaisia musiikillisia tulokulmia: tyylien spektri ulottuu hauraasta bossa novasta äkäiseen black metalliin. Mukana on aloittelijoita ja ammattilaisia. Nyt kaikki ovat kuitenkin samalla viivalla. Sinun äänesi ratkaisee voittajan.

Kuuntele ehdokkaat ja äänestä sen jälkeen omaa suosikkiasi. Voit äänestää vain yhtä kandidaattia. Kilpailijoiden järjestys on arvottu. Äänestysaikaa on 48 tuntia: vaaliuurna sulkeutuu perjantaina klo 13. Sen jälkeen meillä on vihdoin tiedossa tämän hienon kilpailun voittaja, jolle luovutetaan lähes 9 000 euron arvoinen, tilaustyönä tehty Martin-kitara.

♠    ♠    ♠

Afromikko: Piirrä minuun tie

Tomi Tamminen: Viimeinen yö

Juho Manninen ja Jari Nieminen: Tyhmä kuu

Timo Kurkela: Nostalgiaa

JoRa: Nahkaa ja luuta

Milla Viljamaa: Viimeinen yö

Taistelutapiirit: Nostalgiaa

KHTN: Nahkaa ja luuta

Mika Haapasalo: Mihin tahansa (paitsi Helsinkiin)

Teppo Seppänen: Piirrä minuun tie

Palkintokitara
Palkintokitara kilpailun järjestäjän hyppysissä.

Kommentit

 1. Millan uskomatonta heittäytymistä voi vain ihailla. Millalla myös upea ääni joka sopii tähän biisiin täydellisesti <3

 2. KHTN on mun suosikki jo senkin takia, et siinä on mun kaksi lempi soitinta, kitara ja haitari. Ja minkä tunnelman tämä pari on saanut tähän videoon. Tolla miehellä on ”samettinen” ääni. Ihana versio tosta biisistä.

 3. Ignatius – Viimeinen yö, Joni Teirikangas – Piirrä minuun tie ja JuKa – Teit musta viisaan olivat minun suosikit.

 4. Anssi. Olis kiva, jos jatkaisit näitä livefiilistelyjä sun facebook sivuilla kertomalla sun biiseistä vaikka albumi kerrallaan. Olis mielenkiintoista kuulla miten biisit ja albumit ovat syntyneet ja olis kiva kuulla sun laulaa luikauttavan joitakin biisejä siinä samalla.

 5. JoRa on ihan törkeen hyvä. Ainoa ehdokkaista, joka on (sori) alkuperäistä versiota parempi.

 6. Mä ihastuin silleen ensikuulemalta Tomi Tammiseen ja JoRa-yhtyeeseen. Luulenpa että ilo oli nyt se elementti joka vetosi minuun. 🙂 Kaikki olivat kyllä hyviä ja ihanan erilaisia. Noiden kähden välillä sitten mietin, et kumpaa äänestäisi.

 7. Kyllä JoRa vei nyt minun ääneni. Hyvällä mielellä toteutetun biisin lisäksi videon tarina teki tehtävänsä. Maailmaan mahtuu aina tarinoita, olivat ne minkälaisia tahansa.

 8. Ei voi olla totta jos Taistelutapiirit pääsee voittoon vain isoilla verkoistoillaan, eihän tuossa ollut edes mitään rytmiä, kamalaa kuunneltavaa :c

 9. Harmittaa, että hieno kitara on menossa some-ammattilaisille, jotka jo kilpailun aikana meuhkasivat Anssin fb-sivuilla, että kisassa ei ole kyse musiikista vaan markkinoinnista ja että sääntömuutos tuo heille vain turhaa vaivaa. Sittemmin poistivat kommenttinsa, mutta moni ne varmaan muistaa. Ihmettelen, mitä he kitaralla tekevät vai onko tarkoitus laittaa se myyntiin? Mikirotta, jolla lähes 60 000 seuraajaa mainostaa näin:
  http://yooying.com/p/1115919626304654345_260999514
  CIAOOOOOO!!! Käykää äänestää Taistelutapiirit – Nostalgiaa. Jos me voitetaa toi kitara, järkätään teille rakkaille seuraajille kilpailu missä mä vien sen kisan voittajan viettämään elämänsä parasta iltaa! Aikaa 48 tuntia! Saa jakaa nii paljo ku ite jaksaa ja pystyy!!☺️☺️ Täst osotteest pääsee sinne ja löytyy kans biosta! Ja se on helppoo koska ei tarvi ku klikkaa kerran, ei kertoo mitää yhteystietoi tai mitään! Yks klikkaus vaa! :’) https://www.anssikela.com/2015/11/11/martin-haaste-finaali/

 10. ^Lisäys edelliseen: eikös tuokin ole äänien ostamista, kun lupaa vievänsä yhden äänestäjistään viettämään elämänsä parasta iltaa.

 11. Jee!!! Hyvä Milla, hieno veto. Äänet aina aurinkoiselle ja heleä-ääniselle Millalle! 🙂

 12. Mun mielestä heillä kanssa epäreilu peli menossa…

 13. Tomi Tamminen on ehdoton voittaja! Hän tuo videollaan nerokkaasti myös monilahjakkuutensa esiin. Taitava sovitus sekä esitys. Kiva katsella sekä kuunnella. Lisää!

 14. Älkää valittako koska kukaan ei ole kieltänyt mainostamasta :DD valoja ihmiset

 15. Mainonta on eri asia kuin lahjonta tai äänien ostaminen. jos lupaa jotain äänestyksen vastalahjaksi, niin se ei ole enää mainontaa. Taistelutapiirit on ostaneet äänensä.

 16. Hyvä ääni ei voi muuta sanoa eli Afromikko

 17. Toivottavasti kitara päätyy Muusikolle, joka aikoo oikeasti käyttää sitä itse tarkoitukseen eli soittamiseen. Tosiasia vain on, että sosiaalisessa mediassa elävät ihmiset, jotka ovat onnistuneet keräämään ison seuraajakunnan, ottavat suhteellisen helposti tällaisissa pojan kotiin. Tästä kisastahan olisi voinut helposti tulla somehittien (tubettajat, vlogaajat, blogaajat) välinen kukkotappelu. Näin ei kuitenkaan ole käynyt. Ehkä hekin tajusivat tämän kisan erityisen luonteen ja jättivät mahdollisuuden näille oikeille kilpailijoille. Joillekin 9000e voi tuntua vaan liian houkuttelevalta. Eihän raha kuitenkaan puussa kasva.

 18. Mielestäni Anssi olisi saanut itse päättää kuka on tehnyt parhaimman version hänen biisistään. Jännityksen vuoksi hän olisi voinut tehdä jonkinlaisen Survivor-pelin, jota me olisimme voineet seurata. Lopulta viimeisenä pudotuksesta selvinnyt olisi voittanut.

 19. Anssi, aiotko muuten esittää muiden Vain elämää artistien versioita omista biiseistäsi tulevilla keikoilla?

  Kukaan Vain elämää artisti ei ole tehnyt vielä Vain elämää biisit -keikkakiertuetta. Anssi, sun kaikki versioimat biisit olivat tosi hyviä. Olisiko mahdollista

  Vaarallinen, Avara luonto, Kasarin lapsi, 2080-luvulla, Kaksi sisarta, Levoton tyttö, Puistossa, Nostalgiaa, 1972, Milla, Luokkakokous, Ikävä, Piirrä minuun tie ja Lissu ja mä + jotain extrabiisejä?

