Paluu Pihvimylläriin

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:

 

13. Kelan keikka, jolle tänä vuonna pääsin ilmiintymään. Ei mitään sen ihmeellisempää, kuin jo aiemmin näkemäni. Anssi Kela on loistava. Sitä mukaa, kun käydyt keikat lisääntyy niin raportointini on vähentynyt. Oonko jo sanonut kaiken? Ei mitään lisättävää? Miks kirjoittaa nyt, kun en kirjoittanut aiemmistakaan?

Ennen keikkaa käydään jutustelua just tän vuoden jo koetuista keikoista. Viimeksi G- Livelabin keikalla ollut kaveri haluaa kuulla mitä Kela rintamalla on tässä välissä tapahtunut ja mitä keikalla voi odottaa kuulevansa. Viimesimmillä keikoilla on kuultu hyviä livevetoja Isot biisit ohjelmassa olleita  biisejä. Mä haluun viihdyttää kuultiin ainakin Tampereen Ilonassa, mut tätä eivät ole ny vähään aikaan soittaneet.  Tampereella kuultiin myös R-A-K-A-S. Rappiolla on kuultu ny lähinnä encoressa. Minä olen muistanut on setissä ollut myös. Lisäksi harvinaisena on 2017 tarjoiltu esim. Kevät tulee, Suuria kuvioita, Aamu, Jennifer Aniston… Selkeesti yrittävät takuuhittien rinnalle settiin aina tuoda vaihtuvan harvemmin kuullun kipaleen.

Sitten juttu siirtyy unohtumattomiin Fuengirolan keikkoihin joilla trio kokoonpano Anssi Kela, Ville Kela, Antti Karisalmi soittelivat iloksemme, vaikka mitä muistelemisen arvoista yhtenä helmenä Kaunotar ja basisti.

Ja se Livelabin keikalla ensiesityksenä kuultu Huomaatko mitä sait aikaan kuultiin usealla Anssin soolokeikalla! Tää on niin hyvä juttu, mut jäämme miettimään miks ei bändi versiota tuosta kuulla. Eikö Anssi ymmärrä miten helvetin hyviä biisejä sillä on? Niitä ei koskaan bändin kanssa kuultuja haluis ihan varmasti livenä kuulla kaikki. Kenen se täytyy kertoa ja kuinka monesti?

Tästä puheenaiheeksi vaihtuu tuleva Jäähalli keikka. Isointa Anssia ikinä. Kieli pitkällä ootan. Lipun oon varmistanut itelleni kaikilla mausteilla jo ennen niiden virallisesti myyntiin tuloa. Yes miten siistii! Siisteintä ikinä!  Kun olin Apiksen jäähalli keikalla matopitissä ni koko ajan kelasin, et sitten kun Anssi on täällä. Ja mukana olleen ystävän kanssa puhuttiin, et sitten kun Anssi on täällä. Ja eikähän meillä tuolloin ollut mitään tietoa, et tämmönen 30 vuotta Kelaa jäähalli show on tulossa. Tiiettiin  vaan, et tää on Anssin unelma ja meiän fanien märkä päiväuni. Voi hitto sitä riemua, kun tieto tästä tulevasta jäähalli Juhlasta saavutti meikän!

Yks heppu kertoo ostaneensa lipun permannolle vasta äskettäin nähtyään Anssin videon tulevasta jäähalli sessiosta. Toinen on tähän päivään saakka käynyt sisäistä taistelua ostaako vai eikö ostaa lippua, mut ilmeisesti luvattu Mad Professor seinä on saanut vaa’an kallistumaan ostamisen suuntaan.
Mietimme mitä Anssi on nyt halliin luvannut. Mitähän siellä kuullaan luvattuina ylläreinä? Mihin tahansa paitsi Helsinkiin me haluttais kaikki kuulla ja varsinkin bändin kans jäähallissa soitettuna. Se ois ehkä siisteintä koskaan. Muutenkaan ei ymmärretä, miks ei tätä selkeesti hittikamaa biisiä oo lohkastu sinkuksi ja laitettu radioon voimasoittoon? Just tää biisi ois niin toiminu. Ystävä vieressä totee, et Piirrä minuun tie kuullaan ja sehän on ny harvinainen, kun ei olla pitkään aikaan sitä keikoilla kuultu. Naurattaa koko seuruetta tää ajatus, ku tää ois jotenkin niin Anssia. Kysyn mitä kaveri tykkäs Status Quon Kultsan keikasta, ni vastaa, et oli toi hyvä, mut hän kun on nähny ton ennenkin eikä setti ollu muuttunu ni se nyt on sit sama juttu, ku esim. Anssin keikalle meno, ku setti on niin sama aina.

