Sivu 8

Kysymys
mikx sä pidät melkeen joka kuvassa ristä kaulassas

Nikke 28.07.2001

Anssi vastaa
Sain ristin isoäidiltäni joskus teini-iässä, enkä sen saatuani ole koskaan riisunut sitä pois. Nykyisin ei tule edes ajateltua koko asiaa, risti vain on ja pysyy.

10.08.2001

Kysymys
Moi ja lämpimimmät onnitteluni menestyksestäsi!
Kerro Anssi, mistä sait uskoa itseesi P&Sn jälkeen ja miten soolosysteemi oikeesti alkoi. Pitikö käytännössä ”hakea” levydiiliä vai oliko se tavallaan valmiina Kallosen kanssa vanhojen näyttöjen pohjalta?
Ostin oman kopioni vasta hiljattain ja olen vasta tutustumisvaiheessa- nyt kolisee koviten nimibiisi. Aitojen instrumenttien fanina ja aktiiviräpeltäjänä täytyy mainita, että Hammondin murahdus ”Nummelan” kohdassa 2:24-2:25 on biisin Taitekohta ja siitähän se vie biisin loppuun asti.

K Repo 27.07.2001

Anssi vastaa
Pekan ja Suden jälkeen en ollut biisintekijänä kovinkaan kummoisessa maineessa. Asko Kallonen BMG:ltä päätti kuitenkin antaa minulle vielä yhden mahdollisuuden ja suostui tapaamaan minut kuunnellakseen viisi uutta biisiäni. Kuulin jälkeenpäin, että hän oli jo mielessään valmistellut puheen, jossa suosittelee minulle ammatinvaihtoa kun tästä laulujen kirjoittamisesta ei kerran näytä tulevan yhtään mitään. Tätä puhetta hän ei kuitenkaan koskaan pitänyt, sillä viisi biisiäni tekivät niin suuren vaikutuksen, että soololevyä alettiin suunnitella välittömästi.

Noista viidestä kappaleesta albumille muuten lopulta päätyivät Kaksi sisarta ja Esko Riihelän painajainen. Viimeksi mainitusta julkaistiin levyllä se ensimmäiseltä demolta löytynyt versio sellaisenaan!

10.08.2001

Kysymys
moi anssi! mun pitää pyytää anteeksi sulta yhtä juttua…mulla on nimittäin nummela-levys piraattina…ostin sen yhdeltä kirpparilta. nyt mulla on hirveen huono omatunto siitä ku en ostanu sitä aitona silleen että sä olisit saanu rahat. mitä mä voin tehdä et olo helpottus? toivottavasti vastaat!sun biisit on muuten hirveen ihania.mä kuuntelen levys monta kertaa päivässä läpi. mä ootan seuraavaa levyäsi innolla jonka aion tietenkin ostaa aitona! vielä kerran:anteeksi!

ihailijasi 27.07.2001

Anssi vastaa
Lue viisikymmentä avemariaa ja siihen päälle kolmekymmentä isämeitää… Oikeasti ainoa katumusharjoitus, jonka sinulle määrään on se, että ostat tästä lähtien levysi aitoina versioina oikeilta levykauppiailta. Enkä tarkoita vain omia levyjäni; myös muutkin artistit ansaitsevat palkkion tekemästään työstä!

10.08.2001

Kysymys
Vastailetko vaan valittuihin kysymyksiin?
Vai vastaatko kaikkiin?
tuskin, sillä mulle ei ollut täällä vastausta…=)
eli voinko laittaa sun laulun sanoja mun sivuille?

Sadea 27.07.2001

Anssi vastaa
Kysymyksiä tulee niin paljon (kymmeniä päivässä), etten valitettavasti millään voi vastata kaikkiin. Joten valitsen kylmästi vain ne, joihin kulloinkin huvittaa vastata.
Voit minun puolestani laittaa sanojani nettiin.

10.08.2001

Kysymys
onks sun oikee nimes anssi kela? jos ei mist se on tullu….

butterfly 26.07.2001

Anssi vastaa
Anssi Kela on nimi, joka minulle muinoin kasteessa annettiin. Monet kyselevät nykyisin, että mistä olet keksinyt noin hienon taiteilijanimen. Tämä kuulostaa minusta erittäin kummalliselta, koska olen ollut Anssi Kela 29 vuotta ja se on minun mielestäni ihan tavallinen nimi! Danny on loistava taiteilijanimi. Tai Tumba Tamminen…

01.08.2001

Kysymys
Aika mitäänsanomatonta, tasaisen latteata renkutusta. Omaperäisyys kunniaan.