 20. Ei tsiisus tapiireja voittoon! Tuo ”tulkinta” on ehdoton musiikillinen hännänhuippu koko kisassa.

 21. Lupasimme että yksi niistä jotka meitä ovat tukeneet pääsee meidän kanssa juhlimaan kitaran voittoa. Tämä on täysin hyväksyttävää kun meidän verkostoa on rasitettu turhaan nyt toista kertaa sääntömuutosten takia. He ansaitsevat sen. Olisimme varmasti saaneet äänet ilmankin, mutta rakastamme kannattajiamme. Olisimme voineet vaikka luvata että halaamme jokaista kannattajaa, eikä sekään olisi väärin.

  Muut ovat mm: lahjoneet anssia kitaralla, ostaneet mainostilaa, luvanneet tatuoida itseään ja vaikka mitä. Tähänkään ei olla puututtu.

 22. Anssi pliis älä anna taistelutapiirien voittaa. Voitto kuuluu ansaita taitojen ei ”julkisuuden” perusteella!

 23. Ääneni menee KHTN:n Nahkaa ja Luuta. Taitavaa tulkintaa!

 24. Waude! On se helppoa kun osaa! Mielettömiä videoita! Upeita laulajia! Kyllä Anssi sun täytyy muutamat lohdutuspalkinnot jakaa!!!

 25. Eihän tosta Taistelupiirien videosta saa ees mitään selvää mitä laulavat !! Musta kaikkeista paras oli Timo Kurkela, nostalgiaa ☝ Toki oli muitaki hyviä, mut musta Taistelupiirin biisi oli hirveetä kuraa ! Eihän sellanen voi voittoa viedä ! ?

 26. Kitara kuuluu Haapasalolle, mies on todellinen kitaravirtuoosi ja haluaisin nähdä myös kun tätä kuuluisaa kitaraa myös livenä soitetaan. Voiton jälkeen ei kun Happoradion keikalle nauttimaan sulosoinnuista!?

 27. Toivottavasti Taistelutapiirit ovat ymmärtäneet, että joutuvat esiintymään Circukseen Anssin keikalle musiikkia ymmärtävän yleisön eteen. Yrittäkäähän opetella soittamaan, ettei teitä buuata lyttyyn, aikaa reilu viikko. Kannattaa myös varata se aiemmilla meriiteillä voittamanne 32 000 euron minikaivuri Circuksen eteen, jotta voitte pelastautua sinne, koska teillä saattaa olla reilut 70 000 inhoajaa tämän kisan jälkeen. Onnea siis! 🙂

  Tässä Taistelutapiirien yksi musikantti mediassa:
  http://yle.fi/uutiset/kaivuri-kimmo_lihakset_meni_mutta_paa_kestaa/5439008

  Kitarakisan finalistit, jotka puhuvat ”verkoston rasittamisesta turhaan” tämän kitarakisan yhteydessä, pitäisi suoralta kädeltä diskata. Onneksi tuota kommenttia ette pääse poistamaan. Kaksinaamaisuus alkaa ehkä joskus paljastua rakkaille faneillekin.

 28. Mahtavia tämmöset kilpailut, jotka suosivat suosittuja. Kyllähän se todellakin on sellainen ominaisuus, jota kannattaa palkita!
  Näyttää tämä ainutlaatuinen arvokitara päätyvän oikeaan kotiin..
  Eipä sitä taistelutapiirejakaan oikein voi syyttää kisailemisesta sääntöjen puitteissa.

 29. Millan musikaalinen lahjakkuus tulee hienosti ilmi niin laulussa kuin pianonsoitossa…Hänen on syytä päästä jo omana itsenään tämän maan eturiviartistien joukkoon!Mikä saundi,mikä henkinen loisto,mikä kauneuden ruumiillistuma -Milla voittoon!!!

 30. Timo Kurkelan Nostalgiaa on niin hyvä, että sitä voi kuunnella vaikka kuinka usein. Lauluäänikin on niin ihana!

 31. no joo. Tämä ”kilpailu” oli tässä. Eipä onneksi tarvii voittajaa nähdä livenä 😉

 32. Vitsi olisi pitänyt uskaltaa suodattaa pois ja pitää tämä musiikkikilpailuna.

 33. Teppo Seppäsen Piirrä minuun tie on rouhea ja herkkä sovitus todella kauniista kappaleesta. Ja video on omaa luokkaansa tässä skabassa; arjen harmaudesta ammentava, oivaltava ja hauska. Todella taidokas kokonaisuus! Ihastutti ja kosketti <3

 34. Loistavaa kyllä, että Tapiirien edustaja kehuskelee Facebookissa, ettei tarvitse tuhlata mainosrahaa tämän kisan voittoon. Toinen loistava esimerkki tämän porukan asenteesta on tuo kommentti, että he ovat ”rasittaneet omaa verkostoaan turhaan” tämän kisan takia. Muistutukseksi kukaan ei tosiaan pakottanut osallistumaan kisaan ja rasittamaan omia verkostojaan turhaan.

  Verkostoilla, mainosrahankäytöllä ja sometaidoilla ylpeilyn sijaan suosittelisin nyt vaan olemaan hiljaa ja odottamaan äänestyksen tulosta ihan rauhassa, kun kanssakilpailijoina on kuitenkin kovan tason muusikoita, joista moni on käyttänyt kymmeniä tunteja omiin versioihinsa verrattuna teidän arviolta noin 10 minuutissa repäisemään versioon. Välttyisitte aika paljon likaiselta jälkipyykiltä jos voitatte.

 35. Harmi vaan ettei enää ole mitään mielenkiintoa odottaa voittajan ju-lkaisemista….vaikka tuossahan se jo yläpuoella on luettavissa. Oisko kitaran saannin ehtona ollut hyvä olla soitttaito, että osallistuja(/osallistujat) oikeasti livenä soittavat voittamaansa kitaraa Anssin keikalla vaikka sitten sen esittämänsä kappaleen? Mutta ihan sama nyt.

 36. Anssi olisi voinut valita 24 parasta kisaajaa ja tehnyt joulukalenterin eli pudottanut joulukuussa joka päivä yhden kisaajan pois ja jouluaattonna voittaja olisi ollut selvillä.

 37. Ah ja voi. Nyt on lähdetty hyvällä tarkoituksella tekemään kilpailu, jonka perimmäisenä tarkoituksena näyttää olevan ihan hyvää hyvyyttä (toki pienoista julkisuusboostia vastaan) nostaa esiin ja palkita suomalaisia muusikoita, joille ei ihan hirveästi heru. Sekin on saatu nyt kokolailla pilattua.

