11.05.2001 KOUVOLA, Hotelli Vaakuna

Jälleen haasteiden edessä. Orkesteri on lähdössä tien päälle uudella miehityksellä. Anna päätyi jättämään tämänkertaisen maakuntakierroksen väliin ja kun vielä osoittautui, että rumpaleista se Janimpi on estynyt lähtemään, jouduttiin turvautumaan tuuraajan palveluksiin. Toiselle rumpupallille saatiin pikakomennuksella hälytettyä Lemonator -lyömäsoittaja Kelly Ketonen (tunnettu myös nimellä Zen Kekkonen). Pikakomennuksella tarkoitetaan tässä yhteydessä ”ilman minkäänlaista harjoitusta.” Nyt on pelimannihenki puntarissa!

Olemme hyvissä ajoin keikkapaikalla, Hotelli Vaakunan yökerhossa. Tarkoituksena on saada pikaisesti pelivälineet pystyyn ja soundcheckin lomassa vähän soitella biisejä Kellyn kanssa. Tie helvettiin on tunnetusti päällystetty hyvillä aikomuksilla…

Miksaajamme Terttu-setä toteaa backlinen olevan pystyssä ja tiedustelee, josko haluaisimme sähköä lavalle. Hän astelee lavan takaosassa olevalle voimavirtapistokkeelle ja survoo piuhan kiinni. Kuuluu rasahdus, valot himmenevät ja ilmassa tuntuu sähkön käry. Puolet vahvistimistamme poltti juuri sulakkeensa. Kitaroita riisutaan kauloilta ja yhtye toteaa, että taisi juuri tulla ruokatunnin paikka.

Parin tunnin päästä olemme syöneet ruhtinaallisesti. Esiintymispaikalla on tällä välin käynyt sähkömies ja hotellin henkilökuntaa on juoksutettu ympäri Kouvolaa sulakkeiden perässä. Lavalle tulee vihdoinkin virtaa ja meillä on puoli tuntia aikaa treenata Kelly esiintymiskuntoon. Soittelemme biiseistä pikaiset tiivistelmät ja havaitsemme, että meininkihän on itse asiassa aika hyvä!

Koittaa keikan aika. Yleisöä on odotettua vähemmän; reilut sata. Paikalle saapuneet saavat kuitenkin todistaakseen yhtyeen, jolla on lavalla hauskaa! Tämä on paras keikkamme tähän mennessä – johtuen ehkä siitä, että nyt ammutaan treenauksen puutteesta lonkalta eikä murehdita turhista! Hymyt ovat herkässä ja loppukeikasta pompitaan jo tasajalkaa. Keikan kruunaa Suomen ainoa laulava miksaaja…

Mainion esiintymisen jälkeen seuraa hilpeät jatkot hotellihuoneessa. 80-luvun heviklassikot saavat uusia muotoja haitarilla soitettuna!