02.03.2002 KEMI, Hullu Pohjola

On the road again. Tie pohjoiseen kuljetaan tällä kertaa suuren maailman tyyliin lentämällä. Kevätkiertue alkaa lupaavasti jo Seutulassa: paikalle saapuu kaikkien kummastukseksi valomies Vesku, jonka ei ollut vielä tarkoitus lähteä näille Lapin keikoille. Osoittautuu, että tästä muutoksesta on kerrottu kaikille muille paitsi Veskulle itselleen. Nyt hän seisoo orvon näköisenä rinkka selässään ja peruuttaneena muut viikonlopun työnsä tehdäkseen kanssamme tämän reissun. Ohjelmatoimistoon otetaan kiukkuista puhelua, mutta lopputulos on joka tapauksessa se, että lentoliputon Vesku joutuu poistumaan kentältä häntä koipien välissä.

Me muut astumme koneeseen ja lennämme Kemiin.

Matkustusmuodosta johtuen emme voi kuljettaa koko kalustoarsenaaliamme mukanamme vaan paikan päälle Hulluun Pohjolaan on järjestetty suunnilleen omiamme vastaavat laitteet. Lainavehkeillä soittaminen aiheuttaa aina harmaita hiuksia (vaikka meille järjestetyissä laitteissa ei sinänsä olekaan mitään vikaa). Niinpä soundcheckistä muodostuu melko vaivalloinen koitos: lainakamat yhdistettynä siihen ettemme ole soittaneet yhdessä nuottiakaan kolmeen kuukauteen ja siihen että settiin pitäisi opetella pari uutta biisiä, saa aikaan sen, että olemme jo soundcheckin jälkeen aivan valmista tavaraa.

Ennen keikkaa saamme kuitenkin ladattua itseemme lisää virtaa ja vuoden avauskeikasta muodostuu loppujen lopuksi varsin antoisa tilaisuus. Soittotauko on tehnyt kaikille selvästi hyvää. Olemme varmasti soittaneet teknisesti huomattavasti parempiakin keikkoja, mutta tänä iltana lavalla esiintyykin pitkän tauon jälkeen laitumelle päästetty karjaa. Soittaminen on kivaa ja kuluneiden biisien kimppuun on taas hauska hyökätä. Pienen etäisyyden jälkeen niiden tulkintaan on myös helpompi löytää uusia näkökulmia. Hiottavaakin toki vielä jää, esim. kappaleiden tempot ovat kautta linjan melko laahaavia. Esitämme kantaesityksinä soundcheckissä hätäisesti treenatun Pekka ja Susi –biisin Rosa sekä viimeisimmän tekeleeni; tammikuussa laatimani Uudet autot –nimisen kappaleen. Hullu Pohjola on loppuunmyyty, tunnelma tiivis ja ihmiset innostuvat laulamaan kanssani kiitettävällä pieteetillä. Keikan jälkeen toteamme yhdestä suusta, että tästä on erittäin hyvä jatkaa!


Ame, senkin veijari…