  On harmi, että tästä on tullut tällainen sotku tämän somemasinoidun ryhmän myötä. Se itse vetohan on yhdentekevä ja isoin juttu on se, että tässä syödään palkinto pois niiltä, jotka ovat pistäneet ihan huikean määrän työtä ja sielua hienoihin vetoihin. Tässä tämän ryhmän versioinnissa loukkaavaa on se, että siihen ei ole käytetty aikaa tai vaivaa – se on vain puskettu nettiin jonkinlaisena alaikämentaliteetin keskisormena hyvälle tarkoitukselle, Internetin ikuisena ”this is why we can’t have nice things”-todistuksena. Jos se olisi edes jotenkin humoristinen (siihen oltaisiin vaikkapa vaivalla tehty hauska video tai se olisi selkeä parodia jostakin) niin tämän voisi hyväksyä, mutta kun siinä ei ole mitään viihdesisältöä. Kuten sanottua, se ei ole edes parodisella tasolla huono – se on vain apatian ja merkityksettömyyden kurimus, täydellinen yrityksen ja itsetietoisuuden puute. Ja tämä on suuri harmi.

  Eipä tässä kisan järjestäjäkään helppoon välikäteen jää; lähtee tekemään hauskaa kisaa vieläpä hyvällä tarkoituksella ja sitten tämä menee tällaiseksi. Voisihan tässä sanoa jotain että suosioon perustuva arviointi olisi pitänyt heti alussa nähdä jo ongelmalliseksi ja että kyllä varmasti ihmiset olisivat hyväksyneet senkin että Kela olisi itse valinnut voittajan puhtaan mielivaltaisesti, mutta myöhäistäpä se nyt on – on jo ihan fysiologisesti vaikea itkeä kun kärsii jo vaikeasta nestehukasta kaadettuaan viimeiset maitonsa lattialle viikko sitten. Ja lisäksi: en hirveästi halua lähteä arvostelemaan artistia joka ilmeisesti kuitenkin aika puhtain aikein haluaa lahjoittaa kalliin kitaran ja somenäkyvyyttä suomalaismuusikoille.

  Toivottavasti tästä saadaan vielä jollakin tavalla positiivinen lopputulos jossa sellainen ryhmä joka on vuodattanut kisaan sydänverta ja hikeä saisi jonkinlaisen palkinnon, mutta enpä toisaalta syytäkään Kelaa jos hän ei tässä vaiheessa lähde kisan sääntöihin puuttumaan – siitä nimittäin varmasti pahoittaisi joku mielensä, ja sitten saataisiin vielä enemmän negatiivista aikaan hyvistä tarkoituksista.

  Aijai, kun on sotku.

 38. Samaa mieltä täällä! Tosi kurjaa jos Taistelutapiirit voittaa. Mun mielestä toi video on niin sitä ” kännissä ja läpällä ” luokkaa, jotka olis pitäny jättää heti alussa pois. Ite en viittinyt osallistua kilpailuun kun kitara ei olisi saanut arvoistaan kotia, ei näytä saavan nytkään.. 🙁

 39. Olisikohan mahdollista aktivoittaa jotenkin muutakin kansaa antamaan ääniään tähän skabaan? Esim. Anssi Kelan oman sivun kannattajat (rapiat 70 000) antamaan panoksensa kisan kulkuun ja äänestämään omaa suosikkiaan. Tuntuu että kilpailu ei ihan tavoita kaikkia ihmisiä, vaan nyt sieltä youtuben puolelta rapisee tälle tietylle porukalle ääniä. .

 40. Komppaan Suskua siten että taistelutapiirit jos voittaa niin kitara ei tule saamaan arvoistaan kotia. Sääli että mukana on taitavia tyyppejä jotka on oikeasti panostanut tähän, joille se kitara voisi merkitäkin jotain. Pitäs tuomaroida tämä kisa kun palkintokin on noin upea. Ikävää että tämä nyt meni näin. Sääntöjä nyt tuskin tässä vaiheessa voi enää muuttaa. Tapiirit sillä mitään tee, kun eivät soittaa osaa. Kitara menee myyntiin! Tai pölyttymään.

 41. Monet osallistuneet vakavasti asiaansa suhtautuvat muusikot ovat kyllä saaneet näkyvyyttä ja nimeään julkisuuteen tämän kilpailun myötä. Se on jo mahtava saavutus kenelle vaan ja siitä kiitos Anssille, kun tämän kisan järjesti. Esim Timo Kurkelan biisiversio pärjäsi mainiosti ja pääsi suoraan finaaliin ilman mitään kikkailuja. Tuloksen tekemiseen riitti upea lauluääni ja soittotaito! Mahtava tulkinta Nostalgiasta. Kuvattu videokin oli hyvin pelkistetty. No mutta tämä meni näin. Tapiiriporukka sitten vaan rämpytteleen Anssin kans Circukseen uudella kitarallaan 😉

 42. Kirvestä ei kannata vielä heittää kaivoon! Esimerkiksi Mika Haapasalon biisi on lähtenyt vakaaseen nousuun jo. Pitäisi vaan saada tänne lisää ihmisiä äänestämään ihan oman kuuloaistin perusteella. Ei tässä muuta tarvita. Jakakaa ihmiset, jakakaa! Kellä on korvat, se äänestäköön. 😉

 43. Älkää helkkari soikoo valittako,ootte vaa niin kateellisia ja teitä alkaa vituttaa jos taistelutapiirit voittaa.. Ja ei tuo ole mitään ostamista vaan mainontaa koska ne ei anna jokaiselle äänestäjälle jotain vaan arpoo äänestäjistä YHDEN joka saa tämän ”parhaan illan”..

 44. Katsoin kaikki läpi ja Tomi Tammisen veto oli kovin. Yhden miehen orkesterissa paljon lahjakkuutta. JoRa:lla oli myös hyvä meininki. Finaalissa on yhdeksän hienoa coveria ja yksi huono vitsi…

 45. Onks toi Taistelutapiiri-juttu joku läppä? Miten sillä on noin paljon katselukertoja ja ääniä? Onko tyyliin jollain ylilaudalla näppinsä pelissä? :/

 46. No huh. Hieno kisa, mahtavalla ja kultaisella idealla kaatuu tälläiseen läppään. Pahalta tuntuu jokaisen kannalta, en tiedä voiko tässä enää sääntöjäkään muuttaa. Minusta pitäisi.

 47. Äänestän MIKA HAAPASALOA, ihana versio hienosta biisistä!

 48. Totta kai Taistelutapiirit voittavat, koska ryhmässä on riisipakettia soittava somejulkkis Mikael Sundberg, joka on mainostanut someissaan seuraajiaan äänestämään Taistelutapiirejä. Surullista, koska kisaan osallistui oikeasti hyvin toteutettuja covereita… 🙁

 49. Millan versio oli bueno, muista en oikein digannu :/

 50. Jakakaa linkkiä kavereille ja kehottakaa äänestämään ja jakamaan edelleen! Tälllä hetkellä ei ole kuin tuhannen äänen ero ykkösen ja kakkosen välillä.

 51. Miten luotettava äänestysalusta on? Omalla koneellani uutispostauksen voi nähdä kahdella tavalla: joko anssikela.comin ”etusivulla” pääuutisena, tai sitten otsikkoa (”MARTIN-HAASTE: FINAALI”) klikkaamalla omana postauksenaan (jossa näkyvät mm. kaikki kommentit).