Sitten keskustelu hiipuu karaoken jalkoihin. Joku vetää fiiliksellä eikä sen läpi pysty puhumaan niin, että kukaan kuulisi.

Pihvimyllärin fasiliteetit näyttää pienemmiltä.   Tiiättehän sen, kun lapsena ootte temmeltäneet menemään jossain mielestänne isossa paikassa ja tuutte vuosien päästä samoille mestoille toteemaan, et ei tää niin isoo ollukkaan.  Viime Kelan keikasta täällä on muutama vuosi ja tuntuu, kuin paikka ois entisestään kutistunut. Pienen lavan eturiviin ei montaa mahdu. Tuomas on aidoitettu omaan karsinaansa. Hän onkin  viimekeikkoina ollut aika potkivainen ja riehakas. Kesken BMW: n Anssi kuitenkin uskaltautuu kysymään: ”Saanko Tuomas tulla sinne sun luo kylään?” Tuomas murahtaa hyväksyvästi ja saamme nautiskella kahden kitaran jutustelusta.  What! Ihan kuin meiän ennen keikkaa käytyä jutskailua ois kuultu, kun lavalta ladataan tulemaan Piirrä minuun tie ja vielä pisteeksi iin päälle Mä haluun viihdyttää. Aah… Tää keikkahan on taas hekumallista nautintoa, alusta kauniiseen loppuunsa, ihan niin kuin kuuluukin.

Ulkona, ikkunan takana, lavan vieressä ihmisiä laulaa, tanssii ja kuvaa. Tällä kertaa kaikki eivät mahtuneet sisätiloihin. Tunnelma on kuuma ja tiivis.

Settilista: Milla, Kaksi sisarta, Puistossa, Levoton tyttö, Battle, Karhu, 2080-luvulla, Petri Ruusunen, Piirrä minuun tie, Mä haluun viihdyttää, Nostalgiaa, 1972, Nummela, Rappiolla, Maitohapoilla, Mikan faijan BMW

Anssi toivottaa kaikki tervetulleeksi 6.5.2017. Jäähallin keikalle ja lupailee ties mitä tuonne. Vaikkakin luvatut pari pommia voivat olla jo vähän liikaakin. Tän piti olla ihan pieni basic tavalla toteutettu keikka ja suora leikkaus niihin pommeihin, tasoihin lavalla, Mad Professor seinään. Jep parin viikon päästä lävähtää. Aku Ankan onnennumeroon on hyvä päättää skriivailu (tästä oli myös hyvä aloittaa) siis 13 päivää enää enennäkemättömään Jäähalli spektaakkeliin. Nähään siellä!

Kommentit

  1. Kuvaamiseen on Pihvimyllärissä hyvät valot. Jos asemoi itsensä eturiviin saa lähikuvia lähinnä, koska matala pieni lava on aivan yleisössä kiinni. Kuvia tuli muutama räpsittyä, mut tällä kertaa keskityin enemmän fiilistelyyn ilman kuvausta. Joku paikan henki on selkeesti kuitenkin kuvaamista vastustava, kun viime keikalla vuonna 2014 kamera ei oikeen suostunu pelittämään ja nytkin oli keikan jälkeen vaikeuksia saada oma ja kaverinkin yhteiskuva Anssin kans otettua. Jännä paikka keskellä Klaukkalaa tää Pihvimylläri. Puolen tunnin ajomatkan päässä stadista sijaitseva pieni ruokaravintola/juottola. Sisätilat nähdessään hämmästyttää miten tänne saadaan nimekkäätkin artistit esiintymään. Jotenkin luonteenomaisemmalta tällaiselle paikalle tuntuisi soolokeikat, eikä niinkään isommat kokoonpanot. Joka tapauksessa pirtti tuntuu vetävän aina täyteen musannälkäisiäkin. Aikamoisen kontrastin luo tämä keikka kokonsa puolesta kahden viikon päässä hämöttävään jäähalliin verraten. Nään jo uniakin Anssista jäähallissa. Tämmöstä se sitten on, kun haaveet, unelmat käy toteen.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.