THE HULATONES

31.3.2008

Voiko musiikkia esittää kahdella bassolla ja rummuilla? Tähän kysymykseen vastaa Anssi Kelan, Antti Karisalmen ja Kelly Ketosen uusi bändi The Hulatones. Trion kappale Dance Like It Was ´85 on kuunneltavana Unicefin Tukijoukko-sivuilla ja heihin voi nyt tutustua myös MySpacessa.

The Hulatones perustettiin tammikuussa 2007 Anssin unen jälkimainingeissa: ”Näin unta, jossa Kelly näki sellaista unta, että perustetaan rumpujen ja kahden basson trio. Unessani Kelly heräsi. Sitten minä heräsin ja soitin välittömästi Kellylle ja Antille (joka ei ollut nähnyt unia). Menimme treenikämpälle. Jonkun aikaa soiteltuamme alkoi tuntua siltä, että tällaisessa kokoonpanossa ei ole mitään järkeä. Siispä jatkoimme soittamista.”

Lainamateriaalin soittelun jälkeen herrat innostuivat kirjoittamaan omia biisejä, joiden tuli olla nopeita, lyhyitä ja sisältää paljon stemmalaulua. Lyriikat ovat englanninkieliset, mihin Anssi antaa pätevät syyt: ”Ensinnäkin se tarjoaa mielenkiintoisen uuden haasteen: en ole aikaisemmin tehnyt musiikkia englanniksi. Toiseksi haluan tehdä selkeän pesäeron soolotuotantooni: The Hulatones ja sooloartisti Anssi Kela ovat kaksi aivan eri asiaa. En tietenkään lopeta suomenkielisen musiikin tekemistä – seuraava sooloalbumini on jo suunnitteilla. En kuitenkaan halua kahlita itseäni vain yhteen formaattiin, minusta on mukava olla monessa mukana.”

Anssi sai inspiraation Dance Like It Was ´85 kappaleeseen illanvietossa: ”Kuuntelimme pelkkiä 80-luvun hittejä ja eräs seurueen jäsen innostui esittelemään 80-luvulla käytettyjä tanssiliikkeitä ja -askeleita. Tämän demonstraation innoittamana kirjoitin seuraavana päivänä kappaleen. Nuoruuteni 80-luvulla eläneenä tuon ajan musiikki herättää minussa luonnollisesti nostalgisia tunteita.”

The Hulatones-yhtyeen julkinen ensiesiintyminen tapahtuu perjantaina 4.4. MTV3:n Tukijoukko-ohjelman suorassa gaalassa klo 20-21. Katso ja hämmästy!

www.myspace.com/hulatones