  Koska olen äänestänyt, ”poll” ei enää näy selaimessani, vaan pelkästään äänestystulokset tämänhetkisessä suosituimmuusjärjestyksessä, jossa yhden kilpailijan nimi on lihavoitu. Tästä voisi olettaa, että tämä lihavoinnilla korostettu kilpailukappale olisi saanut oman ääneni.

  Tässä on vain yksi ongelma: aikaisemmin mainitsemissani kahdessa näkymässä korostetut kilpailukappaleet ovat erit (onneksi toisessa sentään oikea, toinen taas sellainen jota en olisi äänestänyt mistään hinnasta). Onko ääneni mennyt oikealle kilpailijalle?

 52. Vai että on tapiirien ”verkostoa rasitettu turhaan”. Tietävätköhän nämä musiikillisesti lahjattomat narsistit, miten paljon musiikkikappaleen kunnolla tekeminen vaatii aikaa ja vaivannäköä? Ensin tuhansia tunteja harjoittelua perustaitojen omaksumiseen, sitten vielä kymmeniä tunteja työstettävän kappaleen sovitusta, äänitystä, miksausta… Ja sitten nämä soittotaidottomat rääpäisevät säälittävän tekeleensä viidessä minuutissa ja kehtaavat vielä valittaa rasituksesta.

  No, jos kyseinen poppoo kuitenkin voittaa kymmentuhatpäisen verkostonsa ansiosta, ehdotankin, että Anssi Kela iskee kitaransa kymmeneksituhanneksi pieneksi säpäleeksi ennen voittajalle luovuttamista. Näin jokainen verkostoon osallistunut voisi saada omakseen pienen palan esinettä, jonka voittaminen on ollut heidän ansiotaan 🙂

 53. Mielestäni kisa ei ole tasavertainen nyt sillä voittaja on jo selvillä:taistelutapiirit.
  He ovat hankkineet voittonsa sillä että ovat suosittuja, ei sillä että heidän kappale olisi hyvä. Se on aivan hirveetä kuraa.
  Äänet on heidän faneiltaan kerjätty.
  Jos anssi olisi yhtään viisas niin olisi sääntöihin pitänyt lisätä ettei ääniä saa kalastella ja mieluiten some julkkikset ulos tälläisestä kisasta!

 54. Anssi hei, eihän tässä ole mitään järkeä kun kuka tahansa somejulkkis saa tuhansilla seuraajillaan muutettua koko kisan merkityksen. Päätä itse se voittaja!

 55. TAISTELUTAPIIRIT ON AIVAN KARMEAA PASKAA

  JA SEN HUOMAA KUUROSOKEA REETTAKIN

 56. Huutonaurua miten tuo vuokra-auto jonnejen umpi surkea tekele voi olla ensimmäisenä äänestyksessä

 57. Aika yllättävästä tilanteesta taisin itseni löytää.
  Jotenkin ”toisella silmällä” olen huomioinut tämän kilpailun. Ehkä tuon palkinnon vuoksi??
  Nyt ”vaivauduin” tänne Kelan sivuille asti ja kun vielä kävi niin, että on kolme ylimääräistä tuntia aikaa ennen duunia, päätin tsekata tämän jutun.
  OK. Aikaa on, kuunnellaanpa noita esityksiä ja esittäjiä joita en ennestään tuntenut. En siis biisejä enkä esiintyjiä. Nimi Vilkkumaa noilla kasvoillaan varustettuna tietysti kytki tämän mimmin Maijaan.
  Ensin annoin jokaiselle biisille noin puoli minuuttia aikaa myydä itsensä ja aloittaen kikkarapäästä ryhdyin kelaamaan.
  Koska yksikään ralli ei ollut minulle ennestään tuttu, ei minulla ollut käsitystä siitä kuinka paljon ja mihin suuntaan näitä iskusävelmiä oli muunneltu. Oikeastaan aika herkullinen tilanne.
  Se naamansa maalanneiden poikien juttu oli varmaan vitsi.
  Vilkkumaa oli toinen vilkkumaa.
  Jotkut juoksivat likan perässä puoliteknoa…
  Terveisiä Oulusta soitti hyvinkin mukavasti kitaraa ja ansaitsisi Martinin.
  Kuitenkin loppupeleissä oli valittava käkkärätukan ja bosiksen välillä. Ne kuuntelin pariin kertaan läpi ja vilkuilinpa vähän videoitakin.
  Afromikossa viehätti äijän stara-ote. Yhdistelmä Lenny Kravitsia ja Baddingia? Toki oli siinä jotain suloisen amatöörimäistäkin siinä videoesityksessä. Kun sanat meni jotenkin ”…näkymättömiin.” oli kikkaranuttura leikattu lähes näkymättömiin kuvan alareunaan…
  Bosaritaiteilijat olivat ”oikealla asialla”. Biisi sopi hyvi puoli-bosariksi. Kitara soi hyviä bosis-sointuja mutta se haitarin tatsi vähän hämäsi ja ihmetytti.
  Kurttu ui sisään puolikkaiden laskeutumisella ja siinä vaiheessa meinasin jo painaa STOPpia. Arveluttavasti sovitettu sisääntulo.
  Onneksi en painanut sitä pysäytintä, sillä esitys vei mukanaan… kunnes se vetopeli soitti jonkin ”väärän tuntuisen” kuittauksen jonkun säkeistön tai fraasin lopussa. Ou nou! Siihenkö se meni? Videolla sytytettiin saunanuunia Sampo-tikuilla. Oliko sen tarkoitus koplata bosis ja Kouvolan Casotto???
  Olen tarkoituksella jaaritellut näin pitkään, sillä samanaikaisesti olen arponut sisimmässäni kumpaa äänestäisin, trasselitukkaa vai saunabosaria?
  Ja oikea vastaus on:
  ”Suomessa ei voi koskaan olla liikaa bossa novaa. Klikkaan siis sen esityksen voittajaksi”

 58. Joku toinenkin oli ilmeisesti ihmetellyt samaa asiaa kuin minä. Äsken kun käytin lähes tunnin ”kolmesta ylimääräisestä tunnistani” tähän äänestykseen huomasin, että kun hypelöitsin älypuhelintani huolimattomasti, sain eri listan näkyviin. Siellä oli joku ”…&Poika” tms. joka pari esitti ihan OK vedon. Kun hivelin näyttöä taas uudemman kerran, oli näkyvillä taas se alkuperäisempi lista…
  Anyway. Äänestin parasta (bosista)mutta hieman harmittaa kilpailuun osallistuneiden puolesta jos kalkkiviivoilla tekniikka tökkii.

 59. Vielä ehtii! Tapiirien etumatka on supistunut. Kavereille linkkiä!

 60. Todella sääli jos voitto menee ”läpäl kännis”-tason esitykselle. Tuon tapiiri-videon olisi saanut tiputtaa kisasta jo heti alkuunsa, ei ole ansainnut edes kisapaikkaa – saati finaalipaikkaa tai voittoa. Täytyy toivoa että järjellä ja korvilla varustettuja ihmisiä löytää äänestämään. Linkkiä jakoon ainakin omalle tuttavapiirille.