Mies Nummelasta 26.07.2001

Anssi vastaa
”Tasaisen lattea renkutus” onkin aika osuva määritelmä kuvaamaan biisejäni! Otan tämän välittömästi käyttöön, kiitos!

10.08.2001

Kysymys
sä olet todella lahjakas!mut minkä takii siin ”esko riihelän painajaisessa” sä kuulostat ihan ku olisit vähän juovuksissa?(siinä alussa)Miten päädyit juuri Alexandraan ja Annaan? onko Alexandra Kirkan tytär?
Anna ja Alexandra laulavat tosi hyvin!Se ”rva ruusunen” on tosi hauska ja hyvä! Mistä sait ajatuksen siihen?

Katja =0) 26.07.2001

Anssi vastaa
Vai kuulostaa herkkä tulkintani känniseltä örvellykseltä… 🙂
Alexandran ja Annan päätymisestä levylle voit lukea näiltä sivuilta löytyvästä studiopäiväkirjasta! Alexandra on Kirkan tytär.

01.08.2001

Kysymys
Mikä kappale Nummela-albumilta on sun omasta mielestä se paras ja onnistunein? Mitä on mukavin soittaa? missä biisissä on mielestäsi parhaat sanat? mikä biisi luo keikoilla parhaan tunnelman?
Onko tosiaan näin,että tutustuit vaimoosi riparilla?! (luin sattumalta seiskasta..)
Osaat siis soittaa kitaraa, pianoa, bassoa, rumpuja, huuliharppua… Mitä vielä?! Entä onnistuuko esim. viulu,sello, puhallinsoittimet? Voisitko luetella kaikki musikaaliset soittimet joita käyttää osaat?

Anniina 25.07.2001

Anssi vastaa
Itse pidän nimibiisi ”Nummelaa” ehkä kaikista onnistuneimpana. Keikoilla kaikkia biisejä on mukava soittaa. Varsinkin ”Rva Ruusunen” on hauska livebiisi ja aina joka keikalla erilainen. Emme bändin kanssa koskaan etukäteen tiedä, mitä tulee tapahtumaan. ”Rva Ruusunen” saattaa jonain iltana kestää kolme minuuttia ja heti seuraavana iltana kymmenen – erittäin vapaamuotoinen kappale!

Mitä tulee siihen Seiskan juttuun: Älkää hyvät ihmiset uskoko kaikkea mitä luette! 7 päivää -lehti ei todellakaan ole mikään maailman luotettavin tietolähde…

En jaksa ryhtyä luettelemaan kaikkia soittimia, joista saan äänen aikaiseksi – niitä on aika monta. Mutta sellaisia soittimia, joita katson oikeasti osaavani soittaa, onkin sitten huomattavasti vähemmän. Parhaiten soitan bassoa, koska se oli niin monta vuotta pääinstrumenttini. Nykyisin suurin osa ajastani kuluu räpiköidessä kitaran parissa – ehkä vielä jonain päivänä opin soittamaankin sitä!

01.08.2001

Kysymys
sulla on aika monta kaksoisolentoa.. mitä mä nyt muistan lukeeneeni sen taksi jutun ja eräs AIVAN sinun näköinen henkilö oli kerran meidän koulussa sijaisena..ja arvaa kuka kuolas koko ajan tunnilla!

KSNK CAT 25.07.2001

Anssi vastaa
Olen sitten ilmeisesti aika perussuomalaisen näköinen kun kaksoisolentojani löytyy kerran joka paikasta! Ehkä naamani pitäisi laittaa Elovena -paketin kylkeen edustamaan tyypillistä suomalaisuutta?

01.08.2001

Kysymys
mulla ois pari kysymystä sulle!
1. ketkä ovat lassi ja juha kela?
2. mistä kertoo laulu esko riihelän painajainen ja mistä nimi?
3. ootko millonkaan tulossa hyvinkäälle keikalle?

elina 25.07.2001

Anssi vastaa
1) Lassi Kela on isoisäni ja Juha Kela isäni.
2) Biisi ei tosiaan liity mitenkään Esko Riihelään. Se oli vain hassu työnimi, joka sitten jotenkin jäi kun en parempaakaan keksinyt.
3) En tiedä. Jos ohjelmatoimistoni myy keikan Hyvinkäälle, niin sitten. Itse en voi asiaan vaikuttaa.