 61. Äänestin JoRaa hyvän meiningin ja tarttuvan biisin ansiosta. Kuulosti mukavalta. Mutta toivon mukaan kuka tahansa muu voittaisi, kun tämän hetken ykkönen Taistelutapiirit. Jonkun sivuston (vaikka Kelan face-ryhmän) ”masinoima” vastakkainasettelu johonkin muuhun kappaleeseen (vaikka tällä hetkellä 700 ääntä perässä oleva Mika Haapasalo) voisi toimia. Harmi ettei tämä ”demokratia” oikein toimi näissä nettiäänestyksissä.
  Eli toivon ihmisten tekevän sitä, minkä takia huonoin kappale johtaa tällä hetkellä – käyttämällä netin valtaa. Ehkä hivenen ristiriitaista 😀
  Toivottavasti kisa saisi arvoisensa päätöksen.

 62. Mika Haapasalo: Mihin tahansa (paitsi Helsinkiin). Parhautta!

 63. BREAKING: Taistelutapiirit tiettävästi käyttäneet proxy-ohjelmistoja äänisaaliinsa kasvattamiseen, mikä on vastoin kilpailun sääntöjen henkeä. Tästä syystä ko. orkesterin suoritus tullaan mitä suurimmilla todennäköisyydellä hylkäämään.

 64. Kyllä huomaa että köyhät suomalaiset täällä ulisevat. Meidän video ja musiikki keksittiin noin vartissa ja katsokaas kuka siellä ykkösenä on? Eikö tämä tarkoita vain että nykyajan musiikki on enemmän mainontaa kuin oikeaa musiikkia. Ettekö te ihmiset ymmärrä meidän kantamme pointtia tässä? Me näytämme ihmisille kuinka huonoon jamaan on musiikin media mennyt.

  Tarvitaanko me 9000e kitaraa? No ei varmasti. Roskiinhan tuo menee. Mutta yksi meidän fani (naispuolinen toki) pääsee treffeille meidän kas. Mietittiin että jos annetaan kitara hänelle. Jos ei siis halua ullanpäätteeksi jotain muuta 😉

 65. Tämän saattoi jo nähdä kisan alkaessa; kärkikahinoissa on mukana joku joka ei tosiaan esityksellään kitaraa ansaitsisi. Tämä on varmasti Anssillekkin ikävä tilanne, saattaa joutua antamaan kitaran ihan hukkaan. Olisitte tapiirit edes yrittäneet panostaa tuohon esitykseenkin.

 66. Taistelutapiirit pitäisi huijauksen /äänten ostamisesta hyllyttää kisasta… kaikkihan näkevät , että täyttä kuraa heidän esitys muihin verrattuna.. haluavat vain rahaa . Anssi toivottavasti heille et luovuta kitaraa.

 67. Ei muuten ole Mika manipuloinut yhtään mitään! Olemme seuranneet tätä kisaa ja perustaneet ilman Mikan lupaa fanisivun ylilaudalle. Meillä faneilla on täys oikeuskeskustella tästä asiasta ja kertoa siitä muillekkin. Mikalla ei ole mitään osallisuutta tähän. Toisin kuin Tapiirit ovat itse mainostaneet ja luvanneet palkinnon arpoa heitä äänestäneille!

 68. Mainio kisa. Voisin äänestää tuota Mika Haapasaloa, mutta miten???

 69. Tomi Tammisen Viimeinen yö, ihan täys kymppi! Hänessä on ainesta ja nyt vaan levytyssopimusta tarjoamaan, toi poika on vielä listoilla:)

 70. rauhottukaapas ihmiset…. onko vaalimainoksetkin sitten kiellettyjä kun kerran tapiireille noin paljon syytöksiä seuraajilleen mainostamisesta tulee? Eiköhän kaikille ole selvää että he eivät ole kilpailun lahjakkain ryhmä mutta eikö se ollut tässä nimenomaan ideana että ei tarvitse olla ammattilainen kunhan video tehdään hyvällä fiiliksellä ja biisistä omanlainen versio? Mielestäni lähinnä kekseliästä käyttää tähän mm riisipakettia. Lisäksi treffit on luvattu yhdelle seuraajalle, ei yhdelle äänestäjälle joten lahjonnasta ei ole kyse.

 71. Nyt päätyi Martin sille oikeutta antaviin käsiin! Rautaisella ammattitaidolla tehty mahtava sovitus, tuo kappaleeseen hienon, paikka paikoin jopa kummitusmaisen tunnelman ja saa alkuperäisestä puristettua tekstissä piilevän ahdistuneisuuden ja tietynlaisen kaipuun hyvin esille. Onnea Mika Haapasalo!

 72. Hyvä että Mika voitti! Taistelutapiirit ovat niin huonoja

 73. Eihän kukaan käsittääkseni ole vielä voittanut, kisahan päättyy vasta huomenna klo 13?

 74. Nyt tuo somehuoraus saa loppua eiköhän ne rikkaat sävelkorvattomat kersat saa tarpeeks rahaa ilman tuota kitaraakin!! Eiväthän ne sillä aio edes soittaa vaan myyvät sen? Ylimielinen asenne ja kaikin puolin epäreilu kohtelu muita artisteja kohtaan.

 75. Ääähh, tosi on. Väärässä päivässä mennään..

 76. Lauantain piti olla juhlapäivä 19-vuotiaalle Kalle Havumäelle. Hyvä ystävä oli tullut Rovaniemeltä asti ja pojat olivat suuntaamassa keikalle Helsingin Nosturiin. Päällimmäisenä illasta jäi kuitenkin mieleen pettymys, kun helsinkiläinen ravintola käännytti pojat tylysti oveltaan.

  Keikkaa ennen Havumäki ja hänen ystävänsä olivat käyneet syömässä hampurilaiset ja juomassa limsaa hampurilaisravintolassa. Alkoholia ei kumpikaan ollut nauttinut.

  Kun Mokoma-yhtyeen keikkaan oli vielä aikaa, päättivät nuoret mennä istumaan hetkeksi Nosturia vastapäätä sijaitsevaan Hemingway’s-ravintolaan. Ravintolan ovella Havumäki hieman kompasteli, kuten hänellä vammastaan johtuen on joskus tapana. Ravintolan työntekijä oli huomannut kompuroinnin ja tulkinnut nuorten miesten olevan humalassa.

  – Hän oli sanonut, että sisääntulo oli sen verran haparoivaa, että te ette ole tervetulleita tänne, kertoo Kallen äiti, TV1:n uutistenlukija Marjukka Havumäki.

 77. Voih. Idea on kiva, mutta tämä äänestystapa ei juurikaan kuvaa äänestäjien todellista tahtoa. Kymmenen finaaliehdokasta on liikaa, tai vaihtoehtoisesti yksi ääni liian vähän. Alkuperäisessä kisassa sai peukuttaa kaikkia videoita, joiden halusi voittavan kisan. Nyt kisan säännöt ovat olennaisesti muuttuneet niin, että äänestäjä saakin tukea enää ainoastaan yhtä ehdokasta. Mulle on ihan yhdentekevää, kuka suosikeistani voittaa kisan, mutta haluan, että joku suosikeistani sen voittaisi. Ketä siis äänestän? Rehellisesti Afromikkoa siksi, että hänen esityksensä oli minusta hiuksenhienosti paras? Vai taktisesti Haapasaloa siksi, että hänellä näyttäisi olevan suosikkieni joukosta parhaat mahdollisuudet voittaa kisa ja estää voiton päätyminen ehdokkaalle, joka ei sitä mielestäni lainkaan ansaitse?

  Asiaa voi havainnollistaa esim. näin: Oletetaan, että musiikkikilpailussa on mukana 9 lahjakasta muusikkoa ja 1 pelkällä ulkonäöllä kilpaileva esiintyjä. Oletetaan edelleen, että 70% äänestäjistä haluaa voiton päätyvän ensisijaisesti lahjakkaalle muusikolle ja 30% äänestäjistä antaa äänensä pelkän ulkonäön perusteella. Lahjakkaat muusikot saavat 70% äänistä, mutta he ovat niin tasavahvoja, että äänet hajoavat eri muusikoiden kesken, eikä kukaan yksittäinen ehdokas saa yli 30% äänistä. Ulkonäöllä kilpaileva esiintyjä taas saa 30% äänistä ja voittaa koko kilpailun. Toteutuuko äänestäjien enemmistön tahto voittajan valinnassa?

  Tällainen kymmenen ehdokkaan äänestys kannattaisi toteuttaa esim. seuraavasti:
  – Äänestäjä saisi rasti ruutuun -periaatteella antaa yhden äänen kaikille ehdokkaille, joille soisi voiton päätyvän, ja eniten ääniä kerännyt ehdokas voittaisi.
  – Äänestäjän tulisi laittaa ehdokkaat parhausjärjestykseen Euroviisujen tapaan niin, että paras esitys saisi eniten pisteitä ja inhokki ei yhtään. Tällainen pisteytys vaatisi äänestäjiltä vähän aikaa ja vaivannäköä. Se myös kannustaisi kuuntelemaan kaikki kilpailukappaleet läpi. Nythän äänestyksessä on mahdollista vaan käydä äänestämässä omaa ennakkosuosikkiaan edes kuuntelematta kilpailukappaleita.
  – Finaalissa voisi presidentinvaalien tapaan olla kaksi kierrosta, joista ensimmäisessä seulottaisiin monen ehdokkaan joukosta kaksi kärkiehdokasta. Toisella kierroksella äänestettäisiin sitten, kumpi kärkiehdokkaista ansaitsee lopullisen voiton. Näin ensimmäisellä kierroksella voisi huoletta äänestää omaa suosikkiaan, kun toisella kierroksella olisi sitten vielä mahdollisuus vaikuttaa siihen, että voitto ei päädy täysin väärään osoitteeseen.

 78. HUUTISTA!!!
  Juho Manninen ja Jari Nieminen: Tyhmä kuu
  6/5
  ebin 😀

 79. Jos voitetaan lahjoitamme kitaran hyvälle ystävällemme joka on musiikin opettaja ja nyt meitä kustaan silmään sillä happoradion video yllättäen pääsikin jälkeenpäin finaaliin joten oikeesti mitä helvettiä nyt äänestämään!!

 80. Epäreilua että alkuperäinen äänestys meni pilalle koska mukaan otettiin myös myöhemmin muita ja samalla kisa pilattiin koska nyt yleisön äänet ei enää ratkaise kun finaalissa on biisejä joita ei pitäisi olla. Taistelutapiirit sai eniten ääniä aikasemmin ja olisi ansainnut voiton ja ansaitseekin. Nyt ääniä hyvät ihmiset!

 81. Martin-haasteen finaali on valitettavasti saanut rumia piirteitä. Kilpailu, jonka piti olla musiikintekemisen juhlaa, on muuttunut avoimeksi verkkosodaksi yhtä finalistia vastaan.

  Halusin luoda uudenlaisen kilpailun, joka aktivoisi taitavat, mutta piiloon jääneet musiikintekijät tulemaan esiin ja näyttämään osaamistaan meille muille. Siksi tarvittiin aivan erityinen porkkana: erikoistilauksesta käsityönä tehty huippuluokan kitara. Halusin myös samalla löytää lauluilleni uusia kanavia. En siksi, että levyäni myytäisiin enemmän, vaan siksi, että lauluni jäisivät leijumaan muiden esittäminä ja niihin puhallettaisiin uutta henkeä.

  Tilasin palkintokitaran jo yli vuosi sitten, olen suunnitellut tätä kilpailua niin kauan. Sijoitin omaa rahaani palkintoon täysin tietoisena siitä, etten tule samaan sijoitustani takaisin muuten, kuin henkisenä pääomana: ilona siitä musiikista, jota syntyy aloittamani liikkeen pohjalta. Ja se onkin suurin syy Martin-haasteen olemassaololle: halu tuottaa iloa ihmisten syksyyn ja puhaltaa soittajien ja laulajien sisällä hehkuvaan kipinään.

  Innokkaiden osallistujien määrä löi ällikällä: kilpailuun toimitettiin 256 esitystä. Hienointa eivät kuitenkaan olleet ne kaikista parhaimmat versiot, jotka selvittivät tiensä finaaliin. Kaikista koskettavinta oli saada videoita tekijöiltä, jotka olivat voittaneet pelkonsa osallistuakseen tähän kilpailuun. Monet ovat kommentoineet, etteivät varsinaisesti ole edes lähteneet mukaan kilpailemaan palkintokitarasta, vaan voittamaan itsensä julkaisemalla omaa soittoaan ja lauluaan.

  Minulla on siis ollut idea tästä kilpailusta jo yli vuoden. Valitettavasti en käyttänyt tuota vuotta sääntöjen laatimiseen. Lopulliset säännöt yskäisin nopeasti kasaan juuri ennen kilpailun julkistamista. Niistä tuli monilta osin huonot. Olen joutunut tarkentamaan ja muuttamaan sääntöjä kilpailun aikana, mikä ei koskaan ole hyvä juttu. Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta mistään tällaisesta, joten en osannut ennakoida monia matkan varrella ilmenneitä ongelmia.

  Isoin virheeni oli se, että seulani kilpailuvideoiden hyväksymiseen oli aivan liian väljä. Olen liian kiltti. Kun kilpailuun alkoi tulla heikkotasoisia esityksiä, niin ajattelin, että onhan se kuitenkin kivaa, kun ihmiset harrastavat ja haluavat yrittää. En kehdannut vastata osallistujille, että valitettavasti tämä video ei ole riittävän hyvä tähän kilpailuun. Halusin kilpailun olevan mahdollisimman avoin monenlaisille ja -tasoisille tekijöille, joten päätin antaa kaikkien kukkien kukkia. En arvannut, mihin tämä päätös lopulta johtaisi.

  Satun muistamaan tilanteen, jossa hyväksyin Taistelutapiirit-ryhmän mukaan kilpailuun. Olimme palaamassa bändin kanssa keikalta ja katselin puhelimestani viimeisimpiä kilpailuun ilmoitettuja videoita. KHTN-yhtyeen bossa nova teki koko autokuntaamme suuren vaikutuksen, katsoimme sen yhdessä toiseenkin kertaan. Sen jälkeen tuli Taistelutapiirit. Tuijotimme sitä epäuskoisina ensimmäisen kertosäkeistön loppuun. Linkitin videon kilpailusivulle muiden joukkoon ja ajattelin, että tuosta ryhmästä tuskin enää kuullaan.