01.08.2001

Kysymys
Ensimmäiseksi haluaisin kiittää sinua Harhaa-kappaleesta. Se (varsinkin säkeistö Jessestä) kertoo omalla tavallaan minunkin menneisyydestäni. Onko mitään tapaa millä sinua voisi kiittää konkreettisesti tästä upeasta kappaleesta ?

Loreanna 25.07.2001

Anssi vastaa
Tällaiset palautteet ovat jo itsessään riittävän hieno kiitos! Tuntuu upealta tietää, että biisini koskettavat ihmisiä. Mutta jos haluat todella tehdä jotain konkreettista, niin ota vaikka tavaksesi käydä päivittäin osoitteessa www.thehungersite.com klikkaamassa ilmaista ruokaa nälkää näkeville.

01.08.2001

Kysymys
Kiitos nimipäivättömyyspäivänlahjalevystä. Koska lahjan antaja – aviomieheni – on näkövammainen, käski hän kysyä, että olisiko mahdollista saada laulujesi tekstejä tiedostomuodossa. Lopuksi pieni pyyntö: pliis valitse Jyväskylän keikkapaikaksesi joku muu kuin yliopiston juhlasali. Sinne ei pääse pyörätuolilla.

Tiina Hokkanen-Oja 25.07.2001

Anssi vastaa
Sanoja ei ole tiedostomuodossa, mutta kyllähän ne täältä kotisivuilta löytyvät; ”Nummela” -osiosta. Jos tarkoitus on saada teksti suurennettua, niin onnistuuhan se tuota kautta.

Elokuun lopussa olen tulossa Jyväskylään Morgan Kaneen. Minulla ei ole pienintäkään aavistusta kyseisestä paikasta; toivottavasti sinne on laadittu asianmukaiset rampit!

27.07.2001

Kysymys
Olette tulossa Kouvolaan keikalle 3.8, hyvä näin. Onko tietoa minkälaisella kokoonpanolla esiinnytte? Liekö laulava mikseri kehissä?

neito nummela 25.07.2001

Anssi vastaa
Kouvolan keikka heitetään lähes samalla kokoonpanolla kuin viimeksikin. Uutuutena mukana on kosketinsoittaja Saara Metsberg. Laulava miksaaja, Terttu-setä, ei valitettavasti ole enää mukana.

27.07.2001

Kysymys
Onks susta kivaa olla julkkis??
Tuleeks sulle paljon jotain vihakirjeitä??? Entä fanipostia?? Halusitsä joskus pienenä ja myöhemminkin johonki muuhun ammattiin, ku laulajaks/soittajaks???
Mikan faijan bmw on muuten huippu!!!

angel 24.07.2001

Anssi vastaa
Enpä nyt tiedä, onko julkkiksena olo mitenkään erityisen kivaa; se ei ole kuitenkaan se syy, miksi teen tätä hommaa. Vihakirjeitä en onneksi ole saanut vielä ainuttakaan. Perinteistä fanipostiakin tulee hyvin vähän. Pikkupoikana halusin formulakuskiksi. Itse asiassa haluaisin vieläkin…

27.07.2001

Kysymys
Vinkkinä kaikille Pekka ja Susi-faneille; www.bol.fi tarjoaa levyä hintaan 84 mk. Kyseessä on mitä todennäköisimmin oikea levy, vaikka kansikuvaa ei löydykään sivuilta.

Nimike Pekka Ja Susi
Artisti/ryhmä Pekka Ja Susi

Julkaisupäivämäärä 1999-09-17
Julkaisumaa Suomi
Levytyyppi CD

24.07.2001

Anssi vastaa
Tämä siis vinkkinä kaikille. Tuo julkaisupäivämäärä tosin hiukan kummastuttaa…

27.07.2001

Kysymys
Miten suhtaudut kun sut pysäytetään kadulla [esim.nummelassa] ja pyydetään nimmarii??

i saw u 2 day 24.07.2001

Anssi vastaa
Mikäli löytyy kynä ja paperia, niin kirjoitan nimmarin. Kuuluuhan se työtehtäviin!