  Minulla ei ollut aavistustakaan siitä, että videolla näkynyt riisipaketinrahistaja olikin suosittu tubettaja. Video julkaistiin hänen kanavallaan, jolla on 60,000 tilaajaa. Taistelutapiirit meni noilla valmiilla katsojilla heittämällä kilpailun finaaliin. Kun riisipakettimies vielä lupasi seuraajilleen arpovansa jollekin kivan illanvieton kunhan fanikunta käy ensin äänestämässä Taistelutapiirit voittoon, niin soppa alkoi roplottaa.

  Taistelutapiirit loikkasi saman tien täysin ylivoimaiseen johtoon. Tämä synnytti äänestäjien joukossa voimakasta polemiikkia: miten on mahdollista, että muihin finalisteihin verrattuna huomattavasti heikkotasoisempi esitys oli nappaamassa ainutlaatuisen palkintokitaran?

  Syntyi vastareaktio: Facebookissa ja erilaisilla keskustelufoorumeilla alettiin masinoida ihmisiä äänestämään Taistelutapiireja vastaan. Kävin vilkaisemassa yhtä tällaista keskustelua. Se oli masentavaa, ihmisvihamielistä luettavaa. Musiikintekemisen riemun ympärille rakentamastani kilpailusta onkin äkkiä tullut vihaisten joukkojen taistelutanner. Tässä piti juhlistaa hienojen tekijöiden mahtavia versioita, mutta nyt syljetäänkin yhden finalistin niskaan. Tämän piti olla minulle hieno hetki: yli vuosi sitten saamani idean toteutuminen. Tästä on kuitenkin juuri nyt vaikea nauttia.

  Esitänkin vetoomuksen kaikille teille, jotka olette jaksaneet lukea tänne asti: rauhoittukaa. Laskeutukaa barrikadeilta ja ottakaa iisisti. Palataan siihen, mistä tässä pitäisi olla kyse. Käykää kuuntelemassa finaaliesityksiä ja äänestäkää omaa suosikkianne. Älkää äänestäkö ketään vastaan, vaan jonkun puolesta. Laittakaa mielestänne hyvät esitykset jakoon, niin että muutkin pääsevät nauttimaan niistä. Jos Taistelutapiirit ansaitsee mielestänne voittaa, niin äänestäkää heitä. Faktaa kuitenkin on, että ryhmä on ansainnut paikkansa finaalissa: ei musiikillisilla meriiteillä, vaan käyttämällä fiksuiten hyväkseen sääntöjen tarjoamat mahdollisuudet. Kuka on vastuussa huonosti laadituista säännöistä? Minä. Jos on pakko sylkeä, niin tähän suuntaan, kiitos.

  Yrittäkää kuitenkin mieluummin synnyttää positiivista kuhinaa. Tällä tavoin tämä valtavan hieno kilpailu saisi arvoisensa päätöksen. Jos vielä joskus järjestän jotain vastaavaa, niin otan tästä kokemuksesta opikseni ja teen monia asioita eri tavalla. Nyt tämä kuitenkin menee näin. Joten jäitä hattuun. Keskittykää diggailuun, ei dissailuun.

 82. Huutista jonnetapiirien itkulle 😀 Kyllähän se harmittaa, kun ei saa myytyä kitaraa, jonka yrititte voittaa viiden minuutin panostuksella ja somehuorauksella. :DD

 83. Ei saanut kilpailu arvoistaan finaalia.. Voiko tämä tosiaan päättyä näin? Päädyin kans lukemaan ylilauta.org-sivustoa ja tässäpä muutamia poimintoja:

  ”Operaatio Somehuoria turpaan, osa III”

  ”Vaikka haapasalo nousisi kärkeen ja proxyillä ym. äänestäminen huomattaisiin Kela varmaan antaisi asian olla, koska on selvästi itsekin vittuuntunut tuohon rottien videoon.”

  ”Jep! Varmistelin juuri ettei sieltä jää kiinni vaikka pistää vähän ruotsin tai vaikka somalian kautta ääniä. Kymmenisen pistänyt nyt”

  ”Pitää laittaa botti napsuttelemaan kun pääsen kotiin. Samaa suosittelen muille nyymeille!”

  ”Pystyy äänestämään. Ite parilla kymmenellä proxyllä äänstänyt ja hyvin meni läpi.”

  ”Kilpailu on jo sinänsä pilalla. Helvetin hyvä idea meni pilalle siinä vaiheessa kun tämä somehuoraryhmä tuli mukaan – nyt pitää vaan varmistaa, että nuo saatanan narsistit eivät saa kilpailun pilaamisesta palkintoa.”

  ”Unoha ne linkit, ei täälkää kukaa oo noit kuunnellu.”

 84. Paljonkohan downvammaisia vituttaa hävitä somehuorauksen jälkeen?

 85. Missä voi äänestää?!? Kuka johtaa? Kaatuiko ensin sivut, ja sitten jäi äänestys kokonaan pois?

 86. Kelan asiakkaita ovat kaikki Suomessa asuvat ja ulkomailla asuvat Suomen sosiaaliturvan piiriin kuuluvat henkilöt. -Wikipedia

  Kansa vaatii tietää mitä nyt tapahtuu! Ehdotan: 9000€ jaetaan 256 osaan ja jokaiselle osallistujalle annetaan kitara. Sitten kaikilla on hyvä mieli eikä kelläkään ole paha mieli.

 87. Tää on taas just näitä hetkiä, kun vähän hävettää olla ihminen.

 88. …huomauttaa, että tuo 9000€ arvoinen kitara tulkitaan verottajan toimesta tuon suuruiseksi (”arvo kilpailun voittajan näkökulmasta” tms.) ansiotuloksi? Tuota voi toki kohtuullistaa, jos verottaja katsoo, että kyseessä on ammattityökalu jota voittaja ei pystyisi hyödyntämään. Mutta jottei totuus unohtuisi, niin tuosta tulee perusjantteri maksamaan loppujen lopuksi tuhansia euroja veroja joka tapauksessa, riippuen siitä mihin kohtaan progressiota kitaran voittaminen tulisi lopullisen vuositulojen määrän keikauttamaan. Näin rankasti yksinkertaistaen. (https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Laskelmat/Palkansaajan-veroprosentit/ – loput lähteet mm. arpajaislaki ja vero.fi)

 89. Missä ” Vienanmerta – Piirrä minuun tie” minun suosikki 1 ?
  Jos näistä joku pitää valita, niin Mika Haapasalo !
  Olis voinut 5 ensimmäisen valinnassa huomioida ajan minkä kuunneltavissa/katsottavaissa You tubessa esim jakolaskulla paljonko päiviä ollut katsottavissa ja jako päivillä, kuka silloin saanut eniten katsojia per päivä, kun ei reilua kun osa julkaistu syyskuussa – viimeiset marraskuussa.

 90. Eiköhän äänestyksen voi järjestää uudestaan, kunhan mukaan otetaan vain finaaliin musiikillisin avuin päässeet. Silloin internetin lapsiarmeija lienee tyytyväinen ja tuskin enää sotkeutuu ääniin. Mukana on kuitenkin huikeita esityksiä. Annettakoon niille arvonsa, ja uusi mahdollisuus.