27.07.2001

Kysymys
Miten oot keksiny tollasii sanoja biiseihisi?Ja kuvittelitko koskaan et noin mitään sanomattomilla sanoilla voi tehdä vaikutuksen jengiin.Älytöntä,sori nyt vaan,paskaa noi sun sanat on mun mielestä,en tajuu ihmisii jotka pitää niistä.Nehän on kuin joku vaan jauhais skeidaa vaik työpaikalla tyyliin et ”Pete vääntää mutterii,vaikka ei käytä glitterii ja nyt tippu mutteri mut blaa,blaa,blaa…”

Joona 24.07.2001

Anssi vastaa
Minulla on sinulle uutisia: Me ihmiset olemme kaikki keskenämme erilaisia. On olemassa kissaihmisiä ja koiraihmisiä. Suomalaiset syövät salmiakkia, japanilaisten mielestä merilevä on armoitettu herkku. Reiskan lempiväri on sininen kun taas Raili pitää keltaisesta. Toinen tykkää isästä ja toinen tyttärestä…
Joonan mielestä Anssi Kelan sanoitukset ovat mitäänsanomatonta paskaa ja samaan aikaan ”Nummela” albumia on myyty 55 000 kappaletta. Makuasioista voi tietysti kiistellä, mutta sopua tuskin saavutetaan milloinkaan. Eikä pidäkään – minun mielestäni ihmisten keskinäinen erilaisuus on hieno homma!
BTW: Mahtava esimerkkisanoitus! Varsinkin tuo ”blaa, blaa, blaa…” 😀

27.07.2001

Kysymys
mikäs kappale se oli jolla aloitit Himoksen keikkasi. oli hyvin koskettava ja koko keikan hienoin biisi ja onko sanoja siihen julkaistu missään.

Kelafani79 24.07.2001

Anssi vastaa
Yleensä olen tavannut avata keikat kappaleella nimeltä ”Murhaballadi.” En nyt millään muista kuuluiko se myös Himoksen ohjelmistoon. Luultavasti, mikäli biisi ei ollut sinulle entuudestaan tuttu. Sanoja siihen ei löydy mistään; kappale on kuultavissa ainoastaan keikoilla.

27.07.2001

Kysymys
Tässä ois pari kysymystä:
1.Mitä sä harrastat
2.Mikä on sun lempiruokas
3.Mikä on tärkeintä sun elämässäs ( ystävät, työ ym..)

mä vaan 24.07.2001

Anssi vastaa
1) Nykyisin harrastan lähinnä näihin kysymyksiin vastaamista!
2) Yksi erittäin toimiva setti on Pizzeria Oliivin lämmin kasvispatonki (extra jalopenoilla!)
3) Tärkeimpiä ovat perusjutut. Esim. se, ettei vaimon kanssa saa mennä riidoissa nukkumaan. Musiikkikin on tärkeää, mutta ei tärkeintä.

27.07.2001

Kysymys
iha ekana mä haluaisin sanoo, et ku kuulin ekaa kertaa sun biisis radiosta, ni mulla kolahti. sun biiseissä on sitä jotai, sellanen et levy on pakko aina vaa kuunnella uudestaan..
sit mä haluisin tietää, onks Mikan faijan bmw iha niinku tositapahtumiin perustuva..? tosi mahtava kipale. sit harhaa-biisi pisti miettimään aika lujasti. siinä on jesse-niminen poika, ja mä säikähin ku kuulin sen eka kerran. mun yhen tosi hyvän ystävän(jesse nimeltään), elämä oli just samanlaista ja yhtä helvettiä. se teki itsemurhan.. ku mä kuulin sen laulun, ni mun on pakko kysyy et onks tää pelkää sattumaa..? puistossa-laulu pysäyttää kans hetkeks miettimään elämää..
toivottavasti sun levyjä nähään hyllyillä viel pitkän aikaa! =)

sweety 24.07.2001

Anssi vastaa
Ikävä kuulla kaveristasi. Yhteys ”Harhaa” -biisin Jesseen on kuitenkin silkkaa sattumaa. Yllättävän monet ihmiset ovat löytäneet itsensä tai läheisensä minun biiseistäni. Se varmaankin osaltaan myös selittää tämän hurjan levymyynnin – olen sattumalta tullut luoneeksi sanoituksia ja tarinoita, joihin todella monet ihmiset voivat samaistua.

27.07.2001