 91. FB:ssa oli hyvä ehdotus että kaikki kisaan osallistuneet 256 äänestäisivät voittajan näistä kymmenestä.

 92. Ei niin paljon pahaa etteikö jotain hyvääkin olisi tästä syntynyt, on nimittäin näkyvyyttä tullut näille muillekkin finalisteille varmaan ihan kohtuullisesti tämän somehärdellin kautta ja sehän on hienoa kun näin ei-muusikkonakin ymmärrän ja tiedän että kuinka vaikeaa se varmaan on itseään esille saada.

  Uskon vahvasti että jos taistelutapiirit pudotetaan pois finaalista niin seuraava kierros menee huomattavasti paremmin, niin ja olihan se Mika toki kakkosena taistelutapiirien jälkeen jo ennen kuin tuo vastaisku lähti käyntiin.

  Vaikka en olekkaan Anssi Kela-fani niin urasi on kyllä ollut ihan kunnioitettava ja arvostan sinua todella paljon tälläisen kilpailun järjestämisen johdosta. Toivon kovasti että tähän vielä joku ratkaisu löytyy ja palkinto päätyy sen ansaitsevan käsiin, minä seuraan suurella mielenkiinnolla täällä sivummalla.

 93. Tähän asti jo annetut peukut FB:n Martin-haastesivulla?

 94. Tämä kilpailu on näköjään herättänyt monien ihmisten tunteita ja ajatuksia, niin positiivisia kuin negatiivisiakin, ja on mielenkiintoista seurata, miten tämä lopulta kääntyy… Kyllä, on epäreilua, että tapiirit ovat saaneet ääniä jo valmiiksi olleiden fanien avulla, mutta asiaa voi ajatella myös heidän näkökulmastaan (etenkin aiemmin mainitun Mikael Sundbergin, joka haukuttiin aivan maan rakoon). Jos heillä sattuu olemaan julkisuutta jo ennestään, edellyttääkö se sitten sitä, että he eivät saa osallistua koko kilpailuun, kuten normaalit ihmiset? Se on kyllä pakko myöntää, että on kummallinen (ja hieman lapsellinen) tapa saada ääniä ”arvonnalla”, mutta tässä voi kukin miettiä, että olisiko itsekin käyttänyt hyväksi jo aiempaa julkisuutta. Kaikkihan me pidämme voittamisesta?

  Olen kuitenkin sitä mieltä, että palkinto kuuluu taitavalle laulajalle, mitä (anteeksi vain) tapiirit eivät ole 😀 Heidän selvästi alunperin ”läpällä” tehty video on alkanut olemaan liian vakavasti otettu, joten heidän kannaltaan olisi järkevää/ystävällistä vetäytyä ihan henkilökohtaisesti, itse pois kilpailusta. Ehkä voisi myös nöyrästi pahoitella aiheutunutta vahinkoa. En ole kyseisten henkilöiden kanssa puhunut, mutta tiedän, että heillä on varmasti sisällään tunne siitä, kuinka tämä kilpailu tuntuu väärältä.

  Toivotaan kaikkien parasta! Ja ottakaahan ihmiset ihan rauhassa, kaikki me teemme joskus tyhmiä tekoja, joita kadumme ennemmin tai myöhemmin…

 95. Ja vielä lisäksi pakko mainita: se, että Anssi Kela itse päättäisi voittajan, olisi kaikkein paras vaihtoehto! Tällöin hänen kanssaan pääsisi esiintymään (tai jotain semmoista?) hänelle mieluisa henkilö! Itselleni ainakin merkitsisi enemmän, jos Kela itse valitsisi minut, eikä tuntemattomat ihmiset.

 96. JA vielä kolmannessa kommentissa pakko sanoa sen verran puolustusta kuitenkin, että tämä Sundberg, josta on puhuttu todella negatiiviseen sävyyn, ei itse ollut kehittämässä tätä heidän videotaan, vaan lähti vain kaverin mukaan. Kyseinen palkinto ei edes ollut lainkaan menossa hänelle, vaan yhdelle hänen ystävistään. Ainoa asia, jota hän teki, oli kaverin auttaminen pyydöstä. Kyllä, hän mainosti videota, jotta tykkäyksiä/ääniä tulisi, mutta teki tämän ainoastaan hyvän ystävän pyynnöstä. Ystäviähän autetaan aina, eikö niin? Sundberg mainitsee itsekin ask.fm sivullaan, kuinka vihaa mainostamista, ja siksi kokee tämän kilpailun keskeyttämisen turhauttavaksi, sillä hän on tehnyt sen eteen jotain, mitä ei muuten tykkäisi tehdä, mutta teki sen ystäväänsä varten. Ymmärrän siis täysin hänen tekonsa, ja toivon, että muutkin ymmärtäväisivät (edes hieman). MUTTA kuten jo sanoin, tämä henkilö, joka heidän videotaan ”johtaa” voisi laittaa viestiä kisasta vetäytymisestä ja pikku pahoittelut mukana?

 97. Miksi Taistelutapiirien pitäisi vetäytyä kisasta saati sitten ”pahoitella” osallistumistaan?

 98. Hei Anssi! Ajattelin vinkata, että kerran tämä nyt meni mönkään (mikä harmittaa myös minua, koska seurasin kovasti ja äänestin myös omaa suosikkiani), että kun uusintaäänestys tulee, pystyttekö rakentamaan sen niin, että voi ainaa ylä- ja alapeukkuja? Vaikka kolme kumpaakin. Minulla oli useampia suosikkeja, ja valinta näiden kesken, kenelle antaa ääneni, oli vaikeaa; minun piti lopulta heittää noppaa arpoakseni oman ääneni saaja. Älä lannistu tästä! Uskon, että kyllä tämän kisan saa toimimaan vielä 🙂 Jos ei muuten, niin kokoa raati, jonka äänet lasketaan 50% ääniksi ja yleisöäänet toiseksi mokomaksi. Myös jonkun ehdottama euroviisu-tyylinen pisteiden jako voisi toimia!

 99. No onko se sitte reilua että kaikki on usutetettu äänestää Mika Haapasaloa ettei Miku voittais vaikka ei se Mikankaa esitys mikää hyvä ollu.. Missään ei kielletty mainostamista ja ainahan tämmösissä voittaa se kellä on eniten seuraajia tai kuka sen omansa saa levitettyä isoimmalle yleisölle ja saamaan heidät äänestään. Mielestäni Mikakaan ei antaitse voittoa.

 100. Kiitos ihan mahtavasta lähetyksestä. En tosin kierona ihmisenä katsonut sitä suorana. Tämankaltainen ote on musiikin tulevaisuutta ja toivon todella että siitä saadaan myös voita tekijöiden keivän päälle. t. Käpy

 101. Oikeaan osoitteeseen meni!

  Pakko täällä kysyä täällä, vaikka postaukseen ei liitykään:
  Mitkä Star Wars: Force Awakens odotukset Anssi? Onko trailerit katsottu ja liput ostettu? Vai vannotko vain originaalin trilogian nimeen ja jätät katsomatta? 🙂

 102. Trailerit on toki katsottu ja niistä vähän innostuttukin. Lippuja en ole vielä hankkinut, mutta menen kyllä varmasti katsomaan.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.